Dodaj do ulubionych

BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!!

20.07.05, 10:04
Witam! Chciałabym wam zwrócić uwagę na fakt iz HSG we wszystkich Państwowych
szpitalach w Polsce jest bezpłatne. Zabieg jest refundowany przez NFZ. Nie
dajcie się naciągać na drogie HSG w Prywatnych klinikach, ani nie płaccie za
nie nawet małych sum w Państwowych szpitalach. Poprostu znajdzie polecony
szpital w swoim mieście, gdzie wiadomo ze robią HSG dobrze. Należy mieć
skierowanie BEZ WZGLĘDU czy to jest skierowanie od prywatnego ginka czy
państwowego. Walczmy o swoje!
W niektórych przypadkach to koszt wysokości 400pln dlaczego nie odłożyć tej
sumy na Inseminacje czy jakies inne badania nie refundowane i kosztowne.
Pamietajcie o tym.
Pozdrawiam Magdalena
Obserwuj wątek
    • edyta0 Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 20.07.05, 10:14
      Dzięki za wiadomość, a mam pytanie czy laparoskopia jest również za darmo?
      • p.magdalenka Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 20.07.05, 10:28
        nie jestem pewna ale chyba tez jest bezpłatna. Odpowiem Ci na tym linku
        wieczorem. ok.?
        • edyta0 Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 20.07.05, 10:30
          OK, dzięki
          • nell_a Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 20.07.05, 16:50
            Laparoskopia też jest bezpłatna-ja właśnie dostałam skierowanie z prywatnego
            gabinetu do szpitala będę ją miała wykonaną na NFZ Pozdrawiam
            • ela333 Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 20.07.05, 20:49
              powiedz jeszcze, czy HSG wykonuje się przy pcos?
              • anna-joanna Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 21.07.05, 11:44
                Wykonuje się. Niedrożne jajowody możesz mieć niezależnie od PCOS.
    • annalalik Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 21.07.05, 10:33
      p.magdalenka ma racje. Wczoraj byłam u mojego ginka i jesli nie zaciąże do
      września to bierze mnie do kliniki gdzie bede miała robione wszystkie badanie +
      HSG i wszystko ZA DARMO!!!!
    • anmaja1 Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 21.07.05, 11:40
      Hej! Nie wiecie czasem gdzie w Warszawie dobrze i oczywiscie bezplatnie to wykonuja?
      • p.magdalenka Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 21.07.05, 12:59
        najnowszy i najlepszy sprzet maja podobno w Szpitalu Bielańskim. Otworzyli tam
        2 mc temu nowy oddział gino-poloż. Przyjmują od ręki.(o 6 rano trzeba być i
        mieć badanie czystośći pochwy) ja właśnie tam ide jesli nie uda mi sie zaciązyc
        w tym cyklu to w sierpniu bede.
        • anmaja1 Re: do p.magdalenki 22.07.05, 10:26
          Jak mozesz to podaj mi namiary jak tam ( do Bielanskiego ) sie umowic, a jezeli
          nie zapisuja to dokladnie gdzie trzeba sie zglosic? Dzieki z gory
    • niunia90 Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 21.07.05, 12:25
      Jutro idę do szpitala i będę miała robione HSG - na NFZ. Tylko musiałam trochę
      poczekać. Miesiąc temu już miałam wyychodzić z domu, kiedy zadzwonił lekarz z
      wiadomością, że mogą przyjmować tylko kobiety z zagrożeniem życia. Ale od razu
      zapisał mnie na miesiąc później. I właśnie jutro idę!!! Trzymajcie kciuki!!!
      Pozdrawiamsmile
      • annalalik Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 21.07.05, 15:09
        A mnie lekarz powioedzial ze mam do niego zadzwonic jesli dostane @ we
        wrzesniu. Wtedy od razu mnie zapisze do kliniki na kolejny dzien by HSG zrobic
        zaraz po @. Bez czekania, bez problemow i bezplatnie smile))
        Jakby ktos byl zainteresoiwany to jest to na śląsku. Klinika w Bytomiu (mnie
        prowadzi dr Madej)
    • bzubza Re: BEZPŁATNE HSG!!! W całej Polsce!!! 13.08.05, 01:04
      up!
    • pandziksa Re: BEZPŁATNE Inseminacje !!! W całej Polsce!!! 13.08.05, 09:24
      Inseminację też należą do zabiegów refundowanych. Tylko akurat dziwnym trafem w
      Warszawie nie są bo podobno żaden szpital nie ma podpisanej umowy na nie z NFZ.
      w Szczecinie za inseminacje nic bym nie zapłaciła.
      • marmon29 Re: BEZPŁATNE Inseminacje !!! W całej Polsce!!! 13.08.05, 18:08
        hej
        idę w pt na hsg na starynkiewicza w w-wie ale za 190zł
        jak zapytałam czy mogę w ramach nfz to niestety - niby tak ale trzeba czekać i
        położyć się na kilka dni na oddziale - wie mi sie to raczej nie kalkuluje bo
        czas to pieniądz
        m.
        • p.magdalenka Re: BEZPŁATNE Inseminacje !!! W całej Polsce!!! 13.08.05, 19:06
          marmon w szpitalu bielanskim robia za darmo w jeden dzien, jest tam nowy,
          czystyn i nowoczesny oddział gin-polozniczy. a kaza lezec na starynkiewicza bo
          wtedy kasa im zwraca a tak na jedna dobe nie chca brac.
          • marmon29 Re: BEZPŁATNE Inseminacje !!! W całej Polsce!!! 14.08.05, 10:45
            a jak mam skierowanie od prywatnego z novum? to mi zrobią na kasę?
            • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 14.08.05, 10:50
              magdalenka masz jakiś konkretny telefon do nich? i nie wiesz czy na piatek by
              się jeszcze udało zapisać? ma juz badania - ok
              • p.magdalenka Re: BEZPŁATNE hsg 14.08.05, 17:46
                telefonu nie mam ale poszukaj telefonu na recepcje czy rejestracje. z tego co
                wiem to nie trzba sie umawiac tylko przyjsc rano o 6.30 ze skierowaniem bez
                wzgledu na to czy jest to skierowanie od prywatnego czy panstwowego
                • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 15.08.05, 14:48
                  zastanawiam się bo jak poczytałam o hsg w Bielańskim to mnie dreszcze przeszły,
                  tyle że to były stare posty - może sie coś zmieniło na tym nowym oddziale?
                  brrrrr
                  • gloria99 Re: BEZPŁATNE hsg 15.08.05, 21:30
                    Ja mialam robione badanie hsg z NFZ w szpitalu na Karowej. Mialam skierowanie
                    od prywatnego gina (za ktore zaplacilam 150 zl). Sam zabieg przebiegl sprawnie
                    i spokojnie ok.10 min. Dalo sie przezyc i to bez znieczulenia, ale mysle, ze
                    jesli bym poprosila to bym otrzymala (w tym stresie przed zabiegiem nawet
                    zapomnialam o znieczuleniu i sie nie upomnialam). Obsluga mila, ale naczekalam
                    sie kilka dobrych godzin w recepcji zanim weszlam na oddzial, poniewaz
                    pierszenstwo mialy kobiety w ciazy - zrozmiale.
                    Po zabiegu lezalam jeszcze ok. 1 godziny na oddziale i proponowano mi nawet
                    obiadek, ale z przejecie nic nie przelknelam - jajowody drozne!!!

• marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 17.08.05, 22:11
                      hej
                      idę w piątek na karową!!! szok byłam zapisana na starynkiewicza, zadzwonili do
                      mnie w 6dc ze lekar na urlopie i nie zrobią!, obdzwoniłam bielański - za późno
                      nie ma miejsc, waryńskiego - zepsuta maszyna, międzylesie - zepsuta od 2 mcy
                      maszyna, żelazna - za późno nia ma miejsc - usłyszałam od pielęgniarki że mam
                      pecha a moze tak ma być - że nie trzeba robić hihi akurat !!! nadzieją to ja
                      juz się nakarmiłam tyle że się przejadłam.
                      A po tym poście zadwoniłam na Karową - za darmo w piątek hurraaaaaaa i brrrrr
                      bo się boje mimo wszystko
                      mam pytanko do dziewczyn które robiły hsg na Karowej bezpłatnie, (mam
                      skierowanie o prywatnego gina ale ta pielegniarka nic nie ówiła na ten temat
                      pytała tylko czy jestem ubezpieczona więc chyba za tak jak powiedziała za friko
                      a raczej za składki smile )
                      możecie mi coś jeszcze podpowiedzieć jak tam jest???
                      czy np brać pidżamę, po co kazali na czczo (nawet bez gumy do żucia smile- czy
                      będą robić krew? czy dla wygody badania?
                      pozdrawiam
                      ps. gloria 150 zł zapłaciłaś za hsg, tak? a pytałaś o bezpłatne? jak to było?
                      • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 17.08.05, 23:06
                        • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 18.08.05, 16:13
                          to ważne

• gloria99 Do marmon29 - hsg na Karowej 18.08.05, 20:32
                            Przepraszam, ze dlugo nie odpowiadalam.
                            Opisze Ci moje wrazenia z pobytu w szpitalu na Karowej, ale prosze Cie nie
                            uprzedzaj sie, poniewaz sa to moje odczucia i spostrzezenia, a kazdy moze miec
                            swoje. Przede wszystkim musisz miec ze soba dokument tozsamosci, skierowanie
                            (ja mialam z prywatnego gabinetu, gdzie za wizyte zaplacilam 150 zl), no i
                            NAJWAZNIEJSZE to dowod/potwierdzenie, ze jestes ubezpieczona. Ja posiadalam ze
                            soba kopie druku ZUS RMUA, czyli potwierdzenie wplaty miesiecznych skladek (to
                            jest swistek, ktory pracodawca winien przekazywac pracobiorcy). Zamiast RMUA
                            moze byc ksiazeczka zdrowia, chyba nawet lepiej.
                            Zglaszasz sie do recepcji szpitala - z tego co zapamietalam to czynna jest od 7
                            rano i najlepiej udac sie znacznie wczesniej niz wyznaczona godz. zabiegu,
                            poniewaz czeka sie dosyc dlugo na wejscie na oddzial. Ja czekalam sporo, tzn.
                            od 7.30 do 12.30 (zabieg mialam wyznaczony na 8.00 rano), poniewaz przychodzilo
                            bez zapisow wiele kobiet w ciazy wymagajacych naglej pomocy. Ja to rozumialam,
                            wiec mialam cierpliwosc. Najgorsze bylo to, ze bylam na czczo i tyle czekania
                            doprowadzalo mnie do zlosci i omdlenia. Nie moglam sie napic nawet wody!
                            Funkcjonuje to w ten sposob, ze z poczekalni wywoluja Cie na oddzial wtedy,
                            kiedy lekarz, miedzy roznymi zabiegami, porodami, jest wolny i gotowy do
                            Twojego zabiegu.
                            Jak wejdziesz na oddzial to zajmuje sie Toba lekarka, ktora przygotowuje Cie
                            formalnie i fizycznie do zabiegu. Tzn. wypelnia ankiete informacyjna nt. chorob
                            przebytych przez Ciebie i najblizszych. Nastepnie przechodzisz podstawowe
                            badanie ginekologiczne upewniajace leakrza, ze jestes czysta, tzn. upewnia sie,
                            czy zakonczylas krwawienie (u mnie byl to 8 d.c. wiec chcieli sie przekonac, ze
                            faktycznie miesiaczka jest zakonczona). Potem dostalam piekna pizamke w kratke,
                            folie na buty (zapomnialam z wrazenia zabrac ze soba swoje rzeczy) i przeszlam
                            dalej z pielegniarka na sale, gdzie w towarzystwie dwoch milych kobiet
                            poczekalam na wywolanie mnie na zabieg. Na sali dlugo juz nie czekalam, chyba
                            ok. 20 min. Sam zabieg trwal ok. 10, pobolalo, dalo sie przezyc i z powrotem na
                            sale. Chciano mnie poczestowac obiadem, ale ja z wrazenia nic nie przelknelam.
                            Po ok. 40 min. wezwano mnie do lekarza i poinformowano o wynikach.
                            Z tych nerwow przed zabiegiem, no i ogolnego oslabienia z powodu glodu,
                            zapomnialam o znieczuleniu. Dopiero, jak lezalam na stole zabiegowym, jak
                            widzialam zblizajacego sie lekarza z jakims "dlutem" to krzyknelam, ze przeciez
                            nie dal mi znieczulenia! A on na to: "slodziutka! jak teraz chcesz
                            znieczulenie, to co bedzie przy porodzie!?" Oslabil mnie calkowicie tym, padlam
                            jak placek na stol i sie poddalam z zaciskajacymi zebami zebiegowi (przy
                            zabiegu byly 2 osoby: lekarz i robiacy zdjecia rtg). Ale wiesz, chyba w moim
                            przypadku to mial racje, bo bol byl porownywalny to bolesnej miesiaczki, tylko
                            moze dziwnie i nieprzyjemnie czulam wedrujacy plyn. Ale nie martw sie, mysle,
                            ze jesli sie uprzesz to znieczulenie musza dac. Ja poprostu to przegapilam. Tak
                            na prawde ten zabieg to jest moment! Po zabiegu w sumie po 1 godz. bylam juz w
                            samochodzie z mezem.
                            Ogolnie atmosfera w szpitalu jest w porzadku. Recepcjonistki, lekarze mili,
                            moze troche oschle pielegniarki. No i toalety pozostawiaja wiele do zyczenia.
                            Mysle, ze skoro zabieg jest gratis to nie bylo zle. Najgorsze to czekanie. Moze
                            zalezy tez od dnia. Ja bylam w poniedzialek, po niedzieli duzo naglych
                            przypadkow itp.
                            Jesli cos jeszcze bys chciala wiedziec prosze daj znac.
                            Zycze droznych jajowodow, tak jak moje!!!
                            Pozdrawiam. Gloria
                            • gloria99 Re: Do marmon29 - PILNE c.d. 18.08.05, 20:43
                              Przepraszam, zapomniala nadmienic, ze nic nie placilam. Zabieg jest calkowicie
                              pokrywany z NFZ. Nie wiem, jak to jest ze znieczuleniem, skoro mi nie dali w
                              ramach tej uslugi to moze jest platne, wiec jesli bedziesz sobie zyczyla to
                              moze badz przygotowana finansowo. Nie wiem tylko, jakiego rzedu moga to byc
                              pieniadze!
                              Oczywiscie musisz miec ze soba wyniki badania na posiew. Ja mialam jeszcze
                              morfologie. Zazyczono ode mnie jeszcze gr krwi, mialam, ale lekarz stwierdzil,
                              ze brak na wynikach pieczatki lekarza wypisujacego (pieczatka laboratorium
                              byla) i musieli zrobic jeszcze raz. Na wyniki czekalam ok. 15 min. juz na
                              oddziale. Za pobranie krwi tez nic nie placilam.
                              Jak jeszcze cos - to prosze pytaj.
                              Trzymaj sie, na prawde nie jest to ciezki zabieg. Po 10 minutach bedziesz juz
                              po wszystkim. Niech Cie podtrzymuje na silach mysl, ze to jest Twoj kolejny
                              wielki krok do CELU!!!
                            • pusia1976 Re: hsg na Karowej 01.12.05, 21:41
                              Witaj, ide na Karową na hsg. Dużo szperałam na forum zeby znaleźć info na temat
                              tego badania, i twój opis był najlepszy ze wszystkich, naprawde mnie uspokoił,
                              jak u Ciebie ze staraniami?
                              • monik39 Re: hsg na Karowej 01.12.05, 22:23
                                Cześć Pusia. To prawda, po tym badaniu wstąpiło we mnie trochę więcej
                                optymizmu. Na razie niestety starania zakończone fiaskiem sad
                                Do końca stycznia starania naturalne, a potem-sama nie wiem co mój dr wymyśli.
                                Kiedy masz termin HSG?
                      • p.magdalenka Re: BEZPŁATNE hsg 18.08.05, 16:22
                        na czczo zeby nie bylo zlogow w jelitach. moze beda ci robic jakies badania
                        krwi. a moze bedziesz usypiana i dlatego naczczo. nie mam pojecia. upomnij sie
                        ze to badanie na nfz i musza ci zrobic za friko na ubezpieczenie. musisz wziac
                        szlafrok i pizame najlepiej jednoczesciowa bez rekaw. wygodniej no i jakies
                        papucie. i cos do higieny intymnej, recznik i podpaske bo mozesz krwawic po
                        zabiegu a tam wsadza ci co najwyzej rulon ligniny miedzy nogi i tyle. szokujace
                        ale taka jest prawda. ja jak bylam w szpitalu to nawet papieru toaletowego nie
                        bylo na ginekologii!!!
                        pozdrawiam
                        • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 18.08.05, 20:40
                          Madgus dzięki za rady, wezmę wszystko i chyba juz dzis nie będę jeść to bedzie
                          lepiej, jejku mam nadzieję że nie spędzę tam całego dnia bo jak tylko wchodzę
                          do szpitala to od razu jestem chora od samego zapachu i widoku. Jejku chyba
                          coraz bardziej się zaczynam się denerwować - a wcześniej się tak nie martwiłam
                          to dlatego że tam każą mi leżeć, czekać, badać i znowu czekać, co za
                          organizacja dlaczego oni tak długo wszystko robią.
                          ps, pociesza mnie że to wszystko ku wielkiemu celowi smile
                        • ata76 Re: BEZPŁATNE hsg 18.08.05, 20:45
                          dziewczyny mam do Was pytanie....doczytalam, że niektore z Was same szukały
                          sobie szptalu w którym robią hsg (tak to zrozumialam w każdym razie)....ja
                          dostałam skierowanie od ginka i on mi powiedział, że sam ustali termin hsg, ale
                          niestety w międzyczasie okazało się, że w tym szpitalu, w którym on pracuje
                          mają zepsuty sprzęt...w związku z tym gin powiedział mi, że póki co mam
                          poczekać do września i na razie próbować "działać" naturalnymi
                          sposobami...teraz przeczytałam, że niektóre z Was same znalazły sobie
                          odpowiedni szpitał i w związku z tym własnie moje pytanie...czy to oznacza, że
                          mając skierowanie mogłam spokojnie na własną rękę szukać szpitala????? kurcze,
                          sądziłam, że to tylko i wyłącznie można przez gina załatwić...oczywiście mam na
                          myśli badanie w ramach NZF-u, bo wiem, że jakbym chciala zrobić zupełnie
                          prywatnie, to pewnie nie byłoby problemu...będę wdzięczna za jakieś informacje
                          • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 18.08.05, 20:57
                            hej
                            gloria dzięki serdeczne za odpowiedż teraz juz wiem wszystko - da się przeżyć,
                            jutro potwierdzę postem smile i mam nadzieję dobrą info drożne jajowody uff
                            jeszcze raz wam dziękuję i pozdrawiam

ps. ata tak możesz się zapisać sama, w Bielański i na Karowej za darmo, na
                            żelaznej 200zł bo nie maja umowy z kasą, jak chcesz w jakimś konkretnym miejscu
                            to napisz gdzie może mam telefon to podam, trzeba się szybko na pocz.cyklu
                            zapisywać bo póżniej nie ma miejsc - nawet odpłatnie
                            • ata76 Re: BEZPŁATNE hsg 18.08.05, 21:15
                              Marmon, ja jestem z Trójmiasta, ale dzięki za chęci smile))

trzymam za Ciebie kciuki, żeby wszystko było ok...i koniecznie daj znać po...o
                              wyniakach...o samym badaniu...o Twoich odczuciach!!!!

pozdrawiam i powodzenia
                              • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 18.08.05, 22:13
                                dzięki, jutro się odezwę jak tylko wrócę
                                pa pa
                                • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 19.08.05, 16:46
                                  hej
                                  juz jestem po hsg na Karowej, szpitalem i personelem jestem mile
                                  zaskoczona, ,moze nawet zdecyduje się tam rodzić (mam nadzieję za 9 m-cy hi hi)
                                  było dokładnie jak u Glorii (patrz wyżej) tyle że dość mocno bolało ale da się
                                  przeżyć, lewy od razu puscił drożny a prawy po paru minutkach i to dość bolało,
                                  jakbym dostała dwóch okresów naraz a mam dość bolesne, znieczulenia nie dają,
                                  choć wiedzą że boli jeśli są jekieś zrosty,ale to na prawdę trwa chwilę więc da
                                  się przeżyć - a nawet trzeba bo warto zrobić to badanie, jak już wiele razy
                                  słyszałam najlepiej starać się szybko po o dzidzie - lekarz sam poweidział że
                                  nader często sie zaciąża, a później pielęgniarki też.

zmartwiło mnie że ten prawy musieli troche na siłę udrażniać, no i jeszcze
                                  jedno wyszło mi że mam macicę dwurożną - chodzi o kształt, powiedzieli że to
                                  może utrudniać zajście sad muszę poczytać, jak coś wiecie o linkach na ten temat
                                  to podajcie mi proszę.

Ogólnie nie ma się co bać, ja się oczywiście trochę obawiałam wczoraj
                                  wieczorem, ale rano sobie powiedziałam Bądź twarda! i mam to juz za sobą i
                                  jestem szczęśliwa mimo iz wynik nie jest rewelacyjny nie jest też zły bo
                                  ostatecznie oba jajowody drożne, tylko ta macica hmmm
                                  byłam tam o 7,30, po 5 minutach mnie wzięli na ciśnienie, tempke wywiad, trzeba
                                  mić też wynik cytologii nawet chcieli mnie odesłać po niego do domu ale ich
                                  przekonałam że jest ok i mam daleko (15km hi hi)i lekarz się zgodził, po czym
                                  połozyli mnie w ładnym pokoiku z jedna młoda panią, o 9 hsg , po pwrocie do
                                  pokoju wszystko mnie bolało a miłam przy sobie Apap więc wzięłam sobie 1
                                  tabletke i od razu trochę lepiej choć byłam osłabiona ze 3 godziny i zajdłam
                                  snikersa i wypiłam sok, z wrażenia zapomniałam zabrać ręczniczka z szfki.
                                  chciałm wyść ok. 11 ale lekarz się nie zgodził, powiedział że po obiedzie po 13-
                                  tej, i dobrze bo wtedy już na prawdę czułam się dobrze jak przed hsg, sama
                                  wróciłam do domu autobusem smile trochę się zeszło ale za to za hsg nie płaciłam
                                  choc byłam nastawiona na płatne badanie gdziekolwiek aby tylko już to hsg mieć
                                  za sobą.
                                  Z czystm sumieniem polecam szpital na Karowej smile

ps, obiad był niezły, biały barszcz a na 2 duży rybny kotlet z marchewka i
                                  ziemniakami, poza tym papier w toalecie jest hi hi
                                  • ata76 Re: BEZPŁATNE hsg 19.08.05, 18:26
                                    Marmonn, fajnie, że masz to już za sobą...a jeśli chodzi o ten prawy jajnik, to
                                    może własnie Ci go trochę przepchali i teraz tylko czekać efektu za 9
                                    miesięcy!!! Tego oczywiście Tobie z całego serca życzę!!! Na temat macicy
                                    dwurożnej niestety nic Ci nie pomogę, bo nie zgłębiałam tego tematu

powodzenia w staraniach smile)))))))))
                                    • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 19.08.05, 18:36
                                      dzięki, tak ostatecznie opis to oba jajowody drożne
                                      też życzę powodzenia
                                  • gloria99 Re: BEZPŁATNE hsg 19.08.05, 22:24
                                    Hej Marmon, jak to sie mowi - w tym przypadku akurat pasuje jak ulal - i po
                                    bolu!!!
                                    Ciesze sie, ze masz juz za soba to "niezbyt mile spotkanie", no i co
                                    najwazniejsze jajodowy drozne!!! Teraz do dziela. Mnie tez lekarka szeptala do
                                    ucha, abym biegla po zabiegu szybko do meza, bo po hsg czesto sie udaje!
                                    (oczywiscie, ze pobieglam, hi, hi).
                                    Pozdrawiam.
                                    • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 20.08.05, 15:52
                                      dzięki, Ty też miałaś hsg w VIII? ciekawe czy nam się uda hmm zobaczymy
                                      zobaczymy
                                      MUSI SIE UDAC BO MAM JUZ DOŚĆ TYCH WIZYT LEKARSKICH smile)))))))) PA PA
                                      POWODZENIA
                                      • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 21.08.05, 21:34
                                        Cześć dziewczyny. Życzę Wam powodzenia w staraniach. Mnie czeka HSG w przyszłym
                                        cyklu-za ok. 2 tyg. powinna przyjść @,a potem telefon do gin-a, który wypisuje
                                        skierowanie no i do dzieła. Tak naprawdę to nastawiam się na HSG w Bielańskim.
                                        Czy może któraś z Was wie z jakimi badaniami trzeba się tam zgłosić oraz kiedy
                                        zacząć umawiać się tam na zabieg. Będę wdzięczna za info.
                                        • gloria99 Re: BEZPŁATNE hsg 21.08.05, 21:44
                                          Hej!
                                          Wprawdzie nie mialam robionego hsg w Bielanskim, tylko na Karowej, ale wydaje
                                          mi sie, ze badania sa wymagane wszedzie te same. Ja musialam miec przy sobie
                                          aktualna cytologia, morfologia, gr krwi, no i oczywiscie badanie na posiew
                                          (mialam powiedziane, ze musi byc jalowy, z innym wynikiem mialam sie nie
                                          pojawiac).
                                          Pozdrawiam.

• monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 21.08.05, 22:03
                                            Dzięki Gloria za szybką odpowiedź. Pozdrawiam smile
                                            • maja744 Re: BEZPŁATNE hsg 25.08.05, 22:54
                                              Dziewczyny czy w cyklu, w ktorym mialyscie HSG mialyscie zakaz staran, czy mozna dzialac?

Gin kazal mi sie zglosic na to badanie w 2dc, powtorzy mi to 2x wiec sie nie przeslyszalam, a Gloria
                                              pisze ze krwawienie ma byc zakonczone.
                                              To straszny dyskomfort, jejka... chyba nie przezyje tego!!!
                                              • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 26.08.05, 20:04
                                                monik39 aby iść na hsg w bielańskim trzeba wcześniej się tam zgłosić z
                                                badaniami na izbę przyjęć i tam na miejscu umawiają się z toba na dzień hsg

maja744 ten twój lekarz bardzo dziwny przeczytaj sobie o hsg- w yszukiwarce,
                                                wszędzie robią od 9dc do 12dc bo tak najlepiej i starać się każą prawie wszyscy
                                                wręcz zachęcają no i ja to właśnie dziś robię smile)) hsg miłam w 9dc
                                                • maja744 Re: BEZPŁATNE hsg 27.08.05, 20:12
                                                  Marmon, dzieki!
                                                  Super, ze mozna sie starac smile choc to promieniowanie jakos... hmmmm... dla mnie brzmi troche
                                                  niebezpiecznie, ale jak kaza, to znaczy, ze wiedza, co mowia.

No wlasnie, mnie tez gin zaskoczyl. Jak bedzie nadal 2dc, to chyba sama odmowie i przeloze na
                                                  pozniej.
                                                  • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 27.08.05, 20:39
                                                    jeszcze nie ma zarodadka więc promieniowanie nie ma na co szkodzić, na
                                                    pęcherzyki podobno nie szkodzi, moja pani dr powiedziała:
                                                    starać się starać , widziałam dzieci z cyklu hsg i z całą pewnością nie sa
                                                    krzywe!! hi hi
                                                    inni lekarze potwierdzają
                                                    powodzenia
                                                  • maja744 Re: BEZPŁATNE hsg 27.08.05, 21:30
                                                    Zarodka nie ma, to prawda, ale jakies pokazne jajeczko ok 12dc to juz jest smile
                                                    Kurcze, ja pracuje z chorymi dziecmi i w tych kwestach mam zawsze mega cykora
                                                • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 27.08.05, 23:26
                                                  Czyli nie ma sensu dzwonienie do szpitala tylko trezba tam po prostu pójść?
                                                  Dzięki Marmon za informacje.
                                                  • gloria99 Re: BEZPŁATNE hsg 27.08.05, 23:49
                                                    Ja na zabieg umowilam sie telefonicznie (zapisywala mnie jedna z pielegniarek z
                                                    oddzialu, nie recepcjonistka). Lekarz tylko przypomnial przy wydawaniu
                                                    skierowania, abym zrobila termin poza krwawieniem i do 12dc oraz pamietala o
                                                    przyniesieniu wynikow badan. Tego musialam sama przypilnowac. Wczesniejsza
                                                    wizyta w szpitalu chyba nie jest potrzebna, tym bardziej, ze nie masz
                                                    gwarancji, czy nie bedziesz musiala spedzic pol dnia w poczekalni zanim Cie
                                                    wolny lekarz przyjmie. Chyba, ze chcesz - to inna sprawa.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 28.08.05, 10:35
                                                    jżeli chodzi o Bielański to jest potrzebna bo sama miałam tam iść na hsg więc
                                                    się dowiadywałam, nie chcieli gadać prez telefon tylko zgłosić sie na izbe
                                                    przyjęć i porozmawiac z lekarzem - już z wynikami badań.
                                                    za to ostatecznie poszłam na karową i tam rzeczywiście wystarczyło się umówić
                                                    telefonicznie - zresztą polecam ten szpital, ja byłam zadowolona.
                                                  • maja744 Re: BEZPŁATNE hsg 28.08.05, 11:10
                                                    Dziewczyny, oprocz wymazu z szyjki, gin kazal mi zrobic badanie bialka C i S, czy to tez ma
                                                    zwiazek z hsg???
                                                  • maja744 Re: do Gloria99 28.08.05, 13:30
                                                    Gloria, czy my przypadkiem nie chodzimy do tego samego lekarza?
                                                    prof K.CZ??? smile)
                                                  • gloria99 Re: do Gloria99 28.08.05, 20:01
                                                    Ja chodze prywatnie do lekarza, ktory jest ordynatorem na Karowej!!!
                                                    Mam u niego wizyty prywatnie /to kosztuje/ dlatego tez na zabieg skierowal mnie
                                                    do siebie do szpitala. Troche mnie rozczarowal fakt, ze zabieg hsg wykonywal
                                                    zupelnie ktos inny, kto w ogole mnie nie znal i zadawal mi pytania od zarania
                                                    dziejow. Moj gin przekazal mi tylko dobra wiadomosc o droznosci jajowodow.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • maja744 Re: do Gloria99 28.08.05, 22:26
                                                    Gloria, chodzisz do Czajkowskiego? bo ja tez.

CZy Ty na to hsg umawialas sie z nim, czy sama dzwonilas do szpitala na Karowa?
                                                    Masz moze pod reka telefon, pod ktorym zapisuja na to badanko?
                                                    dzieki
                                                  • monik39 Re: do Gloria99 i Marmon 29.08.05, 10:33
                                                    Dziewczyny podajcie proszę nr telefonu, pod którym można się zapisywać na HSG
                                                    na Karowej
                                                  • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 29.08.05, 10:08
                                                    Rzeczywiście jakiś dziwny ten Sz.Bielański. Teraz próbuję dodzwonić się na
                                                    Karową,ale widzę że to też nie takie proste. Marmon, czy możesz mi podać nr
                                                    tel, pod którym można umówić się na wizytę? Aha i jeszcze jakich badań wymagaja
                                                    na Karowej?
                                                  • gloria99 Re: BEZPŁATNE hsg 29.08.05, 19:56
                                                    Ja chodze do prof. Smolarczyka (jego strona: www.rsmolarczyk.com - ale
                                                    podkreslam ze to nie sa info. reklamowe tylko poprostu podaje miejsce, gdzie ja
                                                    sie lecze, ale nie moge polecic, bo u mnie efektow nie ma). On podobno jest b.
                                                    dobry, aczkolwiek wrazenia po pierwszych wizytach mialam mieszane, ale moze
                                                    dlatego, ze jest konkretny, nie gledzi jak inni, zeby sie uspokoic wyciszyc a
                                                    dzidzia przyjdzie niespodziewanie.
                                                    Ale przejde do tematu. Tel. na Karowa: 826 00 51, wew. 113, 131 (to jest wew.
                                                    na oddzial do gabinetu prof.).
                                                    Wydaje mi sie, ze dlatego nie musialam zjawic sie w szpitalu, aby zapisac sie
                                                    osobiscie, poniewaz skierowanie mialam wlasnie od niego. Tego nie jestem pewna.
                                                    Umowilam sie telefonicznie bez problemu (tel. od razu byl odebrany).
                                                    Przed zabiegiem musialam okazac wyniki badan: cytologia, morfologia, posiew
                                                    (musi byc jalowy), gr krwi (ja zrobilam dodatkowo ob i inne hormony, i po
                                                    zabiegu dorwalam jeszcze prof. i zalalam go pytaniami, jak na wizycie w
                                                    gabinecie).
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 29.08.05, 21:05
                                                    Dzięki Gloria, jutro zadzwonię na Karową. Mam nadzieję, że nie będą robić
                                                    problemów. Pozdrawiam
                                                  • marmon29 Re: BEZPŁATNE hsg 29.08.05, 22:14
                                                    hej
                                                    ja na Karową jak juz pisałam też zapisałam się tak jak Gloria (za jej zachętą i
                                                    nie żałuję smile ) tylko telefonicznie, tyle że ja dzwoniłam na izbe przyjęć
                                                    tel.:826 15 61
                                                    natomiast do Bielańskiego: 569 02 79 (tam hsg jest tylko wt i czw)
                                                    inne do ktorych dzwoniłam to:
                                                    spółdzielnia rentegenologów Ul. Waryńskiego 9 6212349 i 625 15 90(hsg tylko śr.)
                                                    starynkiewicza 502 18 95
                                                    św. Zofia - Żelazna 536 93 20(centrala)

w 2 ostatnich płatne ok.200zł

ale dzwońcie i pytajcie o bezpłatne

pozdrowionka
                                                    dobrych wyników smile))))))
                                                  • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 30.08.05, 12:42
                                                    Dzięki wielkie za namiary smile
                                                  • maja744 Re: BEZPŁATNE hsg 30.08.05, 15:52
                                                    Monik, na kiedy sie zapisalas?
                                                    Ja na najblizszy poniedzialek -8dc.
                                                  • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 30.08.05, 21:02
                                                    Ja dopiero na 9 września, choć i ten termin może się zmienić, bo coś mi się
                                                    wydaje że @ przyjdzie kiedy chce. Na razie załatwiam badania: posiew, cytologia
                                                    i grupa krwi. Szkoda że się nie spotkamy sad
                                                    Aha, dzisiaj zapisując się na badanie poproszono mnie o jeszcze jeden telefon
                                                    za kilka dni, gdyż podobno mieli popsutą maszynę.
                                                  • maja744 Re: BEZPŁATNE hsg 30.08.05, 21:09
                                                    Tez sie dzis zapisywalam, ale pani nie mowila nic o zepsutej maszynie, hmmm...
                                                    Monik, a od ktorego lekarza masz skierowanie?
                                                  • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 30.08.05, 21:31
                                                    od dr Rokickiego z Invimedu
                                                  • maja744 Re: BEZPŁATNE hsg 30.08.05, 21:42
                                                    Monik, powiedz mi jeszcze czy ten Rokicki tez pozwolil Ci sie starac po tym hsg? i czy robilas
                                                    monitoring w Invimedzie, bo jestem zainteresowana szczegolami, czy np oni sami wyznaczaja
                                                    termin nastepnego usg, czy mozna przychodzic co drugi dzien? dzwonilam tam w spr ceny -
                                                    jeden cykl 300zl.
                                                  • monik39 Re: BEZPŁATNE hsg 31.08.05, 08:05
                                                    Dr nie tylko pozwolił, ale wręcz zalecił starania zaraz po HSG. MOnitoring
                                                    wyglądał u mnie tak- dr kazał mi przyjść w piatek (kiedy byłam przed owulacją)
                                                    a następnie w poniedziałek (kiedy juz powinien pęknąć pęcherzyk). Zapłaciłam za
                                                    to jak za 2 wizyty- w sumie 200 zł.A tak w ogóle to na każdej wizycie u doktora
                                                    mam robione usg i jest ono w cenie wizyty.
                                                    Musze lecieć na morfologię i pozostałe badania. Pozdrawiam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka