Dodaj do ulubionych

co robic???

01.08.05, 09:22
Odebralam wyniki badab mojego M i wyszlo, ze w 1 ml, jest 9.6 mln plemnikow,
15 % martwych, grupa plemnikow A + B = 45%. czy ktos mi powie co to znaczy?
Obserwuj wątek
    • laura771 Re: co robic??? 01.08.05, 09:26
      No ja myślę, że ilość plemników jest bardzo mała. U nas jest ilość podobna i
      mamy wskazania do invitro. Jednak na pocieszenie, to ja sobie tak myślę, że
      przecież ludzie często zachodzą w ciążę, jak pęka prezerwatywa albo przez
      stosunek przerywany, wiec i tak wtedy nie dostaje się cała ilość nasienia do
      środka, a jednak się udaje.
      Jeśli chodzi o jakość, to nie masz chyba co narzekać. Chociaż lepiej by być
      mogło.
      • aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 09:28
        Ale ja bylam 3 razy w ciazy i w kazda zaszlam za pierwszym razem! cos tu jest
        nie tak!
        • marijohanna Re: co robic??? 01.08.05, 09:33
          aga43214 napisała:

> Ale ja bylam 3 razy w ciazy i w kazda zaszlam za pierwszym razem! cos tu jest
          > nie tak!

masz troje dzieci???
          • aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 09:34
            nie poronilam
            • laura771 Re: co robic??? 01.08.05, 10:03
              Aga,
              to Ty musisz czym prędzej siebie przebadać. Może Twój organizm odrzuca ciążę, i
              powinnaś coś na to brać. Jesteś pod dobrą opieką?
              No i ciesze sie, ze z takimi parametrami są ciąże.
    • pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 10:13
      zrob ponowne badanie nasienia... moze laboratorium sie "ryplo", albo amz zle
      probke "oddal".
      nie martw sie wynikami, jesli tak pryszczasto zaciazasz.
      • aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 11:02
        Kurde, moze o to chodzi ze nie byly zachowane 4 dni wstrzemiezliwosci, albo ze
        probka nie byla badana pol godz od pobrania?
        • pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 11:05
          zrob jeszcze raz badanie, albo pogadaj z dobrym lekarzem. tak czy siak:
          zaciazasz i to sie liczy! mal ilosc nie wplywu na poronienia, inaczej by bylo
          gdyby byly bakterie itd...
          • aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 11:09
            dzieki, bo ja popradam w jakies paranoje! gadalam z lekarzem i kaze mi prac ta
            heparyne, jak zajde w ciaze, (mam podwyzszone CRP, Bog raczy wiedziec co toa
            jest)
            • pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 11:19
              aga43214 napisała:

> dzieki, bo ja popradam w jakies paranoje! gadalam z lekarzem i kaze mi prac
              ta
              > heparyne, jak zajde w ciaze, (mam podwyzszone CRP, Bog raczy wiedziec co toa
              > jest)
              crp to bialko, ktore podwyzszone swiadczy o jakims stanie zapalnym.
              nasieniem sie nie martw, bo z tego co pisalas tydzien temu na ciazy i porodzie
              reszta parametrow byla git.nie bylo bakterii i innych swinstw. zatem jesli maz
              mial dzien wstrzemiezliwosci.... to nie kumam czemu robiliscie to badaniesmile
              • aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 11:23
                ja juz teraz tez nie kumam! nigdy nie robilam badan nasienia wczesniej!
                zadzwonilam wlasnie do lekarza i opieprzyl mnie ze robie badania bezsensownie
                na wlasna reke!
                • pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 11:24
                  aga43214 napisała:

> ja juz teraz tez nie kumam! nigdy nie robilam badan nasienia wczesniej!
                  > zadzwonilam wlasnie do lekarza i opieprzyl mnie ze robie badania bezsensownie
                  > na wlasna reke!
                  madry lekarz.
        • tekla12 Re: co robic??? 01.08.05, 11:09
          Nie podajesz wszystkich parametrów, więc trudno gdybać. Poza tym wystarczy
          infekcja, żeby z armii zostały niedobitki w ciągu kilku miesięcy. Powtórzcie
          badanie w innym, przyzwoitym laboratorium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka