Dodaj do ulubionych

Spital Specjalistyczny w Bytomiu

06.03.05, 15:30
Czy ktoś miał kontakt ze szpitalem w Bytomiu, podczas leczenia niepłodności?
Do kogo najlepiej się umówić?
Obserwuj wątek
    • sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 16:05
      Napiszcie coś dziewczyny o tym Szpitalu. Ja tez jestem zainteresowana.
      Dokładnie chodzi mi o Klinikę leczenia niepłodności dr Horaka. Jestem spoza
      Bytomia, ale mój gin na ostatniej wizycie mi zaproponaował, że jeśli po
      bromocornie, który aktualnie biorę (teraz mam sprawdzić poziom prolaktyny) i
      ewentualnej dwu lub trzy-miesięcznej stymulacji clo+pregnyl nie uda mi się
      zaciążyć to mnie właśnie do niego wyśle.
    • elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 20:01
      U dr Horaka lecze się już 2 lata, w ubiegłym roku byłam w szpitalu klinicznym w
      Bytomiu na laparoskopii. Szpital jak setki innych ale opieka jest dobra a
      personel to fachowcy najczęściej uczący w Akademii Medycznej. Jestem zadowolona
      z leczenia chociaż obecnie jetem juz po dwóch nieudanych inseminacjach. Polecam
      dr Horaka chociaż są do niego duże kolejki i termin na wizyte może być odległy!
      Pozdrawiam serdecznie!!!
      • sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 21:16
        A czy wizyta u dr Horaka w tej klinice przy szpitalu jest płatna? Ja jestem z
        małopolski
        • elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 21:33
          Ja tez jestem z małopolski a u dr Horaka leczę się prywatnie w Antrum w
          Bytomiu. Dr przyjmuje chyba także w Szpitalu ale tego dokładnie nie wiem. W
          Antrum przyjmuje we wtorki i czwartki od 16.00 do ostatniej pacjentki. Z tego
          co się orientuje w Antrum ceny są bardzo przystępne. Dr Horak za wizyte bierze
          70 zł a gdy wizyta jest krótka to nawet pacjentka płaci połowę tej ceny!
          • sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 11:24
            Pytam o Klinike przy szpitalu, ponieważ tak mi się wydaje, że jak mnie mój gin
            skieruje to własnie tam. A skąd Ty jestes jeśli można zapytać?
            • asiak78 Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 11:32
              Wklejam link do gabinetu (kliniki) przy szpitalu. Powodzenia

www.antrum.pl
              • sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 15:03
                Dzięki za link. Z tego wynika, że dr Horak jest ginekologiem-połoznikiem. Nie
                jest endokrynologiem. A co w przypadku, gdy jest potrzebny endokrynolog? Tzn.
                ja nawet nie bardzo wiem kiedy jest potrzebny?
            • elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 17:24
              Ja jestem z Nowego Sącza a w Klinice byłam na laparoskopii rok temu! dr Horak
              nie jest ginekologiem-endokrynologiem ale jest dobrym specjalistą jeżeli chodzi
              o niepłodność kobiecą i męską. Pozdrawiam!
              • sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 22:16
                Czyli wizyty prywatne, a potem na oddzial do szpitala? Powiedz mi proszę jak
                wygląda przygotowanie do zabiegu laparoskopii. Tzn. chodzi mi o to czy są
                wczesniej zlecane jakieś badania czy wszystko jest robione na miejscu, jak
                długo trwa pobyt i ile to kosztuje? A czy twój mąz był badany? Bo mój jeszcze
                nie i chyba mi się nie uda go namówić, chyba że dopiero po wizycie u dr Horaka
                pod warunkiem, że pojedzie tam ze mną
                • elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 09.03.05, 17:12
                  Mój mąż był pierwszy badany bo diagnoza męska jest po prostu łatwiejsza.
                  Badania do laparoskopii możesz wykonać na miejscu w szpitalu bo są one
                  wykonywane w ramach ubezpieczenia, wtedy pobyt w szpitalu trwa ok. tygodnia.
                  Jeżeli wszystkie badania zrobisz wcześniej to Twój pobyt w szpitalu ograniczy
                  się do 3 dni. Jeżeli będziesz wybierała sie na wizytę do Horaka to spróbuj
                  namówić męża zeby z Toba poszedł. U niego leczy się parami tzn. bez względu na
                  to kto ma problem na wizytę idzie się razem z mężem albo z żoną. Dla mnie to
                  jest fajne bo wszystkie informacje podawane są obydwojgu i można razem
                  decydować o sposobie leczenia. Do laparoskopii musisz być na czczo, zrobią z
                  Tobą wywiad lekarski, zważą, zmierzą aby wiedzieć jakie podać znieczulenie.
                  Wieczorem golenie i lewatyawa, rano druga a póżniej zabieg. Nawet się nie
                  zorientujesz kiedy będzie już po wszystkim. Do szpitala weź ze sobą termometr,
                  sztućce i talerzyk chociaż jeżeli będziesz tylko 3 dni to za dużo tam nie
                  zjesz. A poza tym spróbuj namówić męża na tę wizytę bo może właśnie rozmowa z
                  lekarzem zdopinguje go do zrobienia badań! Trzymam za to kciuki!!!
                  • akk2 Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 09.03.05, 19:01
                    Cześć dziewczyny,
                    Ja też byłam w zeszłym roku na laparoskopii w Bytomiu i niestety nie
                    respektowali badań zrobionych wcześniej-tylko zrobione na oddziale, nie wiem od
                    czego to zależy. Leżała ze mną dziewczyna która miała zrobione badania
                    wcześniej i musiała powtarzać.
                  • sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 10.03.05, 21:41
                    Z tymi badaniami w ramach ubezpieczenia to może być u nie problem, ponieważ
                    Bytom to śląska kasa a ja jestem w małopolskiej.
                    A jakie to są badania przed zabiegiem? bo może bym mogła zrobić u siebie?
                    • elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 10.03.05, 22:00
                      Nie martw się o ubezpieczenie! ja też jestem z małopolskiej kasy a i tak
                      niektóre badania miałam wykonywane w szpitalu na miejscu! Tych badań jest całe
                      mnóstwo, krew, mocz, ekg, prześwietlenie płuc,fibrynogen, sód, potas,wskaźnik
                      protrombiny ,próby wątrobowe i nie pamiętam jeszcze co!!! Twoje badania, zabieg
                      i pobyt w szpitalu powinna pokryć małopolska kasa! Nie martw się będzie ok!!!
                      • sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 11.03.05, 18:30
                        Dziękuję za słowa otuchy. Ja jeszcze sie nie wybieram do kliniki, na razie
                        spróbuje stymulacji clo+pregnyl bo jeszcze nie miałam. Dzisiaj odebrałam wynik
                        prolaktyny i bardzo mi spadła. Nie wiem co o tym sądzić. Pierwsze badanie
                        miałam 22.I (21 dc) i była 27,36 ng/ml a teraz 8.III (11 dc) 2,79 ng/ml. Nie
                        wiem czy brac dalej bromocorn, boję się, że jak pzrestanę to znowu wzrośnie. Co
                        robić?
                        A propos kliniki. Pojadę tam dopier jak mi clo nie pomoże - to jest sugestia
                        mojego gina.
            • elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 17:29
              Aha i jeszcze dodam,że dr Horak jest ordynatorem w szpitalu więc jest to
              dodatkowy atut i wykonuje wszystkie zabiegi u siebie na oddziale.
      • baba113 Polecam dr Pawła Madeja 08.03.05, 16:29
        Polecam dr Pawła Madeja przyjmuje prywatnie w gabinecie na pl.Sikorskiego 8/1 w
        Bytomiu tel. 281-63-43 lub kom. 603-802-700 www.madey.spec.pl, naprawdę polecam
        świetny specjalista a przy tym przemiły i konkretny.
        • baba113 Re: Polecam dr Pawła Madeja 08.03.05, 16:32
          Aha i dodam że dr Madej jest również endokrynologiem pracuje w katedrze
          endokrynologii ginekologicznej
          • dida7 Re: Polecam dr Pawła Madeja 14.03.05, 11:14
            A czy któraś z Was może coś powiedzieć na temat dr Andrzeja Muryna z Bytomia?
            Niestety nie pracuje w klinice,a w bloku 3.Jestem bardzo ciekawa,bo planuję u
            niego prowadzić ciążę.
            • dida7 Dr Andzrej Muryn ? 14.03.05, 11:15
              A czy któraś z Was może coś powiedzieć na temat dr Andrzeja Muryna z Bytomia?
              Niestety nie pracuje w klinice,a w bloku 3.Jestem bardzo ciekawa,bo planuję u
              niego prowadzić ciążę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka