ap77 31.05.06, 12:35 Cholera bo u mnie juz po 2 mies. od laparo. cos zaczyna sie zbierac w jajniku (((((((((( jestem zalaman, nawet do in vitro nie wiem czy zdaze przystapic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k111 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 31.05.06, 17:30 W ciągu 2 miesięcy od odstawienia Zoladexu, czyli w sumie po 5 m-cach Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 31.05.06, 17:38 o gratuluje To podobnie jak umnie po 1 laparo. i Dipherelinie, po 4 mies. juz byla torbielka!!! I co teraz robisz z tym "gownem", bo inaczej tego nie moge nazwac? Ps. Dlatego nie jestm zwolenniczka anlogow, bo gucio daja! Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 31.05.06, 17:39 jeśli te objawy które miałam w poprzednim cyklu świadczą o powrocie endo. ( a wszystko na to wskazuje) to pojawiła się po ok. 18 miesiącach Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 31.05.06, 18:59 Ja miałam 2 lata temu laparoskopie po lap brałam 6 m-cy danazol miałam 5 inseminacji i pierwsze in vitro (oczywiście wszystko nie udane) ale endo jak narazie nie powraca. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: zuzia.777 31.05.06, 21:55 Tak Jolu już po ISCI ale niestety nie udanym tak trudno mi było przyjąć do wiadomości porażke ale już zastanawiam się nad następnym (może pod koniec sierpnia) Odpowiedz Link Zgłoś
capucine Re: zuzia.777 01.06.06, 10:38 A jak rozpoznajecie, że endo wróciła? Jakie objawy na to wskazują. Ja miałam laparo ponad rok temu i nie wiem jaki teraz jest stan. Lekarz twierdzi, ze bez kolejnego laparo nie da się stwierdzić. A ciąży jak nie było to nie ma więć coś jest dalej nie tak.... Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: zuzia.777 01.06.06, 10:44 rosna torbiel i boli (np. zrosty), ja latam na usg co tydzien (moinitoring) Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: zuzia.777 01.06.06, 12:03 masz mrozaczki ? a czy Twój M. ma dobre parzmetry nasienia? dlaczego miałaś akurat ISCI ? napisz coś wiecej.Proszę gdzie miałaś wykonywany zabieg i ile to kosztowało ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: zuzia.777 01.06.06, 12:57 Ja po 5 nieudanych inceminacjach zdecydowałam się na IVF zresztą lekarz już nie widział sensu robić następnych inseminacji. Mój mąż ma b. dobre nasienie ok 150 mln chłopaków o b. dobrej ruchliwości i żywotności itd. Że mam ISCI dowiedziałam się jak już miałam zarodki gdyż wyszło w trakcie że muszą naciąć "jaja" bo niechciały się wykluć ( to chyba taka jest różnica między IVF a ISCI).Mrozaczków niestety nie mam gdyż zapłodniło się 7 jaj ale z tego 3 były b. dobrej jakości i te trzy podano mi na transferze. Cała stymulacja trwała u mnie 7 dni bo bardzo szybko reagowałam na leki. Załapałam się jeszcze na czeski menogon i dlatego miałam b. tanią stymulacje tj. 1000 zł + leki po punkcji 300 zł i sam zabieg 4000 zł. Zabieg miałam wykonywany w Klinice IVF w Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: zuzia.777 01.06.06, 13:11 dzięki Ci Zuziu Bardzo a napisz mi jeszcze gdzie masz zdiagnozowaną endometriozę? ( ja w miednicy mniejszej ) i czy na naturalnych cyklach masz owulację? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: zuzia.777 01.06.06, 13:20 Ja miałam na prawym jajniku i na błonie brzusznej. Owu miałam przed laparo naturalnie a po laparo to ciągłe próby lecz na stymulowanych cyklach. Teraz jestem pierwszy cykl po in vitro bez leków i mam naturalną owu, lecz nie wierze w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: zuzia.777 01.06.06, 13:24 och Zuziu my to mamy problemy powiem Ci że a ile masz alt ? jak długo się staracie ? czasami to mi się już nic nie chce ( ja mam 33 lat i staramy się od 6 lat ) Odpowiedz Link Zgłoś
weronusia do jola733 01.06.06, 13:37 jola jak ja Cie podziwiam ja po półtora roku tracę nadzieję jak ja potrzebuje takich ludzi którzy potrafia dać nadzieję- 6 lat, podziwiam i gratuluje Ci cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: do jola733 01.06.06, 13:42 a co mam zrobić ? ja chcę być mamą nie wyczerpałam jeszcze wszystkich możliwości a wiem ,że można jeszcze coś zrobić najbardziej przerażają mnie koszty zapłodnienia pozaustrojowego Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.sz3 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 01.06.06, 13:52 ja miałam robioną laparo 9 m-cy temu i do tej pory nie powraca. Cały czas pod kontrolą - ale jutro idę do lekarza bo coś podejrzanie znajomo pobolewa mnie brzuch; ja miałam torbiel 7,5 cm na jajniku ale odpukać mam owulację; dwa jajniki funkcjonują... ale jakoś nic nie wychodzi ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: do jola 733 01.06.06, 14:00 Jola mnie też najbardziej przerażają koszty. Ja sie lecze prywatnie i za wszystko płaciłam: laparoskopie, 5 inseminacji, in vitro nie wspominając o lekach. Już mi sił brak a te palanty 1000 zł becikowego żałują. Teraz znowu zbieram na kolejne IVF a o godnym życiu moge tylko pomarzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
bee20 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 01.06.06, 13:29 No, troche mnie zmartwilyscie. Jestem swiezo po laparo - przedwczoraj. I oczywiscie mam nadzieje, ze ta cholera nie powroci, przynajmniej nie tak szybko. A czy ktorejs w was udalo sie zajsc po laparo? Potrzebuje optymistycznych wiadomosci! Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 01.06.06, 13:35 ja miałam juz dwie i niestety ciąży nadal brak ale nie martw się na zapas, bo są takie dziweczyny którym się udaje Odpowiedz Link Zgłoś
bee20 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 01.06.06, 13:42 Zycze nam wszystkich, by jakos sie udalo! Osobiscie nie sadze, bym podchodzila do drugiej laparo. Co prawda nie byla ona taka straszna (przeprowadzalam ja amublacyjnie, wiec wieczorem juz bylam w domu), a jednak... zawsze jest to wielki stres. Pozostaje mi nadzieja... Pozdrawiam wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
ap77 Re: Jak szybko wrocila u was endo. po laparo? 01.06.06, 13:50 hej dziewczynki! Ja tez jestem po dwoch i nic! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: do jola 733 01.06.06, 13:51 Jolu właśnie mój wiek to moja zaleta. Lecze się 2,5 roku w maju skończyłam 23 lata a podchodząc do in vitro miałam jeszcze 22 lata i byłam najmłodszą pacjentką w swojej klinice przy podejściu do IVF. Mój lekarz nazywa mnie żartobliwie "małolat po przejściach" a jak przyszłam na pierwszą wizyte do niego to żartował że on dzieci nie leczy. Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: do jola 733 01.06.06, 14:04 Faktycznie Zuziu wiek jest Twoja zaletą ja na in vitro jeśli będzie trzeba wezmę kredyt i będę spłacać ....Zuziu czekam na dobre wieści od Ciebie powodzenia w dalszym leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia.777 Re: do jola 733 01.06.06, 14:31 Ja też życze powodzenia tobie i wszystkim starającym. Odpowiedz Link Zgłoś