Dodaj do ulubionych

Szczepionka w Łodzi

IP: *.crowley.pl 08.01.03, 16:19
Kochani pomóżcie,
skierowano mnie z kliniki NOVUM do Łodzi na autoszczepionkę. Poszukuję osób,
które przechodziły tą "drogę zajścia w ciążę"! Czy później należy próbować
naturalnie zajść w ciążę, czy też pozostaje metoda invitro? Kto coś wie na
ten temat?
Pozdrawiam, Anna
Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Szczepionka w Łodzi 09.01.03, 00:28
      Mnie skierowano do Łodzi ulicę obok, do Gynemedu. Pomijam, że niejaki
      prof.Malinowski wyglądał mi na naćpanego albo nie wiem co - uciekliśmy. Ale
      wracając do tematu. Robią ci szczepionkę, szczepią raz, potem po miesiącu
      chyba, drugi raz. I dopiero potem robią badania czy to rzeczywiście pomogło,
      czy też dalej bariera immunologiczna jest. Jeśli pomogło, to o ile nie masz
      innych problemów, masz ok.pół roku na samodzielną "pracę" - normalnie. Póki co
      musicie używać gumek, żeby nie pogarszać sprawy z immunologią.
      Ja tam byłam, nie spodobał mi się ani lekarz, ani jego ceny. Osobiście
      zdecydowaliśmy się na in vitro, bo to wychodzi taniej i moim zdaniem jest
      krótszą drogą do celu.
      • Gość: Anna Re: Szczepionka w Łodzi IP: *.crowley.pl 09.01.03, 08:00
        Dziękuję bardzo za odpowiedź na moje pytanie. Jednak ja jestem w trochę innej
        sytuacji. Po 3 nieudanych próbach in vitro w NOVUM. Przyczyny niepłodności (jak
        twierdzą wszyscy lekarze) zadnej. Ostatnia deska ratunku to szczepionka.
        Ponad to nie uważam, żeby zabieg in vitro jest tańszy. Z moich doświadczeń
        wynika, że wizyta w Łodzi to 50% ceny w NOVUM. Jednak uważam, że nie można tego
        porównywać to są dwie różne (zupełnie różne) metody leczenia.
        Pozdrawiam Anna
        • Gość: AGA Re: Szczepionka w Łodzi IP: proxy / 217.153.35.* 09.01.03, 10:14
          Proponuje wejsc na nasz-bocian.pl;tam sporo bylo o leczeniu immunologicznym w
          Łodzi;
          sama jestem pacjentka Novum i lecze sie (czy raczej szczepie) w Gynemedzie -
          poki co bez efektów, ale znam osoby, które spróbowały szczepień i potem udało
          im się zajść w ciążę lub donosić ciążę - oczywiscie, jaki udzial tych szczepien
          byl w tym sukcesie nikt tak na prawde nie jest w stanie nawet oszacowac,
          ale ... moze czasem warto "zaryzykowac" ta ostatnią deske ratunku. Osobiście,
          nie namawiam ale i nie zniechecam - służe jedynie informacjami; jak chcesz
          wiecej info mozesz pisac na priva agramav@poczta.gazeta.pl
          Pozdrawiam.
          • Gość: Anna Re: Szczepionka w Łodzi IP: *.crowley.pl 09.01.03, 10:37
            Dziękuję Agnieszko za Twoją odpowiedź w sprawie szczepienia w Łodzi. Mam jednak
            pytanie piszesz, że bez rezultatu są Twoje (jak dla Ciebie - NARAZIE)
            szczepienia. Czy po szczepionkach próbowałaś naturalną metodą zajść w ciążę,
            czy był to zabieg in vitro? A jak było z osobami, które wspomniałaś w liście.
            Dziękuję za odpowiedź Anna
            • Gość: AGA Re: Szczepionka w Łodzi IP: proxy / 217.153.35.* 09.01.03, 14:00
              Odpowiedz, jak w mailu na priva. Na ile w ich przypadku był to wplyw szczepień,
              na ile innych zrobionych zabiegow a na ile szczescia i zsczesliwych zbiegow
              okolicznosci - tego nie wiem i chyba nikt nie wie.
              Pozdrawiam.
              • mika_1 Re: Szczepionka w Łodzi 09.01.03, 20:51
                Coż, podobno standardowe szczepienie to koszt rzędu 1500 zł. Nam jednak gość
                wyliczył wszystko na 5000 zł, co w porównaniu z in vito - 6000 zł, nie jest
                taką atrakcyjną ceną.
                Pozdrawiam,
                Mika
    • Gość: asja Re: Szczepionka w Łodzi IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 13.01.03, 13:01
      albo ja coś źle zrozumiałam, albo wy mylicie pojęcia;
      szczepienia immunologiczne bynajmniej nie są alternatywa dla in vitro,
      szczepienia takie mają za zadanie spowodowanie nieodrzucanie zarodka, więc
      zarówno dla tych którzy moga zajść w ciąże naturalnie, ale nie mogą jej
      utrzymać, jak i dla tych, którym pozostaje tylko in vitro z różnych przyczyn, a
      kolejne transfery się nie udają;

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka