Dodaj do ulubionych

HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE?

18.02.05, 12:40
W ŚRODĘ 23.02 IDE NA HSG DO CZMP ,CZY KTÓRAŚ Z WAS MOŻE JESZCZE TEŻ SIĘ
WYBIERA?
Obserwuj wątek
    • radlena Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 19:12
      ja juz byłam i ci nie zazdroszcze , nawet wspoółczuje
      ze to właśnie ten sz[ital
      • wiki1976 Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 21:51
        czemu tak mówisz ,aż tak źle jest?jak mozesz to napisz coś?od kogo miałaś
        skierowanie,ja mam od Niwalda.
        • radlena Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 22:18
          tak od Niwalda
          jeżeli możesz to zrób to badanie i znajdz sobie innego lekarza on ci nie pomoże
          HSG-napewno nie zapytaja czy podać ci znieczulenie, żadnej troski, po prostu
          odwalanie
          wiesz szkoda gadac
    • nika1310 Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 22:38
      ja tez nie zazdroszcze. Lepiej wez 200zł i idz do Salve na A.Struga 3. Po
      godzinie będziesz w domu a nie będziesz leżeć 3 dni w szpitalu i cierpieć. I
      znajdz lekarza który zaoferuje Ci więcej niż tylko PCtesty. Na zdrowiu nie ma
      co oszczędzać
    • dorfit Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 23:08
      Nie rozumiem czemu chcecie ją wystraszyć.Sama byłam na HSG w CZMP w grudniu(też
      notabene od Niwalda) i nie mogę narzekać,wyszłam do domu zaraz po badaniu,przed
      dostałam zatrzyk przciwbólowy.Mnie nic nie bolało,choć wiem że to indywidualna
      sprawa,a muszę zaznaczyć że jeden jajowód mam niedrożny,co ponoć wzmaga
      ból.Więc nie jest tak źle.A co do lekarza to niestety ile pacjentek tyle
      opinii,jeżeli zajdzie się w ciążę u któregoś to już jest aniołem-choć nie
      wątpię zdarzają się konowały.A prywatnie Niwald jest OK i robi znacznie więcej
      niż PCtesty.Ale decyzja należy oczywiście do Ciebie.Pozdrawiam
    • radlena Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 19.02.05, 08:47
      kurcze aż mnie zatkało
      jaki zastrzyk i jakie wyjscie po godzinie do domu
      no może teraz coś sie zmieniło?
      i tak na marginesie- my nie straszymy dziewczyny tylko zdajemy relacje z tego
      co przeszłyśmy w "klinice leczenia niepłodnośći" CZMP
      proponowane zabiegi w CZMP
      - niekończące sie mierzenie temperatury(może to po to by zamydlić nam oczy - bo
      tam nie ma USG i wg. nich to taki zamiennik USG = pomiar temp)
      -niekończaće sie pct-testy zawsze w 13-14 dc(nie ważne że akurat ja mam
      owulacje w 11-12)
      -w ciągo 7-u m-cy "leczenia" raz wykonane badania hormonów FSH. LH, PRL
      (oczywiscie nie myśl że w ramach kasy - płatnie ;miałam gdzieś znależc punkt i
      sobie zrobić)
      - i płatne badanie męża(nasienie)- oddanie materiału do badania odbywa sie w
      beznadziejnie staroświeckim pomieszczeniu- "intymnym pokoju" z tak syfnym
      sprzetem(krzesełko) ze nie masz nawet gdzie usiąść
      i ta żenująca kolejka mężczyzn pod właśnie tym pokoikiem , a wiesz co ich
      wyróżnia- pojemniki w ręku- 100% intymnośći....
      tyle dała mi Matka Polka
      chce wymazać z pamieci ten okres leczenia bo to była cholerna strata czasu
      a no i w gratisie było HSG - 10 min zabieg a ja na 4 dzień wyszłam do domu
      pozdrawiam
    • wiki1976 Nika 1310 19.02.05, 23:36
      Wiesz jak do tej pory to u Niwalda zrobiłam 2 pct testy jeden wyszedł źle z
      mojej winy a drugi tez żle z tym że po drugim dał mi od razu HSG.A wcześniej
      nic nie miałam nawet rzadnych badań także sorki ale jak narazie jestem
      zadowolona bo poprzedni nawet tego mi nie zlecił tzn FSH,LH a PRL ,FT3 I FT4
      zrobiłam na własną reke!!!
      • nika1310 Re: Nika 1310 20.02.05, 12:30
        wiesz co, nie ma się co spierać. Każda z nas ma swoje odczucia i to jest
        normalne. Ale po pierwsze, ja osobiście nie lubie kiedy lekarz jest na mnie
        obrażony ze przynosze wyniki badań hormonów które zrobiłam sama i wyniki USG z
        monitoringiem cyklu, które zrobiłam oczywiście prywatnie i mówi z przekąsem, że
        jek chcę komuś nabijać kabzę to najlepiej jemu i wręcza wizytówkę do niejakiego
        BESTMED i że jak taka jestem mądra że przyszłam z wynikami to może powinnam się
        leczyć sama. I to na pierwszej wizycie. A ja mam święte prawo chodzić do tylu
        specjalistów ilu mi się podoba i robić USG tyle razy ile chcę jesli uważam że
        mi to pomoże i mnie przybliży do celu. Ciekawe ile razy pan Niwald robił Ci USG
        aby ocenić czy wszystko masz prawidłowej wielkości i czy w ogóle masz owulację?
        Ile CZMP zaoferowało Ci badań w ramach NFZ? W jaki sposób doktor N. pomógł Ci
        państwowo? Ile osób tyle opinii. Tutaj wątki z dr Niwaldem w roli głównej.
        www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=243809&highlight=niwald#243809
      • nika1310 Re: Nika 1310 20.02.05, 13:24
        aha i zamiast hormonów tarczycy lepiej było zrobić TSH na początek i
        progesteron w 21dc.
    • wiki1976 Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 20.02.05, 17:48
      TSH miałam wcześniej już zrobione a u Niwalda leczę sie od niedawna tak
      naprawdę to po dwóch wizytach dostałam to skierowanie i nic mi nie oferował
      prywatnie takze nie wiem może zależy to od pacjentki samej.
    • dorfit Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 20.02.05, 19:31
      Sory,ale ja nie wypowiadam się jak jest w CZMP ogólnie(bo tam się nie leczę,po
      pierwszej wizycie z kasy chorych zrezygnowałam),leczę się u Niwalda prywatnie i
      to sobie chwalę-jest na każdy telefon,każdy termin który mi odpowiada, zrobił
      mi te badania których nie maiłam( a miałam wiele) i teraz przyszedł czas na
      inseminacje, bo problemem pozostaje śluz a plemniki są bardzo dobre, a i ja
      świetnie reaguję na stymulację.
      Ale w ogóle to wracając do HSG wystarczy po zabiegu powiedzieć że chce się
      wyjść do domu i dają przepustkę bez problemu(wiem bo ze mną wyszło też kilka
      dziewczyn).A co do "publicznej" służby zdrowia to już dawno w nią zwątpiłam i
      więcej nie tacę czasu,mimo że z pieniędzmi nie jest najlepiej,ale cóż rezygnuje
      się z czegoś żeby w końcu mieć upragnione dziecko.Pozdrawiam i życzę dobrego
      wyniku HSG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka