aga43214 01.08.05, 09:22 Odebralam wyniki badab mojego M i wyszlo, ze w 1 ml, jest 9.6 mln plemnikow, 15 % martwych, grupa plemnikow A + B = 45%. czy ktos mi powie co to znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura771 Re: co robic??? 01.08.05, 09:26 No ja myślę, że ilość plemników jest bardzo mała. U nas jest ilość podobna i mamy wskazania do invitro. Jednak na pocieszenie, to ja sobie tak myślę, że przecież ludzie często zachodzą w ciążę, jak pęka prezerwatywa albo przez stosunek przerywany, wiec i tak wtedy nie dostaje się cała ilość nasienia do środka, a jednak się udaje. Jeśli chodzi o jakość, to nie masz chyba co narzekać. Chociaż lepiej by być mogło. Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 09:28 Ale ja bylam 3 razy w ciazy i w kazda zaszlam za pierwszym razem! cos tu jest nie tak! Odpowiedz Link Zgłoś
marijohanna Re: co robic??? 01.08.05, 09:33 aga43214 napisała: > Ale ja bylam 3 razy w ciazy i w kazda zaszlam za pierwszym razem! cos tu jest > nie tak! masz troje dzieci??? Odpowiedz Link Zgłoś
laura771 Re: co robic??? 01.08.05, 10:03 Aga, to Ty musisz czym prędzej siebie przebadać. Może Twój organizm odrzuca ciążę, i powinnaś coś na to brać. Jesteś pod dobrą opieką? No i ciesze sie, ze z takimi parametrami są ciąże. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 10:13 zrob ponowne badanie nasienia... moze laboratorium sie "ryplo", albo amz zle probke "oddal". nie martw sie wynikami, jesli tak pryszczasto zaciazasz. Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 11:02 Kurde, moze o to chodzi ze nie byly zachowane 4 dni wstrzemiezliwosci, albo ze probka nie byla badana pol godz od pobrania? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 11:05 zrob jeszcze raz badanie, albo pogadaj z dobrym lekarzem. tak czy siak: zaciazasz i to sie liczy! mal ilosc nie wplywu na poronienia, inaczej by bylo gdyby byly bakterie itd... Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 11:09 dzieki, bo ja popradam w jakies paranoje! gadalam z lekarzem i kaze mi prac ta heparyne, jak zajde w ciaze, (mam podwyzszone CRP, Bog raczy wiedziec co toa jest) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 11:19 aga43214 napisała: > dzieki, bo ja popradam w jakies paranoje! gadalam z lekarzem i kaze mi prac ta > heparyne, jak zajde w ciaze, (mam podwyzszone CRP, Bog raczy wiedziec co toa > jest) crp to bialko, ktore podwyzszone swiadczy o jakims stanie zapalnym. nasieniem sie nie martw, bo z tego co pisalas tydzien temu na ciazy i porodzie reszta parametrow byla git.nie bylo bakterii i innych swinstw. zatem jesli maz mial dzien wstrzemiezliwosci.... to nie kumam czemu robiliscie to badanie Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: co robic??? 01.08.05, 11:23 ja juz teraz tez nie kumam! nigdy nie robilam badan nasienia wczesniej! zadzwonilam wlasnie do lekarza i opieprzyl mnie ze robie badania bezsensownie na wlasna reke! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: co robic??? 01.08.05, 11:24 aga43214 napisała: > ja juz teraz tez nie kumam! nigdy nie robilam badan nasienia wczesniej! > zadzwonilam wlasnie do lekarza i opieprzyl mnie ze robie badania bezsensownie > na wlasna reke! madry lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: co robic??? 01.08.05, 11:09 Nie podajesz wszystkich parametrów, więc trudno gdybać. Poza tym wystarczy infekcja, żeby z armii zostały niedobitki w ciągu kilku miesięcy. Powtórzcie badanie w innym, przyzwoitym laboratorium. Odpowiedz Link Zgłoś