Dodaj do ulubionych

Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka???

16.03.06, 17:14
Witam Was serdecznie
w którym dniu cyklu robicie zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka w cyklu
stymulowanym CLO?? Albo ile godzin przed owulacją??
Ja mam cykle 27-dniowe, owulację w 13dc, zastrzyk z biogonadylu robię w 12dc,
a po 36 godzinach po zastrzyku próbujemy (jak do tej pory bezskutecznie,
dlatego pytam).
Bardzo proszę o odpowiedź, bo za 2 dni wypada mi kolejny zastrzyk.
Pozdrawiam
Joanna
Obserwuj wątek
    • skaluz Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 17:44
      Codziennie od 12 dc sprawdzalam na usg czy pecherzyk juz pekl. Jak mial juz 26
      mm mialam podany Pregnyl. Myslalam ze to troche za pozno, ale udalo sie -
      wlasnie zaczynam 15 tc wink
      • asiazak Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 18:17
        Ojej, bardzo Ci zazdroszczę - oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. To
        naprawdę optymistyczna wiadomość, której potrzebowałam.
        Powiedz mi proszę, czemu monitorowałaś, czy pęcherzyk pękł, żeby podać pregnyl,
        skoro to pregnyl powinien spowodować jego pęknięcie po 36 godzinach?? Czy
        dobrze rozumuję?
        Dziękuję za odpowiedź i życzę spokojnej ciąży. Naprawdę fantastyczna wiadomość.
        • blackone76 Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 19:10
          ja mialam dzis zastrzyk, a moj pęcherzyk miał 27 mm...czekam czy peknie..wink
          • blackone76 Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 19:12
            sor wreszcie nie napisalm.. odpowiedzi na Twoje pytanie..ehhsad mialam podany w
            11 dc..
            • asiazak Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 19:52
              a ile dni trwa Twój cykl?? W którym dc masz owulację??. Jaki miałaś zastrzyk -
              BIOGONADYL, czy PREGNYL?? Po ilu godzinach zaczynasz starania??
              Ale Ci dużo pytań zadałam!! Jeśli możesz, odpowiedz. Dzięki.
              • blackone76 Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 20:49
                to moj pierwszy cylk ze "wspomagaczami")) bralam CLO, teraz monitorowanie
                owulacji i w 11 dc okazało sie ze pecherzyk 27 mm -ponoc przy moim
                endometrium :5.9 mm -to duzy pecheryk. Natomiast cykl mam 26 dni, własnie
                wyszlo po ostatnich badaniach ze nie mam owulacji..pecherzyk nie peka
                samoistniesad dlatego dostalam 2 ampułki Pregnylu..ijutro mam miec nastepne
                usg.. nie mowił mi gin..ze juz czas zaczac..wiec nie wiem wlasnie.. a Ty kiedy
                zaczynasz starania?smilepozdrsmile
                • asiazak Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 21:03
                  ja dziś mam 9dc, jutro idę na monitoring, zobaczyć jak pęcherzyki urosły.
                  Pewnie 19 marca zrobię zastrzyk na pęknięcie (z biogonadylu), a 36 godz.
                  później zaczniemy pierwszą próbę.
                  CLO brałam od 3 do 7dc po jednej tabletce.
                  • blackone76 Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 21:11
                    czy 36 godz .. to nie za późno??? ja sie zastanawialam czy juz nie dzis
                    zaczac..wink ale to dopiero 12 godz..czy nie lepiej przed peknieciem tez
                    spróbowac?? jessu ja juz fiksuje ..
                    • asiazak Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 16.03.06, 22:19
                      no nie wiem, mi doktor powiedział, że mamy zacząć starania po upływie 36 godzin
                      od podania zastrzyku. Nie wcześniej. I tego się trzymałam w poprzednich dwóch
                      cyklach stymulowanych. TYlko tak jak napisałam, na razie wszystko bez efektów.
        • skaluz Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 17.03.06, 07:17
          Monitorowalam, bo czekalismy czy peknie naturalnie. Wczesniej pecherzyki pekaly
          u mnie przy wielkosci 19-20 mm. W koncu lekarz podjal decyzje o podaniu pregnylu.
          Pregnyl mialam podany w 13 dc, owu byla prawdopodobnie 15 dc, potwierdzona na
          usg w 16 dc. Co najdziwniejsze staralismy sie tylko do 12 dc, bo mielismy juz
          dosc i chcielismy zrobic kilkumiesieczna przerwe. No a tu taka niespodzianka wink
          czego Tobie rowniez zycze.

Pozdrawiam.
    • justy11 Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 17.03.06, 14:45
      ja miałam trzy piekne pecherzyki 19,23,25 ale niestety po podwójnej dawce
      pregnylu nie pękł zaden. nie wiem co teraz robić co w następnym cyklu. mój
      organizm na pregnyl wogóle nie zareagował.
      • blackone76 Re: Kiedy zastrzyk na pęknięcie pęcherzyka??? 17.03.06, 15:10
        to moj pierwszy cykl z "dopalaczami "pecherzyki wogole nie rosły dopiero po
        CLO urosły , jeden ma w 12dc rozmiar 29mm a drugi 14 , endometr 7.1 Dostałam 18
        godz temu pregnyl..i boję sie po waszych opiniach, że nie zadziała na mnie..sad
    • milkuu sprzedam pregnyl 15.06.14, 10:01
      Witajcie,
      o leczeniu została mi 1 ampułka Pregnyl 5000 j.m. firmy Organon. Oryginalnie zapakowane. Do tego igła i strzykawka.
      Przechowywane w lodówce.
      Data ważności: 10-2016
      cena 40 zł. Odbiór osobisty - Kraków
      soloneorzeszki@o2.pl
      • annamarta79 Re: sprzedam pregnyl 09.07.14, 10:38
        Sprzedam 2 opakowania Pregnylu 5000j najchętniej osobom ze Szczecina lub okolic, info Ann.brodzinska@wp.pl
        • patirek Re: sprzedam pregnyl 09.09.14, 14:36
          Ogłoszenie jest nadal aktualne?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka