Dodaj do ulubionych

Kriobank - Białystok

IP: 213.77.49.* 23.10.01, 13:17
Chciałabym dowiedzieć się, czy któraś z Was leczyła się w tej Klinice. Jacy są
tam lekarze? Czy mogłybyście mi kogoś polecić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Patik Re: Kriobank - Białystok IP: *.chelmnet.pl 25.10.01, 11:40
      Marta! Duzo do opowiadania na temat Kriobanku - dzieki nim jestem w 3 tyg.
      ciazy. Polecam dr Wasilewskiego lub Dr Czecha - odradzam Redzko. Przygotuj sie
      na duze koszty - ok.8tys. Dobrze zorganizowani, ale nastawieni na in vitro a
      nie na leczenie. Godne polecenia to hotel na miejscu - sprawdza sie podczas
      stymulacji - tanio i czysto.
      Chetnie opowiedzialabym wiecj ale w pracy trudno pisac...Zadaj konkretne pytania
      • Gość: Marta Re: Kriobank - Białystok IP: 213.77.49.* 28.10.01, 11:18
        Dziękuję Patik za odpowiedź. Pytam o Kriobank ponieważ byliśmy z mężem tam na
        badaniach u doktora Wasilewskiego i zaproponowano nam inseminację. Trochę się
        boję bo nie wiem dokładnie jak to wygląda i czy jest to skuteczne...
        • Gość: Patik Re: Kriobank - Białystok IP: *.*.*.* 01.11.01, 12:59
          Czy skuteczna to nie wiem. Zaufanie do wasilewskiego mam dosyc duze - oprocz
          pieniedzy ktore bardzo chce zarobic bardzo tez chce miec wyniki - radzilabym
          sprobowac. Jak sie to odbywa technicznie to niestety nie wiem - potrzebna jest
          tez stymulacja jajnikow - wiec do in vitro juz nie daleko. Zycze powodzenia i
          bradze sprobowac. PPopros Wasilewskiego o ocene szansy w %. Jak masz miej niz
          30 lat to warto , jak powyzej 35 radze in vitro - ale nie jestem lekarzem.
          Powodzenia
          • Gość: Asia Re: Kriobank - Białystok IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 18:07
            Może znajdzie się jeszcze ktoś chętny do podzielenia się opiniami na temat
            Kriobanku. Parę miesięcy temu byłam na wyzycie w Klinice na Skłodowskiej.
            Wrażenia bardzo niekorzystne - dużo by gadać, może trafiłam na nieodpowiedniego
            lekarza. Na forum tylko nOvum i Szamatowicz, o kriobanku niewiele słychać, a
            podobno wcale nie są gorsi, choć na pewno wieksze koszty niż w klinice dr. Sz.
            (za to robią więcej badań i do in vitro przygotowują kobietę przez 2 mies.).
            Pomóżcie, bo trudno jest mi się zdecydować. Na pewno będzie to B-stok, ale
            gdzie się udać ??? help.
            • Gość: mini Re: Kriobank - Białystok IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 18:57
              Asiu!
              Ja swoje pierwsze IVF robiłam w Białymstoku w Kriobanku. Prowadził mnie dr
              Mrugacz.
              Cała stymulacja jest monitorowana w Kriobanku, ale na punkcję i transwer musisz
              się udać do szpitala. I tu jest pies pogrzebany.... Mimo iż w Kriobanku pracują
              lekarze "szpitalni" to czułam się trochę gorzej traktowana niż pacjentki
              Szamatowicza i s-ki. Nie mogłam się nikogo dopytać czy było ICSI czy tylko
              zwykłe IVF. Wiedziałam ile pobrano komórek ale już nikt nie udzielił mi
              informacji ile było dojrzałych.
              Generalnie nie mam żadnych uwag do Kriobanku, ale moim zdaniem powinni lepiej
              interesować się "swoimi" pacjentkami kiedy znajdą się już w szpitalu. Pewnie
              nie wpływa to na ich ogólne statystyki, ale dla pacjentek takie szczegóły są z
              pewnością ważne.
              • Gość: Asia Re: Kriobank - Białystok IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 19:35
                Droga mini!
                serdeczne dzięki za odpowiedź na moje wołanie, ale chciałabym Cię jeszcze
                trochę przepytać. Piszesz, że w Kriobanku robiłaś swoje pierwsze IVF, rozumiem
                więc, że były inne. Czy też w Białymstoku ? A co z cenami ? Ile kosztował Cię
                zabieg w Kriobanku i czy orientujesz się, jakie są koszty u dr. Sz.? Sorry, że
                tak się dopytuję, ale gdy człowiek nie wie gdzie iśc po pomoc, to każda
                informacja może zaważyć na decyzji. Znajoma, która jest umówiona w Kriobanku na
                marzec powiedziała mi, że tam stymulacja jajników trwa 2 cykle, w szpitalu
                tylko 1.Zdziwiła mnie trochę ta różnica w strategii, więc czy możesz powiedzieć
                coś więcej na ten temat? Na co konkretnie pomaga stymulacja w pierwszym mies.,
                rozumiem, że w drugim monitoruje się komórki i je pobiera. Czy robią tam jakieś
                badania przed zabiegiem ?, bo u Szamatowicza żadnych. Same niewiadome, można
                się załamać. Chciałabym, żeby ktoś zwiął mnie za rękę i zaprowadził gdzie
                trzeba, zdejmując z pleców całą odpowiedzialność. Ale nie ma lekko. Napisz więc
                proszę możliwie dużo, za wszystko będę ogromnie wdzięczna.
                • Gość: bubu3 Re: Kriobank - Białystok IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.01.02, 11:48
                  Miałam IVF-ICSI w Kriobanku. Mówisz pewnie o tzw. "długim protokole". Najpierw
                  Marvelon - tabl. antykoncepcyjne, żeby na fix wykluczyć ciążę i zlikwidować
                  ewentualne torbiele na jajnikach i wyregulować cykl,potem zastrzyk z
                  Diphereline (900,- zł), który ma wytłumić przysadkę. Potem po odczekaniu
                  zaczyna się stymulacja (Metrodin, Gonal - f i in. od 65,- zł za ampułkę
                  dawkowane indywidualnie po monitoringu E2 i USG). Kriobank jest bardzo drogi.
                  Wizyta + standardowe USG 120,- zł. Osobno płacisz za próbny transfer, sondę
                  itp. Wcale nie jest to więc od 2500,- do 4000,- zł jak wstepnie informują. I
                  faktycznie w szpitalu zostawią cię samą, chyba że wprost zażądasz wcześniej
                  obecności dr Kuczyńskiego i poprosisz go żeby wykonał transfer. Długo się
                  czeka, bo na transfer przychodzi od kilku do kilkunastu kobiet jednoczesnie.
                  W sumie cały zabieg wyniósł nas 12.000,- zł, nie przeprowadzają żadnych
                  dodatkowych badań, wymagane właściwie tylko HBS, HIV. Na plus ewidentnie bardzo
                  miła atmosfera w Kriobanku - szczególnie dr Wasilewski - dusza człowiek, tani
                  hotelik na miejscu, barek. Jak masz jakieś pytania - chętnie odpowiem.
                  • Gość: wa Re: Kriobank - Białystok, inseminacja IP: *.bogatynia.sdi.tpnet.pl 14.01.02, 20:25
                    Dziewczyny,
                    Czy ktoras odwazy sie i napisze o inseminacji nasieniem dawcy w Kriobanku?
                    Prawdobodobnie stane przed tym problemem i chcialabym jak najwiecej wiedziec.
                    Opinie nt. kwestii moralnych i obciazenia psychicznego mile widziane.
                    Serdecznie pozdrawiam i zycze powodzenia
                    • Gość: agata30 Do Wa IP: *.pw.edu.pl 18.02.02, 16:41
                      CZesc
                      Ja tez moze stane przed tym problemem i chetnie z toba o tym porozmawiam.
                      Napisz , jak chcesz na priv
                      agata30@poczta.gazeta.pl
                • Gość: mini Re: Kriobank - Białystok IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.01.02, 11:56
                  Asiu !
                  Chyba w żadnej klinice nie możesz po prostu przyjść i powiedzieć, że chciałabyś
                  IVF. Tak więc w Kriobanku zanim do czegokolwiek przystąpią robią pełną
                  diagnostykę Ciebie i partnera (chyba, że masz jakieś wcześniejsze wyniki z
                  innych klinik).
                  Ja zanim doszłam do IVF miałam inseminacje. Miałam jeszcze podane zarodki z
                  mrożenia ale też nic z tego nie wyszło. Ponieważ jestem z W-wy doszłam do
                  wniosku, że wygodniej (ze względu na pracę) będzie jeśli przeniesiemy się z
                  leczeniem tutaj.
                  Jestem już po drugim IVF, niestety też nieudanym. Czekają na mnie
                  jeszcze "mrozaczki" smile))
                  Co do kosztów to nie potrafię Ci podać konkretnych kwot. W Białymstoku (rok z
                  kawałkiem temu) było to ok. 5-6 tys. + noclegi. W W-wie (koniec zeszłego roku)
                  wyszło mi coś koło 9 tys. ale tym razem gorzej reagowałam na leki i musiałam
                  ich wziąć więcej. O kosztach u dr Sz. nie wiem niestety nic...
                  Rozbieżności w stymulacji (1 czy 2 cykle) wynikają z tego czy lekarz zdecyduje
                  o tzw. długim czy krótkim protokole. Podaję Ci adres strony gdzie jest to
                  dokładniej opisane www.dziecko.sitech.pl
                  O Kriobanku możesz się też więcej dowiedzieć z ich oficjalnej strony
                  www.kriobank.pl

Jeśli potrzebujesz jeszcze więcej szczegółów to napisz proszę na mojego priva
                  minolda@wp.pl
    • Gość: Betty Re: Kriobank - Białystok IP: *.chomiczowka.net.pl 20.05.02, 09:47
      Wspaniała klinika bardzo mili i kompetentni lekarze dr Wasilewski i Mrugacz.
      Jestem po In vitro .Cały zabieg odbywasię już w tej klinice. Polecam. Mam nie
      miłe doświadczenia po Novum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka