egoscicka Re: mialamm iui 07.03.05, 21:02 kurcze caly czas mi samo przeskakuje, dzis jest 11dc. bolalo mnie jak na owu, a nic nie biore. I stwierdzilam ze jade d niego na usg najwyzej bede 100zl w plecy. pojechalam okazalo sie ze wlasnie peka, przyjechal maz , zrobilismy inseminacje, i wpuscil mi ulepszone plemniczki, Bol straszny i to podobno ok bo to znaczy ze doszlo do jajowodu.I tak wlasie powinno byc , bolalo mnie 15 minut po i teraz jest super. Lekarz rokuje spore nadziej , trzymjacie kciuki. A do tego wszystkiego mam cykle bez owulacyjny, wiec zadko czuje jak mamm owu, teraz pilam ziola ojca sroki DZIALAJA, Mialam duzy ladny pecherzyk Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Re: mialamm iui 08.03.05, 07:48 No oby sie udało. Trzymam kciuki, ale naprawdę bolała Cię inseminacja? Weź mnie nie strasz, bo myślałam że to nie boli. Napisz czy bolał Cię sam zabieg. Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: mialamm iui 08.03.05, 08:11 Odczuwanie bólu to indywidualny temat. Ja miałam IUI w piątek 04.03. Nie powiem, że nie bolało.... Odczuwałam ten ból z takim samym natężeniem jak ten podczas pierwszych dni @. Prawdę mówiąc moj gin też powiedział, że jest to dobry znak. Organizm zachowuje się tak ponieważ bezpośrednio do macicy dotaje się się cała porcja nasienia częto powiększona o płyn wzmacniający. Naturalnie taka ilość płynu się nie dostaje. Będzie dobrze nic się nie martw. Najważniejszy jest cel.... mały, rózowy i wrzeszczący) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michalinnaa Re: mialamm iui 08.03.05, 08:36 Czekamy na wiadomosć o pełnym zafalsolkowaniu. Trzymam kciuki. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka plamienie 08.03.05, 10:08 dziewczynki , strasznie sie ciesze ze odpisalyscie. A wiec to byla moja druga iui, pierwsza mnei nic nie bolala, ale teraz bylo o tyle inaczej, ze wogole nie moglismy znalezc tego pecherzyka, juz tak sie rozplaszczyl, i okazalo sie ze on juz zaczal swoja wedrowke, czym mogl podrazniac jajowody, i jak mi wpuscil ten plyn polepszajacy, to te miejsc amogly zostac podraznione, ale to tylko doby znak, w niemczech wykonuje sie iui do jajowodowe, bo jest skutecxzniejsze. Wiec jesli po zabiegu czulam jakby mi jajowod rozrywalo, to znaczy ze dotarlo do jajowodu, teraz musi sie zagniezdzic, i tu moje pytanie w nocy mialam pare kropelek krwi czy to dobrze? w kazdym razie ziola dzialaja , bo dokladnei czulam jak zaczyna pekac pecherzyk i zaraz jak tylko n przjmowal, bylam juz u niego, no i okazalo sie ze mam racje.ja bez clo nie mialam owu, a te ziola spowodowaly ze mialam, nie moge wam tylko powiedziec jakiej wielkosci byl ten pecherzyk, no bo byl tak splaszczony zejuz sie nie dalo tego ocenic,a to byl 11dc. Napiszcie czy slyszalyscie cos o tym krwawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: plamienie 08.03.05, 10:31 Ja tez miałam kilka kropelek krwi i dużo śluzu przez dwa następne dni po IUI. Czy to dobrze? Nie wiem okaże się w poniedziałek)) Trzymaj się ciepło jestem dobrej myśli) Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: plamienie 08.03.05, 15:18 Napisz proszę co to była za mieszanka ziolowa i przy czym pomaga? Czy brałaś te zioła razem z clo? Ja mam podwyższoną prolaktynę (w piątek będe miała wynik ponownego badania - może juz spadła), prawdopodobnie policystyczny jajnik, nie mam owulacji. Czy mogąmi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka ziolka 08.03.05, 16:50 ta mieszanka to mieszanka ojca sroki, jak wpiszesz w wyszukiwarke na forum, to ci znajdzie , jak nie to przesle ci przepis, tylko musze poszukac. Ona pomaga na prace jajnikow.Ale wiem ze sa specjalne mieszanki na pco i na zrosty i na prolaktyne.poszukaj w tej wyszukiwarce , mi lekarz stweirdzil ze nie mam policystycznych jajnikow, tylko ze nie mam owulacji, teraz mialam i to na tyle owocna ze czulam , pekanie pecherzyka.jakby co piscie na gg 2424370 Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: mialamm iui 10.03.05, 14:30 czy ja dobrze rozumuję - miałaś IUI nie domaciczną tylko aż do jajowodu? oczywiście, że trzymam kciuki! powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: mialamm iui 10.03.05, 14:33 no doczytalam się, w niemczech to było - tak myślałam, że nie u nas Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka nie u nas w polsce 10.03.05, 17:07 gdzies czytalam kiedys na foru ze w niemczech tak robia , a u nas sie dori do maciczna , tylko zalezy jak ta rurke wlozy mojemu udalos ie tak wpuscic, le ulepszone nasienei ze wypelnily caly lewy jajowod ktory, byl podrazniony bo precherzyk juz przebyl go prawie w alosci do macicy, i ten plyn podraznil te miejjsca i niemilosiernie bolalo . lekar zpowiedzial ze to bardzo dobrze bo to znaczy ze dotarlo do jajowodu, a wiec szansa jest wieksza, bo jajeczko czasem nie spada zupelnie i plemniki nie zdaza bo zaplodnic.a w przypadkun gdy sa w jajowodzie nie ma tego problemu Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka2 Re: mialamm iui 08.03.05, 10:15 A wiec trzymam kciuki, za II tłuste krechy Powodzenia. Pozdrawiam,Ola 33 cykl starań (w tym trzeci "odpoczynkowy") Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka Re: mialamm iui 08.03.05, 12:22 dzieki dziewczyny, mam nadzieje ze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: powodzenia pattaja 08.03.05, 14:12 Trzymam kciuki mocno i to dwa jeden dla Ciebie i jeden dla Mnie)) Troszkę trudno tak pracować, ale dam radę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radlena Re: powodzenia pattaja 08.03.05, 18:47 no a umnie iui była wczoraj w ładna date 7,03 (szczesliwa 7) ja wczesniej miałam 2 iui jedna w znieczuleniu ogólnym druga taka jakby sie nie odbyła- bo kompletnie nic nie czułam nic a nic- nawet dotkniecia cewnikiem a ta wczorajsza oczywiscie u innego lekarza była powiem - b. bolesna mój ból w niektórych momentach był poróywnywalny z bólem przy hsg tepy w dole brzucha poza tym wszystko odbywało sie przy pod kontrola usg a co sie z tym wiazało musiałam miec wypełniony po brzegi pęcherz i zabrakło mi komfortu - bo był ból zwiazany z zabiegiem i było nieprzyjemne uczucie parcia na pęchcerz ale ja wiaze z ta iui wielkie nadzieje nie wiem czemu ale czuje sie ok, dobrze no i tez krwawiłam takie co nieco ale mnie p dr ostrzegł ze to sie stanie kurcze i widziałm ten tabun latajacych plemniczków w moim brzuszku- super widok pozdrawiam cie i was dziewczynki bedzie ok mówie WAm Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: mialamm iui 09.03.05, 20:02 Jak wam dziewczynki idzie? Stasznie mi się dłuży.... Jeszcze pięć dni. Jak dajecie sobie radę? Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka ja jestem taka zawiedziona 09.03.05, 20:15 niby wszstko bylo ok i nawet lekarz mi mowil ze jest ogromna nadzija,a le ja jakos nei bylam pryzgotowana na ta druga iui, wydawalo mis ie z eprzy ziolach bez chormonow to nei mozliwe, okazalo sie inaczej , ale nie wiem czy to jajeczko bedzie takie silne i zdrowe by soi zagniezdzic, jak chcecie pogadac piszcie na gg 2424370, trzymam kciki za ciebie pattaja Odpowiedz Link Zgłoś
maqdzik Re: ja jestem taka zawiedziona 14.03.05, 12:36 egoscicka - zaciskam mocno kciuki. Chyba razem będziemy testować. Więc trzymam za nas obie ) Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: mialamm iui 14.03.05, 12:20 Chciałabym napisać coś innego ale..... nie udało się przyszła @! Powiem wam jedno te 11 dni od IUI były dla mnie wspaniałe, pełne pozytywne przeżyć. To oczekiwanie było cudowne. Po dzisiejeszym testowaniu wiedziałam, że nie udało się a potem @. Troszkę mi smutno miałam przeczucie, że będzie ok. dalej w to wierzę. Szkoda mi tylko mojego M. tak bardzo sie tym przejmuje..... Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka Re: mialamm iui 14.03.05, 13:02 nie lamcie sie dziewczyny, szczegolnie ty pattaja,tak czasem bywa, organizm potrafi nas strasznie oszukac, powiem ci ze jest takie fajn e forum na bocianie, ktorej sie udalo po ktorej iui, i najczesciej 2 sie udaje wiec wszystko przed toba pomysl, ze to juz nowy cykl, ja najbardziej lubie ten okres bo, mam nadzieje ze bedie owu, a jest to rzeczktora najczesciej sie sprawdza, bedie dobrze zobaczysz. Pozdrawiam sie serdecznie. TRZYMAM KCIUKI ZA TE KTORE JESZCZE NIE TESTOWALY I BEDA TESTOWAC ZE MNA, ja puki co nie mam prawie zadnych objawowo oprocz piersi ktore bola i straszny bol macicy ktory mialam wczoraj 7 dni po iui, mam nadzieje ze sie zagniezdzalo , ale wymiekalam, nawet nospa nie pomogla. A od paru dni mamkwasny smak w ustach, takiak po zjedzeniu gorzkiej czekolady, pozdrawiam i nie lamcie sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: mialamm iui 14.03.05, 13:27 Trzymam kciuki za Ciebie tylko mnie nie zawiedź! Ten cykl musze odpuścić muszę zrobić HSG i takie tam inne pierdołki papa pozdrawiam i dziekują za wczorajszą rozmowę na gg! Odpowiedz Link Zgłoś
egoscicka ja jestem na gg 14.03.05, 13:48 jakbys chciala pogadac, zawsze mozesz napisac. Nie jestem specjalista,a le wiem co czujesz ja nie maaialam hsg Odpowiedz Link Zgłoś
pattaja Re: ja jestem na gg 14.03.05, 14:09 W pracy nie mam gg tylko w domku. Dzisiaj nie będę siedzieć w necie bo muszę trochę odreagować..... może jutro. Będzie dobrze! Wierzę, że Tobie się uda! I wszyskim testującym z całego serca życze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś