Dodaj do ulubionych

wazne pytanie

19.10.05, 08:38
Sluchajcie, czym objawiają sie polipy? poronilam dwa razy i ciągle szukam
przyczyny. Ostatnio slyszalam , ze przyczyna poronien moga byc polipy, tylko
czym to sie objawia? po poronieniu mialam usg(2 miesiace temu i lekarz nic
nie wykryl).pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: wazne pytanie 19.10.05, 08:48
      szukasz problemow na sile!smile
      • aga43214 Re: wazne pytanie 19.10.05, 08:50
        ja wiem, ze moze myslisz , ze jestem nienormalna, ale po dwoch poronieniach juz
        rozne zeczy czlowiekowi do glowy przychodza! pozdrowionka!!! smile))
        • pimpek_sadelko Re: wazne pytanie 19.10.05, 09:04
          pomysl co ja w glowie mialam po czterech!smile
          mino wszystko sluchaj lekarza. to trudne nic wiecej samej nie robic, ale od
          tego mamy doktorowsmile
          • ewa11a Re: wazne pytanie 19.10.05, 19:32
            A ja myśle, że powinnaś szukać problemu na własną ręke. Oczywiście nie namawiam
            cie żebyś zrezygnowała z fachowej opieki i porady lekarza ale też trzeba ruszyć
            swoją głową i pomyśleć za lekarza smile
            A wiem to z własnego doświadczenia!!!

Zobacz tutaj, może tam coś znajdziesz ciekawego
            www.poronienie.pl/lista_badan.html
            • pimpek_sadelko Re: wazne pytanie 19.10.05, 19:48
              swietne porady! na wlasna reke... super.... autorka watku miala
              zrobione/zalecone wszystkie badanka, ktore sa zalecane po poronieniu. znam ten
              temat na wyrywki, przeszlam przez ta meke i wiem jedno: podstawa to dobry
              lekarz i zaufanie do niego. wtedy glowa lzejsza, na sercu weselej i
              optymistycznej.
              jesli autorka watku nadal jest u gina, o ktorym mysle, to on sprawdzi wszystko
              5 razy jak nie bedzie pewien. fuszerki na pewno nie strzeli.
              a idac tropem "wlasnej reki" tpo mozna zawedrowac do wrozki, bioenergo cos
              tam... natrzaskac mase badan, wypic hektolitry ziolek niewiadomego pochodzenia
              itd... nieplodnosci nie leczy sie poradami gozdzikowej. to zbyt powazna sprawa.
              • ewa11a do pimpek_sadelko 19.10.05, 22:18
                Nie rozumiem dlaczego sie czepiasz. Widocznie "autorka" nie miała zrobionych
                wszystkich badań a jeżeli nawet i miała to widocznie ma "niedosyt"!!!. Boże, no
                przecież nie możemy zabraniać komuś robienia sobie dodatkowych badań, szukania
                przyczyny naszych niepowodzeń.
                Nie radziłam "jej" leczyć sie na własną ręke lekami Gozdzikowej!!!
                • aga43214 sprostowanie 20.10.05, 09:03
                  mialam robioną masę badań, lekarz jest ok, mam do niego zaufanie, nie zamierzam
                  nic robic na wlasna rękę, żadne wrożki itd, tylko po prostu po poronieniach
                  czlowiek stara sie dociec dlaczego tak sie stalo! a najczęsciej przyczyny sie
                  nigdy nie pozna! pozdrawiam, agata
                  • pimpek_sadelko Re: sprostowanie 20.10.05, 09:19
                    aga43214 napisała:

> mialam robioną masę badań, lekarz jest ok, mam do niego zaufanie, nie
                    zamierzam
                    >
                    > nic robic na wlasna rękę, żadne wrożki itd, tylko po prostu po poronieniach
                    > czlowiek stara sie dociec dlaczego tak sie stalo! a najczęsciej przyczyny sie
                    > nigdy nie pozna! pozdrawiam, agata

jesli masz zbyt obfite miesiaczki, przerost endometrium, zbyt bolesne
                    miesiaczki to wtedy mozesz myslec o wadach w macicy. inaczej odpusc sobie, bo
                    sie nakrecasz a z takimi nerwami zadnej ciazy nie donosisz.
                    jesli masz powyzsze objawy to do rozpatrzenia jest histeroskopia. bylam w
                    podobnej do Ciebie sytuacji, konsultowalam sie z kilkoma lekarzami i histero
                    rozwazali dopiero po 3 lub 4 poronieniu.
                    wylacz kompa albo idz na weselsze forum. zachodzisz w ciaze.... to jest
                    najlepszy prognostyk na przyszlosc. masz kawal drogi za soba. pomysl, ze masa
                    dziewczyn z tego forum ma duzo trudniej: najpierw musza stanac na rzesach zeby
                    zaciazyc a potem.... utrzymac.
                    Ty masz wzgledny luksus.
                    • aga43214 pozdrowienia dla Pimpka! 20.10.05, 09:42
                      dzieki Ci bardzo Pimpus! ja sie na tym nie znam, ale lekarz powiedzial ze
                      endometrium mam piekne! to prawda, ze dwa razy zaszlam w ciaze za "pierwszym
                      podejsciem". Na dzien dzisiaejszy, mam diagnoze taka, ze zadnych badan wiecej
                      nie robic, zajsc w ciąze i szprycowac sie tymi wszystkimi acardami, calxanami
                      itd... wiec chyba na razie wyluzuje i zaczne od nastepnego miesiacasie starac!
                      co do miesiaczek to regularnie jak w zegarku , 3 dni i koniec. A powiedz mi
                      jeszcze czy bromergon je sue w ciazy? bo ja na razie ciagle wcinam bromek!
                      pzdrawiam
                      • pimpek_sadelko Re: pozdrowienia dla Pimpka! 20.10.05, 09:58
                        sa rozne szkoly: jedni kaza jesc bromek do ok 7 tc ( do zobaczenia akcji serca
                        na usg). inni kaza odstawic po pozytywnym tescie ciazowym.
                        jedni i drudzy kaza brac przez jakis czas ciazy ( nawet do 12 tc) jesli
                        hiperprolaktynemia byla wysoka i w ciazy poziom prl jest zagrazajacy ciazy...
                        ale to pojedyncze przypadki.
                        moja prl byla tylko troszke ponad norme, zatem po dwoch krechach kazano mi
                        odstawic.
                        • aga43214 Re: pozdrowienia dla Pimpka! 20.10.05, 10:08
                          no mi tak samo, mialam tylko troche podwyzszona prolaktyne, po tescie ciazowym
                          odstawic! krcze, czuje ze jedziemy na tym samym wózku! smile)))
                          • pimpek_sadelko Re: pozdrowienia dla Pimpka! 20.10.05, 10:17
                            to niebawem sie udasmile
                            pozdrawiam i lece na spacer z synemsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka