katka113 28.06.05, 10:09 Poszukuję dobrego, sprawdzonego endokrynologa w Lublinie. Może ktoś mógłby jakiegoś polecić? Pzdr, katka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiurek1 Re: endokrynolog w Lublinie 28.06.05, 11:35 Wg mnie nie ma takiego!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: endokrynolog w Lublinie 28.06.05, 12:28 Mysiurek, nie żartuj sobie! Znalezienie dobrego endo to podobno połowa sukcesu... Odpowiedz Link Zgłoś
mysiurek1 Re: endokrynolog w Lublinie 28.06.05, 19:47 Ty napewno trafisz na Kogoś dobrego, ja nie miałam takiego sczęścia a szukałam opodwójnej specjalizacji: ginekolog-endokrynolog Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: endokrynolog w Lublinie 28.06.05, 19:53 Ja leczę się u dr Marii Filipowicz, przyjmuje we wt. i czw. od ok. 15 - 17 w Luxmedzie. Koszt wizyty 60 zł. Bardzo sobie Ją chwalę, ustawiła mi hormony. Pozdr, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: endokrynolog w Lublinie 29.06.05, 08:24 Dzięki Asiu za informacje. Czy chodzi o Luxmed na Radziwiłłowskiej czy na Królewskiej? I czy dużo wcześniej tj. z dużym wyprzedzeniem trzeba się rejestrować? Od niedawna dowiedziałam się, że dolega mi niedoczynność tarczycy i stąd może te moje dotychczasowe niepowodzenia i nieudane IUI? Pzdr, katka Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: endokrynolog w Lublinie 29.06.05, 15:23 Na Radziwiłłowskiej. Najlepiej rejestrować się tydzień wcześniej, wtedy są godziny do wyboru. Uprzedzam jednak, ze pani dr lubi się spóźniać, bo jedzie do luxmedu z jaczewskiego ) Ja tez mam niedoczynność, w tej chwili już TSH 1, 1; polecam ta lekarkę. Bardzo możliwe, że to sprawka tarczycy, bo rozregulowany jest wtedy cały układ hormonalny. Głowa do góry, będzie dobrze ) Pozdr, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: endokrynolog w Lublinie 29.06.05, 15:40 Dzięki, Asiu. Chyba będę musiała skorzystać z tej prywatnej formy pomocy lekarskiej, bo na fundusz zdaje się nie ma szans (np na Jaczewskiego do endokrynologa na ten rok już w ogóle nie można się zapisać - limit wyczerpany!). Tak sobie myślę, że na taką wizytę to najlepiej iść już ze zrobionymi aktualnymi badaniami, żeby był jasny obraz sytuacji. No bo co mi taki lekarz powie bez wyników badań - co najwyżej serduszko osłucha i zmierzy ciśnienie, a to niewiele, nie? Mam TSH, fT3, fT4, PRL - czy jeszcze jakieś badania by się przydały? Na razie z duszą na ramieniu czekam na niedzielne testowanie - o ja głupia, ciągle mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: endokrynolog w Lublinie 29.06.05, 20:36 Nie ma za co. Wiem jak jest państwowo, bo ja jak usłyszałam o tych terminach to padłam ze zdziwienia, przecież to zdechnąc mozna do tego czasu; i tak wylądowalam w Luxmedzie. Tak, najlepiej miec swiezo zrobione TSH, fT3, fT4, PRL i PRL z obciążeniem; przydały by się też przeciwciała aTPO i aTG, ale to juz wyzszy koszt - nie pamietam ceny ale mozesz zapytać telefonicznie. A no i usg tarczycy. Jezeli finanse Ci pozwalają to zrób od razu, jezeli nie to stopniowo sobie porobisz. To wszystkie badania, których ode mnie wymagała dr, i ja robiłam je stopniowo. Wydaje mi się, ze i tak juz sporo zrobiłaś. Ech...ja też czekam, termin @ mam na 7 lipca, ale pewnie znów lipa i teraz pójde już na to HSG. Pozdr, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: endokrynolog w Lublinie 30.06.05, 08:09 W luxmedzie dowiedziałam się, że przyjmują tam też dwaj lekarze o specjalizacji endokrynolog - ginekolog - nie chciałaś do nich iść? Co to znaczy PRL z obciążeniem? O przeciwcialach też już sobie poczytałam ale nigdy nie miałam badanych. USG tarczycy zrobione. HSG też mam już za sobą. Miełego dnia, katka Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: endokrynolog w Lublinie 30.06.05, 22:31 Ja najpierw zaczęłam leczyc tarczycę, i endo mi ustawiła hormony. Potem trafiłam do speca od niepłodności i w tej chwili, oboje współpracują ze sobą za moim posrednictwem. Prolaktynę z obciążeniem bada się najpierw normalnie, potem dostajesz lek (nie pamiętam nazwy) i po godzinie znów badasz, patrzy sie ile wzrosła prolaktyna - tak diagnozuje sie hiperprolektynemię. A TSH lubi być podwyzszone razem z prolaktyną. Przeciwciała sa ważne, bo diagnozują chorobę autoimmunologiczną Hashimoto. I tak dużo juz zrobiłaś. Gdzie miałaś i u kogo HSG? Ja strasznie się tego badania boję. I kto w Luxmedzie ma te 2 specjalizacje? Pozdr, Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
katka113 Re: endokrynolog w Lublinie 01.07.05, 07:23 Asiu, żeby innych nie zanudzać (bo widzę, że oprócz nas nikt nie włączył się do dyskusji) odpisuję Ci na priva - tak więc odbierz swoją pocztę Odpowiedz Link Zgłoś