ptysia10 11.04.05, 20:29 w ktorym dniu cyklu prawidlowo powinno sie badac poziom hormonow i czy mam uda sie do endokrynologa po skierowanie na te badania czy moge sobie zrobic na wlasna reke bo sa przeciez odplatne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannach1 Re: badanie hormonow 11.04.05, 22:04 Z tego co ja się orientuję progesteron należy zbadań po owulacji, jakieś 6-7 dni po,estradiol i prolaktynę chyba bez różnicy. Nie wiem co jeszcze chcesz zbadać ale ja TSH badałam jak tylko dostałam skierowanie.właściwie to jedyne skierowanie jakie dostałam na hormonki,poza tym wszystkie robię odpłatnie.Jakieś 25-30 zl za jeden hormon.Ale co do tego kiedy należy zbadać , to nie upieram się na 100% bo też się dopiero przymierzam.dzięki twojemu postowi może i ja się czegoś dowiem.pozdrawiam.Asia Odpowiedz Link Zgłoś
ewa11a Re: badanie hormonow 11.04.05, 22:19 W 3 dc:Fsh, LH W 12-13dc: Estradiol i Progesteron 7 dni po owulacji:Estradiol, Progesteron, Fsh i LH Pozostale hormony tj. Tsh, Testosteron i Prolaktyne mozesz zbadac w dowolnym dniu cyklu. Zajzyj na link ponizej www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=FAQ&myfaq=yes&id_cat=4&categories=Wyniki+Bada%F1 Odpowiedz Link Zgłoś