trusia82 18.03.06, 15:02 Proszę o wypowiedzi co jest przyczyną ciąży martwej i ciąży pozamacicznej.Czy po takich ciążach mogę liczyć na dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abneptis Re: ciąża martwa 18.03.06, 15:09 Cześć, Oczywiście że możesz liczyć na dziecko po takich przejściach, nie wiem czy pytasz bo nie wiesz czy pytasz bo to wszystko przeszłaś. Przyczyn ciąży martwej może być cała masa np bakterie, wirusy, stres,wada genetyczna płodu, owinięcie pępowiną w zależności w jakim wieku płodu się to dzieje. Przyczyny ciąży martwej należy szukać i leczyć. Ciąża pozamaciczna jesli skończyła się "dobrze" czyli uratowano jajnik to "nie ma problemu" i można starać się ponownie. Jeśli straciło się jeden jajnik zawsze jest drugi- można sprawdzać kiedy jest owu, chodzić na monitoring i czekać na kolejną fasolkę. Przede wszytskim komplet badań i OPTYMIZM. Pozdrawiam i owocnych starań życzę. --------------- sygnaturka fatal error Odpowiedz Link Zgłoś
trusia82 Re: ciąża martwa 18.03.06, 20:14 tak miałam dwie ciążę martwą i w jajowodzie. Kiedy lekarz robił czyszczenie ciąży matrwej popełnił błąd i przeciął mi macicę. dostałam krwotok i musiałam być cięta i dopiero wtenczs lekarz odkrył ze jest ciąża w jajowodzie .Był to dla mnie szok. Po tych przejściach nie wiem jak długo trzeba odczekać , żeby znów próbować zajść ponownie w ciążę. Piszcie proszę doradzjcie a to przyniesie mi ulgę. Odpowiedz Link Zgłoś
angiebe Re: ciąża martwa 20.03.06, 07:45 Trusiu, przykro mi Polecam Ci bardzo dobre forum prywatne o Poronieniu : forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=11916 Pozdrawiam serdecznie, Angie Odpowiedz Link Zgłoś