kuleczka6 09.02.05, 09:05 Wlasnie w tej chwili rozpoczelo sie "Pytanie na sniadanie"- o parach walczacych z nieplodnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pietrek666 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:06 Tylko że większość z nas w robocie siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:08 ogladam. prowadzacy udaja ze cos wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolenka Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:13 Też chciałam Wam to polecic, chociaż te programy są zawsze bardzo ogólne i fragmentarycznie ujmują problemy, ale może coś akurat będzie ciekawego. Pozdrawiam - Alex Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:15 swietnie. wszystkon sprowadzaja do psychiki. znaczy sie co 5 para w polsce ma klopoty ze zdrowiem psychicznym. moze zatem pedem do psychiatry moi drodzy? ech kolejny program do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:24 Hehehee To TO się psychika teraz nazywa? W takim razie ja codziennie rano chodzę do psychiatry DD Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:28 No co Wy tak krytykujecie? Fajny program, już mi zdążyły łezki poleciec. Moze nie jestem tak zaangażowana (póki co) w te tematy ale mądrze mówą. No i doktor z mojej kliniki sie wypowiada- tak myślałam, że jak u mnie dalej nie będzie dzidzi to do niego się wybiorę i powiem Wam że podoba mi się jego postawa i wiedza. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:34 pewnie, ze mozna sie wzruszyc jak zadzwoni kobieta, ktora leczyla sie 5 lat i sie udalo po tym jak odstawila leczenie, albo jak ktos adoptowal dziecko a kilka miesiecy potem niespodziewanie byl w ciazy. problem w tym, ze nie wszyscy chca/umieja adoptowac, nie kazdy potrafi byc taki, zeby wierzyc, ze sie uda jak zostawi leczenie ( bo niby jak wierzyc, ze owulacja sama przyjdzie jak nie bylo jej 10 lat, albo jak plemniki byly wiecznie zle). pogadanka fajna, ale my takie historie ju7z znamy, czytamy codziennie na forach takie opowiesci. z tym, ze to konstruktywnie nic nie daje. dlaczego nie mowia o tym, ze panstwo polskie, minister zdrowia leje na nieplodnosc? dlaczego nie mowia o kosztach? o naciagniu pacjentow? Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Program 2 tvp 09.02.05, 13:32 Ja tez oglądałam. Nie powiedzieli co prawda nic czego my już nie wiemy, ale może warto na to popatrzeć z innej strony. Trwaja prace na d refundacja in vitro, dzisiaj program tv. Moze to daleka droga do poprawy naszej sytuacji, ale coś się zaczyna dziać. To powinno nas trochę podbudować. Może nam się z tego nic nie dostanie, ale będą następni, którym może coś z tego przypadnie. A my póki co bądźmy dobrej myśli. B. Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:32 A nie myla nieplodnosci z bezplodnoscia? Bo w zapowiedziach programu mylili... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:34 1nova napisała: > A nie myla nieplodnosci z bezplodnoscia? Bo w zapowiedziach programu mylili... dzis sie poprawili!))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:40 Już Ci odpowiadam- przemawia przez Ciebie rozgoryczenie, bo doświadczyłaś rozczarowania i cierpienia ale onie widzą to jak przez szybę- nie mogą wejsć do środka tylko patrzą a patrząc nie doświadczają. Nie dziw się, ze relacja dziennikarska będzie pozbawiona emocji. To co mogą i chcą zrobić to porozmawiać z lekarzami i przytoczyć kilka historyjek. Nie licz na to, że w programie kawa czy herbata czy innych rannych pogaduszkach ze średnią ogladalnością ktoś podpali stosy. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:43 wiesz, mylisz sie. mimo swoich niepowdzen zawsze bylam i jestem pewna, ze bede mama. i na razie wszystkie znaki na niebie i ziemii na to wskazuja. do wrzesnia jeszcze kilka miesiecy, ale dam rade. jestem bardzo szczesliwa!))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:46 pimpek_sadelko napisała: > wiesz, mylisz sie. mimo swoich niepowdzen zawsze bylam i jestem pewna, ze bede > mama. i na razie wszystkie znaki na niebie i ziemii na to wskazuja. do wrzesnia > > jeszcze kilka miesiecy, ale dam rade. jestem bardzo szczesliwa!))))))) to cudownie, ze mozesz sie tym cieszyc! dodam tylko ,ze masz termin w okolicy moich urodzin - a chyba specjalnie nasze charaktery nie graja Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:47 dlaczego nie graja? ja Cie lubie. moj maz jest z konca sierpnia. moglabym na urodziny jego super prezent zrobic, gdyby bobas sie troszke pospieszyl Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:48 troszke zartem to mowie (jestem z wrzesnia...14 Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:50 mama nosila mnie 2 tygodnie dluzej niz miala termin-nie pchalam sie specjalnie na ten siwat-musieli mnie sila wyciagac chyba czulam pismo nosem juz wtedy Odpowiedz Link Zgłoś
kkkkk4 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:57 Wcale w to nie wątpię, ze będziesz mamą bo nikomu się to nie należy tak bardzo jak kobietom, które tego tak pragną. Nie jestem przeciwko Tobie, tylko próbuje powiedzieć jak to się kształtuje od strony dziennikarskiej. Żebyscie się nie dziwiły, że w babskich pogadankach pojawiają sie problemy pokazywane w sposób łatwy do przełkniecia dla typowej "Kowlaskiej". Ja też jestem na tym forum - a to świadczy o tym, że nie jestem szczęśliwą mamą dwójki maluchów tylko czekam dopiero na pierwszą ciążę, cierpię bo prawdopodobnie mam problem z niepłodnością. Być moze jestem na poczatku tej drogi, którą Wy już dobrze znacie niemniej jednak jesteśmy w tej samej beczce. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:59 bylam dziennikarzem kilka lat i wiem jak sie to ksztaltuje: to cos zalezy od wiedzy, zaangazowania i dociekliwosci dziennikarskiej.ile ludzi, tyle punktow widzenia. z tym, ze pomijanie tak waznej bariery leczenia jak kasa to brak profesjonalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:47 No to jak maja robic kolejny program typu "wyciskacz lez", to niech go nie robia w ogole. My tu wszyscy nie potrzebujemy zadnego wspolczucia tylko rzeczowej pomocy i konkretnych dzialan oraz rozwiazan ze strony ministerstwa. Ja tam nie licze, ze taki program cos zmieni -ale z drugiej strony jesli ktos wpadl na pomysl, zeby cos na ten temat powiedziec, to niech to zrobi profesjonalnie. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:42 Hmmm, doksztalcili sie, przynajmniej tyle . Moze ktos zadzwoni tam i powie im to wszystko co wyzej napisalas. Ja niestety w pracy siedze. Choc to i tak nic nie da - dostalam wczoraj list z Biura Praw Pacjenta w odpowiedzi na moje zapytanie o IVF (akcja Bociana) - zacytuje "bla bla blabla bla, ale blalblablabla oraz wierzymy, ze blablablabla" . W sumie spodziewalam sie tego - tez wydrukowali takich listow pare tysiecy i powysylali do nas. Oj, chyba ten mroz mi sie na nastroj rzucil . Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:44 no dzwonie nova1, ale ciagle zajete. juz ja im wygarne. zapytam jak leczyc sie na nieplodnosc, kiedy nawet usg czy badan hormonalnych nie mozna zrobic na nfz itd. oj dam czadu jak mnie wpuszcza..... ale watpie, ze sie dodzwonie! Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:48 Maretina trzymam kciuki żebyś się dodzwoniła !!! Wygarnij im ode mnie też !! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:50 za invitro i poslanke radzikowska dam sie posiekac. ech, teraz serial. czyli godzina przerwy w programie(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:57 a kto siedzi w studio Gacia Młynarska? w razie czego jak Marta sie dodzwoni, to ona lezy Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 10:00 nie. jakas inna pani, nie znam nazwiska. po 40. z jakims fraglesem. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia115 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 11:33 pimpek, ja robię USG za darmo, tyle razy ile potrzeba. Więc może coś drgnie do przodu? To już jest jakiś mały kroczek Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 11:36 zeby zrobic cokolwiek-usg, badania hormonow, cytologie itd-za darmo-trzeba sie dotac do gina na NFZ i ten dopiro wtedy kieruje,a jesli mam czekac 2 miechy na wizyte w kolejce do zwyklego gina, to jak mam sie leczyc-skoro potzrebuje 2,3 wizyty w miesiacu i to w okreslonych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 11:41 tusia115 napisała: > pimpek, ja robię USG za darmo, tyle razy ile potrzeba. Więc może coś drgnie do > przodu? To już jest jakiś mały kroczek szczesciara. a gdzie tak jest????? Odpowiedz Link Zgłoś
borowinka Re: macie duzo racji 09.02.05, 10:14 cześć dziewczyny przypatruje sie waszej rozmowie i uważam ze macie duzo racji że opróvcz tego jak się leczy to rzeczywiście mogli by poruszyc temat za co, pomimio tego że sie męczymy z różnymi problemami z tego powodu to jeszcze finanse. Myślę że rzeczywiście ktoś im powinien to uświadomić, że są jeszce większe problemy od psychicznych. Jednak doberze że w ogule sie ktoś tym zaja. Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za powodzenie w każdej sferze życia. Odpowiedz Link Zgłoś
neja Pimpek !! 09.02.05, 10:48 ja jestem po dziennikarstwie/politologii na UJ też kilka lat pracowałam w tzw "zawodzie" jak miło ))) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko dodzwonilam sie! 09.02.05, 10:52 wzieli moj numer, jak pojawi sie chwila to maja oddzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 10:53 szkoda, ze tego nie uslysze zapytaj ich prosze,kto ma zarobic na emerytury dla emerytow za 2o lat, jak beda nas TAK leczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:02 invicta1 napisała: > kto ma zarobic na emerytury dla emerytow za 2o lat, jak beda > nas TAK leczyc? Jak to kto ??? CI PAŃSTWO !!!!! DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:05 bo ostatnio w TV szacowali jacyś mądrale, co umieja liczyc (osobiscie nie potrafie, ze za 20 lat bedzie kupa dziadow emerytow-tzn nas wtedy i garstka mlodziakow=nedza w oczy nam zajrzy jask nic ci panstwo chyba nie wydola Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:07 bedzie to samo co w europie zachodniej: chca polskich lekarzy, specjalistow, malarzy, piekarzy itd, bo ktos musi pracowac na emerytury brytyjczykow, niemcow, szwedow. u nas pewnie beda rosjanie, bialorusini itd. Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:14 A co to za różnica? Za 50 lat 100% populacji ludności Europy będzie miała skośne oczy DD Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:15 skosne oczy mi nie przeszkadzaja-sama mam juz grupe krwi B Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:24 invicta1 napisała: > sama mam juz grupe krwi B A co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:29 cecha charakterystyczna rasy (jedna z kilku innych) jest to, ze przewazajaca wiekszosc ma grupe krwi B Podzial wg S.M.Garna (1971r.): · europejska- kolebka tej rasy jest Europa i Bliski Wschód; cechy- jasna skóra, silne owlosienie, wlosy od prostych po kedzierzawe, dosc czeste wystepowanie grupy krwi Rh- · azjatycka (mongoloidalna)- kolebka to Azja, prócz Indii i Bliskiego Wschodu; cechy- czarne, grube, proste wlosy, twarz plaska o wystajacych kosciach policzkowych, falda mongolska,prognatyzm zebodolowy, wysoka czestosc grupy krwi B ja nawet RH mam + taki maly azjata nawet Rh mam + Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:41 To my to już kompletne mieszańce DDD Ja ABRh+ Misia BRh- DD W dodatku konflikt nas czeka ((( Immunoglobulinka w drodze... mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:42 my tez mamy inne, ale rh nam sie zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
borowinka Re: dodzwonilam sie- i nic z tego 09.02.05, 12:32 szkoda ze niestety ale nie zostałaś wpuszczona na wizję. No ale cóż licza sie intencje. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:16 skad ten pan ma cennik? 1000 zlotych za diagnostyke? gdzie tak tanio? czemu ja wydalam 3 razy wiecej???????? Odpowiedz Link Zgłoś
pietrek666 Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:19 No Kochana!!! Jak się w taaaaakich drogich ośrodkach leczysz? U góralek w Bieszczadach jest taniej DDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:20 masz racje, po co ja durna chodze do lekarzy? moze u znachora taniej? Odpowiedz Link Zgłoś
gagat100 Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:20 Panstwowo MAŁO REALNE !! WYKRACZA POZA REFUNDACJE !!!!!!!!!!!!!!!!! a szkoda !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:29 a czemu drozsze zabiegi sa refundowane i nikt sie temu nie dziwi? przeszczepy, leczenie narkomanow i cala masa innych? a nieplodnosc to co? luksus? Odpowiedz Link Zgłoś
borowinka a jednak coś o kosztach. 09.02.05, 11:17 Niestety nic pocieszajacego wszystko należy do nas. kosztowne , ale cóż . Nikt za nas tego nie zapłaci. Smutne ale prawdziwe. A gdzie ta polityka prorodzinna???? Odpowiedz Link Zgłoś
borowinka Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 10:56 czekam z niecierpliwością co odpowiedza na twój telefon. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kuleczka6 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:06 Dla mnie ten program to takie pitu pitu...Rozczarowalam sie. Odpowiedz Link Zgłoś