Dodaj do ulubionych

juz trace nadzieje

29.03.05, 22:17
Staramy sie o dziecko od 5 lat i nic a najgorsze ze lekarze nic konkretnego
nie mowja .Mam juz 30 lat i bardzo bym chciala miec dziecko,lecz coraz
czesciej juz trace nadzieje
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: juz trace nadzieje 29.03.05, 22:21
      przede wszystkim: gdzie sie leczysz i jak? moze powinnas zmienic "tych
      lekarzy"? moze inne badania? jakie juz robilas?
      • agnieszkarzaca1 Re: juz trace nadzieje 29.03.05, 22:37
        lecze sie w new yorku poniewaz tu mieszkam robilam droznosc jajowodow,
        inseminacje 5 razy chormony mam ok po stymulacji jajeczkowania mialam ich az 8
        i nic z tego nie wyszlo wiec chyba musze sie zadowolic dziecmi kolezanek.
        • piegoosek Re: juz trace nadzieje 30.03.05, 00:06
          leczysz sie piec lat? ale rozumiem, ze te 5 iui i stymulacje, to w ostatnim
          jakos czasie? badanie nasienia rowniez macie za soba? moze endometrioza?
          robilas marker Ca125? bo 8 m-cy stymulacji i 5 iui, to jeszcze za malo, zeby
          mowic o porazce!
          • evita76 Re: juz trace nadzieje 30.03.05, 20:07
            Piegoosku co to znaczy "marker Ca125"?
            Dzięki,
            • agak14 Re: juz trace nadzieje 30.03.05, 20:11
              Witam.
              Jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Też staramy się od 5 lat (w czerwcu skończę
              30 lat) a dziecka jak nie ma tak nie ma. W tym cyklu rozpoczęłam clo, taką
              miałam nadzieje i co? I nic.Chyba zbliża się @. Też powoli tracę nadzieję choć
              jeszcze czasem wierzę że może się uda.Podobno nastawienie psychiczne dużo daje.
              Nie załamuj się. Pozdrawiam i życzę duuuuużego brzuszka.
            • piegoosek Re: juz trace nadzieje 30.03.05, 21:25
              to jest tak zwany "marker rakowy", moze pomoc w ustaleniu czy jest
              endometrioza! chociaz oczywiscie nie musi! okresla sie go czesto, kiedy sa
              trudnosci z zajsciem w ciaze...
              • evita76 Re: juz trace nadzieje 31.03.05, 21:07
                Dzięki,Piegoosku jakos nie słyszałm o tym badaniu, a właśnie zastanawiałam sie
                jak u siebie wykluczyć endometrioze ( bo nie miałam laparo tylko hsg) Właściwie
                nie mam żadnych podstaw żeby się martwić ewentualnie endometriozą ale spróbuje
                podsunąć ten pomysł lekarzowi.Dzięki jeszcze raz, życzę wszystkiego naj.
                • piegoosek Re: juz trace nadzieje 31.03.05, 23:23
                  dziekuje Ci smile) na pewno nie ma endo wink
                  lekarz, znajac zycie, bedzie udawal urazonego Twoim pytaniem, hihi... po
                  prostu, tak jak mowisz, tylko laparo daje skuteczna pewnosc odnoscie
                  endometriozy smile
                  zbadaj jednak ten marker! na pewno jest ok!! mozesz tez to zrobic bez pytania
                  gina wink
                  caluski sloneczne!
        • magdamajewski ja tez jestem z NY 31.03.05, 23:30
          agnieszka ja tez jestem z nowego jorku i mam swietnego lekarza, jesli jestes
          zainteresowana daj mi znac.
          magda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka