dominika80 20.04.05, 20:47 powiedzcie dziewczyny, bo chyba miałamprzytulanie jakieś 15 godz. po pęknięciu a przed pęknięciem ani razu. Pregnyl zadziałal u mnie po jakiś 8 godzinach!!!! Normalnie tragedia!! Jestem załamana ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnesta Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 10:07 Hmm, podobnoa komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia przez ok 12 godzin. Ale skąd pewność, że pękła 8 godz. po Pregnylu ? Przecież mogłaś się pomylić w obliczeniach. Moja ginka twierdzi, że jak pęcherzyk pęknie po mniej niż 36 g tzm, że to był twój własny "wyrzut" LH. Może podano ci Pregnyl za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika80 Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 12:52 bardzo możliwe, że własny, bo ból jajnika czułam 8 godzin po pregnylu, a dostałam dużą dawkę bo 10 000. Myślę, że ten ból to mogło być pęknięcie. Na bieliżnie pojawiła mi się bardzo bardzo odrobinkę różowa wydzielina. Że też wcześniej o tym nie pomyślałam ! ale teraz przynajmniej wiem czym objawia się u mnie owulacja. Przytulanko po 15 godzinach, chyba chłopakie nie zdążyli podobno potrzeba im przy dobrym śluzie 2 godzin. Dziś nic nie czuję. Biorę Duphaston, ale dokładnie nie zrozumiałam z tego wszystkiego ile, wydaje mi się że dwie (1 rano i 1 wieczorem) - a jak wy macie zalecone dziewczyny? Może któraś mnie pocieszy, że jej się udało .... Bardzo bym chciała ... Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 13:07 Biorę Duphaston po 1 tab rano i wieczorem. Wiesz, też czasami czuję owulację tzn kłucie w jajniku ale nie zawsze. W ostatnim cyklu zrobiłam usg po prawie 48 g od podania pregnylu, bo nie czułam żadnego kłucia. Pomyślałam sobie, że może nie pekł ale jednak już go nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika80 Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 13:13 wiesz co jest do tego jeszcze najgorsze; to co dwu dniowe kłócie Monopurem, te specyfiki farmaceutyczne (Bromergon), 7 wiesiołków dziennie, kasa, strata czasu na wizyty, cierpliwość, oczekiwanie... chyba jedyne czego mi nie żal to tych codziennych lampek wina na endo Przynajniej poprawiał się humor Mam malutką iskierkę, lekarz kazal zrobić tes po 10 dniach, ale to chyba po pregnylu za wcześnie? Poza tym nie bardzo pasuje mi skończyć Duph po tych 10 dniach, bo to przypada w długi majowy week, myślisz, że mogę pociągnąć go jeszcze do 2 następnych dni? Odpowiedz Link Zgłoś
dominika80 Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 13:17 a i jeszcze jedna żecz mnie dziś dobiła: kiedy teściowej opowiedziałam jak mi poszło na ostatnim USG (że bardzo ładne były parametry i bardzo ładnie pękł, ale z wcześnie) to skwitowała: "Żal tych pieniędzy" Franca jedna! Nikt tego mi nie powiedział tylko ta zmora! Kolejny raz się przekonałam że nie warto z nią być w spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
agnesta Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 13:33 Zaczynam brać Duphaston 2 dni po owu. Ginka mówi, żeby brać go przez 12 dni i zrobić test. Jak ujemny to oczywiscie odstawiamy jak dodatni mam brać dalej. Ja z kolei zaczęłam kłuć się Puregonem - ale chyba dawka była za mała, bo miałam tylko jeden pęcherzyk. Niezbyt miła ta twoja tesciowa. A na co nie byłoby jej żal pieniędzy ? Na nową pralkę czy lodówkę ? Ja tam nie spouchwalam się za bardzo ze swoją. Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 13:52 moja teściowa to o niczym w ogóle nie wie... na szczęście jesteśmy oddalone od siebie kilkadziesiąt km i widzimy się tylko od czasu do czasu Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 13:57 Ja od mojej teśiowej oddalona jestem zaledwie o sto metrów) ale nie nie wie, ani o nic nie pyta...) tyle mam spokoju Odpowiedz Link Zgłoś
dominika80 Re: ile godz od pęknięcia można się jeszcze stara 21.04.05, 23:32 zazdroszczę wam dziewczyny .... Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 haha apropos teściowych 19.05.05, 20:08 moja też w niewiedzy-byłaby niezadowolona, bo mogłaby stracic pozycję w centrum uwagi -w końcu to ona jest number one! Odpowiedz Link Zgłoś
dziobek25 Re: haha apropos teściowych 20.05.05, 09:25 hehe... witaj w klubie. Moja też lubi być w centrum uwagi. To jest nasza rodzinna gwiazda . Niestety niezły z niej szpieg i juz się domyśliła ( Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: haha apropos teściowych 20.05.05, 18:49 ................................................................ Odpowiedz Link Zgłoś