gaja111 06.03.05, 15:30 Czy ktoś miał kontakt ze szpitalem w Bytomiu, podczas leczenia niepłodności? Do kogo najlepiej się umówić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 16:05 Napiszcie coś dziewczyny o tym Szpitalu. Ja tez jestem zainteresowana. Dokładnie chodzi mi o Klinikę leczenia niepłodności dr Horaka. Jestem spoza Bytomia, ale mój gin na ostatniej wizycie mi zaproponaował, że jeśli po bromocornie, który aktualnie biorę (teraz mam sprawdzić poziom prolaktyny) i ewentualnej dwu lub trzy-miesięcznej stymulacji clo+pregnyl nie uda mi się zaciążyć to mnie właśnie do niego wyśle. Odpowiedz Link Zgłoś
elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 20:01 U dr Horaka lecze się już 2 lata, w ubiegłym roku byłam w szpitalu klinicznym w Bytomiu na laparoskopii. Szpital jak setki innych ale opieka jest dobra a personel to fachowcy najczęściej uczący w Akademii Medycznej. Jestem zadowolona z leczenia chociaż obecnie jetem juz po dwóch nieudanych inseminacjach. Polecam dr Horaka chociaż są do niego duże kolejki i termin na wizyte może być odległy! Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 21:16 A czy wizyta u dr Horaka w tej klinice przy szpitalu jest płatna? Ja jestem z małopolski Odpowiedz Link Zgłoś
elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 07.03.05, 21:33 Ja tez jestem z małopolski a u dr Horaka leczę się prywatnie w Antrum w Bytomiu. Dr przyjmuje chyba także w Szpitalu ale tego dokładnie nie wiem. W Antrum przyjmuje we wtorki i czwartki od 16.00 do ostatniej pacjentki. Z tego co się orientuje w Antrum ceny są bardzo przystępne. Dr Horak za wizyte bierze 70 zł a gdy wizyta jest krótka to nawet pacjentka płaci połowę tej ceny! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 11:24 Pytam o Klinike przy szpitalu, ponieważ tak mi się wydaje, że jak mnie mój gin skieruje to własnie tam. A skąd Ty jestes jeśli można zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
asiak78 Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 11:32 Wklejam link do gabinetu (kliniki) przy szpitalu. Powodzenia www.antrum.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 15:03 Dzięki za link. Z tego wynika, że dr Horak jest ginekologiem-połoznikiem. Nie jest endokrynologiem. A co w przypadku, gdy jest potrzebny endokrynolog? Tzn. ja nawet nie bardzo wiem kiedy jest potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 17:24 Ja jestem z Nowego Sącza a w Klinice byłam na laparoskopii rok temu! dr Horak nie jest ginekologiem-endokrynologiem ale jest dobrym specjalistą jeżeli chodzi o niepłodność kobiecą i męską. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 22:16 Czyli wizyty prywatne, a potem na oddzial do szpitala? Powiedz mi proszę jak wygląda przygotowanie do zabiegu laparoskopii. Tzn. chodzi mi o to czy są wczesniej zlecane jakieś badania czy wszystko jest robione na miejscu, jak długo trwa pobyt i ile to kosztuje? A czy twój mąz był badany? Bo mój jeszcze nie i chyba mi się nie uda go namówić, chyba że dopiero po wizycie u dr Horaka pod warunkiem, że pojedzie tam ze mną Odpowiedz Link Zgłoś
elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 09.03.05, 17:12 Mój mąż był pierwszy badany bo diagnoza męska jest po prostu łatwiejsza. Badania do laparoskopii możesz wykonać na miejscu w szpitalu bo są one wykonywane w ramach ubezpieczenia, wtedy pobyt w szpitalu trwa ok. tygodnia. Jeżeli wszystkie badania zrobisz wcześniej to Twój pobyt w szpitalu ograniczy się do 3 dni. Jeżeli będziesz wybierała sie na wizytę do Horaka to spróbuj namówić męża zeby z Toba poszedł. U niego leczy się parami tzn. bez względu na to kto ma problem na wizytę idzie się razem z mężem albo z żoną. Dla mnie to jest fajne bo wszystkie informacje podawane są obydwojgu i można razem decydować o sposobie leczenia. Do laparoskopii musisz być na czczo, zrobią z Tobą wywiad lekarski, zważą, zmierzą aby wiedzieć jakie podać znieczulenie. Wieczorem golenie i lewatyawa, rano druga a póżniej zabieg. Nawet się nie zorientujesz kiedy będzie już po wszystkim. Do szpitala weź ze sobą termometr, sztućce i talerzyk chociaż jeżeli będziesz tylko 3 dni to za dużo tam nie zjesz. A poza tym spróbuj namówić męża na tę wizytę bo może właśnie rozmowa z lekarzem zdopinguje go do zrobienia badań! Trzymam za to kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akk2 Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 09.03.05, 19:01 Cześć dziewczyny, Ja też byłam w zeszłym roku na laparoskopii w Bytomiu i niestety nie respektowali badań zrobionych wcześniej-tylko zrobione na oddziale, nie wiem od czego to zależy. Leżała ze mną dziewczyna która miała zrobione badania wcześniej i musiała powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 10.03.05, 21:41 Z tymi badaniami w ramach ubezpieczenia to może być u nie problem, ponieważ Bytom to śląska kasa a ja jestem w małopolskiej. A jakie to są badania przed zabiegiem? bo może bym mogła zrobić u siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 10.03.05, 22:00 Nie martw się o ubezpieczenie! ja też jestem z małopolskiej kasy a i tak niektóre badania miałam wykonywane w szpitalu na miejscu! Tych badań jest całe mnóstwo, krew, mocz, ekg, prześwietlenie płuc,fibrynogen, sód, potas,wskaźnik protrombiny ,próby wątrobowe i nie pamiętam jeszcze co!!! Twoje badania, zabieg i pobyt w szpitalu powinna pokryć małopolska kasa! Nie martw się będzie ok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 11.03.05, 18:30 Dziękuję za słowa otuchy. Ja jeszcze sie nie wybieram do kliniki, na razie spróbuje stymulacji clo+pregnyl bo jeszcze nie miałam. Dzisiaj odebrałam wynik prolaktyny i bardzo mi spadła. Nie wiem co o tym sądzić. Pierwsze badanie miałam 22.I (21 dc) i była 27,36 ng/ml a teraz 8.III (11 dc) 2,79 ng/ml. Nie wiem czy brac dalej bromocorn, boję się, że jak pzrestanę to znowu wzrośnie. Co robić? A propos kliniki. Pojadę tam dopier jak mi clo nie pomoże - to jest sugestia mojego gina. Odpowiedz Link Zgłoś
elapriv Re: Spital Specjalistyczny w Bytomiu 08.03.05, 17:29 Aha i jeszcze dodam,że dr Horak jest ordynatorem w szpitalu więc jest to dodatkowy atut i wykonuje wszystkie zabiegi u siebie na oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś
baba113 Polecam dr Pawła Madeja 08.03.05, 16:29 Polecam dr Pawła Madeja przyjmuje prywatnie w gabinecie na pl.Sikorskiego 8/1 w Bytomiu tel. 281-63-43 lub kom. 603-802-700 www.madey.spec.pl, naprawdę polecam świetny specjalista a przy tym przemiły i konkretny. Odpowiedz Link Zgłoś
baba113 Re: Polecam dr Pawła Madeja 08.03.05, 16:32 Aha i dodam że dr Madej jest również endokrynologiem pracuje w katedrze endokrynologii ginekologicznej Odpowiedz Link Zgłoś
dida7 Re: Polecam dr Pawła Madeja 14.03.05, 11:14 A czy któraś z Was może coś powiedzieć na temat dr Andrzeja Muryna z Bytomia? Niestety nie pracuje w klinice,a w bloku 3.Jestem bardzo ciekawa,bo planuję u niego prowadzić ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
dida7 Dr Andzrej Muryn ? 14.03.05, 11:15 A czy któraś z Was może coś powiedzieć na temat dr Andrzeja Muryna z Bytomia? Niestety nie pracuje w klinice,a w bloku 3.Jestem bardzo ciekawa,bo planuję u niego prowadzić ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś