Dodaj do ulubionych

3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:((((

23.06.05, 21:13
Dziewczyny!Czy sa wsrod Was te u ktorych nie znaleziono przyczyny. Mam
przebadane chyba wszystko co mozliwe, maz tez. Wszystko ok a nadal nic. Nawet
IUI nie pomoglo.Po prostu rece opadaja. Jak tu walczyc jak nie wiem z czym. Z
tego co czytam to wiekszosc z Was ma diagnoze i jest szansa na wyleczenie. A
ja co mam robic? Szukac siodmego lekarza?
Obserwuj wątek
    • monisia81 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 23.06.05, 21:23
      moim zdaniem powinnas isc do dobrego bioenergoterapelty.duzo osob
      mialo problemy i bioenergoterapelci pomagali.ja mam klika kolzanek co
      zaszlo w ciaze dziki bioenergoterapelta.ja niestety mam zle hormony i
      walcze z nadczynnoscia tarczycy.bylam u takiego ksiedza ktory jest
      bioenergoterapelta.sprubuj przeciez ci nic nie zaszkodzi,a moze
      pomoc.pozdrawiam
      • iwcia125 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 23.06.05, 21:33
        No tak tego nie przerabialam,bo jesli chodzi o medycyne konwencjonalna to
        wszystko. Zatem prosze o kontakt najchetniej w Warszawie.
        • annalalik A moze to?? 23.06.05, 21:37
          republika.pl/tenzin_jangchub/j_polski.htm
        • monisia81 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 23.06.05, 21:40
          ja mieszkam w oklicach poznaniasad tak naprawde to ten
          bioenergoterapelta jest ksiedzemsmileale naprawde jest bardzo dobry.jedna
          z moich znajpomych miala owulacje tylko przez 2godziny.on jej
          wyliczyl date i godzine kiedy bedzie miala.i ma dzidziusia!!!!!
          • iwcia125 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 23.06.05, 22:04
            Wielkie dzieki. Czy ktoras z Was byla u tego warszawskiego lekarza
            tybetanskiego? Tak czy owak ja pojde. Coz mi pozostaje.
            Kochane, wroce jeszcze do mojego pierwszego pytania. Czy Wy wszystkie wiecie
            jaka jest przyzczyna Waszej nieplodnosci? Czy sa wsrod Was takie jak ja?
            Naprawde chcialabym miec problem z hormonami, albo mezus malo plemniczkow lub
            nawet PCO, bo temu mozna zaradzic!A u mnie wszystko ok i nic.Mam dzis ogromnego
            dola. I.
            • monisia81 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 23.06.05, 22:11
              zrob sobie kakalko ogladnij jakas komedie mi to pomaga na dola.moze
              wyda to sie smieszne,ale nawet ogladam bajki bo przypomina mi to
              beztroskie dziecinstwo i dol mija.pozdrawiam
    • nogo Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 08:30
      a miałaś robioną laparoskopię?
      • myncek do monisa81 24.06.05, 08:45
        Mogłabyś mi podac namiary na tego bioenergoterapełtę?
      • iwcia125 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 08:47
        Mialam 2 razy HSG, a laparo nie,bo nie ma wskazan. Cykl b. regularny,zawsze z
        owu (testy, temperatura i czeste monitoringi). Po stymulacjach rosna po 3
        pecherz. w jednym jajniku, zawsze pekaja. Mezus ponad 100tys.
        plemniczkow.Infekcje wykluczone, przeciala antykardiolopinowe,przeciwjadrowe i
        przeciwplemnikowe ujemne.Hormony tez ok. badane kilkukrotnie. Co moze wykazac
        laparo czego dotychczas nie wykazano? Wiem ,moze endometrioza ale u mnie cykl n
        to nie wskazuje(normalne@@). Aha dodam ze jestem juz po 2 IUI.Zatem o co chodzi?
        • iwa303 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 09:28
          Wszystko ok i u mnie i u M, a ciąży nie ma!
    • nogo Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 09:41
      odpisałam na priva
      • iwcia125 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 10:50
        Iwa303,
        Cos mi sie wydaje ze jedziemy na tym samym wozku. Jak dlugo na nim jestes?Jakie
        masz plany,bo ja kompletnie nie wiem co robic?
    • hotcoffee Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 11:10
      Iwcia,
      napisałaś: "Mężuś ponad 100tys. plemniczków"
      Czy to taka liczba czy źle wpisałaś? Bo 100 tys. to PONIŻEJ NORMY ! Norma jest
      od 20 do 100 MILIONÓW.
      • iwcia125 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 11:18
        Oczywiscie blad. Ponad 100mln. Lekarze jak to widza to usmiechaja sie pod
        nosemsmile)) No ale i tak wszystko na nic.
        • nikki30 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 12:08
          Ja znam pare ktora 4 lata starała sie o swoje dziecko i nic.Badania i kobiety i
          mezczyzny ok.W koncu zdecydowali sie na adopcje niemowlaka.Obowiazki jaki mieli
          zwiazane z załatwianiem wszystkich formalnosci pochłoneły ich do reszty.W koncu
          dostali pozytywna decyzje osrodka i wreszcie w ich domu pojawił sie
          Kamilek.Tydzien pozniej moja znajoma dowiedziała sie ze jest w ciazy.Był to dla
          nich szok.Nie spodziewali sie tego.Dzisiaj maja Kamilka i Julke.Lekarz u ktorego
          prowadziłi potem cała ciaze powiedział ze najczestsza przyczyna kłopotow z
          zajsciem w ciaze w wypadku gdy oboje partnerzy sa zdrowi jest ogromna chec
          posiadania dziecka i ciagłe myslenie o tym.Podobno wytwarzaja sie wtedy hormony
          stresu ktore moga blokowac własciwa prace przysadki.Dlatego tez warto sie
          wyluzowac.Pomysł z bioenergoterapeuta uwazam za jak najbardziej wskazany.Powodzenia.
          • iwcia125 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 12:12
            Zatem Bioenergoterapeuta w Wawie pilnie poszukiwany.
    • niinon Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 12:35
      witajcie. polecam Wan bardzo serdecznie Andrzeja Tołoczkę - to jest uczeń
      księdza Klimuszki, teraz prowadzi ośrodek jego imienia w Warszawie. z tego co
      wiem przyjeżdżają do niego nawet lekarki, które nie mogą "zajść". on działa już
      od ładnych kilkunastu lat i ma bardzo dobrą opinie wsród lekarzy i z jego
      pomocą już sporo dzieci przyszło na świat.
      tu ktoś o nim pisał na innym wątku
      Osrodek Terapii Naturalnej imienia o. A. Czesława Klimuszki, ul Miła 19/16
      (22) 635-33-33 albo komórka 602386659. co jakis czas przyjmuje też w Radomiu.
      • ann801 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 12:49
        witam was dziewczyny,
        ja też 3 lata starań badania ok, żołnierzyki ok a ciąży brak mimo 3 IUI.
        W zaszłym cyklu byłam u bioenergoterapeuty a od tego cyklu piję zioła a wczoraj
        mój gin powiedział, że mam się nie martwić bo czasami tak jest, że musimy
        trochę poczekać.
    • reno78 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 24.06.05, 13:07
      Iwcia125
      Ja jestem w identycznej sytuacji. Wszystkie wyniki ok, męża również a ciąży jak
      nie było tak nie ma. Staramy się 2 lata, teraz czekamy na IUI (mężuś wraca pod
      koniec lipca z kursu). Szczerze mówiąc mam nadzieję, że inseminacja da
      rezultat. Masz rację, najgorsze jest leczenie niewiadomo czego, błądzenie na
      oślep. Ja na razie jestem pełna optymizmu, próbuję się nie stresować, nie
      szukać na siłę objawów ciąży, a pomysł z bioenergoterapeutą jest super. Na małe
      pocieszenie piszę często powtarzany zwrot przez moją kochaną teściową : i do
      nas kiedyś uśmiechnie się słoneczko.
      Pozdrawiam.
    • atc2001 Re: 3lata badan,brak przyczyny i ciazy tez:(((( 26.06.05, 00:37
      Witam serdecznie,
      nazywam się Agnieszka Topczewska- Cabanek, jestem lekarzem, pracuję w Klinice
      Gastroenterologii i Żywienia Dzieci w Warszawie. Napewno jeszcze do końca
      września będę prowadzić badania na temat częstości występowania utajonej
      celiakii u kobiet z nawykowymi poronieniami (2 i więcej), które do tej pory nie
      mają dzieci oraz u par z niewyjaśnioną przyczyną niepłodności, starających się
      o ciążę od co najmniej roku. Kilka słów o samej chorobie:

Celiakia (glutenozależna choroba trzewna) jest to choroba przewodu pokarmowego
      spowodowana nietolerancją glutenu - białka znajdującego się m. in. w otoczkach
      nasion pszenicy i żyta. Spożywanie pokarmów zawierających gluten powoduje
      uszkodzenie błony śluzowej jelita cienkiego, które może prowadzić do zaburzeń
      wchłaniania różnych składników pokarmowych. Chorobą ta przez wiele lat może
      przebiegać skrycie, nie dając żadnych dolegliwości. Jedynymi objawami celiakii
      u dorosłych mogą być np. zaburzenia płodności (nawracające poronienia,
      niepłodność). Leczeniem celiakii jest ścisłe przestrzeganie diety
      bezglutenowej. Wycofanie z diety glutenu oraz uzupełnienie niedoborów
      mikroelementów i witamin umożliwiło wielu kobietom zajść w ciąże i urodzić
      zdrowe dzieci.

Osoby zakwalifikowane do badania wypełniają anonimową ankietę dotyczącą
      objawów lub chorób współistniejacych z celiakią (np. niedokrwistość z
      niedoboru żelaza, choroby autoimmunologiczne tarczycy, wątroby,
      hyperprolaktynemia itd) a następnie mają pobrane ok. 3 ml krwi w celu
      oznaczenia swoitych dla celiakii przeciwciał (nie trzeba być na czczo).
      Nie jest to rutynowe badanie w diagnostyce nawykowych poronień i niepłodności,
      w związku z tym proponuję to Państwu oczywiście bezpłatnie.

Osoby zainteresowane badaniem proszę o kontakt poprzez e-mail (atc2001@wp.pl)
      lub telefon komórkowy 0-501-061-864 (po 20:00). Najczęściej na pobranie krwi
      umawiam się w czasie moich weekendowych dyżurów lub od poniedziałku do piątku
      od 9 do 14 (szczegóły spotkań zawsze omawiam bezpośrednio z osobami
      zainteresowanymi).

Serdecznie pozdrawiam
      Agnieszka Topczewska- Cabanek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka