Dodaj do ulubionych

potrzebuję pomocy

18.02.06, 10:04
moze uznacie mnie za histeryczke, ale bardzo potrzebuję waszej pomocy i rady.
jestem po trzecim programie ivf.w 12 dniu po transferze zrobiłam bete(
86mlU/ml) w 14 dniu po tranferze powtorzyłam( 146mlU/ml). Wg tabelki( ktorą z
reguły mi polecacie) wszystko jest ok, natomisat moj lekarz z białegostoku,
babka w laboratorium i lekarz moj tutejszy nie sa zachwyceni tymi
wynikami.zrobiłam sikanca, ale wyszdedł bardzo bladziutki. na dodatek
pojawiło mi sie lekkie plamienie w kolorze bezowym. biore duphaston
4tbl/dobe.lekarze nie mowią mi nic konkretnego.co o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • 17lipiec1976 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 10:13
      na razie nie martw sie, moim zdaniem musisz jeszcze raz zrobic bete. i zobaczyc
      jak przyrasta.
      • agnieszka.krak Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 10:17
        hmm trzymam kciuki, chyba troszke mały przyrost bety, ale jeszcze wsztystko
        przed Toba, musisz uzbroic sie w cierpliwosc. zrob bete w poniedziałek
        • tomisia123 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 10:31
          juz mysalałam ze po tak długim oczekiwaniu bedzie wszystko ok, a tu...martwię
          sie. złapałam dół.
          • tekla12 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 11:09
            Nie histeryzujesz, zachowujesz się jak każda normalna kobieta po ivf. Uspokoisz
            się po usg ale na krótko i będziesz się bała całą ciążę. Według mnie beta jest
            ładna, a według gina, który mnie prowadził po ivf przyrosty bety są mało
            diagnostyczne. Dobrze by było określić poziom progesteronu i ewentualnie dodać
            jeszcze trochę luteiny albo utrogestu.
            • tomisia123 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 11:25
              Dzieki Tekla!!pocieszyłas mnie bardzo.juz sama nie wiem jak mam interpretowac
              te wyniki.a luteinke to kiedy powinnam brac i ile? bo mi lekarznic ni
              epowiedział.wizisz jakie to konowały, wy wiecie wiecej od nich.
              • tekla12 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 11:30
                Tomisiu, nie jestem ginem i nie powinnam ci "ustawiać" leczenia na ślepo. Ale
                nie znam nikogo, komu nadmiar progesteronu by zaszkodził. Dziewczyny z Invicty
                biorą kilkanaście tabletek dziennie na podtrzymanie i jeszcze proluton na
                dodatek. Może spróbujesz zapytać forumowego gina?
                • tomisia123 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 11:35
                  ten forumowy gin ze mną nie gada!winkdo mojego lekarza z bialegostoku nawet nie
                  che mi sie dzwonic, bo czuje ze mnie zlewa na maxa( a raczej nie ma zwyczaju
                  mowic pacjentkom co sie dzieje....).a tak srednio to ile sie bierze luteiny?
                  czytałam gdziec na forum ze 2 tbl na noc.
                  • tekla12 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 11:59
                    Te dwie luteiny to spokojnie możesz brać. Jeśli nie będziesz miała uczulenia to
                    najlepiej dopochwowo. I leż jak najwięcej. Myślę, że małe i bez tego by sobie
                    poradziło ale ty będziesz spokojniejsza.
                    • tomisia123 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 12:17
                      DZIEKI WIELKIe Tekla!zaraz wysle kogos do apteki. bardzo mi pomogłas i
                      poprawiłas humor.wink))
    • korlewna Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 12:37
      Mam wrazenie, ze lekarze nic nie mówią, bo nie chcą zapeszyc. Przyrost
      dwódniowy z 86 do 146 nie jest jakoś szokująco duży, ale taknaprawde mieści się
      w granicach normy. Przyjmuje się, ze beta powinna przyrastać ok. 100% na dwa
      dni, przy czym jeśli jest to 80 % to też ok. !4 dni po transferze nie masz juz
      w organizmie hcg będącego pozostałoscią leków... Ja oczywiście nie jestem
      ekspertem. Tak to odbieram i tak to widzę.
      przytulam Cie mocno i czekam z Toba na dobre wieścismile
      • tomisia123 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 12:41
        jak to milo uslyszec dobre słowo.coraz bardziej wierze, ze bedzie ok.buziaki.
        • gg24 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 13:15
          Tomisiu123 trzymaj się. Uważam, że Luteinę możesz brać. Mój lekarz prowadzący
          ciążę uważał, że ona działa tylko na psychikę, uspokaja pacjentkę, a nie
          zabezpiecza przez najgorszym. Ale prawda leży zapewne pośrodku. W klinice po
          ivf zapisali mi 2x4 tabl. Luteiny dopochwowej i 2x1 tabl. Duphastonu doustnie
          (niesamowita dawka prawda?)
          Życzę Ci powodzeniasmile
    • piegoosek Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 13:36
      beta przyrasta dobrze, norma to ok 60% co 48 godzin, wiec jest oki, jednak
      generalnie nie powinno sie patrzec na bete tylko na obraz usg: czy maluszek
      prawidlowo przyrasta! dlatego lekarze tak sie zachowuja, kaza nam czekac... nic
      wiecej w tak wczesnej ciazy nie zrobisz, przyjmuj progesteron i czekaj!
      wszystko jest teraz mozliwe!
      zycze z calego serducha powodzenia!
      • donata72 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 13:46
        mi tez sie wydaje ze jest ok ja mialam co prawda w 10 dniu 59 a w 16 550 ale
        unas sa blizniaki powtorz jeszcze betke i wszystko sie wyjasni ja wiem ze
        wszystko sie ulozy pozdrawiam
        • tomisia123 Re: potrzebuję pomocy 18.02.06, 13:53
          wy to wiecie jak kobiecie humor poprawic. wielkie dzieki.życze wam wszystkim
          spełnienia marzen.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka