Dodaj do ulubionych

pęcherzyk- nie za mały?

28.08.05, 10:54
gin po usg powiedział, ze pęcherzyk ma 13 mm, następnego dnia miałam śluz
płodny, rozciągliwy (tylko w ten jeden dzień,pózniej był już lepki)oraz
odczuwałam ból w jajniku.Był to 15 dc, przy cyklach ok 28 dn. Czy to znaczy,
ze owulacja była dzień po monitoringu? Czy pęcherzyk mógł pęknąć już wtedy,
nie był za mały? Załóżmy, ze od monitoringu urósł jeszcze ze 2-3 mm więc miał
15-16 mm. Nie wiem, czy dobrze to obliczam.Powinien pęknąć majac ok 20mm? Czy
wogóle miała miejsce owulacja? Czy pęcherzyk był już odpowiednio dojrzały aby
mogło dojść do ewentualnego zapłodnienia?

Dzięki i pzdr

Obserwuj wątek
    • ksara4 Re: pęcherzyk- nie za mały? 28.08.05, 12:40
      Agnes, az sie przez chwile zastanawialam czy nie czytam swojego postu smile) ma
      mam w tym miesiacu identycznie! monitoring w 14 dniu , pecherzyk 13 mm i gin
      powiedzial, ze to cykl bezowulacyjny!!! a na drugi dzien inny gin powiedzial,
      ze nieprawda i ze moze urosnac i faktycznie mialam wszystkie objawy owu 15
      dnia!!! klucie w jajniku i sluz.Zatem owu byla na bank, pytanie tylko czy
      pecherzyk pekl, to mnie niepokoi.A peka przeciez po szczycie owulacyjnym czyli
      po sluzie, wiec badz spokojna, wszystko jest jak nalezy.
      Ja mysle, ze jak sa objawy owu to znaczy ze pecherzyk urosl, z 13 mm ( a
      monitoring byl np u mnie rano ) moze szybko urosnac do np 20 i jest owu,
      przeciez najpierw jest powolny wzrost wszystkich a potem jeden przyspiesza i
      dojrzewa.
      Czyli obie owulacje mialaysmy na 100 %.
      Ja sie teraz zastanawiam czy peklo, bo jeszcze mnie podkluwa lekko.
    • agness25 Re: pęcherzyk- nie za mały? 28.08.05, 13:08
      hejsmile Więc mamy bardzo podobną sytuację, ja też miałam monitoring ranosmile I
      wtedy gin w sumie stwierdził, ze wszystko jest w porządku, kazał się przytulać
      i powiedział, ze teraz akurat jest bardzo dobry czas na zajście w ciążę.Po
      trzech dniach od wizyty kazał brać luteinę na pomoc w zagnieżdzeniu sie
      zarodka.No więc biorę..
      Od wczoraj też mnie zaczęło pobolewać podbrzusze(21dc) i muszę przyznać,że też
      mam mnóstwo obaw, czy on jednak oby napewno pękł lub czy nie był jednak za
      malutki etc..
      mam nadzieję, ze faktycznie wszystko jest w porządku i u Ciebie, jak i u mnie!
      Najbardziej mnie pociesza obecnośc płodnego śluzu w 15 dcsmile
      • ksara4 Re: pęcherzyk- nie za mały? 28.08.05, 13:23
        ja mam 19 dzien cylu i tez mnie tak jeszcze pobolewa, jajniki podkluwaja,
        zawsze jak mowie ginowi, ze mnie cos boli lub kluje to mowi, zebym o tym po
        prostu nie myslala smile
        pocieszylo mnie, ze Twoj gin powiedzial ze to w porzadku, nie wiem czemu ten
        moj idiota powiedzial, ze brak owulacji? slow mi brak, tzn moj Prawdziwy Gin
        zlecil mi usg i tam gdzie robilam inny gin mi wlasnie tak powiedzial, duren.
        Ale sluz rozwial moje obawy smile przytulanko oczywiscie bylo, ale pewnie i tak
        nic z tego, bo mam niski progesteron a duphastonu ani nic nie biore w tym
        miesiacu, moj gin jest zdania, ze obnizenie prolaktyny automatycznie podnosi
        poziom progesteronu, ale bo ja wiem...?
    • agness25 Re: pęcherzyk- nie za mały? 05.09.05, 09:01
      Hej Ksarasmile)) Mam dobre wieści!!!Pęcherzyk jednak nie okazał się za mały-
      zrobiłam test i są dwie kreseczkismile)))))))Widocznie dojrzał na tyle przez ten
      jeden dzień,owu jednak była no i udało się!
      Mam nadzieję ze i u Ciebie tak było, pozdrawiam i powodzenia!
      --
      src="bd.lilypie.com/7l0jp2"
      alt="Lilypie Baby Ticker" border="0" /></a>
      • naka1 Re: pęcherzyk- nie za mały? 05.09.05, 16:54
        albo też gin go widział tylko w tym przektroju. przecież pęcherzyki nie są
        okragłe a te 15 mm to nie jakaś średnica. moje mają np. 15 x21, albo 17x20 itd.
        więc być moze pod innym katem twój pęcherzyk byłby większy. a teraz do boju!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka