Dodaj do ulubionych

Bolący brzuch ??

02.02.05, 18:53
Witam

W piatek miałam potwierdzona owulacje, pęchezyk pękł be zpregnylu.Od
niedzieli łykam duphaston 2x1 dziennie. Ok od soboty pobolewa mnie brzuch na
dole,mam wrażenie jakbym wszystko miała zciśnięte,napiete.Nie wiem co to może
oznaczaż.
Czy któraś z was miała coś takiego a może słyszała.
A może takie bule po pęknięciu są normalne.Proszę napiszcze bo obawiam sie że
to ... Nie chcem nawet tego pisać.

hogata1605
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: Bolący brzuch ?? 02.02.05, 18:57
      osobiście nie mialam przyjemności doświadczyć, ale takie opisy dotyczyly u
      dziewczyn bólu implantacyjnego-trzymam kciukismile
    • hogata1605 Re: Bolący brzuch ?? 02.02.05, 19:16
      Obawiam się że to nie to bo już miałam podobne bóle i zawsze test był negatywny.
      Boje się że coś jest ze mna nie taksad

hogata1605
    • swaihwe Re: Bolący brzuch ?? 02.02.05, 21:13
      Ja też takie bóle miewam, chyba po Duphastonie (lub Pregnylu). Pojawiły się
      właśnie jak zaczęłam brać te dwa leki. Pytałam lekarza - powiedział, że nie wie
      skąd one są. Na USG wszystko jest OK. Tak mam już 2 cykle. W moim przypadku to
      nie ból implantacyjny sad. Może tak organizm na Duphaston reaguje????
    • nisiula Re: Bolący brzuch ?? 03.02.05, 14:07
      Hej, ja miałam takie bóle w cyklu z CLO. Do owulacji było wszystko OK a po niej
      jak mnie zaczął boleć brzuch to trwało to ok. 10 dni. Brałam też luteinę (16-25
      dc) ale brzuch zaczął boleć dzień po owulacji od ok. 14 dc czyli zanim zaczęłam
      ją przyjmować. Może przyjmowanie luteiny przedłużyło te bóle? Nie wiem. Już
      wcześniej brałam luteinę na wywołanie okresu i nie było żadnycj bóli, dopiero
      przy CLO + luteina. Lekarz robił USG, żdnych cyst, niepękniętych pęcherzyków
      itp. Przepisał no spe i tyle. Powiedział, że na razie nic się nie dzieje. W tym
      cyklu też biorę CLO ale jestem jeszcze przed owulacją (chyba) dzisiaj 12 dc idę
      na monitoring zobaczymy, ale już się boję że powtórzy się sytuacja z zeszłego
      miesiąca.
    • laura781 Re: Bolący brzuch ?? 03.02.05, 17:17
      Ja też tak mam, 3 dni po owulacji się zaczyna i boli kilka dni. Również biorę
      duphaston i dostaję pregnyl, ale te bóle zauważyłam już wcześniej. Lekarz mówi,
      że to niespotykany objaw, a jednak..?
      • swaihwe Re: Bolący brzuch ?? 03.02.05, 21:27
        Tak, dokładnie mam tak samo. Trochę się tym niepokoję, bo tak myślę, że skoro
        boli, to znaczy obkurcza się macica. A więc moze potencjalna fasolka ma gorzej
        jeśli chodzi o zagnieżdżenie się??? Nie wiem.
        A swoją drogą, Lauro - przepraszam za pytanie - długo juz bierzesz taki zestaw?
        Ja dwa cykle. Teraz będzie trzeci. I tak sie zastanawiam, ile razy można brać
        Pregnyl. To chyba nie jest obojętne dla organizmu. Również przyszłej dzidzi. No
        i Pregnyl podobo zwiększa szanse zapłodnienia, a tu - na razie nici.... sad
        • laura781 Re: Bolący brzuch ?? 04.02.05, 10:33
          Ten zestaw biorę od 5 cykli, tzn. luteinę od 3, ale to w moim przypadku nic nie
          pomaga na plamienia. Teraz zdecydowałam, że zmieniam lekarza, idę do NOVUM. Raz
          już byłam w ciąży, która niestety zakończyła się poronieniem ale wtedy też
          miałam takie bóle tylko że przez 2 dni ok.18-19 dc. także wtedy było to na
          pewno zagnieżdżanie. Wiesz co, myślę że może macica nie pozwala fasolce
          zagnieździć się, czy jest to możliwe?
    • swaihwe Re: Bolący brzuch ?? 04.02.05, 12:53
      Dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję, że tak nie jest (mówię o problemach z
      zagnieżdżeniem się).

Ja też już byłam w ciąży, ale była to ciąża biochemiczna. Tyle, że wtedy nie
      brałam Pregnylu i Duphastonu. No i tych bóli nie miałam.
      Pregnyl ma podobno pomóc w moim przypadku zagnieździć się Fasolce (mam niski
      pik hLH około owulacji, a to ma m.in ujemny wpływ na możliwość zagnieżdżenia).
      Myślę, że musimy po prostu czekać. Ja poczekam jeszcze ze 2-3 cykle i zobaczę.
      Chyba zacznę rozmawiać z ginem o zmianie sposobu leczenia. Choć to może za
      wcześnie??? Ale ja jestem starsznie wgorącej wodzie kąpana smile
      • laura781 Re: Bolący brzuch ?? 04.02.05, 13:54
        Ja w sumie to nie wiem po co biorę te wszystkie leki skoro mam dobre wyniki.
        Wydaje mi się, że gin do którego chodzę może jest dobry /"przewijał" się na
        forum/ ale chyba nie w przypadku niepłodności. Dlatego zdecydowałam, że idę do
        specjalistów. Może oni w końcu mi pomogą. A Ty gdzie się leczysz?
        • swaihwe Re: Bolący brzuch ?? 04.02.05, 14:51
          Leczę się w klinice New Med na warszawskim Żoliborzu. Lekarz jest b. dobry, mam
          do niego zaufanie. Parę razy juz pomógł i mi i moim znajomym. Mam nadzieję, że
          i teraz nie zawiedzie smile
          • laura781 Re: Bolący brzuch ?? 04.02.05, 18:44
            Ale zbieg okoliczności, ja też. U dr Zająca?
            • swaihwe Re: Bolący brzuch ?? 05.02.05, 11:38
              Faktycznie smile. Słuchaj, może tak na GG lub privie pogadamy?
              • laura781 Re: Bolący brzuch ?? 05.02.05, 18:14
                OK. Napisz jakiś namiar na siebie
                • swaihwe Re: Bolący brzuch ?? 06.02.05, 21:17
                  Moje GG: 3679203

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka