Dodaj do ulubionych

inseminacja w marcu!

21.02.05, 19:03
czesc dziewczyny, szykuje sie na marcowa inseminacje, mam nadzieje ze
wszystko pojdzie jak nalezy, leki, pecherzyki, pekanie, decyzja lekarza
itd smile
kto jeszcze?
wpiszcie sie, wspolne trzymanie kciukow moze przyniesie szczescie...
pozdrawiam cieplutko
Obserwuj wątek
    • nie_mama Re: inseminacja w marcu! 21.02.05, 19:13
      Też bym się chciała wpisać ale niestety nie mogę sad( Ja dopiero w marcu mam
      wizytę u lekarza.Na razie ciągle walczę z prolaktyną i póki co nie ma mowy o
      inseminacji.A tak bym chciała żeby to było już bo zawsze to jakaś szansa i coś
      się dzieje, a tak ciągle muszę tracić czas sad Zyczę powodzenie i mam nadzieje,
      że to będzie Twoja( i wszystkich dziewcząt, które się tu wpiszą )pierwsza i
      ostatnia inseminacja i na tegoroczne Boże Narodzenie będziecie tyliły swoje
      malutkie Szczęścia!
      Powodzenia!
    • misia50 to chyba cud-dojdzie do inseminacji? 21.02.05, 22:34
      wlasnie przygotowywalam sie na inseminacje lutowa, niestety mimo zasrzykow
      hormonalnych , 4 pecherzyki juz w 7 dc przestaly rosnac i az do 11 d.c nic nie
      drgnelo - najwiekszy mial 9,5x13mm, oczywiscie ja sie zalamalam(wzielam
      przeciez 9 zasrzykow z menogonu i nic, cholera), lekarz skasowal cykl, dzis
      przypadkiem( w 14 d.c.)zrobilam usg i ku mojemu zdziwieniu mam pecherzyk, ktory
      od piatku bez zadnych "wspomagaczy" urosl do 13,6x18mm. wiec czekam na
      jutrzejsze poranne usg- i jesli bedzie mial 19-20mm to mma wziac pregnyl i 36
      godz. po inseminacja(z powodu oligospermii), trzymacie kciuki by nam sie
      powiodlo
    • radlena Re: inseminacja w marcu! 21.02.05, 22:42
      no i ja jestem z Tobą
      moja inseminacja tez ma sie odbyć w marcu, a wszystko zalezy od tego czy
      pęcherzyki będą pękać ale bądzmy dobrej mysli
      w gromadce zawsze razniej
      trzymaj sie i wpisuj nowe wieści
      pa
    • dudekmich Re: inseminacja w marcu! 22.02.05, 11:51
      I ja się dopisuję, mam w następnym tygodniu hsg, a w marcu może już na
      inseminację, jak wszystko będzie OK.
      Pozdrowienia dla wszystkich starających się.

Ps.
      Który raz idziecie na inseminację?
      Bo ja dopiero pierwszy....
      Oby ostatni.
      • katka113 Re: inseminacja w marcu! 24.02.05, 11:44
        Hej, Dudekmich - ja też mam w następnym tygodniu hsg, ale z tego co rozmawiałam
        z lekarzem to inseminacja będzie dopiero w kolejnym pełnym cyklu (o ile ...
        wiadomo!) Miałam już 3 - niestety z żadnej nic nie wyszło. Później 2 lata
        przerwy i teraz kolejna próba. Człowiek jest chyba wiecznym optymistą. Ale z
        acłaego serca życzę żeby Ci się udało już teraz za pierwszym razem.

• dudekmich Re: inseminacja w marcu! 24.02.05, 11:50
          Dlaczego wcześniej nie miałaś HSG?
          Mój lekarz mówi, że bez tego badania nie ma co iść na inseminację, bo to może
          być strata czasu i pieniędzy, gdyby nie daj Boże coś było nie tak...

POZDRAWIAM...
          • katka113 do dudekmich 24.02.05, 13:07
            Nie miałam HSG bo lekarz mi nie proponował; w ogóle żyłam w nieświadomości -
            nie wiedziałam, że takie badanie można tak "łatwo" przeprowadzić. Dodam
            jeszcze, że to był lekarz w Białymstoku, a nasz problem polega na
            braku "żołnierzyków" więc musimy korzystac z pomocy dawcy. Może ten lekarz
            patrząc na wyniki badań hormonów i USG po prostu założył, że u mnie wszystko
            gra..... i oby tak było! Ale mam żal do niego, że tego nie sprawdził. Uważam to
            za jego zaniedbanie.
    • donata72 Re: inseminacja w marcu! 22.02.05, 12:58
      no to ja sie dopisuje wlasnie dostaje @ dzis mij 24dc a 13 od pierwszej iui ake
      jestem twarda bo nieplacze wlasnie dzwonilam do doktorka i juz w sobote na usg
      pierwszy zastrzyk i w marcu inseminacja pozdrawiam
    • beatrice73 musi nam sie udac :) 22.02.05, 14:06
      tak w kupce wydaje sie razniej, oby wszystko poszlo po naszej mysli czego wam i
      sobie zycze smile
      • jutrzenkaa Re: musi nam sie udac :) 23.02.05, 08:28
        Beatrice oby Twoje slowa byly proroczesmile)) Ja w marcu zamierzam przystapic do
        ostatniej juz inseminacji. Za soba mam 4 nieudane wiec moze ta 5 okaze sie byc
        szczesliwasmile
        Pozdrowionka. Jutrzenka
        • beatrice73 jutrzenko... 23.02.05, 09:44
          zycze ci tego bardzo bardzo... marzec to wiosna, wszystko sie budzi do zycia,
          wiec ...na pewno sie uda smile
          • jutrzenkaa Re: Beatrice.... 25.02.05, 07:15
            dziekuje bardzo za zyczonka..moze rzeczywiscie wiosna okaze sie najszczesliwsza
            pora roku dla mniesmile)
    • donata72 Re: inseminacja w marcu! 23.02.05, 10:52
      a ja jakos niemam duzej nadzieji moze dlatego ze to 2 iui wlasnie przyszlam z
      pobrania krwi na fsh z pierwsza tez mialam duze nadzieje ale wam zycze
      pierwszej udanej moze umnie jutro bedzie lepiej bo dzis leci ze mnie jak zkranu
      choc to dopiero 25dc pozdrawiam
    • kasia120 Re: inseminacja w marcu! 24.02.05, 09:48
      Cześć!
      Jestem przed @ i około 12 marca inseminacja. Dziś wizyta u lekarza i znowu się
      zacznie. Trzymam kciuki za nas wszystkie.
      POWODZENIA
      • egoscicka Re: inseminacja w marcu! 25.02.05, 17:01
        hi , ja tez bede miec inseminacje w mrcu, o ile bede miala owu , bo w cyklu z
        odbicia sama mialam, i pewnie teraz tez bede miec. 12dc przypada w dzien kobiet
        moze sie uda.powiedzcie ktora inseminacja najczescij wychodzi, to bedzie moja druga
    • beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 01.03.05, 13:19
      troche spadlysmy w dol, wiec podnosze smile
      jak tam wasze przygotowania? ja jeszcze czekam na @, ale czuje ze juz jest tuz
      tuz...
      nie moge sie doczekac, tak bardzo licze na to ze sie uda smile
      pozdrawiam wszystkie wiosenno- marcowe smile
      • neja Re: inseminacja w marcu! 01.03.05, 14:55
        J atez mam nadzieję że uda mi się podejść do IUI w marcu - musze miec wyniki do
        HSG w porządku. Mam wrogi śluz stąd ta IUI, jestem w 19 d.c. dopiero, więc
        zabieg będzie za jakieś trzy tygodnie, teraz czekam na @ i robię badania, bo
        choć była piękna owulacja to musiałby się przy takim śluzie cud wydarzyć...
        • neja Re: inseminacja w marcu! 02.03.05, 10:05
          Dzisiaj bylam na posiewach w poniedziałek odbieram wyniki, mam nadzieję że będą
          ok i od razu zrobie pozostałe 3 badanie do HSG. Policzyłam wczoraj dni i
          wypada że ewentualną inseminację będę miała koło 25 marca...
          • beatrice73 neju... 02.03.05, 11:49
            a jakie sa te konieczne badania przed hcg?
            jesli wszystko bedzie ok, ja rowniez w okolicach 25 marca smile))
            • neja Re: neju... 02.03.05, 12:16
              Wiem że na pewno warto zrobić wymaz z kanału szyjki macicy - bakterie na
              posiew, chlamydię,ureaplazmę i mykoplazmę, my robimy jeszcze nasienie na posiew
              do IUI. Wszystko po to by przy zabiegach nie popchnąć bakterii dalej..
              • beatrice73 Re: neju... 02.03.05, 13:13
                ajaj!! nic mi o tym nie wiadomo, mam nadzieje ze moj lekarz wie co robi...
                czy te bakterie to czesta przypadlosc?
                juz tak sie nastawilam na marzec ze nie biore pod uwage innej mozliwosci...
                • neja Bakteryjki 02.03.05, 13:27
                  z bakteriami jest trochę jak na loterii, na pewno nie dają żadnych "widocznych"
                  objawów, można je mieć i nie wiedzieć o tym. Można też "złapać" je praktycznie
                  w każdej chwili. Ja miałam we wrześniu biocenozę i wyszła ok ale i tak badanie
                  muszę powtórzyć bo jak powiedział lekarz takie badania mają "ważność" tylko
                  przez pół roku...
                  • beatrice73 Re: Bakteryjki 02.03.05, 13:42
                    czy zwykla cytologia rowniez ujawnia takie bakterie czy bez specyficznych badan
                    sa niewidoczne?
                    • neja Re: Bakteryjki 02.03.05, 15:50
                      Nie wydaje mi się żeby zwykla cytologia wyłapała te bakterie które mogą być
                      groźne przy HSG. Ja miałam cytologie w I grupie a biocenozę i tak musiałam
                      robić..
                      Biocenoza
                      Wymaz z kanału szyjki macicy
                      ureaplasma, mykoplasma, chlamydia
                      to na pewno trzy różne typy badań...
    • jonama Re: inseminacja w marcu! 02.03.05, 16:03
      Hej!!
      Dołączam się do starań w marcu. Wielki dzień nadejdzie 10 - już prawie za
      tydzień. Dostałam Gonal w zastrzykach?? Nie wiem czy skuteczny będzie - miałam
      już 2 IUI a teraz ta trzecia - ja stwiam, że do 3 razy sztuka, a potem
      odpoczynek. Też nie dostałam skierownia na HSG - podobno nie ma podstaw, ale
      długo rozmawiałam z lekarzem i w sumie ma rację. Podobno tylko 10% kobiet ma
      problem z niedrożnością, a to badanie i tak mało pokazuje - jak coś jest nie
      tak??!! Wskazania to przede wszystkim operacje na brzuchu, zapalenie
      przydatków, częste zapalenie pęcherza moczowego.
      Lepsza jest laparoskopia - podobno.Zobaczymy. Sama musiałam zadecydować czy IUI
      czy HSG??? Nie wiem zdecydowałam się na IUI - obym się nie przeliczyła!!!
      Pozdrawiam i powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • donata72 Re: inseminacja w marcu! 02.03.05, 16:13
      ja wczoraj bylam na usg 8dc i mam niestety jeden pecherzyk 8mm stymulowana
      bylam menogonem nastepne usg dopiero w poniedzialek mam nadzieje ze nie bedzie
      za pozno cos ta stymulacja jakas taka lichutka u mnie przezierz w tamtym
      miesiacu tez bylam stymulowana i mialy byc wieksze szanse na wiecej pecherzykow
      co zrobic zobaczymy w poniedzialek czy wogole bedziemy robili iui co zadecyduje
      doktorek jakos sie nienapalam co ma byc to bedzie a i jak ta 2 iui nie wyjdzie
      to robie laparoskopie moj doktor mowi ze jest pewniejsza bo wrazie zrostow
      odrazu je usuna
      • neja jonama 02.03.05, 16:18
        ja mam hsg i IUI w jedym cyklu co podobno zwiększa szanse. Standardowo HSG moze
        poprawić drożność, ja chcę mieć HSG żeby w razie (odpukać) nieudanej IUI miec
        przynajmniej to wykluczone...
        • neja Re: jonama 02.03.05, 16:25
          pewnie juz czytałyście ale trochę podstawowych info na temat technik IUI
          www.forumginekologiczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=1991
    • angieblue26 Re: inseminacja w marcu! 02.03.05, 16:36
      To i ja sie dopisze.
      Starania 30 cykli. Jestem stymulowana Menopurem.
      To musi byc szczesliwy miesiac dla nas wszystkich smile)
    • radlena Re: inseminacja w marcu! 02.03.05, 18:55
      no czesc ja wracam bo w tym czasie od @ do teraz nic sie nie wydarzyło ale w
      sob ide na monitorin po przyjmowaniu clo. i zobaczymy ile "jajek"sie
      wystymulowało
      no i co dalej
      trzymajmy sie zobaczymy ile z tej naszej gromadki zaciąży
    • radlena Re: inseminacja w marcu! 05.03.05, 18:13
      no co tak cicho na tym naszym watku?
      ja włanie jestem dzis w 11dc i jestem po monitoringu
      w wyniku zazywania clo. urosły mi 2 pęcherzyki sa ładne i równe
      to zadecydowało o tym ze w pn ide na 8,30 na inseminacje
      tz bedzie robiona wtedy kiedy pecherzyki pekną bo moga nie peknąc
      a co u Was piszcie
      • beatrice73 a wiec zaczynamy :) 05.03.05, 19:04
        to suuuuuuuuuuuper smile na to wyglada ze bedziesz pierwsza i zaczniesz ten
        nasz<wiosenny szczesliwy lancuszek smile zycze ci pekajacych pecherzykow, udanej
        inseminacji, bedziemy z toba smile i zycze aby obydwa zamienily sie w sliczne
        bobaski smile)))
        pozdrawiam
        ps, u mnie jak wszystko pojdzie dobrze , to koniec miesiaca bedzie tym dniem
        szczegolnym smile)) oby !! smile
        • beatrice73 a ktora nastepna?? 05.03.05, 21:12
          koniecznie piszcie jak sie sprawy maja!!!
          wierze ze nam sie uda! smile

....... "moja" ostatnia dekada marca ..... oby! smile
          • radlena Re: a ktora nastepna?? 07.03.05, 20:56
            no dziewczynki ja jestem juz po iui, były w sob 2 pęcherzyki po clostilbegycie
            a dzis juz ich nie było pekły
            w sob było przytulanko a dzis iui- kurcze dosc bolesna
            no i czekam
            ale jestem dobrej mysli
            mzrzec ma w sobie r moze to r przyniesie szczescie nam starajacym sie a nie
            tylko nowozeńcom
            • dudekmich DO RADLENY 08.03.05, 10:29
              Ale bolała cię sama inseminacja, czy fakt, że miałaś owulację?
              Napisz proszę....
              Ja mam inseminację na przełomie marze kwiecień (ale chyba raczej początek
              kwietnia)...
    • pattaja Re: inseminacja w marcu! 06.03.05, 17:23
      Tak zupełnie niespodziewanie chyba jestem pierwsza.... Ale od początku. W środę
      02.03.2005 w teście owu. pojawiła się druga kreska. Zadzwoniłam do mojego gin.,
      który zlecił test na wrogosć śluzu. Po ok. 5 godzinach od przytulania pojawiłam
      się na badaniu. Okazało się, że nasionka nie przeżywają u mnie. Zasugerował
      inseminację i to najlepiej w....piątek 04.03.2005! Nie brałam żadnych lekarstw
      ponieważ moje owulacje wydają się całkiem dobre. Pęcherzyk 02.03.2005 miał 27
      mm. W piątek, w dzień inseminacji pęcherzyk miał już 20 mm i był lekko
      spłaszczony. Gin stwierdził, że moment jest idealny aby przystąpć do dzieła.
      Więc w piątek o 15.00 po uprzenim dwugodzinnym wzmocnieniu nasionek przeszłam
      inseminację. Teraz cierpliwie muszę czekać do 14.03.2005 aby sprawdzić. Mam
      nadzieją, że zapoczątkuję szczęśliwą serięsmile)
      Trzymam kciuki za siebie i za was!
      • beatrice73 czekamy :)) 07.03.05, 19:14
        pierwsza z naszego lancuszka szczescia smile) czekamy wiec 14 na wiesci smile)
        trzymamy kciukasy smile
        pozdrawiam
    • donata72 Re: inseminacja w marcu! 06.03.05, 18:08
      a ja jutro na usg 14dc i jak bedzie tylko jeden samotny pecherzyk to chyba nie
      robie iui postymuluje sie mocniej w nastepnym cyklu i mam nadzieje ze bedzie
      wiecej niz jeden pecherzyk zobaczymy jutro w 7dc byl jeden 8mm jestem juz tym
      wszystkim zmeczona bo czy nie jestem stymulowana to jest jeden i jak
      stymulowana tez jeden a zawsze wieksze szanse sa jak jest wiecej niz jeden
      pecherzyk wiec do jutra
      • ewa11a Re: inseminacja w marcu! 06.03.05, 19:58
        Jak dobrze pójdzie to i ja w marcu podejde do IUI- no chyba ze znowu sie
        rozchoruje. Jestem dobrej mysli i trzymam za was kciuki smile
    • monikakika Re: inseminacja w marcu! 07.03.05, 11:21
      Czy inseminacja w ramach kasy chorych jest możliwa - tj. za darmo, czy raczej
      nawet w poradniach państwowych tylko za kasiorke?
    • egoscicka jutro ide do leakrza. 07.03.05, 11:38
      jutro ide dolekarza stwierdzil ze skoro w cyklu z odbicia pojawila mi sie
      normlana owu , to trzeba to wykorzystac i w tym cyklu nie biore zadnych
      chormonow.Poprzednia nieudana iui mialam przy clo, pregnylu,luteinie. Teraz pije
      ziola ojca sroki, chyba dzilaaja bo bola mnie jjniki, wiec okaze sie czy udalo
      mi sie wychodowac ladny pecherzyk, jak nie, ot czekam na kolejny cykl.
    • donata72 Re: inseminacja w marcu! 07.03.05, 19:28
      ta zima oszalala!!mialam isc na usg ale niestety doktorek nie dojedzie jutro
      juz bedzie 15dc cos czuje ze ja odpadne z marca
      • beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 07.03.05, 19:53
        to chyba mozna sie poplakac!!! tak mi przykro
        a moze tak ma by, moze gdzies jest zapisane ze tym razem owu nieco pozniej, 15
        dc to jeszcze nic straconego, oby tylko w koncu przyjechal!!! mocno mocno
        trzymam kciuki
        a swoja droga ta zima faktycznie jest juz niedozniesienia!!
        • donata72 Re: inseminacja w marcu! 07.03.05, 20:17
          wiesz co mnie to juz nic nie zdziwi i na dodatak jestem sama z psem a do
          dokyorka dopiero jutro nienastawiam sie juz na ten cykl janie w tym to w
          nastepnym
          • beatrice73 Re: inseminacja w marcu! 07.03.05, 20:23
            przykro mi, naprawde! ja to sie tak nastawilam,ze jakby sie cos wydarzylo
            przeciw moim planom to chyba bym sie zaryczala, ale to juz by byla wina tylko
            moja, bo kto to tak sobie wmawia na 100%.. wiem ze to niezbyt madre. bedzie jak
            ma byc!! a psiak to super wypelniacz pustego domu, ja rowniez mam takiego ,
            plus kociaka i jak mnie dopadnie chandra albo pustka w domu to oba sa blisko
            mnie smile) pozdrawiam cieplutko w ten zimowy wieczorek, psa pozdrawiam tez smile
      • egoscicka ziola dzilaja 07.03.05, 21:05
        mialam jechac jutro do lekarza , ale mnie bolalo i wydawalo mi sie ze mma owu,
        pojechalam i wlasnie pecherzyk pekal, mialam iui. I teraz jestem w domku, przy
        cyklach bezowulacyjnych udalo mi sie wychodowac pecherzyk, ta mieszanka , to
        mieszanka ojca sroki. Trzymam za was kciuki, a wy trzymajcie za mnei. Lekarz
        rokuje spore nadzieje
        • radlena Re: ziola dzilaja 07.03.05, 21:12
          no dziewczynki ja jestem juz po iui, były w sob 2 pęcherzyki po clostilbegycie
          a dzis juz ich nie było pekły
          w sob było przytulanko a dzis iui- kurcze dosc bolesna
          no i czekam
          ale jestem dobrej mysli
          mzrzec ma w sobie r moze to r przyniesie szczescie nam starajacym sie a nie
          tylko nowozeńcom

• beatrice73 czyli jestes druga :) 07.03.05, 22:33
          ..... z naszego szczesliwego lacuszka, zobaczysz uda sie!!, marzec to wiosna,
          a wiosna to pobudka do nowego zycia, wierze ze nam sie uda, ten nasz lancuszek
          jest szczesliwy smiletrzymam mocno mocno kciuki smile
          pozdrawiam i oczywiscie daj znac!!!!!! czekamy razem z toba smile
        • pattaja Re: ziola dzilaja 08.03.05, 08:46
          Będzie dobrze! Musi być! Nie mogę się doczekać....
    • beatrice73 przez "troche" mnie nie bedzie 07.03.05, 22:40
      male wakacje! jednak na pewno bede z wami, wszystkimi marcoweczkami, jak wpadne
      tu znow za kilka dni, to na pewno bedzie wiecej postow, ze juz PO, a moze tez i
      takie z tymi "super" informacjami smile)
      zycze wam wszystkim powodzenia i do uslyszenia znow na forum smile

pozdrawiam
      • radlena Re: przez "troche" mnie nie bedzie 07.03.05, 22:51
        no nie!!!!!!!! gdzie sie wybierasz, dlaczego?
        badz z nami
        napewno dam znac co u mnie niezaleznie od rozwoju syt.
        ale rozwój moze byc w jedna strone nie dopuszczam innej syt.
        dzieki za wsparacie
        pozdrawiam
        i wracaj szybko
        • pattaja Re: przez "troche" mnie nie bedzie 08.03.05, 08:45
          Trzymam za Ciebie radlena kciuki! Ja też doniosę o rozwoju wydażeń. Ale się
          czas dłuży a poniedziałek daleko.......smile)))
          • angieblue26 Re: przez "troche" mnie nie bedzie 08.03.05, 17:04
            U mnie 10 dc. Menopur chyba dziala - wczoraj mialam usg i jest jeden pecherzyk
            dominujacy na lewym jajniku - 14 mm. Na prawym 11,9 mm, 9 i jeszcze kilka
            malych ponizej 8.5 mm. Mam nadzieje, ze chociaz ten najwiekszy osiagnie 20 mm.
            Endo calkiem ladne - 8.2.
            Martwie sie troszke, bo wlasciwie od poczatku stymulacji "czulam jajniki", nie
            bym to silny bol, ale takie "borowanie". Dzisiaj - kompletna cisza.
            Jak jest u Was ? Czy macie jakies objawy zwiazane z wzrostem jajeczek ?
            Jutro rano mam nastepne usg ... Boje sie sad

Pozdrawiam i trzymam mocno kciuki za nas wszystkie smile
            • radlena Re: przez "troche" mnie nie bedzie 08.03.05, 18:29
              wiesz co ?mnie pobolewa jajnik ale nigdy nie potrafie okreslic ze to własnie
              dotyczy bólu tego naszego tego dobrego pęcherzykowatego
              tak samo nie czuje ze pecherzyk pekł tz czuje kłucie ale nie wiem na 100% ze to
              akurat pekł pęcherzyk- dziwne to
              a na usg okazuje sie ze wszystko jest ok
              kurcze czekam teraz na efekty i wierze ze bedzie ok
              pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszystkie
              pozdrawiam
              • angieblue26 Re: przez "troche" mnie nie bedzie 08.03.05, 18:47
                Ja tez nie jestem pewna, ze te pobolewania pochodzily z jamnikow smile) Moze to
                byla autosugestia smile ? W kazdym razie juz nie boli, nie mam pojecia czy to
                dobry sygnal. Jutro okaze sie na usg czy jest sie czym martwic smile
                Pozdrawiam i zycze milego wieczoru smile
                Ps Maz zaprosil mnie do restauracji z okazji 8 marca smile)) Why not ? Moze
                czerwone wino poprawi jeszcze endo smile)))
    • donata72 Re: inseminacja w marcu! 08.03.05, 21:48
      wiec ja juz napewno z marca odpadam dzis bylam w 15dc na usg i jak wiecie w 8dc
      pecherzyk byl jeden i mial 8mmm w lewym jajniku a dzis na usg w lewym nic nie
      bylo pewno sie rozlal w sobote niedziele a dzis mam cialko zolte w prawym wiec
      pojawil sie 2 pecherzyk i doktorek kazal sexik i byl a w nastepnym cyklu jak
      sie nie uda a pewno sie nie uda od 3do 5 po jednym zastrzyku z donalu i od 4 do
      8 po 3 clo wiec wszystko przed wami trzymam kciuki buziaki
    • pattaja Re: inseminacja w marcu! 09.03.05, 19:59
      I jak Wam idą przygotowania? Kto testuje? Ja testuję 14,03..... A symptomy nie
      są dobre... ale nadzieja jest moją matkąsmile))))
      Kto tu jeszcze zagląda?
      • jutrzenkaa Re: inseminacja w marcu! 10.03.05, 07:16
        Ja tez zagladam i to bardzo regularnie, ale jak na razie nie mam nic do
        powiedzeniawink)))) Dzisiaj jest moj 10 dc i mam wyznaczona wizyte u lekarza. Jak
        wszystko dobrze pojdzie to weekend bede miala pewnie "goracy"smile
        Pozdrawiam. Jutrzenka
    • angieblue26 Re: inseminacja w marcu! 09.03.05, 22:13
      Ja zagladam smileNapisalam dzis tu :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=21477428
      Jestem pesymistka, choc gin nie widzi problemu.. Coz - na razie biore nadal
      Menopur, zobaczymy, co z tego wyniknie...

Pozdrawiam goraco,

Ola
      • nie_mama Re: inseminacja w marcu! 10.03.05, 23:32
        Ja też zaglądam. Pisałam jako druga na tym wątku,że też bym chciała no i może
        coś z tego będzie. Wepchałam się wcześniej do gina i planujemy na przyszły
        tydzien IUI na naturalnym cyklu. Jeśli wszystko dobrze urośnie i pęknie
        oczywiście.Na razie w 8 dniu cyklu mam 2 pęcherzyki w prawym jajniku ( 9mm i
        8mm) i jeden 8 mm w lewym jajniku.Endometrium na razie tylko 5,4 mm ale to
        dopiero początek cyklu a raczę się czerwonym winem więc mam nadzieję,że
        przyrośnie.
        Jak postrzegacie moje szanse(dodam,że z M. jest kiepsko sad( ??
        Sama za siebie trzymam kciuki bo to nasza pierwsza inseminacja i się strasnie
        denerwuje.
        Życze wszystkim marcowym i nie tylko ekspodujących pęcherzyków.
        • radlena Re: inseminacja w marcu! 11.03.05, 11:25
          czesc dziewczynki
          ja tez zagladam ale nie pisze bo nie mam na razie o czym po prostu czekam na
          wynik poniedziakowej iui(dodam ze to byl 7.03-czyzby szczesliwa siódemka?)
          czekam z wielka nadzieja i wiara ze sie uda
          do tej pory nigdy nie liczylam na sukces teraz wierze ze sie uda
          napewno bede zdawac relacje
          pozdrawiam i tzrymam kciuki za wszyskie marcowianki
          • pattaja Re: inseminacja w marcu! 11.03.05, 12:10
            radlena czy 14.03 nie będzie za wcześnie? Jaki będziesz robiła test sikany czy
            bete?
          • egoscicka Re: inseminacja w marcu! 11.03.05, 14:31
            ja tez mialam inseminacje w mrcu 7.03 i testuje 20 marca a ty?
    • beatrice73 jestem znowu 11.03.05, 13:30
      no to zaczelo sie krecic, moglismy zostac przy naturalnym cyklu, ale lekarz dla
      pewnosci dal mi clo i (juz mam tez wykupiony) pregnyl, teraz tylko czekanie,
      obserwowanie i wiara ze wszystko bedzie dobrze.
      pozdrawiam wszystkie po, wszystkie przed i wszystkie przed testowaniem, czekam
      na wasze rewlacje,
      smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka