Dodaj do ulubionych

nieliczne pecherzyki

30.01.06, 12:05
Bardzo Was prosze o pomoc - napisałam to tez w wątku "odpowiem na pytania"
ale może któraś z Was może mi coś napisać...
Własnie wróciłam z usg tsv, miałam badane przede wszystkim jajniki -
pobolewal zwłaszcza lewy. Co do zasady lekarz stwierdził, że wszystko jest
ok, ale zgodnie z opisem i słowami lekarza, oba jajniki są o
prawidłowej echogeniczności z obecnymi nielicznymi pęcherzykami.
Mam 31 lat, co oznacza fakt, że pęcherzyki są ale nieliczne??? Aż sie boje
myśleć. Do gin idę dopiero za pare dni, lekarz na usg powiedziała, żeby się
starać i nie panikować, ale powiedziała, ze w tym wieku powinno być ich
więcej.
Proszę o pomoc.
dziekuję
pomidorek

Obserwuj wątek
    • dagps Re: nieliczne pecherzyki 30.01.06, 12:26
      nieliczne niedojrzale lub tym gorzej liczne niedojrzale pecherzyki moglyby byc powodem do zmrtwien ale to ze nieliczne a nie wiadomo jakie to ja nie rozumiem co mial na mysli.
      powinien byc jeden pecherzyk dominujacy, jesli jestes gdzies w polowie cyklu, a nie po owulacji.
      "nieliczne pecherzyki" nic nie znaczy. im wiecej malych pecherzykow niedojrzalych tym gorzej, ale co to ma znaczyc to ja nie wiem.
      • pomidorek30 Re: nieliczne pecherzyki 30.01.06, 12:31
        jest napisane w opisie "z obecnymi nielicznymi pęcherzykami". No i się martwieę.
        • weronusia Re: nieliczne pecherzyki 30.01.06, 12:39
          Nie masz sie czym martwić nieliczne pęcherzyki- no przecież nie jesteś
          stymulowana- gdybyś brała leki stymulujące byłyby liczne. Najważniejsze aby z
          tych nielicznych około 12-13 d.c wykształcił sie dominujący i pękł !!!!!wtedy
          jest sukces.

Jeśli pęcherzyki nie rosną albo trosna za szybko to już torbiele i nawet jeśli
          pekną to nic z tego. A jeśli nie pękają to trzeba zastymulować owulację i dać
          Pregnyl. odsyłam na www.nasz-bocian.pl forum eksperckie, mozesz zadać pytanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka