Dodaj do ulubionych

Program 2 tvp

09.02.05, 09:05
Wlasnie w tej chwili rozpoczelo sie "Pytanie na sniadanie"-
o parach walczacych z nieplodnoscia.
Obserwuj wątek
    • pietrek666 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:06
      Tylko że większość z nas w robocie siedzi sad
    • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:08
      ogladam. prowadzacy udaja ze cos wiedza.
      • mamaolenka Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:13
        Też chciałam Wam to polecic, chociaż te programy są zawsze bardzo ogólne i
        fragmentarycznie ujmują problemy, ale może coś akurat będzie ciekawego.
        Pozdrawiam - Alex
        • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:15
          swietnie. wszystkon sprowadzaja do psychiki. znaczy sie co 5 para w polsce ma
          klopoty ze zdrowiem psychicznym. moze zatem pedem do psychiatry moi drodzy?uncertain
          ech kolejny program do dupy.
          • pietrek666 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:24
            Hehehee To TO się psychika teraz nazywa? W takim razie ja codziennie rano
            chodzę do psychiatry big_grinDD
            • kkkkk4 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:28
              No co Wy tak krytykujecie? Fajny program, już mi zdążyły łezki poleciec. Moze
              nie jestem tak zaangażowana (póki co) w te tematy ale mądrze mówą. No i doktor
              z mojej kliniki sie wypowiada- tak myślałam, że jak u mnie dalej nie będzie
              dzidzi to do niego się wybiorę i powiem Wam że podoba mi się jego postawa i
              wiedza.
              • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:34
                pewnie, ze mozna sie wzruszyc jak zadzwoni kobieta, ktora leczyla sie 5 lat i
                sie udalo po tym jak odstawila leczenie, albo jak ktos adoptowal dziecko a
                kilka miesiecy potem niespodziewanie byl w ciazy. problem w tym, ze nie wszyscy
                chca/umieja adoptowac, nie kazdy potrafi byc taki, zeby wierzyc, ze sie uda jak
                zostawi leczenie ( bo niby jak wierzyc, ze owulacja sama przyjdzie jak nie bylo
                jej 10 lat, albo jak plemniki byly wiecznie zle).
                pogadanka fajna, ale my takie historie ju7z znamy, czytamy codziennie na forach
                takie opowiesci. z tym, ze to konstruktywnie nic nie daje. dlaczego nie mowia o
                tym, ze panstwo polskie, minister zdrowia leje na nieplodnosc? dlaczego nie
                mowia o kosztach? o naciagniu pacjentow?
              • sikorkab Re: Program 2 tvp 09.02.05, 13:32
                Ja tez oglądałam. Nie powiedzieli co prawda nic czego my już nie wiemy, ale
                może warto na to popatrzeć z innej strony. Trwaja prace na d refundacja in
                vitro, dzisiaj program tv. Moze to daleka droga do poprawy naszej sytuacji, ale
                coś się zaczyna dziać. To powinno nas trochę podbudować. Może nam się z tego
                nic nie dostanie, ale będą następni, którym może coś z tego przypadnie. A my
                póki co bądźmy dobrej myśli.
                B.
          • 1nova Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:32
            A nie myla nieplodnosci z bezplodnoscia? Bo w zapowiedziach programu mylili...
            • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:34
              1nova napisała:

> A nie myla nieplodnosci z bezplodnoscia? Bo w zapowiedziach programu mylili...

dzis sie poprawili!smile)))))
              • kkkkk4 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:40
                Już Ci odpowiadam- przemawia przez Ciebie rozgoryczenie, bo doświadczyłaś
                rozczarowania i cierpienia ale onie widzą to jak przez szybę- nie mogą wejsć do
                środka tylko patrzą a patrząc nie doświadczają. Nie dziw się, ze relacja
                dziennikarska będzie pozbawiona emocji. To co mogą i chcą zrobić to porozmawiać
                z lekarzami i przytoczyć kilka historyjek. Nie licz na to, że w programie kawa
                czy herbata czy innych rannych pogaduszkach ze średnią ogladalnością ktoś
                podpali stosy.
                • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:43
                  wiesz, mylisz sie. mimo swoich niepowdzen zawsze bylam i jestem pewna, ze bede
                  mama. i na razie wszystkie znaki na niebie i ziemii na to wskazuja. do wrzesnia
                  jeszcze kilka miesiecy, ale dam rade. jestem bardzo szczesliwa!smile)))))))
                  • invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:46
                    pimpek_sadelko napisała:

> wiesz, mylisz sie. mimo swoich niepowdzen zawsze bylam i jestem pewna, ze bede
                    > mama. i na razie wszystkie znaki na niebie i ziemii na to wskazuja. do wrzesnia
                    >
                    > jeszcze kilka miesiecy, ale dam rade. jestem bardzo szczesliwa!smile)))))))

to cudownie, ze mozesz sie tym cieszyc! dodam tylko ,ze masz termin w okolicy
                    moich urodzin - a chyba specjalnie nasze charaktery nie grajasmile
                    • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:47
                      dlaczego nie graja? ja Cie lubie. moj maz jest z konca sierpnia. moglabym na
                      urodziny jego super prezent zrobic, gdyby bobas sie troszke pospieszylsmile
                      • invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:48
                        troszke zartem to mowie (jestem z wrzesnia...14smile
                        • invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:50
                          mama nosila mnie 2 tygodnie dluzej niz miala termin-nie pchalam sie specjalnie
                          na ten siwat-musieli mnie sila wyciagacsmile chyba czulam pismo nosem juz wtedysmile
                        • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:51
                          ja mam termin na 11.
                  • kkkkk4 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:57
                    Wcale w to nie wątpię, ze będziesz mamą bo nikomu się to nie należy tak bardzo
                    jak kobietom, które tego tak pragną. Nie jestem przeciwko Tobie, tylko próbuje
                    powiedzieć jak to się kształtuje od strony dziennikarskiej. Żebyscie się nie
                    dziwiły, że w babskich pogadankach pojawiają sie problemy pokazywane w sposób
                    łatwy do przełkniecia dla typowej "Kowlaskiej". Ja też jestem na tym forum - a
                    to świadczy o tym, że nie jestem szczęśliwą mamą dwójki maluchów tylko czekam
                    dopiero na pierwszą ciążę, cierpię bo prawdopodobnie mam problem z
                    niepłodnością. Być moze jestem na poczatku tej drogi, którą Wy już dobrze
                    znacie niemniej jednak jesteśmy w tej samej beczce.
                    • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:59
                      bylam dziennikarzem kilka lat i wiem jak sie to ksztaltuje: to cos zalezy od
                      wiedzy, zaangazowania i dociekliwosci dziennikarskiej.ile ludzi, tyle punktow
                      widzenia. z tym, ze pomijanie tak waznej bariery leczenia jak kasa to brak
                      profesjonalizmu.
                • 1nova Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:47
                  No to jak maja robic kolejny program typu "wyciskacz lez", to niech go nie
                  robia w ogole. My tu wszyscy nie potrzebujemy zadnego wspolczucia tylko
                  rzeczowej pomocy i konkretnych dzialan oraz rozwiazan ze strony ministerstwa.
                  Ja tam nie licze, ze taki program cos zmieni -ale z drugiej strony jesli ktos
                  wpadl na pomysl, zeby cos na ten temat powiedziec, to niech to zrobi
                  profesjonalnie. Howgh! wink
              • 1nova Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:42
                Hmmm, doksztalcili sie, przynajmniej tyle wink. Moze ktos zadzwoni tam i powie
                im to wszystko co wyzej napisalas. Ja niestety w pracy siedze. Choc to i tak
                nic nie da - dostalam wczoraj list z Biura Praw Pacjenta w odpowiedzi na moje
                zapytanie o IVF (akcja Bociana) - zacytuje "bla bla blabla bla, ale
                blalblablabla oraz wierzymy, ze blablablabla" wink. W sumie spodziewalam sie
                tego - tez wydrukowali takich listow pare tysiecy i powysylali do nas. Oj,
                chyba ten mroz mi sie na nastroj rzucil wink.
                • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:44
                  no dzwonie nova1, ale ciagle zajete. juz ja im wygarne. zapytam jak leczyc sie
                  na nieplodnosc, kiedy nawet usg czy badan hormonalnych nie mozna zrobic na nfz
                  itd. oj dam czadu jak mnie wpuszcza..... ale watpie, ze sie dodzwonie!
                  • neja Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:48
                    Maretina trzymam kciuki żebyś się dodzwoniła !!! Wygarnij im ode mnie też !!
                    • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:50
                      za invitro i poslanke radzikowska dam sie posiekac.
                      ech, teraz serial. czyli godzina przerwy w programiesad((((((((
                      • invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 09:57
                        a kto siedzi w studio Gacia Młynarska? w razie czego jak Marta sie dodzwoni, to
                        ona lezysmile
                        • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 10:00
                          nie. jakas inna pani, nie znam nazwiska. po 40. z jakims fraglesem.
                  • tusia115 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 11:33
                    pimpek, ja robię USG za darmo, tyle razy ile potrzeba. Więc może coś drgnie do
                    przodu? To już jest jakiś mały kroczek
                    • invicta1 Re: Program 2 tvp 09.02.05, 11:36
                      zeby zrobic cokolwiek-usg, badania hormonow, cytologie itd-za darmo-trzeba sie
                      dotac do gina na NFZ i ten dopiro wtedy kieruje,a jesli mam czekac 2 miechy na
                      wizyte w kolejce do zwyklego gina, to jak mam sie leczyc-skoro potzrebuje 2,3
                      wizyty w miesiacu i to w okreslonych dniach?
                    • pimpek_sadelko Re: Program 2 tvp 09.02.05, 11:41
                      tusia115 napisała:

> pimpek, ja robię USG za darmo, tyle razy ile potrzeba. Więc może coś drgnie
                      do
                      > przodu? To już jest jakiś mały kroczek

szczesciara. a gdzie tak jest?????
    • borowinka Re: macie duzo racji 09.02.05, 10:14
      cześć dziewczyny przypatruje sie waszej rozmowie i uważam ze macie duzo racji
      że opróvcz tego jak się leczy to rzeczywiście mogli by poruszyc temat za co,
      pomimio tego że sie męczymy z różnymi problemami z tego powodu to jeszcze
      finanse.
      Myślę że rzeczywiście ktoś im powinien to uświadomić, że są jeszce większe
      problemy od psychicznych.
      Jednak doberze że w ogule sie ktoś tym zaja.
      Pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki za powodzenie w każdej sferze życia.
      • neja Pimpek !! 09.02.05, 10:48
        ja jestem po dziennikarstwie/politologii na UJ smile też kilka lat pracowałam w
        tzw "zawodzie" jak miło smile)))
        • pimpek_sadelko dodzwonilam sie! 09.02.05, 10:52
          wzieli moj numer, jak pojawi sie chwila to maja oddzwonic.
          • invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 10:53
            szkoda, ze tego nie uslyszesad
            zapytaj ich prosze,kto ma zarobic na emerytury dla emerytow za 2o lat, jak beda
            nas TAK leczyc?
            • pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:02
              invicta1 napisała:

> kto ma zarobic na emerytury dla emerytow za 2o lat, jak beda
              > nas TAK leczyc?

Jak to kto ??? CI PAŃSTWO !!!!! big_grinDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
              • invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:05
                bo ostatnio w TV szacowali jacyś mądrale, co umieja liczyc (osobiscie nie
                potrafiesmile, ze za 20 lat bedzie kupa dziadow emerytow-tzn nas wtedy i garstka
                mlodziakow=nedza w oczy nam zajrzy jask nic
                ci panstwo chyba nie wydolasmile
                • pimpek_sadelko Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:07
                  bedzie to samo co w europie zachodniej: chca polskich lekarzy, specjalistow,
                  malarzy, piekarzy itd, bo ktos musi pracowac na emerytury brytyjczykow,
                  niemcow, szwedow. u nas pewnie beda rosjanie, bialorusini itd.
                  • pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:14
                    A co to za różnica? Za 50 lat 100% populacji ludności Europy będzie miała
                    skośne oczy big_grinDD
                    • invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:15
                      skosne oczy mi nie przeszkadzaja-sama mam juz grupe krwi B
                      • pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:24
                        invicta1 napisała:

> sama mam juz grupe krwi B

A co to ma do rzeczy?
                        • invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:29
                          cecha charakterystyczna rasy (jedna z kilku innych) jest to, ze przewazajaca
                          wiekszosc ma grupe krwi B
                          Podzial wg S.M.Garna (1971r.):
                          · europejska- kolebka tej rasy jest Europa i Bliski Wschód; cechy- jasna skóra,
                          silne owlosienie, wlosy od prostych po kedzierzawe, dosc czeste wystepowanie
                          grupy krwi Rh-
                          · azjatycka (mongoloidalna)- kolebka to Azja, prócz Indii i Bliskiego Wschodu;
                          cechy- czarne, grube, proste wlosy, twarz plaska o wystajacych kosciach
                          policzkowych, falda mongolska,prognatyzm zebodolowy, wysoka czestosc grupy krwi B
                          ja nawet RH mam +
                          taki maly azjatasmile
                          nawet Rh mam +
                          • pietrek666 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:41
                            To my to już kompletne mieszańce big_grinDDD Ja ABRh+ Misia BRh- big_grinDD W dodatku
                            konflikt nas czeka sad((( Immunoglobulinka w drodze... mam nadzieję smile
                            • invicta1 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:42
                              my tez mamy inne, ale rh nam sie zgadza
                              • borowinka Re: dodzwonilam sie- i nic z tego 09.02.05, 12:32
                                szkoda ze niestety ale nie zostałaś wpuszczona na wizję.
                                No ale cóż licza sie intencje.
                    • pietrek666 :)Miało być tylko populacji, ale Ins nie zadziałał 09.02.05, 11:16

• borowinka a jednak o kosztach 09.02.05, 11:15
                  • pimpek_sadelko Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:16
                    skad ten pan ma cennik? 1000 zlotych za diagnostyke? gdzie tak tanio?
                    czemu ja wydalam 3 razy wiecej????????
                    • pietrek666 Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:19
                      No Kochana!!! Jak się w taaaaakich drogich ośrodkach leczysz? U góralek w
                      Bieszczadach jest taniej big_grinDDDDDDDDDDD
                      • pimpek_sadelko Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:20
                        masz racje, po co ja durna chodze do lekarzy? moze u znachora taniej?
                        • pietrek666 A gdzie przyjmuje dr Wilczur? :DDD 09.02.05, 11:22

• gagat100 Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:20
                      Panstwowo MAŁO
                      REALNE !! WYKRACZA POZA REFUNDACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!
                      a szkoda !!!!!!!!
                      • pimpek_sadelko Re: a jednak o kosztach 09.02.05, 11:29
                        a czemu drozsze zabiegi sa refundowane i nikt sie temu nie dziwi? przeszczepy,
                        leczenie narkomanow i cala masa innych? a nieplodnosc to co? luksus?
                • borowinka a jednak coś o kosztach. 09.02.05, 11:17
                  Niestety nic pocieszajacego wszystko należy do nas. kosztowne , ale cóż .
                  Nikt za nas tego nie zapłaci. Smutne ale prawdziwe. A gdzie ta polityka
                  prorodzinna????
          • borowinka Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 10:56
            czekam z niecierpliwością co odpowiedza na twój telefon.
            Trzymam kciuki.
            • kuleczka6 Re: dodzwonilam sie! 09.02.05, 11:06
              Dla mnie ten program to takie pitu pitu...Rozczarowalam sie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka