nie_mama 26.05.05, 20:53 No i znowu seteczka. Zapraszam na nowo bo tam trzeba będzie przerzucać strony. Ach pierwszy dzień weekendu już mija... Chyba jutro ma być upał.Fajnie by było skoczyć do Swinoujścia.No tak, tylko skąd wziąć samochód? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatrice73 Re: SZCZECINIANKI :-D 26.05.05, 21:51 zawsze bralam pociag, raniutko na miedzyzdroje i wieczorkiem powrot calkiem znosnie, polecam ) no i moim zdaniem miedzyzdroje sa fajniejsze od swinoujscia, ale to juz zalezy od upodoban, zycze milego cieplusiego weekendu Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: SZCZECINIANKI :-D 27.05.05, 07:44 Witam na nowym wątku. Ja byłam wczoraj nad morzem. Ale się zjarałam, upał nie z tej ziemii. Słońce praży, nie ma wiatru. Całe ramiona mnie dziś pieką. Co do miejscowości to mnie się nie podoba ani Świnoujście ani Międzyzdroje. Pełno ludzi, nie ma gdzie spacerować. Ja polecam Międzywodzie albo Pobierowo. Wczoraj byliśmy w Pobierowie. Rozległe miasteczko, pełno lasów, spokoju, ciszy. Jak dla mnie fajnie. A dziś już w pracy Pozdrawiam słonecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: SZCZECINIANKI :-D 27.05.05, 09:49 Ja zazwyczaj wybieram się do Międzyzdrojów, ale jeszcze nie byłam w Świnoujściu,dlatego teraz wolałabym tam.Co do Pobierowa to się zgodzę z Agat- tam akurat też była i podobało mi się, ale najbardziej lubię Mielno, bo mam same miłe wspomnienia z tym miejscem związane. Życzę cudownego wypoczynku i wystrzałowych pęcherzyków Ja dziś będę skręcać meble do kuchni!Ach już się nie mogę doczekać! Jak ja lubie takie"męskie" roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: SZCZECINIANKI :-D 28.05.05, 16:20 Dziś też byłam nad morzem. Ja mam do morza 10 kilometrów ale jeździmy 14 na lepszą plażę gdzie jest mniej ludzi. Jutro też jedziemy. Jeżdzimy do Rogowa tam była kiedyś zamknięta droga i jednostka wojskowa. To po drodze z Trezbiatowa do Kołobrzegu. Dziś w zasięgu wzroku było może z 15 rodzin. Do njbliższych ludzi mieliśmy z 30-40 metrów. Luz blues. Pies się wyszalał. Ganiał cały czas za piłką. Z drugiej strony to szkoda, że tak mało ludzi bo czsem trafi się jakieś dziecko i mamy psa z głowy. Dzieci bardzo chętnie bawią się z Liskiem i rzucaja mu piłkę. Ale i tak w opiekę nad psem wrobiłam M. Jeszcze miesiąc do powtórki badań nasionek a jeszcze jak się uda to w czerwcu HSG. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Ale upał!!!! 29.05.05, 10:15 Termometr aż mi się rozwalił. Wyszło poza skalę i wylał się alkohol bo szkło ciśnienia nie wytrzymało i pękło!! Uwielbiam takie temperatury z moją niedoczynnością. Przynajmniej nie jest mi zimno!! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama No i po upale :( 31.05.05, 10:05 A tak lubie ciepło.A teraz siedzę w domku z zamknietymi szczelnie oknami w długich spodniach i polarze.Brrr! i mimo wszystko jest mi zimno.Ja chcę upału!!!! Poza tym to u mnie nic nie słychać.Żadnych tabletek, żadnych usg, żadnego wsłuchiwania się w ciało.Ufff... Tego mi było trzeba-Odpoczynku. A co u Was? Tak tu cicho. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: No i po upale :( 31.05.05, 11:26 no a u mnie wciaz czekanie na laparo..... dluzy sie to okropnie! bylam na badaniach przed zabiegiem, krew, siusiu, ekg, no i podpisalam ze w razie czego beda mnie ciac, coby nie musiec mnie budzic po pozwolenie i znowu usypiac, brrr... to chyba bylo najmniej przyjemne poza tym spokoj spokoj i jeszcze raz spokoj pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 17:58 Witajcie dziewczynki !!! Długo sie nie odzywałam i wkońcu coś naskrobie . @ przyszła domnie po 50 dniach ale nie testowałam he,he,he dałam rade wytrzymać . Cały czas odpoczywam czyli nic nie robie jeżeli chodzi o starania . Byłam sobie pare dni u rodzinki powiedzmy ,że odpoczełam tylko się troche przeziębiłam wychodzą zimne napoje. Tak pozatym to nic cisza . Hej kto jest chętny wyskoczyć na kawe w niedziele rano przed południem powiedzmy około 12 . Może spotkamy się 5 czerwca np. w jakiejs kawiarni w Galaxy przy okazji jakieś zakupy ???????? Halo to propozycja spotkania dziewczyny już tak dawno was nie widziałam i poznamy też nowe koleżanki. Kto jest chetny i co o tym myslicie ? Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 19:29 ja bym byla baaaaaaaaaardzo chetna, ale dopiero w lipcu, wypijcie kawke juz teraz a w lipcu znow sie spotkamy,co wy na to? mam wielka nadzieje ze wreszcie was poznam ) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 21:24 Cześć dziewczyny! Hej Madzia)) Ja też się nie odzywałam ostatnio. Wiosna przyszła szkoda czasu tkwić na forum. Zresztą moje starania zostały zawieszone. Nie chce mi się mysleć, martwić. Czasem podczytuję Was tutaj, ale nawet mi sie nie chce pisać. Jakoś straciłam wenę. Ale na kawę chętnie się z Wami spotkam. Nie planuję teraz żadnych wyjazdów, mój M ma sesję wiec przyjdę na bank, npiszcie tylko kiedy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Hej laski co słychać ??????????? 31.05.05, 23:12 Madziu a w sobotę? Byliśmy w poniedziałek w Szczecinie ale Mariusz miał cięte dziąsło i zaraz jechaliśmy do domu. Będę w sobotę u mojej promotorki i koło 12,30 juz mam wolne. Może jeszcze komuś pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
betka30 Re: Hej laski co słychać ??????????? 01.06.05, 13:01 Ja szykuję się do adopcji. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: Hej laski co słychać ??????????? 01.06.05, 16:58 Cześć. Jestem z Wami myślami, ale kompletnie nie mam ochoty na pisanie. Skoncentrowałam się na sobie i tyle. A poza tym ciągłe zaglądanie na to forum trochę mnie nakręciło na przesadne szukanie dziury w całym. Czekam na kolejne badanie prl, zajadam z M. witaminy. Przytulamy się kiedy nam przyjdzie ochota i planujemy wakacje. To tyle. Chętnie się spotkam. Pozdrawiam, M-M. Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: SZCZECINIANKI :-D 01.06.05, 17:42 Dziewczyny dr.B. zmienia siedzibę.Prawdopodobnie od 1 lipca będzie przyjmował na ul.Obrońców Stalingradu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
akinomi Bromergon 02.06.05, 16:50 czesc dziewczyny, mam do odstąpienia 2 opakowania Bromergonu, u nas wszystko ok, dzidzia ma juz 20 tygodni, i wiem, ze bedzie chlopak. pozdrawiam i trzymam za was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Bromergon 02.06.05, 17:18 ale fajnie ) serdecznie pozdrawiam i glaski dla brzuszka-chlopczyka )) mamy nadzieje ze dolaczymy do takich szczesciar jak ty, i oby szybko )))) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: Bromergon 02.06.05, 19:29 Heja! Miło Cię słyszeć - pozdrowionka ciężarówko A bromergon to na obniżenie prolaktyny? Sorry, ale jestem w tym temacie świeża. Za kilka dni dowiem się prawdopodobnie, że będę to łykać. Jeśli nie sprzedasz wcześniej to chętnie odkupię. Zaglądaj plizzz na nasze forum - odezwę się. Pa, M-M Odpowiedz Link Zgłoś
gosia766 Re: SZCZECINIANKI :-D 14.06.05, 11:51 cześć dziewczyny, ja tez jestem ze Szczecina i staram się o dzidziusia, teraz w tym cyklu w niedziele zaczynam nastepne staranka, ale juz ajde na wspomagaczach, mam nadzieję że coś pomogą, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 up 03.06.05, 16:24 spadamy dziewczynki, wiec podrzucam do gory i przy okazji serdecznie was pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: up 03.06.05, 18:26 Dziewczyny - bardzo proszę o pomoc. Ale trochę z innej beczki. Chcę pojechać na urlop w okolicach Dziwnowa czy Pogorzelicy. Ale już jeden facet chciał mnie naciągnąć na nieistniejący pensjonat( dobrze że zadzwoniłam do kogoś na tej samej ulicy i spytałam o ten pensjonat. Może mogłybyście mi coś poradzić. Bardzo proszę(jakieś niedrogie kwatery prywatne). A wracająć do naszego tematu to za tydzień testuję po IUI. Lekarz bardzo mnie pocieszył, mówiąć że jeszcze ze 2 a potem in vitro. Za was trzymam kciuki i serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: up 06.06.05, 13:42 No nie, nie było mnie tydzień, myślałam że stracę cały dzień na czytanie postów zaległych a tu taka niespodzianka. Gdzie wszystkie uciekłyście?? MOże starania czerwcowe są tak absorbujące?? Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: up 06.06.05, 17:12 Cześć Wszystkim. U mnie starania z normalną częstotliwością Tyle,że nie tak nerwowe i desperackie.Odpuściliśmy sobie wszystko (prócz Bromka oczywiście) i rozkoszujemy się czystą przyjemnością z przytulanka nawet nie wiem który dziś mam dzień cyklu!! To niesamowite uczucie. Poza tym sesja, sesja,sesja.... Uff jeszcze dwa tygodnie i wakacje!!I moje kochane Mazury!! No i jeszcze nowina - za dwa tygodnie będę matką chrzestną najcudowniejszego chłopczyka na ziemi (dopóki nie narodzi się mój własny)-zawsze to coś. I trzecia sprawa - wróciły myśli i rozmowy o adopcji.Chciałabym już całkowicie dojrzeć do tej decyzji. I jeszcze PS: mam umówioną wizytę na piątek u dr B, ale słyszałam,że zmienia siedzibę.Czy któraś z Was wie coś na ten temat? Od kiedy to ma być aktualne i gdzie się przenosi? Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: Do niemamy 07.06.05, 09:20 Jesli masz w piatek to jeszcze na Ks.Przybyslawy.Dr.B przenosi sie pod koniec czerwca lub na poczatku lipca na ul. Obroncow Stalingradu.Rejestratorka napewno ci poda dokladny adres. Pozdrawiam Monika Moja córeczka Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Ale luzujemy!!!! 08.06.05, 21:09 Tak luzujemy, ze aż spadłyśmy na drugą stronę. Zapisałam się na badania genetyczne w Warszawie na UWAGA UWAGA 7 listopada. Szybko co ! ? To ironia oczywiście. Napewno tam nie zrobię , bo za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
betka30 Re: mam doła !!! 09.06.05, 00:06 Dziewczyny, mam takiego psychicznego doła po dzisiejszym spotkaniu w ośrodku adopcyjnym, że szkoda "gadać". O wszystko się pytają, nawet rzeczy które uważam że są niestosowne do sytuacji. Przygotowania i przygotowania !!! Jak długo...otóż może to trochę potrwać. Dziewczyny, czy ja muszę mieć w życiu wszystko pod górkę? Mało się nacierpiałam w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: mam doła !!! 09.06.05, 00:35 Betka nie łam się!!! Jutro będzie lepiej. Zazdroszczę ci podjęcia tej decyzji. Ja narazie będę walczyć ale zobaczę jak długo. Pocieszę Cię - w Szczecinie procedura i wszystko co z tym związanew trwa krótko i czs oczekiwania jest krótki. ROK I BĘDZIESZ TULIŁA SWOJE MALEŃSTWO!!!!!!!!!!! A może nawet szybciej? ! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Polecam Wam książkę 09.06.05, 08:35 "Potęga podświadomości" Josepha Murphiego. Koszt około 25 zł. Ja mam pożyczoną od koleżanki ale chce sobie kupić. Jest super i uczy pozytywnego myślenia. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak działa na nas podświadomość i negatywne myślenie. Ile sobie możemy rzeczy wmówić!!! Zawiera autentyczne sytuacje, jak psycholog pomógł ludziom przestawić negatywne myślenie na pozytywne i jakie są skutki jednego i drugiego. Naprawde polecam ją z całego serca. A ja luuuzuję się. Zastrzyk przestał działać. Miałam nawet kilka dni płodny śluz a wczoraj mega owulację. Jak ja tęskniłam za takimi bólami hahaha. Czytam książkę i myśle pozytywnie UDA MI SIĘ! UDA MI SIĘ! @ nie przyjdzie lalalala Ściskam Was mocno wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 10:59 W końcu wiosna wróciła, szkoda że nie lato ale juz nie narzekam. Niech będzie choć wiosna Przeprowadzka zakończona, za to mieszkamy na placu remontowym. Motamy się, wiecznie czegoś szukamy. Kartonada dosłowna. A na meble kazali czekać az do 4 tygodni Przez to wszystko nawet o owu zapomniałam!!!! Czyli od następnego cyklu zaczynamy na nowym POzdrawiam słonecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 11:40 Chyba też sobie kupię. Juz dawno słyszałam o tej książce. Mąż mi mówił. Poszukam może jest dostępna w wersji elektronicznej. Jak coś to dam znać. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 11:46 Dam Ci kilka linków. Najtaniej jest na allegro. www.ksiegarnia.wysylkowa.pl/index.php?c=8&nr=308460&l=2 www.gandalf.com.pl/s/joseph+murphy/ www.kkkk.pl/asp/fiszka.asp?ksiazka_id=3923 www.zapiszsie.ksk.pl/new/new_portal_onet.cgi?id1=771042&id3=&id=10 a patrz tu jaka cena www.allegro.pl/show_item.php?item=53647933 Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Polecam Wam książkę 09.06.05, 11:57 Włąśnie szukałam . Znalazłam trochę ale tak, żeby w wersji elektronicznej to narazie nie. Kolega co się na tym zna poszuka dziś po południu. W razie czego nie trzeba będzie wydawać pieniędzy. Jak się nie znajdzie to wtedy kupię. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama uuuuu!! 10.06.05, 14:21 Czy jest tam ktoś?? Puk,puk. Ja bym chciała tylko przeżucić nas na pierwszą stronę. Nic nie napiszę bo u mnie nic się nie dzieje. Wakacje już tuż tuż, a potem tylko jeszcze praktyki w Omni i Mazury, Mazury,Mazury!!! Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: uuuuu!! 10.06.05, 14:38 Cześć Nie_mamo, ja tu jestem Zazdroszczę ci tych Mazur, kurde wstyd się przyznać ale nigdy nie byłam Ale mam od niedawna koleżanke w Ostródzie więc może w koncu tam zawitam. Na razie mam bardzo ostry PMS i jestem bardzo niedobra dla ludzkości. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: uuuuu!! 11.06.05, 16:34 to ja tez sie postaram o podrzucenie naszego watku... w tym tygodniu mam laparoskopie ( niby powinnam powiedziec NARESZCIE), ale tak strasznie sie boje ze szok, jak bylo daleko, to bylam gotowa na wszystko, a jak juz za chwile to po prostu mam pietra i to giganta!!!!! boje sie ...... : ((((((((( i nawet nie tyle wyniku ( jestem przekonana ze da sie cos zrobic, no powiedzmy ze licze na to bezwarunkowo), ale te usypianie!!!!!!!! no szok! chcialabym juz byc po pozdrawiam bylam na mazurach, jest pieknie i na warmi i na zulawach ))) bajkowo Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 do beatrice73 12.06.05, 16:29 To, że się boisz, to naturalny objaw. Ja długo udawałam twardziela. Ale jak już przeszłam próg szpitala i leżałam juz na sali to chciałam uciekać. Dobrze, że wszystkie drzwi zamykają na klucz na noc ) Musisz być dobrej myśli! To wszystko robisz po to, żeby miec swoją ukochaną kruszynkę. Ja miałam ogromne wsparcie jak szłam do szpitala łącznie z dziewczynami z forum, które mnie nawet odwiedziły w szpitalu, żeby dodać otuchy. Co do usypiania. Nie taki diabeł straszny jak go malują. Ja miałam piękny sen. Śnił mi się mój tato. I wogóle czułam sie taka spokojna, odprężona i było mi tak dobrze jak spałam. Byłam zła, że tak szybko mnie wybudzili hehehe ) i od razu puściłam na nich pawia po przebudzeniu hahaha. A gdzie będziesz miała robiona laparo? W którym szpitalu i tak wogóle to który lekarz Cię prowadzi? Pozdrawiam cieplutko. Głowa do góry. Wszystko będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: do beatrice73 13.06.05, 16:15 Bea!Będzie dobrze!Innej możliwości nie ma.Musisz walczyć a zobaczysz,że już niedługo będziesz tuliła swoje maleństwo. Grunt to się nie poddawać! Ty nie możesz się poddać, bo ja to zrobiłam , a ktoś przecież musi być silny. Podłączam się do pytania gdzie i kto? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: do beatrice73 13.06.05, 21:51 dzieki dziewczyny jesli chodzi o sam zabieg to z racji ze nie mieszkam obecnie w szczecinie to i zabieg nie bedzie ani na unii, ani w innym szczecinskim szpitalu, no ale mam nadzieje ze we wszystkich jest podobnie, a wiec i tutaj mnie dobrze poprowadza. dzis mam totalnego dola... czasami mam wrazenie ze powoli sie przyzwyczajam do mysi ze nigdy nie bedzie nam dane zostac rodzicami, ze cale zycie przezyje "w samotnosci", i wiem ze na starosc nigdy sobie tego nie wybacze. jakie to okropne............ mam nadzieje ze jutro znow usmiechnie sie do mnie slonce i znow bede miala w sobie wiecej optymizmu pozdrawiam was cieplutko, bea Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: do beatrice73 14.06.05, 10:14 Biedaczku Nie smuć się. Zobaczysz,że będzie dobrze! Nie obiecuję Ci,że tak będzie za miesiąc czy rok, ale wiem,że wszystko się ułoży, bo zawsze tak jest.I z każdej sytuacji jest jakieś wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: do beatrice73 14.06.05, 10:57 > czasami mam wrazenie ze powoli sie przyzwyczajam do mysi ze nigdy nie bedzie > nam dane zostac rodzicami, ze cale zycie przezyje "w samotnosci", i wiem ze na > starosc nigdy sobie tego nie wybacze. jakie to okropne............ Bea, ale co Ty chcesz sobie wybaczać? To nie jest nasza wina, że nie możemy mieć dzieci. Tu nie ma nic do wybaczania. Nawet jeśli spełniłby się ten najgorszy scenariusz, że jednak mi się nie uda... to nie będę żyć w samotności. To nie tak. Trzeba znaleźć optymizm nawet jeśli nie uda nam się spełnić naszego pragnienia. Nawet jeśli nie będzie mi dane być mamą. Takiego optymizmu życzę Tobie, sobie i nam wszystkim. A na razie, glowa do góry, zęby zacisnąć i do przodu! Robisz to co trzeba. Nie ma się co bać. To tylko mały zabieg, jakich lekarze robią setki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Czołem! 14.06.05, 16:51 Cześć Dziewczyny! Wiem, wiem... strasznie rzadko tu zaglądam, ale już kiedyś pisałam dlaczego. Jakieś smutki zapanowały u niektórych... Normalka, czasem to musi przyjść i tyle. Myślę od wczoraj o książce, o której pisze Agat. No i oczywiście o pozytywizmie. To trudne, ale staram się. Myślę, że nie ma innego wyjścia jeśli człowiek chce zaznać radości i poczucia szczęścia w tym - często - popapranym życiu... A u mnie w pewnym sensie nowość - mam hyper...coś tam czynnościową. Rok temu nic na to nie wskazywało, więc dr.B w ogóle się moją prl nie interesował. Ale koło się zatoczyło i po roku wizyt w Jego gabinecie wróciliśmy to tematu. Spodziewam się, że będę musiała zażywać to paskudne lekarstewko... A może coś mi polecicie/doradzicie w kwestii piguł? Ostatnio - profilaktycznie - łykam castagnus, ale po obciążeniu moja prl wzrosła 17-krotnie, więc to pewnie za mało. I jeszcze jedno pytanko - czy któraś z Was ma problem z tarczycą? Muszę pogadać z jakąś doświadczoną... Pozdrawiam bardzo ciepło i życzę pogody, również DUCHA M-M Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Czołem! 14.06.05, 20:25 Ja mam niedoczynność. Jak coś to pisz na priv albo gg 7057965. Na gg tylko jak będę bo czsem jak mnie nie ma do wiadomości nie dochodzą. Jestem na gg bardzo często. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 gdzie badania genetyczne 14.06.05, 19:17 czyli kriotyp albo cos w tym stylu? wiecie gdzie mozna zrobic te badania i to najlepiej jak najszybciej?? bede wdzieczna no i oczywiscie ich koszt ( wole nie myslec) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: gdzie badania genetyczne 14.06.05, 20:21 Już napisałam ale wkleję moją odpowiedź moze się jeszcze komuś przyda. Wygląda to tak, że po prostu pobierają Ci krew i tyle. Wiem, że jesteś na szczecińskim wątki więc napiszę Ci dokładnie. W Szczecinie jest poradnia genetyczna terminy są miesięczne a nawet mniej ALE jak już będzie po wizycie to jeszcze czekasz 2-3 miesiące na pobranie krwi. Koleżanka dowiadywała sie w Gorzowie bo tam też można. terminy są też koło miesiąca ale krew pobierają od razu więc najlepiej jechać tam. Podaje numer telefonu 061 8527332. Wynik minimum po 5 tygodniach ale tak jest wszędzie. Co do zasadności u Ciebie kariotypu to radziłabym się wstrzymać. Po laparo zrobisz IUI. Kariotyp jest potrzebny tylko do IVF lub ICSI. Musisz, zeby wogóle zrobić kariotyp na nfz miec skierowanie od lekarza I kontaktu o treści "prosze o poradę i konsultację genetyczną" nie może być napisane jakie badania masz zrobić bo inaczej zapłaci lekarz rodzinny a nie nfz jak, że niby te badania zlecone przez niego.To chyba wszystko. wkleję jeszcze fajny link z bociana jak masz skierowanie to nie płacisz nic ale musisz mieć wskazania tzn ICSI lub złe wyniki męża Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: link 14.06.05, 20:24 www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=13154&postdays=0&postorder=asc&start=180 Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: link 15.06.05, 09:25 Cześć Dziewczynki, najpierw spostrzeżenie, telefon do Gorzowa w związku z kariotypem ma kierunkowy 061 a do Gorzowa jest 095 więc sprawdźcie czy jest poprawny Tak sobie myślę, ze faktycznie coś się smutno zrobiło na forum ale to może wina zmęczenia. Przyjdą wakacje, odpoczniemy i bedzie dobrze. A tak nieśmiało wspomne tylko, że wczoraj wieczorem w 26 dc (hihi) ujrzałam na teście 2 tłuste krechy. Ale cieszyć się będę dopiero jak ujrzę walące serduszko. Do tego czasu postaram sie nie zwariować. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:12 Super!!! Extra!! Gratuluję!! Nareszcie powiało optymizmem na naszym forum!!! Ale fajowo!!! Dbaj o siebie i fasolkę!! Prześlij koniecznie ciążowe wiruski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:17 Tak się dzieje, jak się zapomina o wszystkim. Podobno przegapiłas owu hahaha. No i ten późniejszy PMS, to chyba nie był PMS Masz jakieś objawy? Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:23 Jak człowiek ma na głowie 1000 innych myśli to chyba od razu łatwiej Widocznie w tą owu to się wstrzelilismy fartem, tempki w tych dniach nie mierzyłam bo się termometr gdzies zapodział w trakcie pakowania. A PMS to chyba faktycznie nie był chyba PMSem Strasznie bolą mnie moje mini piersi ale czasami tak miewałam i nie zwracałam za bardzo na to uwagi. Ale wczoraj dało mi domyslenia jak w pracy zagryzałam petko kiełbaski młodą marcheweczką!!! POza tym czekam na serducho, bo niestety juz dwukrotnie się nie doczekałam, oczekuję cudownego działania Duphastonu. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 10:36 Trzymam za Ciebie mocno kciukaski, żeby wszystko było dobrze. Do 3 razy sztuka. Teraz się uda!!! Pozdrawiam cieplutko. Ja nadal czekam..... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 11:06 Bardzo się cieszę, że w końcu dobra wiadomość zawitała... MEA - wszystkiego dobrego! A wracając do mojego pytania o tarczycę. Niedawno zaczęła się moja przygoda z panią T. Okazało się, że mam torbielki, hormony są w normie (tsh w środku normy, t3, t4 bliżej górnej granicy). Pani endo stwierdziła, że póki nie zajdę w ciążę (jak najszybciej!) nic nie robimy. Nie mam specyficznych objawów niedo- czy nadczynności. Stąd moja ciekawość w którą stronę podążam... Jej opinie były dwuznaczne. Tarczycówki - odezwijcie się, plizzz. Pozdrawiam, M-M Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: GRATULACJE mea!!! 15.06.05, 15:35 Sedreczne gratulacje) Dawno nie było dobrych wieści na naszym szczecińskim wątku. Dbaj o siebie) A co do tarczycy... górna granica T4 to nadczynność. Jeśli jest w normie to spokojnie. Ale trzeba pilnować. Przy nadczynności zachodzi się w ciążę ale ma ona złe skutki dla maluszka i można nie cieszyć się taką ciążą zbyt długo. Moja endokrynolog zawsze mówi, że dla starań o dziecko najlepsze jest TSH 0,8 do 1,2. Jeśli jest wyższe to świadczyć może o skłonności do niedoczynności, ale TSH jedenak może być zaburzone przez prolaktynę. Najważniejszy jest wynik T4. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Dzięki Asiaku :-) 21.06.05, 15:34 Hej! Ze spóźnionym zapłonem, ale dzięki za info o tarczycowych fiksacjach. I tak źle i tak niedobrze Coś czuję, że nadczynność będzie mi pisana. Pewnie dlatego endo kazała przybiec jak tylko zaciążę. A możesz mi polecić swoją endo? GG 3503696. Pozdrawiam, M-M Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 gratulacje :) 15.06.05, 11:21 serdecznie gratuluje )))) wreszcie taaaaaakie wiesci na szczecinskim watku, oj od dawna czekamy ) dbajcie o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: link 15.06.05, 16:44 Z tym gorzowem to wygląda tak To prawdopodobnie jest telefon do Poznania, a Gorzów to ich filia. Dzwoniąc do Poznania rejestrujesz się na Gorzów. Dziewczyna napewno się nie pomyliła bo nawet jej babka mówiła jak ma dojechać w tym Gorzowie. Mea Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przesyłaj wiruski z chęcią złapiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: link 15.06.05, 16:49 A pewnie, że wam prześlę tych wirusków. Macie.... frrryyy.... poleciały Tylko dla mnie zostawcie trochę. Ide sobie do domciu. papa Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: link 15.06.05, 16:52 www.cengenmed.com.pl/kontakt_gorzow.htm to właśnie ta poradnia a telefon jest do Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: GRATULACJE !!!! 15.06.05, 16:59 Witajcie !!! Mea8 wielkie gratulacje nareście się udało teraz czekamy na informacje od reszty.Kto następny dziewczyny do roboty he,he,he. Umnie chyba jest już po owu w poniedziałek miałam ból z prawej strony. Pozdrawiam i do lata do lata .... Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: GRATULACJE !!!! 15.06.05, 20:22 Gratulacje mea!!!!!!!!! No ja się tego spodziewałam.Przecież po spotkaniu zawsze ktoś jest w ciąży, a jeśli nie ja to musiało wypaść na Ciebie!!Brawo! Trzymam kciuki za powodzenie!!! A propos tarczycy.Ja mam 3 guzy. 2 na prawym płacie i jeden na cieśni (hormony tarczycowe w normie). Nie chodzę jednak z tym do lekarza, bo mam już dość gabinetów na jakiś czas. U mnie poza tym bez zmian. Przyzwyczajam się do myśli,że przegrałam z niepłodnością Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
betka30 Re: Czy to możliwe ????????? 16.06.05, 07:17 Cześć szczecinianki !!! Wielkie gratulacje dla mea. Dziewczyny zrobiłam test 2 krechy, zrobiłam betę 31, dzwoniłam do swojego lekarza ( Białystok ) nic konkretnego nie powiedział, więc dzisiaj jadę. Leakrz na zapas mówił żeby się nie cieszyć, ale !!!! ja przez tyle lat takiej sytuacji nie miałam. In vitro porażka, teraz adopcja dokumenty poskładane. Dziewczyny jak nie zwariuje to jeszcze coś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Extra! Gratuluję!!! 16.06.05, 08:07 Znou jako pierwsza składam gratulację!!! Ale wysyp u nas. Super!! Trzymam za Ciebie mocno kciukaski!!! Bardzo często tak się dzieje, że podczas adopcji następuje odblokowanie i zachodzi się naturalnie, a szczególnie jeszcze po stymulacji wcześniejszej do in vitro. Znam pełno takich przypadków. Super, ale się cieszę!!! Trzymaj się dzielnie, wierzę, że się uda i wszystko będzie dobrze !!! Masz jakies objawy? Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Czy to możliwe ????????? 16.06.05, 09:54 Betko gratulacje!!!! Bardzo się cieszę!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Muszę to napisać!!!! 16.06.05, 08:14 Dziewczyny pamiętacie jak kiedyś pisałyśmy, że jesteśmy czarodziejki, że po każdym naszym spotkaniu 1 foremka zachodzi a ostatnio nawet 2 zaszły (gajessia i julia)?! MY NAPRAWDE JESTESMY CZARODZIEJKI!!! Ostatnio nie było chętnych do spotkania, więc spotkałyśmy się tylko w 3: ja, Magda (damda) i Asia (asiaku). To było w niedzielę 05.06!!! I proszę 2 zaciążone!!! I co Wy na to?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Gratulacje 16.06.05, 09:45 Betka szczere gratulacje, bardzo sie cieszę. Może kontynujcie sprawe z adopcją i będziecie mieć dwoje dzieciaczków?? Co do spotkań to widzę, że działają także zaocznie Usiłowałam się wczoraj wcisnąć na wizytę do dr.B na piatek ale ciężko było. Mam wpaśc tylko po recepty bo jest komplet pacjentek a w następnym tygodniu nie przyjmuje. Będzie dopiero od 5.07 i juz na nowym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Gratulacje 16.06.05, 15:13 Mea i Betka, wielkie gratulacje dla Was, bardzo się cieszę Waszym szczęściem. Zyczę Wam szczęśliwego oczekiwania na dzieciątko. Moja ciąża przebiega prawidłowo, wyniki w normie, samopoczucie również. Może trochę z wagą przesadziłam, bo od początku ciąży 10 kg, ale się trochę ograniczam z jedzeniem, chodzę na basen, jest OK. Za tydzień jadę na tydzień do babci na drugi koniec Polski, zmienię klimat, to dobrze mi zrobi. Tak to prawie jestem cały czas sama w domu, mąż w Warszawie, dobrze że mamę mam w Szczecinie, bo tak to byłoby mi naprawdę smutno. Pozdrawiam Was wszyskie szczecinianki starające się i te w ciąży, żeby spełniło Wam się to największe marzenie. Julia i 24 tyg. synek. Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: Do Mea 16.06.05, 11:13 Przed chwila zadzwonilam do rejestratorki zaniepokojona twoja informacja,poniewaz mam umowiona wizyte na 28.06. Dr.B.w przyszlym tygodniu wyjezdza na sympozjum do Kopenchagi , ale w piatek 24.06.bedzie juz przyjmowal.Natomiast tak jak napisalas od 5.07.bedzie przyjmowal na nowym miejscu. PS.Gratulacje dbaj o siebie i fasolke Pozdrawiam Monika i 24 tyg.córcia Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Betka30 :))))))) 16.06.05, 17:39 Gratulacje wielkie Uważaj na siebie w tych podróżach do Białegostoku. Bardzo się cieszę. Poptrz jaka to huśtawka, jeszcze niedawno było Ci tak ciężko po tym nieudanym in vitro. Na brak emocji nie możemy tu narzekać) Pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Betka - gratulacje! 17.06.05, 13:06 Ale super.... Ja też tak czasem mam, że kiedy spadnę na sam dół czarnej przepaści, znikąd pojawia się niespodziewane szczęście. I mam siły żeby z tej dziury wyjść i się uśmiechnąć. Wszystkiego dobrego, M-M. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Betka , Mea 17.06.05, 15:00 serdecznie wam gratuluje, jaki radosny sie zrobil ten nasz watek ja wlasnie jestem po laparo, jeszcze dobrze nie siedze ale dalo sie przezyc, a najwazniejsze za jajowody mam juz drozne, w licpu jak dobrze pojdzie to podchodze do inseminacji przydaloby mi sie wasze czarowanie )))))) ps. ta noc na polozniczo-ginekologicznym dal mi do myslenia: te dziewczyny tak krzyczaly i plakaly, rany!!!!!! ale co mi tam ))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: Betka , Mea 18.06.05, 23:09 Dziewczynki,bardzo Wam gratuluje!! To na prawde niesamowite.W końcu coś się u nas ruszyło.Oby tak dalej!! Bea, cieszę się bardzo,że nie było tak strasznie a przede wszystkim,że masz drożne jajowody!!Jupiiii!! To znaczy,że już niedługo dołączysz do listy zaciążonych!!!Ja przynajmniej w to głeboko wierzę. Pozdrawiam-Asia Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama *** 20.06.05, 21:54 Przerzucam tylko na pierwszą stronę, bo ciężko nas znależć. Pozdrawiam przy okazjii bardzo ciepło w ten cudowny ostatni wiosenny wieczór.Od jutro mamy lato!Czy przyniesie jakieś zmiany?... Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: *** 21.06.05, 11:47 Tak sobie pisze bo mi się nudzi w pracy Może nie powinnam się już tutaj pojawiać ale przyzwyczaiłam się a na forum ciąża nudy, ciągle tylko posty czy można zjeśc to a to czy zrobić to a to. U mnie na razie bez żadnych sensacji, fasolka jeszcze w formie czystej abstrakcji. 6 lipca ide na podglądanko czy dzidziuchowi wali serduszko. Trzymajcie kciuki za nas. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 @@@@@@@@ 23.06.05, 11:12 Cześć, właśnie dostałam @. Minęły 137 dni od ostatniej @. Czuję się średnio. Ciekawe jak będzie wyglądać @ po kuracji. Muszę zadzwonić dziś do gina i umówić się na wizytę kontrolną. Przypomnijcie mi kochane, od kiedy on się przenosi do nowej siedziby i powiedzcie mi jak tam dojechać. Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: @@@@@@@@ 23.06.05, 11:26 Doktorek w nowej siedzibie przyjmuje od 5 lipca. Ul. Obrońców Stalingradu24. Wejście od ulicy. To jest prawie na przeciw szkoły im. Króla Maciusia, przy pl. Zgody. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: @@@@@@@@ 23.06.05, 11:38 Dzięki, już wszystko wiem. Właśnie zadzwoniłam do pani rejestratorki i wszystko mi wyjaśniła Umówiłam się dopiero na 13.07. To będzie 21 dc. No to czas zacząć starania, lalalalala. Teraz musi się udać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia766 hej dziewczyny 23.06.05, 14:44 mam pytanko? czy znacie dobrego ginekologa ze szzcecina od niepłodności, bo sie leczę u jednego ale zaczynam mieć watpliwości i mnustwo kasy wydaję, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: hej dziewczyny 23.06.05, 15:15 od nas to na pewno uslyszysz o dr bielewiczu, przyjmuje na uni, w art medie no i w ptywatnym gabinecie, od 5 lipca na obrocow stalingradu 24. telefonu nie ma, moze inne dziewczyny podrzuca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: hej dziewczyny 23.06.05, 16:13 Witaj, 90% dziewczyn obecnych na tym forum lub już zaciążonych leczą sie u dr Bielewicza. Podaję Ci numer do jego rejestratorki: 602 111 640. Ona poda Ci wszelkie interesujące Cie informacje. On nie przyjmuje na UNII! Przyjmuje prywatnie w swoim gabinecie od lipca na Obrońców Stalingradu 24 i czasem w Art Medice na ul. Mickiewicza. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: hej dziewczyny 23.06.05, 21:26 No i można Go złapać w szpitalu w Policach. Agat gratuluję @!!!!! Normalnie same dobre wiadomości ostatnio na forum: Twoja @, Bea ma przepchany jajowód,dwie ciążę!!Brawo dziewczyny!!!!Oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 jasne ze nie na uni!!! 23.06.05, 21:34 pomyslalam o policach a napisalam uni... to chyba z tego goraca. przepraszam no i dobrze ze sa dziewczyny ktore zawsze sa dobrze poinformowane, oprocz tych zakreconych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia766 Re:dzięki 24.06.05, 08:20 Dzięki dziewczyny, chyba zmieni e lekarza bo już zaczynam mieć doła, kurza mieto że od razu mój lekarz przepisał mi 2 tabletki CLO dziennie, bez robienia badań, a teaz nawet nie zrobił mi usg czy pęcherzyk pękł i niewiem, a brzuch mnie napier....... i niewiem co się dzieje, dopiero mam iść za 2 tyg i zobaczyć czy torbiele się nie porobiły i czuję że ten cykl został stracony. Jestem tutaj nowa, pozdrawiam szystkie dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku cześć 24.06.05, 14:10 Dwie tabletki CLO bez monitoringu??? Zdecydowanie powinnaś zmienić lekarza. Jeśli boli Cię brzuch powinnaś sprawdzić na usg jaknajszybciej czy nie porobiły Ci się torbiele. To jest najczęstszy skutek uboczny zażywania CLO. A dlaczego masz czekać aż dwa tygodnie? Że niby same się wchłoną? Może... Aż się włos na głowie jeży co niektórzy lekarze wyprawiają... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia766 Re: cześć 24.06.05, 14:16 no właśnie była tylko na monitoringu w 11dc a teraz nie wiem czy mi pękł moze mnie boli brzuch bo pęcherzyki nie popękały a tak w ogóle było ich 9. nie weim moze zaskoczyłam ale co brzuch i cycki by mnie bolały już dzień po stosunku? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: cześć 24.06.05, 15:47 9 pecherzykow i lekarz pozwolil ci sie starac?? jestem w szoku! zdecydowanie powinnas zmienic gin. no i z tym monitorowaniem cyklu to tez przegiela. doprawdy czasami lekarze przechodza samych siebie! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia766 Re: cześć 24.06.05, 21:52 jeszce powiedział ze mam od 13 dc do 16 dc współzyc codziennie, ale ja sie do tego nie zastosowałm bo i tak nie miałm jak, mam nadzieję żę nic złego nie będzie.a gina napewno zmienie bo ten mój miał być niby najlepszy i kasuje słono ale sie przekonałąm że przesadza. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia766 Re: cześć 25.06.05, 10:27 dziewczyny powiedzcie mi jeszce ile kosztuje wizyta u Bielewicza wraz z USG i czy w art medice bierze tyle samo? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 do gosia766 25.06.05, 11:07 W Art z pewnością bierze więcej niż u siebie w gabinecie. Jak ja byłam ostatnio u niego w grudniu to koszty kształtowały się od 40-120 zł. Za 120 zł był full servis: badanie USG, cytologia i posiew. Nie wiem ile teraz kosztuje. Wybieram się do niego dopiero 13.07, ale myślę, że koszty się nie zmieniły. Zdaje się, że za wizyte z USG bierze 50-70 zł. Może dziewczyny odpowiedzą Ci szczegółowo, które do niego chodzą regularnie. A najlepiej zadzwoń do pani rejestratorki, co Ci nr podałam wcześniej i ona udzieli Ci szczegółowej odpowiedzi. Ja polecam tego lekarza do leczenia niepłodności. Dzięki niemu daleko zaszłam i znalazłam przyczynę swojej niepłodności i jestem na końcu drogi leczenia. Mam nadzieję, że jak teraz pojadę do niego na kontrolę po pół rocznym leczeniu, to będzie wszystko dobrze i będziemy się dalej starać ) Jeśli chcesz więcej wiedziec o naszych zmaganiach i dr B to wpisz w wyszukiwarke hasło w tytule "szczecinianki" i znajdziesz całą mase naszych wypowiedzi z całego roku 2004 i 2005. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
gosia766 Re: do gosia766 25.06.05, 19:18 dzięki, mój lekarz nie zaleznie co robię bierze 150 zł a mnie niestać na 3 lub 4 wizyty w miesiacu i teraz zrozumiałam że wcale nie jest dobry, szkoda ż ewczesniej nie wchodziłam na forum ale trudno w przyszłym tygodniu napewno zadzwonię do dr B bo mam jakies złe przeczucia. Życzę ci powodzenia i napewno ci się uda zobczysz, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
betka30 Re: Jestem w ciąży !!!!!! 25.06.05, 21:53 Od razu mam do Was pytanko : polecono mi lekarza do prowadzenia ciąży w Szczecinie. Nazywa się Celewicz. Mam telefony i namiary do niego. Pracuje na Unii, gdzie Kurzawa i Sienkiewicz od niepłodności. Tylko że na szczecińskich ciężarówkach są tak różne opinie, więc sama nie wiem .... Szczecinianki, jak znacie tego lekarza to proszę o opinię...bo wiecie po jakich przejściach jestem. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: do Betki30 25.06.05, 22:07 Szczerze gratuluję !!! oraz bardzo się cieszę. Odnośnie dr Celewicza to prowadzi moją ciążę. Jestem z niego bardzo zadowolona, z podejścia, jest miły, rzetelny i konkretny. Choć niestety drogi wizyta 100 zł, z badaniami 150 zł. Z moją ciążą jest naraznie wszystko OK. Dobrze się czuję, wyniki w normie. Szczecińskie ciężarównki, dość często tam zaglądam. Myślę że opinie większości są szczere. Sama nie wiem, gdzie będę rodzić, choć coraz częściej myślę o wojskowym. Jak będziesz miała pytania, mój nr GG 8051308 chętnie odpowiem. Jutro wyjeżdzam na tydzień, ale myślę że będę miała dostęp do internetu. Pozdrawiam Julia i 26 tyg.synek Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: do Betki30 26.06.05, 09:32 Hej, Przede wszystkim gratulacje. Celewicz mojej ciąży wprawdzie nie prowadzi, ale dużo dobrego o nim słyszałam. Specjalizuje się w trudnych ciążach. Nawet jak miałam poważne problemy z utrzymaniem ciąży to rozważałam konsultację z nim bo wiele osób mi to doradzało. A czy będziecie się dogadywac to wyjdzie w praniu. Najwyżej zmienisz. W razie co to pisz na priva bo w temacie trudnej ciąży jestem ekspertem)), ale mam nadzieję, że mimo Twoich wcześniejszych problemów ciąża będzie dla Ciebie przyjemnością. Moja niestety taka nie jest stąd mam sporą wiedzę)) Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Jestem w ciąży !!!!!! 26.06.05, 23:30 Celewicz jest bardzo dobry i bardzo drogi. znam kilka dziewczyn, które do niego chodzą. Zreszta polecano mi go także do leczenia niepłodności. No i jest szefem na Unii Lubelskiej na porodówce więc jakby co, to ( za dodatkową opłatą) do porodu o każdej porze przyjedzie. Ja uważam, że przesadza z cenami. Nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, ale wszystkie moje koleżanki (w sumie trzy do niego chodzą), które u niego zaciążyły, donosiły i rodziły sa z niego zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: Jestem w ciąży !!!!!! 26.06.05, 23:57 Ja niestety słyszałam złą opinię o tym lekarzu. Ja polecam natomiast z całego serca dr Kolczewskieg. Moją siostrę i jej dziecko utrzymał pry życiu więc jestem mu bardzo wdzięczna i uważam,że to jest bardzo dobry lekarz i położnik.Pracuje w wojskowym a przyjmuje na majowym. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: @@@@@@@@ 26.06.05, 22:52 Agat - przybij piątkę teraz już z góóóóórkiiii. Pozdrowionka dla wszystkich jeszcze-nie-Mam, M-M. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Mea Co u Ciebie?? 26.06.05, 23:58 no właśnie? nie odzywasz się!jak się czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re:Pozdrowienia !!!! 27.06.05, 09:20 Hej dziewczyny a ja tu cały czas jestem i zaglądam i czytam . Ale nie mam o czym pisać nic się nie dzieje a czas tak szybko płynie . Pamietacie jak ostatnio czekałysmy kiedy zrobi się ciepło kiedy nadejdzie wiosna a tu już lato. Powoli przygotowuje się do egzaminu na prawko mam w połowie lipca ciekawe czy zdam he,he albo za którym razem . A ja czekam i czekam i czekam kiedy dostane @ narazie się nie testuje dzis mija 31 d.c jak zwykle troche mnie piersi pobolewają . Pozdrawiam was laski ,życze wspaniałych wakacji niezapomnianych widoków i wspomnień. Przedewszystkim dużo odpoczynku i relaksu. Buziaki . Ps.Gratulacje dla zaciążonych uważajcie na swoje skarby życze spokojnej ciąży . Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 dziewczyny poradzcie bo nie wiem co robic :(( 28.06.05, 14:26 no wiec do szczecina zawitam w polowie lipca, zadzwonilam do dr B zeby sie umowic a rejestratorka mi mowi ze nie wiadomo czy nie bedzie przeprowadzki, no i jestem w kropce. tak czy siak jesli wizyta bedzie, to w okolo 6 lub 8 dc, no i tu jest problem, nie wiem czy powinnam na wlasna reke wziac clo (od 5dc), zeby nie stracic cyklu i tej szansy ze bede w szczecinie, czy moze zaryzykowac i ewentualnie iui zrobic na naturalnym cyklu.... rany, boje sie ze znow cos nie wyjdzie!!! czekam na to iui od marca (wtedy nie wyszlo) i jesli znow cos nie pojdzie jak trzeba kto wie kiedy bede mogla znow zrobic. dzwonilam na komorke do samego lekarza ale oczywiscie nieosiagalny, w koncu pewnie ma tlum pacjentek i pelne rece roboty, wiec sie nie dziwie, ale co ja mam robic? wziac te clo, czy nie!!!!!! ratujcie, co mam zrobic waszym zdaniem, ja sama chyba jestem za jego wzieciem! jak sie p..... to na calej lini ( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: dziewczyny poradzcie bo nie wiem co robic :(( 28.06.05, 15:11 Jeśli chcesz stymulować cykl to powinnaś zacząć monitoring od 3 dc. Po to aby wiedzieć czy jajniki są pozbawione jakichś torbielek z poprzedniego cyklu. Wtedy lekarz też ustala dawkowanie clo bądź gonadotropin. Druga wizyta jest ok. 9dc więc już prawdopodobnie będziesz w Szczecinie. Ja bym poszła na usg w 3 dc tam gdzie obecnie jesteś. A od 9 dc chodziłabym do drB. Próbuj sie do niego dodzwonić. Jeśli nie odbiera to ma może operację w szpitalu lub inne zajęcia ale w wolnej chwili na pewno odbierze. I spokojnie. Ja bym bez konsultacji z lekarzem clo nie brała. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_mama Re: dziewczyny poradzcie bo nie wiem co robic :(( 28.06.05, 22:15 Cześć Bea. Faktycznie jesteś w kropce.Ja też bym nie ryzykowała brania clo na własną rękę, choć gdybym była zdesperowana to pewnie bym wzięła taką samą dawkę co poprzednio (jestem przyszłą farmaceutką więc to chyba na zasadzie, że szewc bez butów chodzi , ale pod warunkiem,że nie zostało nic na jajnikach z poprzedniego cyklu. Ja Ci radzę spróbuj dodzwonić się do dr B a jak Ci się nie uda to zadzwoń do rejestratorki i umów się na wybrany przez Ciebie dzień mówiąc,że to na monitoring to wtedy powinna Cie zapisać. Albo jedź do dr do szpitala.Tam też możesz zrobić usg i porozmawiać z nim. Trzymam kciuki i wypatruje brzuszka u Ciebie A kiedy dokładnie będziesz w Szczecinie?? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 dzieki dziewczyny... 28.06.05, 22:43 dodzwonilam sie do dr, troche mi lepiej a co do pobytu w szczecinie to bede w drugiej polowie lipca, moze skombinujemy jakies letnie spotkanko i mrozona kawke z lodami ) takie wakacyjne czarowanie , co wy na to? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś