Dodaj do ulubionych

gdzie jest mój wątek???

25.09.05, 08:49
Witam, kilka dni temu pisałam do Wiktorii z prośbą o pomoc przy ustaleniu czy
odbyła się u mnie owulacja. Niestety odpowiedzi nie uzyskałam, a mój wątek
zniknął w ciągu kilku godzin. Gdzie on jest i dlaczego zniknął? Pozdrawiam.
Agnieszka.
Obserwuj wątek
    • wiktoria33 maliniaq 25.09.05, 12:22
      witaj maliniaczku smile
      niestety nie przeczytalam twojego watku i pytania poniewaz w czwartek wrocilam
      z urlopu, jesli odnajdziesz chetnie sluze pomocą - w miare mozliwosci
      oczywiscie smile
      a moze napisz jeszcze raz swoje pytanie
      pozdrawaim
    • ksara4 Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 13:17
      Faktycznie to zniknelo, dlaczego? chyba zostalo uznane za prywatny watek,
      Wiktoria, to ja podpowiedzialam Ciebie jako specjalistke, chodzi o temperature.
      • maliniaq Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 15:20
        Ech... dawniej, jeszcze kilka lat temu, nic tu nie ginęło... Można było pytać
        bez ustanku, o to samo i tak w kółko. Nikt się nie niecierpliwił, nie kasował
        wątków. Tyle tu było ciepła... Szkoda, że to już historia. Mam nadzieję jednak,
        że dziewczyny ze "starej gwardii" nie pozwolą, aby uczucie ciepła i
        wyjątkowości tego forum nie zginęło śmiercią naturalną.
        Wiktorio, chodzi o temperaturkę. Zamęczam tu wszystkich i wskazano mi Ciebie,
        jako specjalistkę najlepszą w tej dziedzinie. Moje temperaturki przedstawiały
        się w następujący sposób:--
        6dc 37st.
        7dc 36,8
        8dc 37,2 (byłam trochę podziębiona)
        9dc 36,8
        10dc 36,6
        11dc 36,7
        12dc 36,6

13dc 36,7 (niewielka ilość śluzu typowo owulacyjnego)
        14dc 36,6 (podobnie jak w 13 dniu, sluz owulacyjny, ale malutko)
        15dc 36,8

16dc 36,7
        17dc 36,7
        18dc 37
        19dc 37
        20dc 37,1
        21dc 37,2
        22dc 37,2
        23dc 37,2

Moje pytanie dotyczy tego, czy była owulacja u mnie i jeśli tak, to kiedy. Już
        całkiem zgłupiałam. Było przytulanko w 14dc, teraz pobolewa mnie brzuch, czasem
        zakłuje jajnik. Czy to możliwe, aby coś z tego przytulanka wyszło? (albo raczej
        ktoś??). Ten cykl był całkiem naturalny, jeśli nie wyjdzie, to w przyszłym
        zaczynam stymulację clo i luteiną. Napisz,jeśli możesz, co o tym myslisz?
        Pozdrawiam serdecznie. Agnieszka.
        • wiktoria33 Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 17:21
          Ksara, ty zlośliwa małpko!!!!

Agnieszko,
          wyglada na to ze twoja owulacja mogla byc 14 lub 15 dc choc wzrost nie jest o 4
          kreski (tak jak niby powinno byc wg literatury) ale mnie lkarz powiedzial ze
          tempka o niczym nie swiadczy. Ja kiedys owulacje mialam podczas spadku wlasnie!
          nie wzorstu, przekonasz sie tylko przy monitorowaniu.
          A ilu dniowe masz cykle??
          jesli przewaznie regularne - to obserwacja tempki jest wazna bo owu jest 14 dni
          przed @ i przewaznie temka zachowuje sie tak samo
          pozdrawaim
          • portalegre Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 17:30
            Wyglada, ze owulacja byla, ok. 14 dc, wcale nie musi byc wzrost o 4 kreski,
            wystarcza 2 (0,2 stopnia). Tempka rosnie tuz przed, w czasie lub po owulacji, w
            kazdym razie w okolicy owulacji.
            Owulacja moze byc 12-16 dni przed @, ale jesli u danej kobiety sa to np. 13
            dni, to tyle to trwa zawsze, z ewent. odchyleniem do 1 dnia. Jednym slowem
            zmienia sie dlugosc cyklu tylko w I fazie, II faza jest stala.
            • maliniaq Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 20:38
              dziękuje serdecznie za odpowiedź (jakże pocieszającą...smile). Cykle mam
              równiutkie co 28 dnin (czasem + - 1-2 dni). Czyli takie przytulanko 14 dnia
              mogło być owocne?.... chyba... Czekam i umieram z niepokoju. Pozdrawiam
              serdecznie, buziaczki dla wszystkich. Agnieszka.
        • angiebe Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 21:53
          Watek rzeczywiscie zostal usuniety.
          Ponownie prosze o przesylanie wiadomosci skierowanych do konkretnej osoby na
          skrzynke pocztowa danego forumowicza.
          Forum Nieplodnosc jest publiczne,nie tworzmy wiec tutaj atmosfery "wylacznosci"
          i prywaty.
          Pozdrawiam,
          Angie
          • ksara4 Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 22:05
            ale to nie byla taka do konca prywata, bo wiele z nas chcialo sie dowiedziec,
            jak Wiktoria zinterpretuje te wyniki, a tak to by nawet nie wiedziala, ze o co
            chodzi.
          • maliniaq Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 22:55
            jesteś niesprawiedliwa. Czy w ogóle pokusiłaś się o przeczytanie tego wątku
            zanim go skasowałaś??? Wątpię. W tytule było Wiktorio pomóż, tzn. że prywata...
            Wiesz co, jest mi bardzo przykro, nie mam słów. Ty chyba nie od początku
            administrowałaś to forum, prawda? Bo powtarzam raz jeszcze: dawniej tego nie
            było. To forum miało pewne cechy prywatności i chciałabym, aby miało je nadal.
            Przecież ja nie pytałam o przepis na sernik (co nie byłoby zgodne Z tematyką
            forum), a o sprawę niepłodności. I, tak jak napisała ksara, nie ja jedna byłam
            zainteresowana opinią wiktorii. Nie mogę żądać, abyś nie usuwała tego typu
            wątków z forum, ale mogę prosić, i proszę: czytaj, to co kasujesz. Pozdrawiam.
            Agnieszka.
            • angiebe Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 23:12
              W odpowiedzi na Twoje pytania :
              1.Moderuje Nieplodnosc od kilku miesiecy, od czasu wprowadzenia obowiazku
              logowania.
              Wlasnie dzieki logowaniu bardzo latwo jest znalezc adres mailowy osoby do
              ktorej kieruje sie pytanie, w tym przypadku adres Wiktorii.
              2. Mylisz sie. Czytam wszystkie wiadomosci na tym forum. I to nie tylko jako
              moderator, ale rowniez jako beposrednio "zainteresowana" tematem osoba.
              3. Piszesz, ze "dawniej tego nie bylo".
              Od dobrych kilku miesiecy regularnie ponawiam prosby o nie uprawianie "prywaty"
              na publicznym forum. Post mozna sformulowac w sposob, ktory nie spowoduje, ze
              pozostale forumowiczki poczuja sie pominiete lub wykluczone z dyskusji.
              Jesli rzeczywiscie uznalas, ze Wiktoria jest jedyna osoba, ktora byla w stanie
              Ci pomoc, dlaczego nie wyslalas wiadomosci bezposrednio na jej skrzynke
              pocztowa ?

Pozdrawiam,
              Angie
              • tekla12 angiebe 25.09.05, 23:30
                Nie licząc tego wątku wyszukiwarka wyświetliła mi w tym roku 18 twoich postów.
                Nie sądzę, żeby było to spowodowane samodyscypliną użytkowników tego forum.
                Jeśli częściej cię nie ma, niż jesteś, to chyba lepiej by było ingerować w
                treść watków prywatnych z ostrzeżeniem, niż ich kasowanie bez słowa
                wyjaśnienia. Tym bardziej, że ten nie był czystą prywatą, mimo, że nie został
                najszczęsliwiej zatytułowany. Poza tym można było autorkę odesłać na forum NPR.
                Inni moderatorzy tak robią. Pozdrawiam T.
                • angiebe Do Tekli 25.09.05, 23:40
                  Moderator nie jest zobowiazany publicznie oglaszac powodu, dla ktorego usunal
                  dany post. Zainteresowane osoby moga otrzymac wyjasnienie droga mailowa.
                  Rola moderatora nie jest udzial w dyskusji, ale dbanie o przestrzeganie
                  regulaminu forum i netykiety.
                  Pozdrawiam,
                  Ola
                  • tekla12 Re: Do Tekli 25.09.05, 23:50
                    angiebe napisała:

> Moderator nie jest zobowiazany publicznie oglaszac powodu, dla ktorego usunal
                    > dany post. Zainteresowane osoby moga otrzymac wyjasnienie droga mailowa.
                    > Rola moderatora nie jest udzial w dyskusji, ale dbanie o przestrzeganie
                    > regulaminu forum i netykiety.
                    > Pozdrawiam,
                    > Ola
                    Olu, moderator może pełnić jedynie rolę cenzora, ale może również pomagać
                    użytkownikom forum np. poprzez odsyłacze - linki.
                    • angiebe Re: Do Tekli 26.09.05, 04:06
                      Teklo,
                      Odsylam do definicji moderatora, ktora znajduje sie pod tytulem forum :
                      forum.gazeta.pl/forum/1,47474,1919896.html
                      Moderator nie jest ekspertem ani omnibusem. Dysponuje jednakowa co uzytkownik
                      wyszukiwarka. Oczywiscie na prosbe forumowicza (skierowana na moj adres mailowy)
                      moge podac stosowny link, jednakowoz nie nalezy to do "moderatorskich"
                      obowiazkow.
                      Pozdrawiam,
                      Angie - Ola
                      • asiek100 Re: Do Tekli 26.09.05, 10:10
                        skoro już rozmawiamy o zasadach użutkowania forum, to chciałam zauważyć, że tu
                        zaczęła sie prywatna korespondencja między Tobą - moderatorem a Teklą, ja sie
                        czuję pominięta, czyli angiebe - powinnaś to wykasować, nieprawdaż?
              • ksara4 Re: gdzie jest mój wątek??? 25.09.05, 23:38
                no tak, ale trzeba to troszke wyposrodkowac, my wiedzialysmy o co chodzi, ze
                maliniaq szukala pomocy w zwiazku z temperatura, wiele dziewczyn wiedzialo o co
                chodzi, mysle , ze naprawde takiej osobie moze sie zrobic przykro, ze ktos
                usunal jej wolanie o pomoc, poza tym Wiktoria rzadko zaglada do poczty, moze
                Maliniaq pisala i nie mogla sie doczekac? nie wiem, ale w tym przypadku wydaje
                mi sie to troszke krzywdzace, co innego jak ktos pisze cos zupelnie nie na
                temat - akurat niedawno ja i emde - takie faktycznie trzeba pogonic, ale...czy
                to konieczne? tu jest tak rodzinnie, nie sadze by to kogos obrazalo czy
                denerwowalo. To pisanie np " Wiktorio, gdzie jestes", albo " co sie dzieje z
                magda" itp tez mialoby byc usuwane? wszystkie sie tu znamy i wiemy o co chodzi,
                a takie usuwanie wprowadza dopiero groze i terror, to ja juz nie wiem jak
                formulowac tematy.
                Czesto jest tak, ze temat, ktory teoretycznie moglby pomijac inne osoby ma
                mnostwo wpisow od innych dziewczyn.
                A w tej sprawie to juz w ogole czuje sie winna, bo nie moglam i nie umialam
                sama pomoc i polecilam Wiktorie jako specjalistke i tak to sie zaczelo!
                pozdrawiam. Szkoda mi , ze osoba, ktora czeka i liczy na pomoc zostala usunieta.
                • maliniaq Re: gdzie jest mój wątek??? 26.09.05, 07:13
                  moderatorka napisała;

"1.Moderuje Nieplodnosc od kilku miesiecy, od czasu wprowadzenia obowiazku
                  logowania"

no właśnie, to juz wiem, skąd to forum takie zmienione...
                  Upieram się, że nie przeczytałaś wątku, który skasowałaś, bo gdybyś go
                  przeczytała, to nie pisałabyś podobnych bzdur o prywacie. Nie ja jedna, jak
                  widzisz), byłam zainteresowana odpowiedzią Wiktorii. A tytuł postu??? Widziałam
                  tu bardziej "sprywatowane", których nie tknęłaś. Dopatruję się w tym zwykłej
                  złośliwości i tyle. Jestem tu, nie tak ajak Ty kilka miesięcy, ale co najmniej
                  3 lata. Nigdy nie było tak jak teraz... No ale szkoda czasu. Agnieszka.
                  • angiebe Maliniaq 26.09.05, 08:41
                    Jako moderator jestem tutaj od listopada zeszlego roku, jako uzytkownik -od
                    ponad dwoch lat. Widze, ze nie ma sensu przekonywanie Cie, ze przeczytalam
                    wiadomosc przed jej skasowaniem, gdyz z uporem oskarzasz mnie o "zwykla
                    zlosliwosc". Coz.
                    Polecam Ci lekture regulaminu z eDziecka, a dokladnie punktu trzeciego :
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24683030&a=24683030
                    Regulamin ten wyczerpujaco okresla zasady netykiety na forum dyskusyjnym.
                    Pozdrawiam,
                    Angie

• kicorek Re: Maliniaq 26.09.05, 09:54
                      Droga Angiebe, leciutko przesadzasz z tym "wycinaniem" bezpardonowym postów.
                      Ale taka Twoja rola.
                      • maliniaq Re: Maliniaq 26.09.05, 10:16
                        a jednak... no widzisz, to nie Ty masz więcej zwolenników. Bez komentarza. PS.
                        Wolałam dawnego moderatora. Agnieszka.
                        • angiebe Re: Maliniaq 26.09.05, 10:30
                          O ile sie nie myle jestem pierwszym moderatorem na Nieplodnosci.
                      • tekla12 angiebe 26.09.05, 10:17
                        Miło, że ścigasz i tępisz prywatę. Zajrzyj tu:
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=28692529
                        • angiebe Re: angiebe 26.09.05, 10:25
                          Zajrzalam. Ten watek nie ma charakteru prywatnego.
                          Jest ogolnym zaproszeniem do dyskusji (cytuje : "Czesc Dziewczyny (...)" - a
                          wiec nie Asiu, Basiu, czy Karolino itd) - do forumowiczek nalezy decyzja, czy
                          sie do niej dolaczyc, czy nie.
                          • tekla12 Re: angiebe 26.09.05, 10:47
                            Olu zmiłuj się, ciągnące się na ponad sto postów dyskusje kto jaki ma śluz i
                            jak się czuje nie według ciebie nie zasługuje choćby na ostrzeżenie moderatora?
                            Jak się ma tematyka forum do przepisu na racuszki? Tniesz wątek Agnieszki, a
                            zostawiasz takie dziwactwo nawet bez prośby o ograniczenie prywaty?
                            • angiebe Re: angiebe 26.09.05, 10:51
                              Watek Agnieszki zostal skasowany ze wzgledu na forme, a nie tresc.

Jedyne o co prosze, to o respektowanie zasady, ze na publicznym forum zwracamy
                              sie do wszystkich, a nie do konkretnej osoby. Jesli kazdy pisywalby tylko do
                              wybranego forumowicza, to forum przestaloby istniec.
                              • tekla12 Re: angiebe 26.09.05, 11:01
                                angiebe napisała:

> Jedyne o co prosze, to o respektowanie zasady, ze na publicznym forum
                                zwracamy
                                > sie do wszystkich, a nie do konkretnej osoby. Jesli kazdy pisywalby tylko do
                                > wybranego forumowicza, to forum przestaloby istniec.

W ramach odpowiedzi cytuję ostatni post we wskazanym przez mnie w wątku:

Mariolka super!!!!!!!!!!To teraz tylkoczekac na 2 krechy smile)))))Zdradz mi
                                tajemnice co to za ziolka, moze tez sie skusze?Pozdrawiam i bede trzymac mocno
                                kciuki zeby sluz przyniosl efekty, pozdrowionka, Monika

I myślę, że czas skończyć tę dyskusję. Nie chodzi o to, kto ma rację, tylko o
                                to, żeby na forum było wygodnie. Pozdrawiam T.
                                • angiebe Re: angiebe 26.09.05, 11:07
                                  Tekla, nadal nie sadze, ze ten post jest niezgodny z netykieta.
                                  Jesli chcesz - zachecam do klikniecia w kosz- zgloszenia z kosza wedruja
                                  bezposrednio do Administracji forum - jesli administrator uzna, ze Twoje
                                  zgloszenie jest podstawne - watek zostanie usuniety.
                                  • tekla12 Re: angiebe 26.09.05, 11:18
                                    Post nie jest zgodny z tym, co napisałaś:

"Jedyne o co prosze, to o respektowanie zasady, ze na publicznym forum zwracamy
                                    sie do wszystkich, a nie do konkretnej osoby. Jesli kazdy pisywalby tylko do
                                    wybranego forumowicza, to forum przestaloby istniec."

Wątek o którym rozmawiamy składa się głównie z takich właśnie wpisów,
                                    niezgodnych z tematyką forum, adresowanych do konkretnej osoby, a nie
                                    wszystkich forumowiczów. Nie jestem miłośnikiem wycinania i nie widzę powodu
                                    zgłaszania tego jednego postu adminowi. Natomiast wydaje mi się, że i ten wątek
                                    i wątek od którego zaczęła się wymiana opinii wymagały wpisu - napomnienia
                                    moderatora.
    • wiktoria33 wszystko przeze mnie :((((( 26.09.05, 11:53
      dziewcznki moje kochane nie kłóćmy sie prosze smile))
      wszystko przeze mnie bo wyjechalam sobie na urlop i nie odpisalam w pore na
      pytanie Agnieszki wink
      Podsumowując wasza dyskusje o "prywacie" na forum:
      Po pierwsze:
      uwazam ze 3/4 watków na tym forum dotyczy personalnych/pojedynczych spraw i
      przypadków !!!
      lecz
      te wiadomosci przydają sie innym forumowiczkom!!
      Ja niejednokrotnie zamiast zadawac pytanie znalazlam odpowiedz na swoj problem
      w watku kogos innego
      po drugie
      jest tutaj o duzo watków "bardziej prywatnych" niz watek malini
      Angiebe niepotrzebnie sie denerwujesz
      wystarczylo powiedziec po prostu : moze rzeczywiscie niepotrzebnie wykasowalam
      twoj watek ale prosze was dziewczyny o zadawanie prywatnych pytan na maila nie
      na forum
      i tyle
      pozdrawiam
      • angiebe Re: wszystko przeze mnie :((((( 26.09.05, 12:06
        Wiktorio, uwazam, ze slusznie wykasowalam watek, o ktorym mowa.

Nie widze sensu dalszego kontynuowania tej dyskusji. Istnieje regula, ze
        moderator nie ma obowiazku tlumaczyc sie z decyzji o usunieciu watku, a tym
        bardziej nie powinno to miec miejsca na forum. Zwykle respektuje ta zasade, tym
        razem od niej odstapilam, czego zaluje.

• wiktoria33 rzeczywiscie 26.09.05, 12:34
          nie ma sensu rzeczywiscie
          ty tu jestes moderatorem nie ja smile
          • ksara4 co za terror 26.09.05, 16:43
            ale sie narobilo!
            ...
            • angiebe Re: co za terror 26.09.05, 16:53
              Nie przesadzaj smile Nieplodnosc jest jednym z najlagodniej moderowanych forow.
              • ksara4 Re: co za terror 26.09.05, 17:03
                no i dobrze, w koncu nie ma tu gowniarzerii, tylko dorosle i inteligentne
                kobiety na poziomie, naprawde, nie trzeba nas wychowywac i karac.
                • habby Re: co za terror 26.09.05, 17:59
                  Często tu zaglądam ale rzadko piszę...może moderator wykasuje mój wpis, ale nie
                  potrafie sie powstrzymać: KSARO!!!!!!!!!! BRAWO!!!!!!!! Twoje słowa to piękne
                  zakończenie tej wymiany.........
                  >dorosle i inteligentne kobiety na poziomie, naprawde, nie trzeba nas
                  wychowywac i karac.

Pozdrawiam!!

I życzę więcej luzu, dystansu, pogody ducha i szczęścia w życiu i żeby każda z
                  nas miała tylko takie problemy związane z forum i nic więcej ...........
                  eh ....... byłoby pięknie ................
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka