Dodaj do ulubionych

Boleści piersi

07.02.06, 16:04
Po owulacji (12-14 dzien cyklu) zaczynaja bolec mnie dosc mocno i
jakby "powiekszac" sie piersi. Kiedys takie bolesci zaczynaly sie normalnie
podczas napiecia przedmiesiaczkowego (kilka dni przed okresem) a od kilku
miesiecy bola mnie juz od polowy cyklu. Czy to normalne?
Zaznacze tu, ze ostatnie badania (2 m-ce temu) wykazaly nieznacznie
podwyzszona prolaktyne, ale biore Bromergon (0.5 tabletki dziennie)a mimo to
obrzek i bol piersi jest.Prosze o wasze opinie!!!
Obserwuj wątek
    • siedzibabanaulu Re: Boleści piersi 07.02.06, 17:14
      Kiedy brałam bromocorn to też tak miałam, ale w porozumieniu z dr łykałam na
      dzień dobry po śniadaniu Castagnus 1 tab. ( mniej niż każą przy mojej wadze) i
      ból piersi "jak ręką" odjął.
      Teraz po 8 m-cach łykania bromo... i Castagnusa i przerwie (antyki przed laparo)
      i już po laparo, łykam 2 tab. Castagnusa - bóli nadal nie ma.
      • milusia239 Re: Boleści piersi 07.02.06, 17:49
        a co to za lekarstwo Castagnus? Czy jest tylko na bolesci piersi, czy na cos
        jeszcze i czy nalezy wczesniej skonsultowac sie z lekarzem zanim bym zaczela je
        brac?
        • maruda79 Re: Boleści piersi 07.02.06, 22:33
          Castagnus to tabletki zilowe Herbapolu z niepokalanka jego dzialanie opisane
          jest w linku:
          www.parazyt.gower.pl/vitex.html
          Gadalam z ginka od usg piersi o swoich bolach, a ta stwierdzila, ze moga bolec
          nie tylko od podwyzszonej prolaktyny. Niestety lekarka byla gburowata i ja
          glupia nie dopytywalam sie co i jak... Na moj rozum, jesli piersi bola Cie od
          polowy cyklu to byc moze ma to zwiazek z wysokim progesteronem po owulacji? No
          bo kobiety w ciazy tez skarza sie na bole i obrzek piersi a wtedy cialko zolte
          ciazowe produkuje duuuzo progesteronu... Moze sa jakies ekspertki na forum i
          wyjasnia od czego jeszcze poza prolaktyna moga bolec cycki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka