Dodaj do ulubionych

2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków

18.04.06, 19:13
Czy kóraś z was tak miała? Miałam podany w 2 poprzednich cyklach pregnyl.
Pierwszy cykl -działaliśmy sami. Drugi cykl inseminacja-nic nie wyszło.
Staramy sie z mężem od 11 miesięcy. Na hsg jeszcze sie nie zdecydowałam.
Podobno mam macice dwurożną, ale te wiadomości to tylko z usg. Zadnych innych
badani nie miałam. Plemniczki- dobre. Czy któraś z was poradzi czemu mam teraz
z prawego i lewego jajnika owulację, no i czemu w jednym z nich jest kilka
jajeczek. Co robić? Gin coś brzęczy pod nosem- pewnie sam nie wie, a ja
odchodzę od zmysłów, nie wiem co dalej robić. Kazał mi przyjść za 2 dni na
monitoring zeby sprawdzić co sie dzieje z jajeczkami. Czy mam szanse przy
macice dwurożnej donosić dziecko? MOŻE MI POLECICE JAKIEGOS GINA Z WIELKOPOLSKI?
Obserwuj wątek
    • mimi282 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 18.04.06, 19:20
      popieram, zasięgnij rady innego lekarza.
      u mnie owe ,,pęcherzyki" okazaly sie torbielkami, które pojawily sie i
      znikaly...tzn. lekarz mówil że mam kilka pecherzyków, okazalo sie że kilka z
      nich to byly torbielki, które pojawialy sie i zanikaly.....
      • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 18.04.06, 20:10
        Jak mozesz to napisz jak sie leczylas??
        • mimi282 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 19.04.06, 14:59
          tak jak pisalam, zmienilam lekarza i mam nadzieje, że teraz to już bedzie
          dobrze. widzisz, gdybym dwa lata temu wiedziala co mi jest to może byloby już
          ok, a tak to w grudniu zaczelam ,,od początku" po trzech latach leczenia i
          inseminacji, które nie mialy najmniejszego sensu....
    • tymonka30 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 19.04.06, 08:47
      Ja też mam owu raz z 1 raz z 2 jajnika. Taka nasza urodasmile A jeśli chodzi o te
      pęcherzyki to dobry gin powinien coś więcej powiedzieć.
      • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 19.04.06, 09:02
        No tak ale taraz mam z prawego i z lewego. w lewym jest kilka pecherzyków a w
        prawym tylko 1.
        • tymonka30 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 19.04.06, 11:26
          Pęcherszyków może być więcej w cyklu ale tylko taki o odpowiednich rozmiarach
          ma szanse. Tamte są pewnie malutkie.
          • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 19.04.06, 14:34
            Tak, tamte byly mniejsz. W lewym jajniku największy miał 1,36 a w prawym bylo
            tylko jedno jajeczko o wymiarach 1,50. Myślisz ze jesz szansza ze peknie
            jajeczko i z prawego i z lewego jajnika?
            • tymonka30 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 19.04.06, 14:38
              Nie ma reguły. Może tak, może nie, może 2, może w ogóle, a może 1. Tal to jest
              w tych sprawach a idziesz jeszcze na wizytę?
              • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 19.04.06, 21:48
                Tak, w piatek. boje sie tylko ze powie mi ze to jakies torbiele i trzeba bedzie
                to leczyc no i zrezygnowac ze starn.
                • tymonka30 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 20.04.06, 08:26
                  To już jutro, Twój stres na nic się zda, pomyśl o tym. Nie ma sensu się bać na
                  zapas. Nie masz wpływu na to co się jutro okarze. Miłego dnia a jutro proszę o
                  relacje!smile
                  • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 20.04.06, 09:21
                    Napewno ci napiszę co i jak, pozdrawiamwink
    • korlewna Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 20.04.06, 09:04
      Szyszko.... idz do lekarza. To moga być torbielki, a moga być pęcherzyki.
      czasem tak jest, ze jest więcej pęcherzykow niz jeden (stąd blizniaki
      dwujajowe, czy trojaczki....itd). A jeśli bylas czymś stymulowana to sprawa
      rozwiązana.
      Macicą dwurozną sie nie przejmuj. trzeba będzie tylko baczniej obserwować
      macice. Masz normalne szanse na donoszenie dzidzismile
      Pozdrawiam
      • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 20.04.06, 09:20
        Dzieku za odpowiedz, bardzo sie boje , ze jak w koncu zajde to poroniesad do
        gina ide w piatek- sprawdzic czy jajeczka rozna, co sie z nimi dzieje. Nie
        bylam niczym stymulowana, mialam tylko w dwuch ostatnich cyklach podany pregnyl
        na pekniecie jajeczka.Sam gin byl zdziwiony ilością jajeczek. Nie wiem czy on
        mogl spowodowac produkcje az tylku jajeczek?
        • korlewna Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 20.04.06, 10:13
          pregnyl nie przyczynia ise do produkcji jajeczek, tylko do ich pękania. A może
          Ty nie reagujesz na pregnyli to sa zarowno pozostałosci po poprzednich cyklach,
          jak i aktualne pęcherzyki.... Nic, na pewno wszystkiego się dowieszsmile
          A co do Twojej macicy.... moja przyjaciołka ma dworożną macicę, z przegrodą.
          Jest w ciązy i lekarze twierdzą, ze absolutnie nie ma się czym przejmowac.
          Coś na ten temat jest na forum bocianowym ( www.nasz-bocian.pl ), poszukaj w
          podforach o ciąży. Przepraszam za reklamę innego forum, ale tam kiedyś o
          macicach dwuroznych czytalam. smile)
          pozdrawiam
          • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 20.04.06, 15:49
            dziekuję, napewno poczytam
    • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 22.04.06, 14:12
      Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na usg. No i jest wszystko ok, jajeczka urosły,
      czyli to nie torbiel. W nocy albo dzisiaj powinny pęknąć. Tylko że męża nie ma
      w domusad( Jedno jajeczko miało 2,08 a drugiego nie mierzył, ale powiedział ze
      widać, że urosło. Jestem ciekawa czy jak pierwsze pęknie to drugie ( mmiejsze)
      jeszcze rosnie i peka po paru dniach?Czy jak nie pekną razem to juz nic z tego
      drugiego nie bedzie? Może coś wiecie na ten temat?
      • tymonka30 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 22.04.06, 17:32
        Nie one przecież nie muszą pęknąć na raz, może tak być jak piszesz, że ten
        drugi później dojrzeje, a idziesz jeszcze po niedzieli zobaczyć co się z nimi
        dzieje?
        • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 22.04.06, 17:55
          Raczej nie, gin kazał mi przyjsc w nastepnym miesiacu 12-13 doba.Czuje ze chce
          nas namowic na inseminacje, a wie ze teraz meza nie ma i dlatego nie naciska.
          Myslisz ze to drugie jajko wytrzyma do niedzieli,do 19 godz? Jajniki mnie
          jeszcze pobolewaja. Przytulalismy sie z mezem przed jego wyjazdem w czwartek,mam
          nadzieje ze plemniczki wytrzymaly do owulacji. Juz mam dosyc tych ciaglych
          wizyt, chcialabym juz sie cieszyc ze mi brzuszek rosnie smile
          • tymonka30 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 22.04.06, 18:20
            Te z czwartku są ważne do 3 dni nawet, czyli akurat a jutro już będzie świeża
            dostawa więc szanse są. Tylko czy na pewno one popękają. A progesteron masz
            brać?
            • szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 22.04.06, 23:10
              Nie nic mi nie kazal dodatkowo brac. Tak jak pisalam czuje ze chce na nas
              zarobic przez inseminacje.Jest dobrym lekarzem, ma dobry sprzet ale ten cykl
              spisal na straty. Troche mnie to martwi no ale jak teraz meza nie ma to nic nam
              wiecej nie pomoze.Podejrzewam ze w nastepnym cyklu znowu nam zaproponuje IVI.
              Nic więcej nie możemy zrobicsadZa 2 tyg sie okaze. Po jakim czasie badalyscie
              sobie wrogosc sluzu? I czy uwazacie ze to warto czy lepiej od razi IVI?
              • magasi9 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 23.04.06, 10:51
                rozne sa opinie na temat wrogosci sluzu,
                mieszkam w jednym z krajow skandynawskich i tego badania sie nie robi,
                ale za to przed inseminacja robi sie obowiozkowo badanie droznosci

jesli jest wrogi sluz to i tak trzeba zrobic inseminacje (czyli u mnie odrazu
                robi sie inseminacje, i nie traci pieniedzy na badanie wrogiego sluzu)
                a jesli sa nie drozne jajowody, to wtedy inseminacja jest marnowaniem czasu i
                pieniedzy
                to jest dla mnie logiczne
                ja lecze sie rok, staram 2,5 roku, jestem po pierwsze nieudanej inseminacji, do
                drugiej iui bede miala powtorzone wszystkie badania hormonow zeby byc na
                biezaca i zeby wykluczyc tutaj jakas przeszkode (glownie grozi mi tarczyca i
                wysokie FSH)
                pozdrawiam

• szyszka39 Re: 2 razy pregnyl i kilka pęcherzyków 23.04.06, 21:46
                  Kurcze, zazdroszcze wam opieki lekarskiej. Mam kuzyna kt. mieszka w Szwecji i
                  wiele o tym słyszałam. Ja wszystkiego sama sie musze dowiadywac i szukac
                  lekarzy.Nikt z mojej miejscowosci nie podpowie ci co dalej robic tylko liczy na
                  to ze za miesiac znowu przyjde i zaplace za wizyte. Obecny gin nie mowil nic o
                  hsg tylko w drugim cyklu monitoringi zrobil IVI- nie wyszla. Juz sama nie wiem
                  co dalej, ludze sie ze teraz sie uda, bo wiem chocial w ktorym dniu mam owulacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka