Dodaj do ulubionych

co można wziąć oprócz pregnylu???

23.01.05, 19:22
Hej mam do was pytanie, zwłaszcza do tych, którym nie pęka pęcherzyk pomimo
podania pregnylu-10tys?Mam własnie problem z niepękającymi pęcherzykami, mam
pco.Stymuluję owulację menogonem, pęcherzyki rosną, ale niestety nie
pękają.CZytałam kiedyś na forum, że któraś z was brała decacepytyl i pregnyl,
jeśli dobrze pamiętam.Bardzo was proszę o poradę....Dzięki...
Obserwuj wątek
    • kathrin78 Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 23.01.05, 20:28
      Możliwości stymulacji jest wiele. Natomiast, aby wywołać pęknięcie pęcherzyka można stosować zamiast pregnylu choragon (choć w sumie to to samo). Mam nadzieję, że choć troszkę pomogłam.
    • jutrzenkaa Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 24.01.05, 08:23
      Asissa zajrzyj do ponizszego linku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=19272949&a=19291223
      Pozdrawiam. Jutrzenka
      • mahdia Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 24.01.05, 12:33
        moje pecherzyki tez nie chcę pekać. Ja dostaję biogonadyl 2000.
        pozdrawiam
        mahdia
        • asissa Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 24.01.05, 18:06
          dzięki za odpowiedzi, jestem w szoku bo właśnie przed chwilą dowiedziałam się,
          że monogon jest wycofywany z aptek. To jest bardzo dziwne, bo lekarz
          przepisujący mi menogon, nic o tym nie wspomniał.Czy w waszych aptekach też nie
          sprzedaje się menogonu???
          • kalimera3 Do asissa 24.01.05, 19:29
            Hej.Mam podobna sytuacja jak Ty.Mam pytanie powiedz mi jaka masz stymulacje,bo
            z tego co czytalam masz menogonem.Mi moj gin ostatnio tez zasugerowal taka
            stymulacje.Chodzi mi,zebys napisala mi przez ile dni bierzesz menogon i czy
            Clostilbegyt tez.Gin o ile dobrze pamietaj mowil mi o takim czym.Od 3dc do 7dc
            Clo,pozniej menogon,chyba 7 zastrzykow.Z tego co sie orientuje,menogon jest
            cholernie drogi.Bede wdzieczna.

Pozdrawiam
            • asissa Re: Do asissa 24.01.05, 20:53
              Hej jestem stymulowana menogonem od 2 dnia cylku , jak na razie wzięłam już
              10ampułek i podejrzewam ,że będę musiała wziąc jeszcze conajmniej 5
              ampułek.Niestety clo nie biorę, gdyz na mnie nie działał i źle wpływał na
              endometrium.Najgorsze jest to, że wycofali menogon, który i tak był stosunkowo
              niedrogi.Wyobraź sobie, że muszę teraz dokupić 5 ampułek menopuru lub gonalu,
              który jest kosmicznie drogi ponad stówę za jedną ampułkę.Jeszcze rok temu za
              ampułke menogonu płaciłam 58zł , a dziś za podobny lek płacę dwa razy więcej.To
              jest parodia , całe życie pod górkę.Pozdrawiam, napisz czym Ty byłas
              stymulowana??
              • kalimera3 Re: Do asissa 24.01.05, 22:27
                Hejo!Bylam stymulowana Clo od5dc do 9dc w 13 dniu dostalam Pregnyl,po ktorym
                pecherzyki nie pekly.Nie wiem,ale zastanawiam sie,ze jakbym nie dostala
                pregnylu,bo podejrzewam,ze on na mnie tak dziadowsko dziala,czy pecherzyki by
                mi pekly bez pregnylu.Teraz w tym cyklu mam odstawione wszystko i bedziemy
                probowac bez niczego jedynie monitoring.Pozniej wlasnie jak Ci pisalam mam
                miec taka stymulacje od 3dc do 7dc Clo,a pozniej nie wiem dokladnie od ktorego
                dnia menogon i na konicu pregnyl i tutaj sie boje,bo nie wiem czy znowu nie
                bedzie powtorka z rozrywki i rozczarowanie,ale jak piszesz menogon jest
                wycofany,to juz sama nie wiem!!!Ile teraz placilas za menogon?

Pozdrawiam
    • donata72 Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 24.01.05, 21:14
      witam was ja mam brac menogon po jednej ampulce od 5-9 dc umnie w aptece ponoc
      jeszcze jest tak mi mowil gin ale ja zacwaniakowalam i poprosilam kolege zeby
      mi kupil w czechach 5 ampulek bedzie mnie kosztowac 250zloty pytalam sie w
      aptece w Jankach a tam cena 450zloty i jest na stanie a ja jestem z Pruszkowa
      tak dla scislosci pozdrawiam
      • tekla12 Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 25.01.05, 09:59
        Zamiast pregnylu, biogonadylu ew. choregonu można podawać Luveris
        (rekombinowane LH) albo Ovidrel (rekombinowane hCG).
        • asissa Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 25.01.05, 15:01
          hej ja ostatnio kupowałam menogon po 60 zł za ampułkę, ale niestety to było w
          ubiegłym roku, a teraz menogon wycofali z aptek, więc muszę wykupić menopur,
          który kosztuje 100zł za ampułkę, więc niezła jazda, chyba nas wykończą, wydaje
          mi się, że nie ma w Polsce kontroli nad cenami tych leków..I jak tu się
          leczyć...???Pozdrawiam..paapapa
    • asissa Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 25.01.05, 15:04
      Aha zapomniałam wam napisać, że w tym miesiącu po raz pierwszy będę próbować z
      pregnylem 10tys jedn i decapeptylem 0,1 no i mam nadzieję, że po takiej
      mieszance pęcherzyk nie będzie miał innego wyjścia no i w końcu pęknie.....
      • kalimera3 Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 25.01.05, 15:15
        Ok to napisz pozniej koniecznie,jak Ci poszlo,bo ja cos kiedys czytalam,ze
        decapeptyl wstrzymuje zajscie w ciaze,ale nie wiem juz sama.A co Twoj gin mowi
        na temat tego decapeptyl?

Pozdrawiam
        • asissa Re: co można wziąć oprócz pregnylu??? 25.01.05, 18:40
          hej są dwa rodzaje decapeptylu , z tego co słyszałam, więc mam nadzieję ze mój
          gin wie co robi przepisując mi taką mieszankę, poza tym czytałam na forum ze
          któraś z dziewczyn też tego próbowała i jej pęcherzyk pękł..(Kalimera fajny
          masz pseudonim, pewnie byłas w grecji-ja tez byłam tam minionego lata było
          super...)pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka