Dodaj do ulubionych

Mar Test IgG

07.03.05, 10:56
Witam,
Odebrałam wyniki męża i w Mar teście IgG wyszło: po 3 min 40% a po 10 min-80%
(nrma <10%)
Co to oznacza?
Aga
Obserwuj wątek
    • dudekmich Re: Mar Test IgG 07.03.05, 11:31
      U mojego męża wyszło 7% po 20 minutach i to wystarczyło, żebyśmy zdecydowali
      się na inseminację...
      sad
    • elfik31 Re: Mar Test IgG 07.03.05, 12:51
      aga286, wynik jest bardzo wysoki, nie chcę Cię oszukiwać ale konieczne będzie
      wdrożenie leczenia. Hamowanie jest wysokie. Lekarze przepisują wtedy encorton
      lub dexametazon i czasem jest poprawa.Inseminacja moze coos dac, jezeli bardzo
      szybko po oddaniu nasienia się robi preparatyke i inseminacje. Zawsze pozostaje
      in vitro ktore w takim przypadku jest rozwiązaniem. Dudekmich, norma dla MAR
      jest do 10% więc Twój mąż jest w całkowitej normie. Mój ma 5% i lekarz
      powiedział że to normalny wynik
      • dudekmich Re: Mar Test IgG 07.03.05, 13:14
        Mój śluz też nie jest najlepszy.
        Po teście PCT wyszedł nam ruch plemników typu D, czyli same nieruchliwe.
        sad
    • aga286 Re: Mar Test IgG 07.03.05, 13:39
      Bardzo dziękuję za odpowiedź,
      DZwoniłam też już do Salve i pytałam się odnośnie tego wyniku, powiedziano mi,
      że w naszym przypadku zostaje ICSI,
      Teraz to tylko będę się zastanawiać co wybrać Salve w Łodzi czy AM w
      Białymstoku.
      Aga
      • elfik31 Re: Mar Test IgG 07.03.05, 13:59
        Ja leczę się w Salve i na razie jestem zadowolona.Musisz wybrać miejsce gdzie
        po pierwsze jest profesjonalnie, ale też gdzie łatwo Ci będzie dojeżdzać, bo to
        też koszt i trzeba się zwalniać z pracy. O Salve słyszałam dobre opinie dlatego
        ja też postanowiłam się tam leczyć, a wcześniej leczyłam się w 3 innych
        miejscach.
        • katarina011 Re: Mar Test IgG 09.03.05, 00:10
          Wynik mojego meza to 97% (lekarz do ktorego chodze, zajmujacy sie nieplodnoscia
          od kilku lat, mial tylko 2 takie przypadki)Wskazaniem jest ICSI. Zarowno moj
          lekarz jak i eksperci od leczenia nieplodnosci wypowiadaja sie, ze mozna
          zazywac leki (sterydy), ale praktycznie nic to nie daje (wyniki moze troche sie
          poprawia, ale z zaciazeniem u pacjentek dalej jest problem)
          My bedziemy probowac jeszcze IUI (max 2), a jak to nie wyjdzie no to ICSI.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka