wiki1976 18.02.05, 12:40 W ŚRODĘ 23.02 IDE NA HSG DO CZMP ,CZY KTÓRAŚ Z WAS MOŻE JESZCZE TEŻ SIĘ WYBIERA? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radlena Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 19:12 ja juz byłam i ci nie zazdroszcze , nawet wspoółczuje ze to właśnie ten sz[ital Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 21:51 czemu tak mówisz ,aż tak źle jest?jak mozesz to napisz coś?od kogo miałaś skierowanie,ja mam od Niwalda. Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 22:18 tak od Niwalda jeżeli możesz to zrób to badanie i znajdz sobie innego lekarza on ci nie pomoże HSG-napewno nie zapytaja czy podać ci znieczulenie, żadnej troski, po prostu odwalanie wiesz szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 22:38 ja tez nie zazdroszcze. Lepiej wez 200zł i idz do Salve na A.Struga 3. Po godzinie będziesz w domu a nie będziesz leżeć 3 dni w szpitalu i cierpieć. I znajdz lekarza który zaoferuje Ci więcej niż tylko PCtesty. Na zdrowiu nie ma co oszczędzać Odpowiedz Link Zgłoś
dorfit Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 18.02.05, 23:08 Nie rozumiem czemu chcecie ją wystraszyć.Sama byłam na HSG w CZMP w grudniu(też notabene od Niwalda) i nie mogę narzekać,wyszłam do domu zaraz po badaniu,przed dostałam zatrzyk przciwbólowy.Mnie nic nie bolało,choć wiem że to indywidualna sprawa,a muszę zaznaczyć że jeden jajowód mam niedrożny,co ponoć wzmaga ból.Więc nie jest tak źle.A co do lekarza to niestety ile pacjentek tyle opinii,jeżeli zajdzie się w ciążę u któregoś to już jest aniołem-choć nie wątpię zdarzają się konowały.A prywatnie Niwald jest OK i robi znacznie więcej niż PCtesty.Ale decyzja należy oczywiście do Ciebie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 19.02.05, 08:47 kurcze aż mnie zatkało jaki zastrzyk i jakie wyjscie po godzinie do domu no może teraz coś sie zmieniło? i tak na marginesie- my nie straszymy dziewczyny tylko zdajemy relacje z tego co przeszłyśmy w "klinice leczenia niepłodnośći" CZMP proponowane zabiegi w CZMP - niekończące sie mierzenie temperatury(może to po to by zamydlić nam oczy - bo tam nie ma USG i wg. nich to taki zamiennik USG = pomiar temp) -niekończaće sie pct-testy zawsze w 13-14 dc(nie ważne że akurat ja mam owulacje w 11-12) -w ciągo 7-u m-cy "leczenia" raz wykonane badania hormonów FSH. LH, PRL (oczywiscie nie myśl że w ramach kasy - płatnie ;miałam gdzieś znależc punkt i sobie zrobić) - i płatne badanie męża(nasienie)- oddanie materiału do badania odbywa sie w beznadziejnie staroświeckim pomieszczeniu- "intymnym pokoju" z tak syfnym sprzetem(krzesełko) ze nie masz nawet gdzie usiąść i ta żenująca kolejka mężczyzn pod właśnie tym pokoikiem , a wiesz co ich wyróżnia- pojemniki w ręku- 100% intymnośći.... tyle dała mi Matka Polka chce wymazać z pamieci ten okres leczenia bo to była cholerna strata czasu a no i w gratisie było HSG - 10 min zabieg a ja na 4 dzień wyszłam do domu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Nika 1310 19.02.05, 23:36 Wiesz jak do tej pory to u Niwalda zrobiłam 2 pct testy jeden wyszedł źle z mojej winy a drugi tez żle z tym że po drugim dał mi od razu HSG.A wcześniej nic nie miałam nawet rzadnych badań także sorki ale jak narazie jestem zadowolona bo poprzedni nawet tego mi nie zlecił tzn FSH,LH a PRL ,FT3 I FT4 zrobiłam na własną reke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: Nika 1310 20.02.05, 12:30 wiesz co, nie ma się co spierać. Każda z nas ma swoje odczucia i to jest normalne. Ale po pierwsze, ja osobiście nie lubie kiedy lekarz jest na mnie obrażony ze przynosze wyniki badań hormonów które zrobiłam sama i wyniki USG z monitoringiem cyklu, które zrobiłam oczywiście prywatnie i mówi z przekąsem, że jek chcę komuś nabijać kabzę to najlepiej jemu i wręcza wizytówkę do niejakiego BESTMED i że jak taka jestem mądra że przyszłam z wynikami to może powinnam się leczyć sama. I to na pierwszej wizycie. A ja mam święte prawo chodzić do tylu specjalistów ilu mi się podoba i robić USG tyle razy ile chcę jesli uważam że mi to pomoże i mnie przybliży do celu. Ciekawe ile razy pan Niwald robił Ci USG aby ocenić czy wszystko masz prawidłowej wielkości i czy w ogóle masz owulację? Ile CZMP zaoferowało Ci badań w ramach NFZ? W jaki sposób doktor N. pomógł Ci państwowo? Ile osób tyle opinii. Tutaj wątki z dr Niwaldem w roli głównej. www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=243809&highlight=niwald#243809 Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: Nika 1310 20.02.05, 13:24 aha i zamiast hormonów tarczycy lepiej było zrobić TSH na początek i progesteron w 21dc. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 20.02.05, 17:48 TSH miałam wcześniej już zrobione a u Niwalda leczę sie od niedawna tak naprawdę to po dwóch wizytach dostałam to skierowanie i nic mi nie oferował prywatnie takze nie wiem może zależy to od pacjentki samej. Odpowiedz Link Zgłoś
dorfit Re: HSG CZMP ŁÓDŹ???KTO JESZCZE? 20.02.05, 19:31 Sory,ale ja nie wypowiadam się jak jest w CZMP ogólnie(bo tam się nie leczę,po pierwszej wizycie z kasy chorych zrezygnowałam),leczę się u Niwalda prywatnie i to sobie chwalę-jest na każdy telefon,każdy termin który mi odpowiada, zrobił mi te badania których nie maiłam( a miałam wiele) i teraz przyszedł czas na inseminacje, bo problemem pozostaje śluz a plemniki są bardzo dobre, a i ja świetnie reaguję na stymulację. Ale w ogóle to wracając do HSG wystarczy po zabiegu powiedzieć że chce się wyjść do domu i dają przepustkę bez problemu(wiem bo ze mną wyszło też kilka dziewczyn).A co do "publicznej" służby zdrowia to już dawno w nią zwątpiłam i więcej nie tacę czasu,mimo że z pieniędzmi nie jest najlepiej,ale cóż rezygnuje się z czegoś żeby w końcu mieć upragnione dziecko.Pozdrawiam i życzę dobrego wyniku HSG. Odpowiedz Link Zgłoś