Dodaj do ulubionych

ovum-dr czerkwiński

18.04.06, 16:32
Czesc dziewczyny mam prośbę proszę o kilka uwag co do dr Janusza
Czerkwińskiego z Novum mam mieć jutro isneminację bo dr Staroslawska nie moga
mnie poprowadzić prosze napiszcie czy któras z was mila z tym panem do
czynienia pozdrawiam szkrabek
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 18.04.06, 17:24
      Własnie od Niego wróciłam. Byłam na usg po stymulacji.
      Jaki jest?
      Chyba nie lubi pacjentek, które zbyt dużo wiedzą.
      Pierwasz wizyta była bardzo sympatyczna, później troszkę mniej sympatycznie.
      Jak dla mnie mało opowiada pacjentce,jak się nie zapytam to nic nie powie.
      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 09:07
        dzięki bardzo ja idę dzisiaj na inseminacje ciekawe jak bedzie
        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 09:10
          Kurcze no to trzymam kciuki
          Mam nadzieje, że opowiesz, jak byłosmile
          Czym byłas stymulowana do inseminacji?
          • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 09:30
            Od 9 dnia cyklu do 13 brałam po pół tabletki tylko nazwy zapomniałam ale jest
            to standartowy lek na to aby rosly pęcherzyki i urosły dwa z lewego i prawego
            jajnika wczoraj miały po 20mm dostałam też pregnyl oprócz tego biorę 1 tabletkę
            bromergonu i zobaczymy co dzisiaj bedzie
            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 09:34
              Dzisiaj będzie inseminacja na dwa piekne pęcherzykismile
              Hm Moze będa blixniakismile
              • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 09:47
                Nie żartuj sobie oby było jedno ja nawet nie śmiem myśleć o tym aby mogły być
                bliźniaki chociaż w głębi dusz chciałabym je mieć ale niech Bóg da chociaż jedno
                • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 09:52
                  O której masz inseminację?
                  Pewnie dzis sprwdza, czy pęcherzyki pekły, ale na niepęknięte też robią.
                  • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:00
                    jedziemy na 11:40 ale wizyta jest o 12:40 zobaczymy w sumie mineło 22 godziny
                    od podania pregnylu a na pęknięcie pęcherzyki mają 36 godziny więc może któryś
                    pękł zobaczymy
                    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:16
                      Trzymam kciuki
                      Pewnie jestes zestresowana, ale jednocześnie pełna nadzieismile
                      Czemu zdecydowałas się na inseminację?
                      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:21
                        Sama nie wiem co myśleć trochę się denerwuje jak to będzie najgorsze jest to że
                        będe czekała na niebycie okresu i jak przyjdzie to znowu bedzie rozpacz. A na
                        inseminacje się zdecydowaliśmy bo próbujemy od dłuższego czasu i nic więc może
                        inseminacja nam pomoże zobaczymy co to z tego będzie
                        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:30
                          Ja jeszcze nie mogę
                          Nie badałam drożności jajowodów
                          Jestem na clo i jakoś słabo reaguje
                          Pewnie długa droga przede mną
                          • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:39
                            Najgorsze jest to że w ciągu roku mamy tylko 12 szans na zajście a czas
                            wyczekiwania jest bardzo męczący na psychikę i w ogóle mam nadzieję że nam się
                            uda i będziemy mogły się cieszyć naszymi pociechami
                            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:41
                              No tak ale jak się ma pco to tych szans jest znacznie mniejsad
                              I faktycznie czas ucieka
                              • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:46
                                Nie możemy się znowu tak zamartwiać bo zwariujemy musi być dobrze ja powoli
                                zbieram si do Novum jak wróce to się odezwę
                                • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 10:48
                                  Koniecznie
                                  Trzymam kciuki i czekam na opowiadaniesmile
                                  • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 13:15
                                    No i klops dr starosławska nie miała w czoraj chęci się mną zająć przy tak
                                    dużych i ładnych pęcherzykach a dzisiaj jest już z późno pęcherzyki pękły i nie
                                    wiadomo kiedy a pierwszej inseminacji nie robi się po pęknięciu tak więc na
                                    marne nasze wysiłki zwłaszcza męża bo przeciesz to dla mężczyzn spory wysiłek
                                    mamy żal do dr starosławskiej że nas tak potraktowała i nie przeprowadziła
                                    inseminacji przed pęknięciem tylko kazała czekac do dzisiaj mam okropnego doła
                                    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 13:30
                                      No to strasznie mi przykro.
                                      Tym bardziej, że jesli owulacja była to mogliscie sie starać naturalnie
                                      Prawda?
                                      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 13:41
                                        dokładnie jeszcze specjalnie męża "przetrzymałam"przez czas świąt aby bez
                                        problemu mógł dzisiaj być w dyspozycji i oboje powstrzymywaliśmy się od
                                        współżycia a tu taka sytuacja dla nich wszystkich jest to tylko niezdolność
                                        zdarza się mówią jeszcze można za miesiąc no ale ile można czekać i być tak
                                        potraktowanym wczoraj najwidoczniej bardzo się spieszyło dr staroslawskiej bo
                                        bardzo szybko nas przyjeła i jeszcze źle wypisała recepte na pregnyl musiałam
                                        płacić 100 % 30 zł mam do niej żal gdyby to było przeprowadzone wczoraj to
                                        chociasz miłabym poczucie że zrobiliśmy wszystko co mogliśmy a tak to ani
                                        inseminacja ani naturalnie.
                                        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 13:50
                                          Ja tez mam takie uczucie, że mój lekarz robi wszystko bez serca
                                          Kiedy sie popłakałam powiedział: przed panią długa droga musi być pani
                                          cierpliwa. Bardzo pocieszające.
                                          Mój lekarz też nie ma dla mnie czasu. W czwartek ide do kogos innego.

• szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 13:58
                                            Wiesz co wydaje mi się że oni wszyscy nie mają czasu tylko aby więcej pacjentek
                                            mogli przyjąć ja byłam u Goławskiej to samo nie wiem do kogo się wybrać ty do
                                            kogo się teraz wybierasz?
                                            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:03
                                              Teraz ide do Woźniaka, a le to Czerkwiński zamówił mi wizytę.
                                              W sumie nie mam nic przeciwko jesli chodzi o zrobienie usg i ewentualne podanie
                                              pregnylu.
                                              Ale nie bardzo sobie wyobrażam, co ten lekarz mi powie jesli w tym cyklu
                                              owulacji nie będzie, bo pewnie nie będzie.
                                              I co ja mam znowu zamawiac wizytę u Czerkwińskiego, żeby mi powiedział co
                                              robimy dalej?
                                              Przeciez do clo musiałam przyjść do 5 dc na usg, ale jesli będa gonadotropiny
                                              to w ogóle nie wiem, kiedy mam do niego iść.
                                              Że juz nie wspomnę o podwójnych kosztach. Gdyby Czerkwiński przyjął mnie jutro
                                              to pewnie wiedziałabym co robimy dalej.
                                              • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:06
                                                no właśnie i tak odsyłają i przeciągają to wszystko nie wiadomo czemu moze w
                                                ogóle klinikę zmienić na invimed sama już nie wiem
                                                • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:08
                                                  Ja się juz nie ruszam
                                                  Już byłam u tylu lekarzy, że mam dość
                                                  • szkrabek78 Re: novum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:10
                                                    ja może jeszcze raz spróbuje u dr starosławskiej ale powiem jej że mnie bardzo
                                                    rozczarowała zobacze jak mnie poprowadzi w maju czy znowu mnie odeśle do kogoś
                                                    i późno przeprowadzi inseminacje
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:11
      A gdzie miałam robioną drożność jajowodów?
      Cholernie się tego boję
      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:16
        no właśnie nikt mi takiego badania mie zaproponował i nie wiem czy mam drożne
        czy nie bo podobno usg tego nie pokazuje muszę się zapytać starosławskiej jak
        pójdę w przyszłym miesiącu co z tym a w novum to robią?
        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:22
          Własnie i to mi się unich nie podoba!!!!!!!!
          Czy poinformowała Cie o tym, że warunkiem powodzenia inseminacji sa drożne
          jajowody?(przynajmniej jeden) Nie. I to jest dla mnie naciąganie.
          Ja dzięki forum sama zaproponowałam to swojemu lekarzowi. I przyznał mi rację,
          że to badanie może wiele wyjąsnić. Czyli w pewnym sensie sama sie prowadzę.
          Wczoraj zrobiłam cytologię i posiew i zaraz po okresie idę na hsg (badanie
          droźności)Mnie jest szkoda mojego org. na tą całą stymulację. Ja biorę
          encorton, bromergon, metformax, clo i później luteinę. Po co mi to wszystko
          jesli, jesli w razie niedroznych jajowodów naturalnie w ciąże nie zajdę, przy
          pomocy inseminacji też nie.
          Od dziewczyn mam informację, gdzie nie boli, ile kosztuje. w razie czego służe
          pomocą.
          • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:28
            to dzięki bardzo może masz skrzynkę meilową jak pójdę do gin w 3 dniu @ to się
            zapytam czy mam robić takie badanie to bym do ciebie napisała na skrzynkę o
            podanie adresu i kosztów chyba że tarez mi podasz i napisz kiedy się takie
            badanie robi może bym na własną rękę się wybrała teraz jak teraz można
            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:38
              Zobacz to jest strona Novum. Poczytaj sobie o inseminacji
              Nie ma się co ich pytać. Za drożność się płaci (280zł)więc wcale ich pozwolenie
              nie jest nam potrzebne.
              Ponadto chyba dla nich jest lepiej jesli przychodzimy częściej po hormony i nic
              nie wychodzi, jesli inseminacja sie nie uda przyjdziemy na kolejną, ale nikt
              sie nie zapytał, czy ma pani sprawdzoną drożność.
              Faktycznie przeprowadzają wywiad - zapalenia przydatków, jakieś zabiegi
              przyczyniaja się do niedrożności, ale czasem zapalenia przechodzimy bezobjawowo.
              Jedyne o co poproś to o cytologie i posiew, bo chcesz zrobić hsg. Mnie gin
              powiedział, że najlepiej zaraz po okresie.
              • szkrabek78 Re: Novum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:43
                Czyli robić drożność po okresie i w novum to też robią czy ty idziesz do innej
                kliniki jak możesz to napisz do jakiej
                • kociaczek22 Re: Novum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:52
                  W Novum tego nie robią. W Novum zrób sobie cytplogie i posiew
                  Prywatny gabinet
                  Jana Pawła 34/44
                  Tel 6203964
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:41
      Dla pewności, że odbiorę podam Ci maila prywatnego
      niuska3@buziaczek.pl
      Wiesz...ja szykuje sie na przyszły cykl. Teraz jestesmy prawie w tym samym dc
      Chyba będziemy cierpieć w tym samym czasie
      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:49
        Spoko zawsze razem to troche raźniej jak będziesz wybierała się do novum to daj
        znać ja jestem w 14 dc cykle mam 30 , 31 tak więc ja pewnie wybiorę się
        wokolicy 8.05. , 09.05 może się spotkamy podaję ci swój meil cke20@wp.pl
        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:55
          Ja jestem w 13dcsmile
          Do Novum ide jutro
          Cykle mam takie same jak Ty
          Zadzwonie do tego gabinetu w czasie okresu, wiadomo jeszcze sie spóźni, albo w
          ogóle nie dostanęsmile
          Oni umawiaja bardzo szybko, praktycznie z dnia na dzień musza tylko przygotować
          płyn do kontrastu
          • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 14:57
            ok to ja też tak zrobią jak się umówię to dam ci znaćna skrzynkę może się tam
            spotkamy a na jutro życzę powodzenia i dziękuję bardzo za poradę
            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:02
              U mnie nie jest dobrze
              W 12dc pęcherzyk 12,6 Jutro wizyta ale musi mieć do pregnylu minimum 16. Jakos
              słabo to widzę. Czeka mnie coś znacznie silniejszego i droższego.

Powiem Ci że po takim badaniu drożności, w sumie jest to jakies
              przeczyszczenie, dziewczyny bardzo szybko zachodza w ciążę.
              Jesli okazałoby sie, że obydwa niedrozne to chociaż wiemy co nas czeka.

Ja się bardzo boje tego badaniasad Oczywiście będziemy w kontakcie. Może uda
              nam się umówić w tym samym dniu.
              • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:11
                Bądźmy dobrej myśli może faktycznie takie "przeczyszczenie" dobrze zrobi a nie
                ma się chyba tak czego bać bo jeśli udałoby się począć potomka to co z bulem
                porodowym nie myśl o bólu myśl o tym że to może przyczynić się do poczęcia
                potomka
                • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:12
                  No tak własnie sobie myslę i dlatego sie zdecydowałam na ten zabieg
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:14
      A ile sie starasz?
      Ja "walczę" od 5 lat. Dopiero niedawno trafiłam do Novum i w końcu mam diagnozę
      niepłodności.
      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:19
        my walczymy z przerwą dwa lata od tego roku wziełam się ostro do roboty tzn
        badania moje i męża ale nikt nie wpadł na pomysł zbadania mojeje drożności
        dopiero teraz z tobą wpadł ten pomysł że może jeszcze kanały trzeba zbadac
        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:22
          a hormony u ciebie w porządku?
          dlaczego Cie stymulują?
          • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:26
            mam 164 prolaktynę i pewnie dlatego muszę brać bromergon
            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:29
              Ja mam po obciązeniu 30 razy podwyższonąsad
              I tylko w tym jest problem?
              Nie borykasz się z żadnym pco?
              • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:31
                ty mi mów jak ja nie wiem co pco
                • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:33
                  Jesli gin nic takiego nie powiedziała to pewnie nie masz
                  A jaki masz stosunek hormonów LH i FSH?Jaka jest ich wartość?
                  Twoja lekarka powiedziała, że badania sa w porządku?
                  • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:38
                    wiesz co takie rzeczy mi się nie trzymają ale nic nie mówi to chyba jest w
                    porządku ale co to jest to pco
                    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:40
                      Zespół policystycznych jajników - duzo pęcherzyków na jajnikach bez
                      dominującego. Trzeba stymulować hormonami, żeby cos urosło.
                      W każdym razie prolaktyna nie jest dużym problemem - faktycznie zaburza
                      jajeczkowanie, ale łatwo ją doprowadzić do porządku.
                      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:43
                        to ja chyba tego nie mam bo jak mam to zawsze jest z prawego jajnika duży i
                        ładny z lewgo jest zawsze mniejszy a po clo to mam dwa z lewego i prawego po
                        jednym dużym
                        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:46
                          No to bardzo dobrzesmile
                          W takim razie jeśli masz owulacje a ciązy brak to warto zbadać drożność, ja
                          jeszcze robiłam w Novum jakis test - jest w ich wykazie.
                          • jojo58 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 15:56
                            Dzieczyny - przyłączę się do waszej dyskusji. Podzielam wasze opinie o Nowum,
                            ze lekarze przyjmują na odwal się. Moje wszystkie wizyty u dr Sowińskiej trwają
                            nie więcej niz 10 min a co mnie najbardziej wkurza - mówi do mnie, z drugiego
                            pokoju jak ja jeszcze się ubieram, a ona wypisuje już recepty (na dodatek nigdy
                            nie wipisuje moich danych - sama uzupełniam)
                            Z drugiej strony - jestteśmy na nich skazani,bo jak nie w novum to gdzie
                            indziej bedzie to samo. Dla nich jsteśmy kolejnym "przypadkiem"
                            Drożności nie robiłam jeszcze, bede robić w przyszłym cyklu. Za to w tym robię
                            PCT - mam nadzieję że robiłyście zanim zapropanowano Wam iui.
                            • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 16:00
                              dzięki że się przyłączyłaś bo myślałam że nam tylko się coś poprzestawiwło i
                              narzekamy ale faktycznie lekarze są okropni. mam nadzieję że jeszcze pogadamy
                              ja teraz muszę kończyć ale powrócę około 18 pa
                            • mimi282 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 16:26

zgadzam się. ja leczylam sie u zygler, podobna sytuacja.
    • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 18:25
      już jestem jakby co
      • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 18:30
        Podjelismy decyzję z mężem
        Po drożności podchodzimy do inseminacji
        Mam tylko nadzieje że jakiś pęcherzyk urośnie
        • mimi282 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 18:49

urośnie....ja piję czerwone wino ....podobno to pomaga na pęcherzyki....i
          zawsze mi piękne rosną.....pękają...i na tym koniec....
          • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 18:55
            to super że podjeliście taką decyzję oby wszystko uroso jak trzeba i pęko w
            odpowiednim momencie ja mam nadzieję że u mnie w końcu wszystko się zgra jak
            trzeba
            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 19:02
              W przyszłym miesiącu będziesz po drożnosci do tego inseminacja
              Zobaczysz Przyszły miesiąc jest Twój
              • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 19:48
                nie mój nasz mam nadzieję że jak uda ci się zrobić drożność to i do inseminacji
                zdążycie tylko będą potrzebne badania bakteriologiczne twoje i męża najlepiej
                zrobić zaraz po @i do dziela
                • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 20:17
                  Jeśli tylko będą pecherzyki rosły i pękały to pewnie nie będzie problemu
                  Ile kosztują takie badania bakteriologiczne?
                  • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 19.04.06, 20:28
                    posiew nasienia - 50 z
                    chlamydia (nasienie) 25 zl
                    chlamydia wym z poch - 25 zl
                    posiew kanau szyjki macicy - 50 zl
                    stopien czystosci pochwy - 26 zl
                    mąż jeszcze zrobil badania ogólne nasienia - 70 zl
                    niżle pieniądze lecą nie wiadomo kiedy
                    • jojo58 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 08:45
                      Dziewczyny ja te wszystkie badania musiałam zrobić po pierwszej wizycie w
                      Novum.Plus hormony, plus nasięnie męża i jeszcze inne, których nie pamiętam.
                      Nawet usg piersi. Bez tego nie chcieli zacząć mnie w ogole leczyć. Wy nie
                      robiłyście tego na samym początku?
                      Jeżeli te badania robiłam w styczniu, to w maju też muszę je powtórzyć przed
                      badaniem drożności? Chyba nie skoro wszystko było w porządku?
                      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 09:43
                        badania podstawowe tj hormony i inne to robi się raz i to chybo wystarcza
                        natomiast przed inseminacją trzeba wykonywać badania bakteriologiczne one są
                        ważne 2 miesiące a u kogo się leczysz w novum i czy od razu wyłali cię na
                        drożność i gdzie
                        • jojo58 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 11:31
                          Leczę sie u Sowińskiej w tym cyklu robię PCT a w następnym drożność -jesli PCT
                          wyjdzie żle
                      • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 11:56
                        Jojo
                        Przed badaniem drożności rocimy cytologię i posiew. Posiew wazny jest 2
                        miesiące.
                        A do inseminacji trzeba wykonać te wszystkie badania baktriologiczne.
                        • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:01
                          Kociaczek22 dzwoniłam do gabinetu który mi podałaś rozmawiałam z dr Ślusarskim
                          i niestety oni nie wykonują bo nie mają kontrastu i nie zanosi się żeby mieli
                          bo firma która produkowała kontras już go nie produkuje i nie będzie
                          produkowała trzeba wykonać HSG na waryńskiego lub gdzieś w szpitalach
                          rejonowych
                          • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:06
                            No to mnie załamałaś!
                            Cholera to gdzie ja teraz pójdę
                            To miejsce było sprawdzone
                            Dwie dziewczyny mówiły, że nie bolało!
                            Do dupy!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            Jeszcze ja spróbuje zadzwonić
                            Cholera do tego ja sie nazywam Ślusarczyk - pewnie by nie bolałosmile
                            • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:11
                              Wiem wszystko sprzeciwia się przeciw nam dowiadywałam się w Białym stoku w
                              szpitalu ale tam potrzebne jest skierowanie od lekarz i robi się to między 9 a
                              11 dniem cyklu robi się ob i czystość pochwy jak wszystko jest ok to można się
                              położyć na jeden dzień i zrobić jak dowiesz się czego to pisz
                              • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:21
                                Nigdzie się nie połóżę!
                                Ja nie chce hsg, poszukam gdzie wykonują hycosy - to to samo ale robią usg
                                Tylko prywatne gabinety wchodza w grę
                                Ale pech!!!!!!!!!!!!!
                                Poszukam może cos znajdę
                                Ja juz zrobiłam posiew i cytologię pozostaje mi tylko zamówienie wizyty, a tu
                                nie mam gdzie
                                Jesli chodzi o szpital to razczej wszędzie to wykonuja tylko ciekawe jakimi
                                narzędzai
                                • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:31
                                  jak pech to pech ja dzwoniłam do Damiana robią HSG za 800 złotych poza tym
                                  trzeba się zapisać na wizytę 100 niezły koszt co jeszcze nie wiem za ile robią
                                  na waryńskiego natomiast lim tego nie robi normalinie szok nie wiem też co robić
                                  • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:37
                                    O Damianie to ja wiem i o koszcie też
                                    Mam tez spisane inne gabinety, ale koszty sa okropne
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:26
      Rewelacja
      Wszystkie pochlebne opinie dotycza własnie tego gabinetu
      Nie wiem czy cos znajdę
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:41
      Zrobiłam linka może nam ktos pomoże
      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:50
        słuchaj robią to badanie na Waryńskiego tel. 022 621 2349 w każdy piątek o 17
        trzeba mieć skierowanie od lekarza być do 12 dnia cyklu nie współrzyć i mieć
        wymaz z szyjki macicy oraz trzeba przyjść z osobą towarzyszącą cena 199 złotych
        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:57
          Ja tam sie boję iść
          • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 13:05
            dlaczego a jak nie będzie gdzie to trzeba będzie się chyba tam zdecydować a co
            słyszałaś jakieś złe opinie o tym miejscu
            • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 13:17
              To badanie ogólnie boli - zwłaszcza hsg
              Hycosy ponoc mniej
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 12:49
      Jeszcze tu robia ale też kupe kasy
      Koszt HSG 450zł
      w godzinach 6:00-19:00
      ul. Krakowskie Przedmieście 67/ 2,
      00-071 Warszawa
      (przy Placu Zamkowym,
      po przeciwnej stronie niż Kościół Św. Anny)
      Przyjmujemy zapisy
      wyłącznie telefonicznie !
      tel. (22) 826 08 25,
      kom. 060 777 6 777
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 13:18
      Poczytaj sobie
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=27855366&v=2&s=0
      Jeszcze na Żelaznej robia, ale ja tam juz więcej nie pójdę Mam złe doświadczenia
      • szkrabek78 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 13:24
        wiesz ile ludzi tyle opinii może jeszcze zadzwonic do św Zofii może tam zrobią
        lepiej chybatam zadzwonię
        • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 13:32
          W każdym razie ja pewnie tego nie przeżyję dlatego będe się żegnać ze
          wszystkimismile
          Ja leżałam na Żelaznej
          Dziękuję juz tam nie pójdę
    • kociaczek22 Re: ovum-dr czerkwiński 20.04.06, 13:23
      W sumie zdania sa podzielone, ale ja sie boję
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=22847217&v=2&s=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka