Dodaj do ulubionych

Okropny ból piersi

22.03.06, 07:54
Od jakiegos tygodnia bardzo bolą mnie piersi. Nie wiem czy przyczyna tego
moga byc zażywane tabletki: duphaston (obecnie), wczesniej brałam clo i
dostałam zastrzyk z pregnylu bo miałam miec w tym miesiącu iui ale niestety
nic z tego nie wyszło. Czy to możliwe aby tak bardzo bolały mnie piersi,
mysle coraz poważniej o zrobieniu sobie usg bo az boje się może mam w
piersiach jakies zmiany ?
Obserwuj wątek
    • magasi9 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 08:25
      to czy masz jakies guzki to mozesz sobie spradzic (recznie), napoczatku
      2 lata temu mialam taki guzek w wielkosci jajka, i bardzo sie przestraszylam,
      mialam zorbiona mammografie i usg, i wszsytko wyszlo ok, mnie to jednak nie
      bolalo

przy ciazy bola piersi? jestes pewna ze to nie to?

radzilam bym isc do lekarza, no bo jak boli, no to chyba trzeba sie dowiedziec
      dlaczego.

pozdrawiam
    • korlewna Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 08:28
      nie denerwuj się na zapas. Często dziewczyny skarza sie na bolesność piersi
      wlasnie po duphastonie, często tez piersi bolą przy podwyższonej rpolaktynie, a
      czasem bolą z blizejnieokreslonych przyczyn. Nie wspominając oczywiście, ze w
      ciazy tez bolą.......
      Pozdrawiam
      • dagps Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 08:49
        za pierwszym razem przy duphastonie bolaly bardzo, nie az tak zebym mogla to opisac tak jak ty, no ale kazdy ma swoje progi bolu.
    • asiunia555 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 08:49
      Justy 11. czy Ty kilka miesięcy temu na forum homeopatia pytałaś o leki na
      torbiele na jajniku? przepraszam jelsi Ciebie z kimś pomyliłam.
    • justy11 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 08:58
      jeżeli pytałam to musiało byc bardzo dawno bo homeopatią leczyłam sie w lipcu
      2005r.
      • asiunia555 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 09:08
        bardzo możliwe. czytalam nawet bardzo stare posty.czy homeo cos Tobie pomogło?
        pozbylaś się torbieli? ja nie moge podjąć decyzji o stumulacji owu ani o
        powrocie do anty. postanowiłam spróbować. nie zaszkodzi a najwyżej nie pomoże.
        mi nie pękaja pęcherzyki i przerastają w torbiele
    • justy11 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 09:11
      Mi homeopatia nie pomogła. Ten cykl brałam clo a teraz duphaston który jak
      narazie pomaga zwalczyc aby z niepekającego pęcherzyka nie robiła się
      torbiel.Zresztą już przez te torbiele nie mam jednego jajnika(miałam dwie
      laparoskopie przez torbiele).
      • asiunia555 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 09:16
        w jakim momencie lekarz podejmuje decyzje o laparo?
        w moim przypadku jak w koncu dostaje okrs to torbiel sie wchłania. niestety w
        nowym cyklu powstaje nowa.
        • jola733 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 10:45
          do: asiunia555.
          widzę zę masz problem z torbielami?u mnie od 8 mcy jest ok. ale wczesniej też
          ciagle były coś nie tak.u mnie lekarz podjąl decyzję o laparoskopowym usunięciu
          jak przez jeden cykl sie nie wchłonęla w następntm była wieksza, próbował
          jeszcze tabletkami anty. ale nic nie pomogło i trzeba było isc na zbieg.
          laparoskopię miała dwa razy.(za pierwszym razem kiedy okazało sie ze mam wiele
          czekoladowych torbieli)to długa historia....leczę sie już prawie 6 lat i ciazy
          nie ma.jak długo się leczysz?przcież sa sposoby aby spowodować pękniecie
          pecherzyka. powodzenia
          • asiunia555 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 11:07
            cześć. ja dopiero stoję na początku tej drogi. obecnie mam 3 torbiel z rzędu i
            3 raz na lewym jajniku. więcej w moim poście - torbiele na jajniku na skutek
            braku owulacji.
            wiem że są leki i gin chce mi je zapisac. ale ja nie chce wracac do anty a tych
            wywolujacych pękanie pęcherzyka strasznie się boję. czy to oznacza że laparo
            robi się wtedy gdy po np. miesiączce i ewentualnych lekach (ja bralam Lutenyl)
            torbiel się nie wchłania?
          • asiunia555 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 11:12
            chyba już rozmawialyśmy. poprałaś moją próbę wystartowania najpierw z lekami
            homeo, a z hormonami poczekać.
            • jola733 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 12:23
              tak zgadza sie.Ja jak Ci zapewne pisałam w końcu trafilam do chińczyka( 8 m-cy
              temu ) bo poraz kolejny gin.zobaczył na usg torbiel ( kolejnym cyklu -
              potwierdzil ze jest i się nie wchłonęla)jadłam chińskie leki i ...zniknęła. do
              te(napisalam o tym w wątku : "bolące piersi")lekarz za każdy razem kiedy robi
              mi usg pyta czy jem coś na stymulację...ma prawie zawsze dwa pęcherzyki. o
              chińczyku nie wie.a ja do cały czas jem chińskie cuda...
              • asiunia555 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 14:14
                tak. wszystko się zgadza. również za Twoją porada zaczęłam jeść te kulki i
                czekam...wiesz kiedyś na studiach chyba na 3 roku zachorowałam na przewlakłe
                zapalenie oskrzeli ktore leczy sie jak astme lekiem sterdowym encotron. jak po
                2 tygodniach wróciłam ze szpitala to nie moglam ubrać żadnych moich spodni,
                żadnej bluzki. to był taki dół ze szok.no i jka fatalnie sie czulam. pilam
                hektolitry sokow i wody i prawie nie chodziłam siusiu. dlatego tak sie boje
                sterydow na stymulacje owulacji...a może zdradzisz co to za zioła od chińczyka?
                aha czy możesz mi też napisac o laparo? czy lekarz decyduje o laparo wtedy gdy
                sie torbiel nie wchłania po lekach i po miesiączce?
                • jola733 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 15:40
                  wlasnie wtedy gdy tobiel się nie wchłania ani po @ ani po tabletkach ,proponuje
                  laparoskopię.Od chińczyka jem już gotowe preparaty w postaci kuleczek,pakowane
                  tak jak normalne leki jak miałam torbiel to dał mi tabletki.nie pamiętam czy
                  pisałaś jaki jest powód powstawanie u Ciebie torbieli?ja po roku starań
                  trafiłam do szpitala z okropnym bólem brzucha w trakcie @.miał to być podobno
                  wyrostek nie robiono mi nawet przed tym usg a podczas operacji okazało się że
                  to pękła torbiel! pożniej trafiłam do gin. na wizytę kontrolna(Wczesniej
                  chodzilam do gin. który nigdy nie zrobił mi usg ! twierdził że wszystko jest
                  ok.!)i okazało się ze mam na obu jajnikach torbiele czekoladowe
                  (endometrialne ) pierwsza laparoskopia wynik :jeden jajowód niedrożny ,druga
                  laparoskopia ponoć oba drożne.moja historia jest o wiele dluzsza.mam nadzieję
                  że do dzidzi już krótka. pozdrawiam
                  • asiunia555 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 16:01
                    dzięki za info o laparo. trzymam kciuki za dzidzię i za Ciebie. w Poznaniu
                    właśnie za oknem zaświeciło słoneczko...niech Tobie tez zaświeci. moje torbiele
                    to niepękajace pęcherzyki graafa. z tego co piszesz Twoje to zupełnie inna
                    bajka. także nie będzimey eksperymentować z Twoimi kulkami. pozdrawiam Ciebie
                    bardzo. no i tak sobie z torbielą czekam na @...ciekawe jak długo
                    • jola733 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 16:55
                      dzięki.ja tez życzę Ci spełnienia marzenia...
                    • jola733 Re: Okropny ból piersi 22.03.06, 17:15
                      wiesz ja nie wiem czy lekarze sa do końca pewni tego jak nas leczyć i czy robia
                      to dobrze.po pierwszej laparo. u mnie niby powodem braku ciąży jest
                      endometrioza.przy drugiej lapar. lekarz kazał zrobić mi Ca 125, wyszło na
                      granicy po tabletkach od chińczyka zrobilam badanie kontrolne wyszło: (przy
                      normie 35)25,miesiąc temu powtórzyłam i było juz :11.pytałam lekarza czy to ta
                      endometrioza mi przeszkadza zajśC w ciąze a on powiedział że niekoniecznie bo u
                      mnie była ona "niewielka",co otym myslec? nie wiem teraz czekam na to hsg i juz
                      mam dosyć jak sobie pomyślę ze mogę mieć niedrożne jajowody.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka