24.04.05, 13:12
jestem w trakcie stymulacji do inv, punkcja prawdopodobnie w piątek, transfer
w poniedziałek. mąż daleko, smutki stumilowe sad mam na razie tylko 10
pęcherzyków i generalnie bez rewelacji... dziewczynki pocieszcie mnie, no i
kciuki trzymać żeby boćki ze mną poleciały do domu.
Obserwuj wątek
    • kathrin78 Re: INF/ICSI 24.04.05, 13:42
      10 pęcherzyków to bardzo ładny wynik, czasami ilość niestety przypłaca się jakością, poza tym to bezpieczniej dla Ciebie. Będę trzymać kciuki. Sama mam za sobą dwa icsi i dwa kryoet.
    • beti36w Re: INF/ICSI 24.04.05, 19:29
      mocno trzymam kciuki i mam pytanko czym jestes tak ładnie stymulowana,ja też
      się szykuję do INF/ISCI
      • magdamajewski Re: INF/ICSI 24.04.05, 19:46
        ja mam jeszcze 11 dni za tabletkach ant i zaczynam stymulowanie.
        Zobaczysz bedzie dobrze. Trzymam za nas kciuki
        Magda
    • ma_inka Re: INF/ICSI 24.04.05, 20:40
      Dziewczyno 10 to ładnie nie ma co przesadzać z ilością, lepiej iść na jakość wink
      Ja miałam 13 z czego 11 było dobrych ale niestety chyba wiele z nich nie było
      dojrzałych, głowa do góry, ja (mam taką nadzieję) w maju podchodzę do drugiej
      próby tym razem nie INF tylko ICSI
      trzymam kciukasy Inka
      • inga30 Re: INF/ICSI 24.04.05, 23:04
        będzie dobrze, ja miałam zawsze około 10 pęcherzyków, z czego przyzwoitych 7-8,
        i za każdym razem udawały się ładne 4 zarodki. trzymam kciuki. Inga
        • nie_mama Re: INF/ICSI 25.04.05, 08:24
          Dziewczynki trzymam wszystkie swoje kciuki za Was!
          W zwiazku z powyższym mam tez pytanie.Ile i płacicie za jeden i drugi typ
          zabiegu? No i gdzie go wykonujecie i czy te ośrodki mają doświadczenie? Będę
          bardzo wdzieczna za informacje bo choc wiem,że nas na ten luksus nie stac to
          chcialabym wiedzieć ile to kosztuje.A nóż widelec trafi sie 6 w totka wink
          • nicol.lublin Re: INF/ICSI 25.04.05, 17:08
            ja podchodzę w KRIOBANKU (Białystok) ale ceny ci nie podam, bo jej nie znam.
            nam powiedziano, że za całość (leki + badania + zabiegi + wizyty lekarskie)
            będzie ok 12-13 tys zł. ja mam oczywiście ICSI.
            jestem stymulowana Gonalem F 3xamp. teraz już troszkę inaczej, ale generalnie
            tak.
            • inga30 Re: INF/ICSI 25.04.05, 17:13
              ja w novum, kosztowało około 12 tys, drugie podejście taniej bo cześć badań
              jest aktualna.
              • ono33 Re: INF/ICSI 25.04.05, 17:42
                Ingo, jezeli dobrze zrozumialam - pierwsze podejscie bez wymarzonego efektu.
                Czy wiesz dlaczego? Ja wlasnie wbijam sobie regularnie igly w brzuch o poranku
                i licze dni do IVF
                Bede wdzieczna za wszelkie rady i sugestie (psyche mam niezle pokiereszowane po
                poronieniu 3 lata temusad(
                Trzymam kciuki za spelnienie naszych marzenwink
                • inga30 do ono33 25.04.05, 22:52
                  pierwsze bez efektu i drugie na razie też( z pierwszego miałam transfery maj,
                  czerwiec 2004, z drugiego styczeń 2005 i mam nadzieję że w maju drugi).
                  Nie wiem czemu się nie udało w klinice mówią że statystyka - w końcu częściej
                  się nie udaje niż udaje, komórki ładne, zarodki ładne, ciąży brak. Niedawno
                  robiłam histeroskopię, ale też nic ciekawego nie wykryłam.
                  Czas wbijania igieł szybko minie, a potem to już z górki. Trzymam kciuki.
                  Trzymaj się dzielnie, próbuj zachować spokój. Wiesz już kiedy punkcja??
                  pozdrawiam .inga
                  • ono33 Re: do ono33 26.04.05, 16:27
                    Ingo, dzieki za wiesci o Tobie. Strasznie mi przykro, ze statystyki zadzialaly
                    na Twoja szkode. Ale podobno "do 3. razy sztuka" i jeszcze "co sie odwlecze to
                    nie uciecze"... Trzymam kciuki za Twoj maj. U mnie wielka majowka pokaze ilosc
                    jajeczek i uslysze kiedy punkcja. Mam w sobie wiele dobrych emocji (ale i
                    niepewnosc czasem mnie dopada)
                    Musimy byc dzielne dla siebie, naszych Slubnych i Dzieciaczkow (tych
                    wymarzonych i upragnionych). Serdecznosci, Ewa
                    • nicol.lublin Re: do ono33 26.04.05, 16:52
                      Inga, a co będzie w piątek? bo ja w piątek mam punkcję sad
                      • inga30 Re: do ono33 26.04.05, 17:02
                        w piatek ide na USG bo mam 8 dzień cyklu na estrogenach i jeśli bedzie OK, to
                        znaczy wstrętna torbiel z poprzedniego cyklu sie wchlonie, estradiol bedzie
                        dobry, a śluzówka taka jak trzeba to transfer mrozaków w przyszłym tygodniu !
                        A jeśli nie to dopiero w następnym miesiacu, a czekam juz 4 miesiac i mam dość.
          • ma_inka Re: INF/ICSI 25.04.05, 18:32
            Ja podchodzę w Vital Medice kosztowało mnie INV całość ok.7,5 tys. natomiast
            ICSI jest tylko 500 zł droższe od zwykłego INV, a cena w dużej mierze jest
            uzależniona od tego jak reagujesz na leki (ja reagowałam dobrze tak wiec mało
            za nie zapłaciłam)
            • vikas Re: INF/ICSI 25.04.05, 22:12
              Nicol to całkiem niezły wynik
              i zdecydowanie bezpieczniej dla Ciebie na pewno nie
              chciałabyś poznać co to hiperprzestymulowanie!
              Inga cieszę się,że jesteś na dobrej drodze.
              Oczywiście całą trójka trzymamy kciuki!
              • inga30 Re: vikasku 25.04.05, 22:55
                vikasku, małe już chyba będą niedługo na świecie? napisz bo nie pamiętam. Każ
                im trzymać kciuki za ciocię.Jak się czujesz?
                Może to i dobra droga, ale długa cholernie, wyboista i kręta. Kciuki trzymajcie
                mooooooocno do piątku. Buziak. Inga
    • aluskaka Re: INF/ICSI 26.04.05, 20:08
      Ja jestem po ICSI w Krio. Po stymulacji w domu (Gonal 2x) w klinice byłam
      stymulowana aż 10 dni. Pęcherzyków mialam pobranych 10, z czego 3 dały z siebie
      coś, ale podano mi 2. Więc w Białymstoku spedziłam 14 dni, a koszt całego
      przygotowania, wizyt, badań i zabiego oscyluje u mnie w granicach 14 tys. (sam
      zabieg 5000). Ja jestem zadowolona. w piatek okazało się, że mamy DWIE
      kreski.... Czekamy co dalej. Przesyłam wsystkim szczęśliwe fluidki Ala
      • nicol.lublin Re: INF/ICSI 27.04.05, 17:34
        a bierzesz clexane? bo mi nie kazali i chyba z tego powodu wpadnę w rozpacz sad
        • nicol.lublin Re: INF/ICSI 28.04.05, 11:26
          sad
        • soffia2 Re: INF/ICSI 28.04.05, 11:54
          A ja mialam punkcje w poniedzialek, a w sobote mam transfer. Mialam piec komorek
          jajowych co lekarz ocenil jako w porzadku. Teraz trzy razy dziennie dopochwowo
          progesteron.
          • nicol.lublin Re: INF/ICSI 28.04.05, 12:28
            czemu tak długo masz czekać do transferu? zazwyczaj jest 2-3 dni po punkcji
    • soffia2 Re: INF/ICSI 28.04.05, 13:32
      Nie wiem czemu tak. W poniedzialek mialam razem z piecioma kobietami robiona
      punkcje i w sobote co dziesiec minut beda nas wywolywac. Tytulem wyjasnienia
      leczenie odbywa sie w Niemczech, a my zazyczylismy sobie jeszcze niejakie
      blastozystenkultur (pewnie po polsku jest podobnie). Nie wiem czy w Polsce co
      takiego sie robi ale to ponoc daje jeszcze kilka dodatkowych procent.
      • kathrin78 Re: INF/ICSI 28.04.05, 18:47
        Pewnie dlatego taki długi odstęp, bo zażyczyliście sobie kultywowanie do poziomu blastocysty. Normalnie podają w Niemczech po 2-3 dniach.
    • soffia2 Re: INF/ICSI 28.04.05, 18:55
      Pewnie masz swieta racje.
      A co do smutkow z powodu braku meza przy boku to nie ma sie co przejmowac. Moj
      jest przy mnie a i tak nie ma zadnych glebszych przemyslec w temacie uda sie czy
      sie nie uda. Ze o rozterkach z tym zwiazanych nie wspomne. Sto razy na dzien mi
      sie zmienia nastroj, od pesymizmu przez stoicyzm, ktory doradzila mi kolezanka,
      az po niesmialy optymizm. A moj maz nic. Ten to ma dobrze.
      Bedzie co ma byc wiec glowa do gory.
      • nicol.lublin Re: INF/ICSI 29.04.05, 14:24
        już po punkcji smile mam 9 oocytów smile w niedzielę się dowiem co dalej, ale
        raczej transfer w poniedziałek. mężuś już przyjechał i dzielnie wspiera. mam
        tylko dylemat ile zaprosić sobie zarodków, bo bardzo się boję ciąży
        bliźniaczej, a z drugiej strony przy dwóch jest większa szansa, że się uda...
        tak źle i tak niedobrze sad
        • inga30 Re: INF/ICSI 29.04.05, 14:45
          nicol, no to trzymamy kciuki żeby się wszystkie zapłodniły. Masz jeszcze chwilę
          by się zastanowić czy 1 czy 2 . Szansa że się w ogóle uda jest 30%, z tego 20 %
          to ciąże bliźnicze, czyli chyba naprawdę małe prawdopodobieństwo, ale może się
          zdarzyć, mogą też je zamrozić i podać ci ewentualnie w następnym cyklu, ale
          największa szansa jest właśnie w transferze niemrożonych.Buziaki. Inga
          • magdamajewski Re: INF/ICSI 29.04.05, 15:23
            ja czytalam duzo statystyk na temat ivf i to prawda ze szanse sa miedzy 20-30%
            ale one troszke wzrastaja jak pacjentka jest przed trzydziestka, poprzednio
            udalo sie jej zajsc w ciaze (nawet jesli poronila). Oby to byla prawda.
            Magda
        • ma_inka Re: INF/ICSI 29.04.05, 21:20
          Nicol trzymam kciuki, ja od pierwszych dni maja startuję smile oby maj był dla nas
          wszystkich pięknym miesiącem smile
          ps. ja bym chyba nawet się cieszyła od razu dwójeczka i spokój wink
          • inga30 inko 29.04.05, 22:45
            pytanie podstawowe: długi czy krótki protokół?
            Bo jak krótki to transferek w maju, a jak długi to na początku czerwca. Stawiam
            na krótki bo miałaś tych komórek ostatnio duzo , więc powinno wystarczyć
            doktorkowismile, głosuję za krótkim, ale by było fajnie, napisz koniecznie.
            • ma_inka Re: inko 30.04.05, 22:35
              Ingo mam krótki protokół, mówiłam ci że czekasz za mną z tymi mrozakami aby ten
              maj był dla nas obu udanym miesiącem smile
              Tym razem ja zaczęłam nowy wątek mam nadzieję że nie będzie on tak pechowywink
              • inga30 Re: inko 30.04.05, 22:41
                no nareszcie jakiś racjonalny powód smile smile smile nie mogłam pojąc czemu te torbiele
                mnie gnębiły przez 3 miesiące a wczoraj nagle się okazało że jajnik jak
                malowanie i mrozaki za parę dni mogą wracać z bieguna.
                bardzo się o nie boję i do rozmrożenia i informacji że sa żywe , zdrowe i całe
                już tak będzie. Inga
    • inga30 to będzie maj! 29.04.05, 22:36
      Mam mały sukces nareszcie! Moja torbiel się wchłonęła! Dziś mam 8 dzień cyklu i
      byłam na USG, w środę idę jeszcze raz, transfer mrozaków gdzieś pod koniec
      przyszłego tygodnia, albo na początku następnego!!! ( 7-9 maj). Trzymajcie
      kciuki za mnie, a raczej za szczęśliwe rozmrożenie maluchów. Inga
      • niunia90 Re: to będzie maj! 30.04.05, 22:41
        Ingo, trzymam kciuki bardzo mocno, aż mi kostki bieleją!!!
        smile
        • inga30 Re: to będzie maj! 30.04.05, 22:42
          ja za Ciebie też!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka