Dodaj do ulubionych

inseminacja

19.04.05, 18:10
Jestem po 2ch inseminacjach.Ostatnia była 13.04.05 i od tego czasu pobolewa
mnie podbrzusze.Dodam,że po pierwszej było OK.Może ktoś też tak mial? Może to
objaw ciąży?Na test jeszcze za szybko.Proszę,pocieszcie mnie...
Obserwuj wątek
    • nie_mama Re: inseminacja 19.04.05, 20:43
      Cześć.
      Ja też tak miałam.Przy pierwszej, niestety nieudanej IUI.Bolało mnie podbrzusze
      i piersi.Teraz jestem po drugiej IUI - 12.04. czyli dokładnie tydzień po i nie
      czuję nic. Ale to może dlatego,że coraz mniej mi zależy( muyślimy o adopcji) i
      coraz mniej wsłuchuję się w swoje ciało.
      Chyba Cię nie pocieszyłam,ale mam nadzieję,że jednak masz objawy ciąży
      i że już za kilka dni będzie Ci niedobrze i będziesz miała ochotę na ogórki
      kiszone
      • bestiaaa Re: inseminacja 20.04.05, 13:14
        Wiesz,ja też coraz bardziej wątpię w sukces.Ale przecież pozostało jeszcze in
        vitro?Wiem,to nie takie proste:kasa i jeszcze świadomość,że wszystko zacznie się
        od nowa.Ja każde niepowodzenie przechodzę coraz gorzej...Trzymam za nas obie
        kciuki.A może właśnie teraz szczęście się do nas uśmiechnie?
    • beatrice73 Re: inseminacja 20.04.05, 13:56
      ale przeciez moglo sie udac, trzymam kciuki jak najmocniej
      przeciez sie udaja inseminacje, dlaczego u was mialoby byc inaczej smile
      pozdrawiam
      • bestiaaa Re: inseminacja 20.04.05, 14:30
        Miło wiedzieć,że nawet ktoś,kogo się nie zna,jest zainteresowany.No i te słowa...
        • pepsi18 Re: inseminacja 20.04.05, 15:28
          Inseminacja to tylko 15% , sama jestem po 4 nieudanych ale wiem ,ze jest
          maaaaase ludzi po IUI ,ktorzy sa juz rodzicami. Moja kolezanka za pierwszym
          razem , a ktos pisal kiedys na tym forum ,ze dziewczyna za 14 zaszła! Wiec
          głowa do górysmile
          • bestiaaa Re: inseminacja 20.04.05, 15:43
            Ludzie!Właśnie zrobiłam test i...Sama nie wiem.Druga kreska jest niewyrażna i
            widoczna tylko na mm!Co o tym sądzić?
            • beatrice73 Re: inseminacja 20.04.05, 17:05
              powtorz test za kilka dni smile ale mysle ze mozesz puscic wodze nadzieismile))))
              milimetrowo gratuluje, a jak juz beda powazne 2 krechy to powtorze smile
          • katka113 Re: inseminacja 20.04.05, 15:52
            No to możemy sobie podać rękę - ja też po 4 nieudanych, aktualnie w trakcie
            przygotowań do piątej. Za każdym razem niby wszystko w porządku a ciąży jak nie
            było tak nie ma... ale mi lekarz powiedział, że z reguły próbuje się do 6-
            ściu... Czy ktoś próbował więcej razy i mu się udało?!?
            • pepsi18 Re: inseminacja 20.04.05, 15:55
              Witam,
              moj gin tez mowił, ze do 6 mam probowac a potem ICSI. Zobaczymy, mysle,ze
              podejde tylko po tym cholernym HSGsmile
              • nie_mama Re: inseminacja 20.04.05, 17:51
                Cześć.
                A mój powiedział,że poleca 3. No to jeszcze tylko jedna szansa przed nami,a
                potem adopcja.Chciałabym co prawda powiedziec,że in vitro, ale jednak jest to
                nie możliwę ze względów finansowych sad
                Co prawda nigdy nic nie wiadomo i (jak mówiła Bea- dziękuję) może się udało,
                ale ja w to nie wierzę i każdą kolejną klęskę przyjmuję z co raz większym
                spokojem. Co wcale nie oznacza,że nie chciałabym mieć biologicznie swojego
                dzieciątka.Cały czas tego pragnę i będę pragnęła i ciągle walcze ze sobą by nie
                zrobić testu po 8 dniach od IUi.Po prostu mam dość tego zamieszania wokół
                dziecka,którego nie ma.
                • bestiaaa Re: inseminacja Do nie mama 20.04.05, 18:02
                  Trzymam za ćiebie kciuki.Możesz się śmiać,ale poszłam na całość i codziennie się
                  modlę o powodzenie.I mam nadzieję,że Bóg mi w tym pomoże
    • nie_mama Re: inseminacja 20.04.05, 17:54
      Bestiooo
      Trzymam za Ciebie kciukasy i tak z ciekawości- jaki test robiłaś,że jest az
      tak czuły by wykryć coś po 7 dniach od ewentualego zapłodnienia?
      • bestiaaa Re: inseminacja 20.04.05, 17:59
        Kupiłam Bobo-test.Piszą w nim,że jest wyjątkowo czuły i już po 7 dniach można
        próbować.Aczkolwiek do wyniku podchodzę z rezerwą,żeby nie zapeszyć.Poza tym
        kreseczka pojawiła się na 1 zaledwie mm więc nie wiem.
        • agakra Re: inseminacja 20.04.05, 18:04
          bestiaaa napisała:

> Kupiłam Bobo-test.Piszą w nim,że jest wyjątkowo czuły i już po 7 dniach można
          > próbować.Aczkolwiek do wyniku podchodzę z rezerwą,żeby nie zapeszyć.Poza tym
          > kreseczka pojawiła się na 1 zaledwie mm więc nie wiem.

ja zrobiłam sobie test w 31dc i wyszła bardzo bladziutka kreska, pojechałam do
          Novum zrobić bete, no i wyszlo 29, a testy wyczuwaja ciąze od 25, czyli nic
          dziwnego, ze kreska byla baaardzo blada. Zrob sobie bete
          • bestiaaa Re: inseminacja do Agakra 20.04.05, 18:08
            A co to takiego?
            • nie_mama Re: inseminacja do Agakra 20.04.05, 18:17
              tak w skrucie dziewczyny nazywają beta -hcg czyli gonadotropinę kosmówkową,
              pojawiającą się w ciąży- wytwarza ją łożysko
              • bestiaaa Re: inseminacja do nie_mama 20.04.05, 18:27
                Dziewczyno,skąd Ty tyle wiesz?Jest mi wstyd za siebie
                • nie_mama Re: inseminacja do nie_mama 20.04.05, 18:29
                  nie wstydź się ja po prostu jestem na farmacji smile
                • nie_mama Re: inseminacja do nie_mama 20.04.05, 18:30
                  No a poza tym to mnie fascynuje, fizjologia i w ogóle zasody funkjonowania
                  organizmu.Uuuu, aż mi dreszcz przeszedł.zawsze to lubiłam a teraz mi się
                  przydaje
                  • bestiaaa Re: inseminacja do nie_mama 20.04.05, 18:39
                    Aż wstyd się przyznać,ale jestem pielęgniarką.Wprawdzie pracuję na Bloku Op.,ale
                    to mnie nie usprawiedliwia.Jestem pełna podziwu!
                    • tekla12 bestiaaa - gratulacje 20.04.05, 19:08
                      Bobo test ma czułość już od 10 mIu. Potwierdź ten wynik w laboratorium, przy
                      okazji możesz oznaczyć poziom progesteronu.
                      • bestiaaa Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 19:25
                        Wjaki sposób potwierdzić?Jesteś pewna,że nawet 1 mm.wystarczył?
                        • tekla12 Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 19:29
                          Oznacz w laboratorium poziom bhcg - ten 1 mm paska testowego się zabarwił, to
                          znaczy, że w moczu jest hcg w ilości wykrywanej testem. Możesz też sobie
                          obejrzeć test pod światło - czy widoczna ta jest druga kreska
                          • bestiaaa Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 19:34
                            Pod światło słabo widać całą kreskę.Ale minęło już kilka godzin.Boże,wiem,że
                            zanudzam,ale tak bardzo chciałabym,żeby tym razem się udało...
                            • tekla12 Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 20:14
                              Bez stężenia hcg wykrywanego testem żadnej kreski nie widać. Faktycznie wygląda
                              to tak, jakby było 2-3 dni po implantacji. Czy bierzesz duphaston albo luteinę?
                              • bestiaaa Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 21:29
                                Tak,biorę luteinę
                                • tekla12 Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 21:57
                                  No to życzę ładnych przyrostów bety. Pozdrawiam T.
                                  • bestiaaa Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 22:12
                                    Dziękuję za informację.
                                    • bestiaaa Re: bestiaaa do tekla12 20.04.05, 22:30
                                      To co?Na plus?
                                • katka113 Re: bestiaaa do tekla12 21.04.05, 07:59
                                  Bestiaaa (aleś sobie ksywkę wymyśliła, niech Cię!) - a czy przypadkiem nie
                                  miałaś zastrzyku - pregnylu? bo ten podobno może zafałszować wynik w tym
                                  wczesnym okresie; tak czy inaczej - życzę dwóch grubaśnych kresek!
                                  • bestiaaa Re: bestiaaa do katka113 21.04.05, 09:13
                                    Kochana,to ksywka w prezencie od męża!Ale uwież,oznacza całkiem coś innego.A
                                    Pregnyl brałam raz,ale jakiś rok temu.
                                    • katka113 Re: bestiaaa do katka113 21.04.05, 10:12
                                      No to widzę teraz, że to po prostu bestia w znaczeniu jak najbardziej
                                      pozytywnym... Ciekawa jaką ksywką ty "ochrzciłaś" swojego ukochanego?
                                      • bestiaaa Re: bestiaaa do katka113 21.04.05, 10:48
                                        Wiesz,jakoś nie mogę znależć nic równie dobrego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka