Dodaj do ulubionych

trochę sie przeraziłam

08.09.05, 17:19
Odebrałam dziś wynik posiewu nasienia i co wyszło e. coli, e. faecalis i
gronkowiec złocisty wszytsko wzrost obfity lub średnioobfity ..... matko jak
to wszytsko leczyć teraz ?? Pewnie u mnie to samo. Boję się że bedziemy teraz
się motać z tymi bakteriami miesiącami .... co robić ???
Obserwuj wątek
    • emde74 Re: trochę sie przeraziłam 08.09.05, 17:42
      leczyć niestety. u mojego M też tak kiedyś wyszło i niestety u mnie zaczełą się
      też jazda. trzeba było wstrzemięźliwości i czasu. przykro mi. pzdr. M.
      • melidere Re: trochę sie przeraziłam 08.09.05, 18:45
        Ale jak to się leczy wg antybiogramu nie ma żadnego antybiotyku , który
        działałby na wszystkie 3 bakterie naraz to co po kolei ??
        • marmon29 Re: trochę sie przeraziłam 08.09.05, 19:49
          penie nie uda się jedną serią, ale po dwóch mogą zostać nie liczne lub 0
          leś do gina po leki, nie trać czasu

powodzenia
          • beba_a Re: trochę sie przeraziłam 08.09.05, 21:36
            no dobrze, ale jak się ma te syfy /przepraszam za dosadne wyrażenie/ to da się
            zaciążyć? Czy nie?
            • melidere Re: trochę sie przeraziłam 14.09.05, 10:44
              no ja juz po wizycie u gina podobno sie da .... te bakterie nie są
              odpowiedzialne za poronienia .... tylko tak na zdrowy rozum co to za sens się
              leczyć i nie przerywać współżycia jak sie jedno wyleczy a drugie nie to nowe
              zarażenie gotowe ... my zrobimy po swojemu nie tak jak lekarz kazał tzn.
              wstrzemięźlwiość aż do wyleczenia crying
        • agusia713 Re: trochę sie przeraziłam 14.09.05, 11:00
          Jeżeli chodzi o bakterie, to mam podobny problem - na razie z sobą. Dwa razy
          miałam robiony posiew szyjki macicy i wychodzą jakieś "syfy". Dostaję
          antybiotyki wg antybiogramu i wstrzemięźliwość niestety jest konieczna.
          Rzeczywiście te rodzaje bakteri są odpowiedzialne za poronienie. I tak masz
          szczęście, że ci wykryto teraz. Ja w zeszłym roku poroniłam w październiku,
          zmieniłam jeden raz lekarza, który mi kazał zrobić jakieś badania na
          krzepliwość, a o hormonach i posiewie w ogóle nie pomyślał (zaznaczam, że
          wybitny specjalista - drogi w ch...). Szkoda czasu, bo prawdopodobnie już wtedy
          miałam w sobie te g.... i prawdopodobnie to było i przyczyną poronienia i tego,
          że teraz nie mogę zajść. Teraz leczę się jeszcze u innego. Mam nadzieję, że
          następne wyniki będą ok. Jest zakaz współżycia z tego względu, że możecie te
          bakterie z mężem cały czas sobie na wzajem "sprzedawać"
          Głowa do góry, w końcu się uda.... mi pewnie też.
          Aga z Poznania
          • melidere Re: trochę sie przeraziłam 14.09.05, 12:10
            Aga .. w ogóle sie nie przytulacie , czy hmmm z zabezpieczeniem gumkowym (
            przepraszam za intymne pytanie, ale tak mnie to nurtuje skoro prezewatywa
            chroni przed tak groźnym wirusem jak AIDS to czemu nie chroni przed
            bakteriami ?? )
            • agusia713 Re: trochę sie przeraziłam 14.09.05, 12:18
              Niestety na moje pytanie, "czy z zabezpieczeniem" można, lekarz odpowiedział że
              w zasadzie również nie. Być może dlatego, że one z reguły też są czymś
              nasączane. Wiesz, ja tak bardzo chcę już tego nie mieć i mieć upragnionego
              drugiego dzidziusia, że ufam lekarzowi i wyć mi się czasami chce sad(((, ale
              naprawdę nic. (Zaznaczam, że trwa to już ok. 3 m-cy - masakra) No cóż radzimy
              sobie jakoś inaczej, ale już powoli się zastanawiam, czy mój mąż, nie znajdzie
              jakiegoś zastępstwa wink) (jemu też ufam, że nie)
              Wytrwała Aga
              • melidere Re: trochę sie przeraziłam 14.09.05, 12:22
                heh to jest jakiś koszmar .... Aga podziwiam 3 m-ce , ja to zawsze słyszę , że
                jak nie będę spełniac obowiązków małżeńskich to wtedy jajka puchną wink)
                • agusia713 Re: trochę sie przeraziłam 14.09.05, 12:32
                  medidere - ależ ja speniam swój obowiązek małżeński - "aby jajka nie puchły"
                  he, he, he smile)), tak naprawdę, to ja jestem pokrzywdzona, choć i tak nie
                  dokońca smile)) (ja tylko unikam penetracji - a sposobów na miłość jest tysiące)
                  Pozdrawiam i życzę mniej bakterii.
                  Aga
    • dyzia81 Re: trochę sie przeraziłam 09.09.05, 07:36
      melidere

O ile w e.coli jestem w stanie uwierzyć, to co do gronkowca złocistego....
      Miałam kiedyś podobny problem, co prawda nie z nasieniem ale tez wyszedł w
      badaniu gronkowiec...
      I wtedy przez przypadek zgadałam sie o tym z moja kolezanka, ktora
      jest....weterynarzem smile
      Nie pamietam juz dokladnie co mi powiedziala, w kazdym razie kazała sie tym nie
      przejmowac, bo kazdemu moze wyjsc gronkowiec i probka mogla byc zanieczyszczona
      przez badajacego w labie.... qrcze, nie pamietam juz dokladnie o co to
      chodzilo, w kazdym razie nie zalamuj sie....

I jeszcze moja prywatna uwaga :
      Powtórz badanie w szpitalu w Wałbrzychu. Dlaczego ?
      Ja raz robiłam w medilabie zwykłe badanie moczu. Wyszło mi że powinnam miec
      cukrzyce, niedomogę nerek, piasek w nerkach, krwotoczne zapalenie pecherza i
      czort wie co jeszcze. Oczywiście badanie powtorzone w latawcu wykazało ze
      wszystko jest ok smile

Pozdrawiam i życze powodzenia.
      • melidere Re: trochę sie przeraziłam 09.09.05, 18:33
        Chyba powtórzymy ... zobaczę jeszcze co mi Drej w poniedziałek powie jak to
        obejrzy ... tylko jak dowieźć próbkę do Wałbrzycha w pół godziny ?? Marne
        szanse hmmm tam namiejscu mają jakieś pomieszczenie do tego ??

Ja w ogóle mam jakieś dziwne podejrzenia co do tego ... samo to że 2 tygodnie
        trzymali ... a dostaliśmy je wczoraj tylko dlatego, że trochę ich zburczałam .
        • pola77 Re: trochę sie przeraziłam 10.09.05, 20:39
          Pół godziny to dotyczy "normalnego" badania nasienia, a jeśli chodzi o posiew
          to nie trzeba się tak spieszyć.

Tak przynajmniej nam mówił lekarz.
          Pzdr
        • dyzia81 Re: trochę sie przeraziłam 13.09.05, 15:47
          Czy maja pomieszczenie....hmmm, nie wiem czy jakies psecjalne, ale Pani mi
          powiedziala przez telefon, że "można na miejscu" hihihi

W medilab nic a nic nie wierze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka