Dodaj do ulubionych

dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej ??

15.02.05, 14:42
mam juz dosc !!!!
moze i to blokada psychiczna to dlaczego chodze pomiedzy ginem a klinika ??
powinnam raczej do psychologa, co nie ??
skoro mówi sie ze to blokada psychiczna to po co chodzic do ginekologa i
klinik niepłodnosci , po co one sa ??
i najgorsze jest to ze takie teksty słysze od kobiet 2w1 które szybko zaszły
wwwwwrrrrrrrrrrr
fakt ze w 1-sza ciaze zaszłam po 3 cyklach i nie ze sie starałam
specjalnie "jak bedzie to bedzie" a po obumarciu juz 9 cykl leci :o(
To moze tak jest ze jesli nie uda sie w pierwszych 3 mies topotem to nazywa
sie blokada ????
Obserwuj wątek
    • invicta1 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 14:52
      Gagat Ty się nie obraź, ale notorycznie piszesz na forach, chyba sie zapedzilas
      w tym wszystkim
      twoj Mąż to musi być święty człowiek, że wytrzymuje
      wez sie w garść to pomoze, nie zaszkodzi,poza tym nie masz 40 lat, zeby tak
      szalec-po co taki pospiech?
      • gagat100 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 14:58
        pisze bo lubie .......
        moj M to wytrzymuje bo jest pracoholikiem czasem bywa w domu ;o) moze dlatego
        tak pisze bo potrzebuje z kims pogadac a z kim jak nie z Wami z kolezanka która
        nie chce miec dzieci ?
        • invicta1 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 14:59
          ja to rozumiem Kochana, ale odwroc troszke uwage od tej ciazy, dbaj o siebie,
          poczytaj cos nie na temat, pocwicz moze, zacznij sie czegos uczyc-u mnie to
          chyba dziala, bo nie mam dolkow mimo PCOS-szybko ukrecilam leb tej hydrze
          • gagat100 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 15:02
            ucze sie zaocznie, mam praktyki-konsultacje i spotykam sie z
            kolezankami........ ktore maja dzieci, ale tylko z wami moge pogadac bo macie
            takie same problemy, czyz nie ??
            • invicta1 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 15:03
              widze, ze gadka bez sensu
              nic dziwnego, ze nie rozumiesz dlaczego mowia o blokadzie psychicznej
    • badarka Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 15:02
      gagat100 napisała:
      > i najgorsze jest to ze takie teksty słysze od kobiet 2w1 które szybko zaszły
      > wwwwwrrrrrrrrrrr

Kobiet 2w1, które szybko zaszły, z zasady nie lubię. A szczególnie tego ich
      pełnego wyższości "nam się udało za pierwszym razem". Uważam to za poniżej pasa.

A o blokadzie mówią ci, którzy o problemie nie mają zielonego pojęcia. Może
      złamana noga to też problem psychiczny? Albo chore serce? I jakby człowiek
      myślał pozytywnie, to by mu i dziury w zębach zarosły.

Nie słuchaj głupiego gadania. Nic a nic. Rób swoje i staraj się nie myśleć za
      dużo. Bo samą siebie wykończysz, a tego byśmy przecież nie chcieli smile
      • gagat100 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 15:05
        no i widze ze ktos mnie rozumie .......
        • invicta1 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 15:07
          ja tez Cie rozumiem, ale Ty sie wykonczysz jak sobie nie dasz oddechu
          i co teraz sobie udowodnilas? ze dobrze robisz? ze nie jestes zablokowana? o to
          chodzilo?
          moge Ci udowodnic cokolwiek sobie zazyczysz,a i tak nie bedzie to prawda
          sama wiesz jak zaszlas w ciaze za 1 razem-no wyciagnij wnioski i sama ocen-jest
          cos na rzeczy czy nie?
          • badarka Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 15:24
            invicta1 napisała:
            > ja tez Cie rozumiem, ale Ty sie wykonczysz jak sobie nie dasz oddechu
            > i co teraz sobie udowodnilas? ze dobrze robisz? ze nie jestes zablokowana? o
            > to chodzilo?

pax smile Invicta, Ty to już wiesz, a Gagatek musi się sama z tym uporać. Że
            trzeba zacząć żyć innym życiem, a nie tylko ciążą. Że zamartwianiem i
            przeżywaniem każdego trudnego słowa nie przyspieszy swojego szczęścia...
            Gagatku, Invicta ma rację, choć jej słowa do Ciebie nie trafiają. Nie wiem,
            może są za ostre dla Twojej wrażliwości, ale ona ma rację. Przecież masz coś,
            co lubisz robić, co sprawia Ci przyjemność. Może uda się przez jakiś czas
            myśleć o czymś innym? Na pewno poczujesz się lepiej.

> sama wiesz jak zaszlas w ciaze za 1 razem-no wyciagnij wnioski i sama ocen-
            > jest cos na rzeczy czy nie?

A czego dowodzimy? Że się Gagat zablokował? Czy że jej się coś popsuło w
            organizmie od tamtego czasu?
            Bo nie wiem, z którego rękawa wyciągać argumenty wink
            • invicta1 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 15:26
              myslalam o tym, ze kiedy sie nie nakrecala poszlo gladko, a teraz jest trudno
              przez te nerwy
              PAX VOBISCUMsmile
      • cetka Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 18:31
        badarko - niby tak, tak sie ludze, bo nie mam u siebie opcji odblokowaniasmile ale
        z drugiej - jak wytlumaczysc czesty fakt zachodzenia w ciaze par, ktore juz sie
        poddaly biologicznie i podjely decyzje o adopcji?...
        • badarka Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 23:17
          Najważniejsze jest w tym wszystkim pytanie: czy Ty wierzysz w blokadę?
          Ja nie bardzo, a przynajmniej nie do końca, ale to absolutnie nieważne.
          Ty znajdziesz swoją drogę, zupełnie własną i jedynie słuszną. I czy będzie
          wiodła przez odblokowywanie się czy zupełnie innymi szlakami - nieistotne - ma
          być tylko Twoja i Ty masz być jej pewna smile
          Bo to Twoje ciało, Twoja dusza, Twoja przyszłość i Twoja intuicja. I Ty
          najlepiej wiesz, co dla Ciebie dobre...

Wiesz, fajne, że tak sobie gadamy, bo to czas przemyśleń. A zaakceptujesz tylko
          to, co będzie w zgodzie z Tobą smile
    • gagat100 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 16:31
      Moze i wtedy zaszłam szybko, ale nie wiem moze cos zrobili podczas zabiegu ??
      moze po zabiegu jak miałam wymrażaną nadrzerke cos zrobili ze teraz ani sładu
      śluzu , moze w tym tkwi przyczyna ?? moze cos z nasionkami mojego M ??
      Pełno tych znaków zapytania, zawsze chciałam byc w ciazy tylko były nie te
      odpowiednie momenty i teraz tez chce moze bardziej, nie szaleje jak moja
      kolezanka, brała jeszcze tabletki anty. a juz kupowała spioszki, kaftanki itp i
      co zaszła po 3 mies, moze ja tez zaczne kupowac ?? jeszcze nie oszalałam !!!
      Moja mama czekała na mnie 4 lata ....... moze i mnie to czeka.
      • inga30 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 16:42
        gagat, moim zdaniem o blokadzie warto myśleć gdy z Tobą OK. z męzem OK. a
        malucha nie ma. Co z nasieniem łatwo przecież sprawdzić zamiast się zadręczać.
        Nawet zdrowi ludzie musza trochę popróbować, próbujcie, jeśli masz obawy to
        badajcie się i szukajcie przyczyny. Jeżeli wszystko będzie ok. pomyślisz czy to
        nie blokada.
        Mojej koleżance lekarz sugerowałblokadę zamiast badać, a miała niedrożne
        jajowody. Ja już kiedyś pisałam - nikt mi jeszcze o blokadzie słowem nie
        wspomniał, za to szybko usłyszałam, że są realne medyczne problemy i dziecko
        jeśli będzie to z in vitro. Widać że szalejesz z niepokoju o co do diabła
        chodzi, jeśli uspokoi Cię mówienie sobie że jest OK i kupowanie śpioszków to to
        rób, a jeśli uspokoi Cie gruntowna diagnoza to może to. Serdecznie Cię
        pozdrawiam, życze spokoju. Inga
        • paula005 Do:Ingi30 15.02.05, 19:12
          Podjełaś decyzję o in vitro?
          • inga30 Re: Do:Ingi30 15.02.05, 19:57
            nawet zrobiłam je już 2 razy, w maju 2004 i w styczniu 2005. Niestety nie
            powiodło się.sad. Ostatnie podejście opisywałam na wątku ICSI styczeń. Jeśli
            chcesz napisz na gazetową skrzynkę.
    • lidek0 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 20:29
      Blokada to nic innego jak stres a co za tym idzie podwyższona prolaktyna.
      • gagat100 Re: dlaczego ciagle mowia o blokadzie psychicznej 15.02.05, 21:01
        a prolaktyne mam w normie i biore profilaktycznie Bromka ;O)
        Oj lidziu TU Cie znalazłam a poscika wysłałam na Twoim forum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka