31.05.06, 16:27
Dziewczyny proszę o interpretację. W 3dc robilam badania, dodam, ze w
poprzednim cyklu mialam laparoskopię z powodu PCOS, i wyniki mam następujące:
FSH: 3,78 MIU/ml
LH: 28,25 MIU/ml
Estradiol 854 pg/ml
Co o tym myślicie?? Właśnie biorę pierwszy dzień CLO 2x1 tabletka.
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: LH i FSH 31.05.06, 19:49
      no Twoje LH to za duże. ale ja się na hormonach niespecjalnie znam.
      koniecznie monitoruj cykl kiedy bierzesz clo.
      • bbaja Re: LH i FSH 01.06.06, 11:51
        Dziękuję bardzo, proszę Was jeszcze dziewczyny o opinie. Naprawdę będę wdzięczna
        • ewa.analityk1 Re: LH i FSH 22.06.06, 12:28
          no wyniki są bardzo złe sad musisz jeszcze sprawdzić Testosteron, SHBG,
          Prolaktynę. Masz nadwagę, hirsutyzm.
          polecam z całego serca dietę na PCOS naprawdę daje świetne efekty
    • tymonka30 Re: LH i FSH 01.06.06, 15:35
      LH za wysokie. Stosunek LH:FSH > 1,5 potwierdza twoje PCO. U Ciebie jest pow. 7!
      Estradiol w 3dc powinien być <75 pg/ml. Poziomy niższe są lepsze do stymulacji.
      Podwyższone E2 może oznaczać obecność torbieli lub obniżoną rezerwę jajnikową. A
      Z przykrością stwierdzam, że te wyniki nie za dobresad Byłaś u gina z nimi?

• bbaja Re: LH i FSH 02.06.06, 13:20
        no wlasnie bylam i powiedzial ze wyniki są dobre, ze jest z nich zadowolona.
        Mam brac clo i 10 dnia na usg. Moze znaczenie ma tutaj, ze w poprzednim cyklu
        mialam laparoskopie i poxniej nie dostalam normalnej miesiączki. Musialam wziac
        przez 7 dni tabletki antykoncepcyjne Novonette aby wywolac bardzo skromna
        miesiaczke. Myslisz, ze z tego stymulowania cos bedzie?? Czy ty masz regularne
        miesiaczki? Dzieki za odpowiedz. Mam tyle pytan i tak straszny brak odpowiedzi
        na nie.
        • tymonka30 Re: LH i FSH 02.06.06, 17:44
          Wszystko może...
          na te pytanie nie ma prawdziwej odpowiedzi. Niestety...
          Moje @ są bardzo nieregularne, od 2 miesięcy do pół roku!
          Bierz to clo, wszystko się okarze na wizycie u gina, ono jest po to, żeby
          wywołać jajeczkowanie więc...
          koniecznie napisz jak będziesz po.
          A propos! A kiedy się wybierasz?

• bbaja Re: LH i FSH 04.06.06, 20:35
            na monitoring wybieram sie jutro i juz potwornie sie denerwuje. Mam nadzieje,
            bardzo w to wierze, ze bedzie ok. Powiedz mi jeszcze jezeli twoje miesiaczki sa
            az takie nieregularne, czy nie dostajesz jakis lekarstw aby je wyregulowac.
            Zastanawialam sie tez nad tym co piszesz intuicjo, ze najpierw powinno sie
            wyrownac poziom LH i FSH. Zastanawia mnie jednak dlaczego moja gin i
            endokrynolog nie powiedzieli ze sa to zle wyniki. Mowia ze jest ok i ze robimy
            stymulowanie.
            • tymonka30 Re: LH i FSH 05.06.06, 19:06
              Biorę duphaston cały czas. Lub antykoncepcyjne gdy nie chcę być w ciąży.
              • bbaja Re: LH i FSH 06.06.06, 10:32
                wlasnie wracam z USG w 11 dc pecherzyk mial 15,5mm i endo 7mm. Podobno nie
                najgorzej. Mam isc w 14 dniu skontrolowac. Jezeli w tym cyklu sie nie uda to od
                nastepnego stymulacja gonadotropinami. Co sie z tym wiaze?? CZy 14 dzien to aby
                nie zapozo aby ewentualnie podac pregnyl?? Tymonka jak bierzesz duphaston to od
                ktorego dc?
                • tymonka30 BBAJA! 22.06.06, 09:14
                  Co u Ciebie?????????????????
                  • bbaja Re: BBAJA! 22.06.06, 14:05
                    niestety poprzedni cykl skonczyl sie fiaskiem. pecherzyk urusl do 19 mm w 15dc
                    a w 16 dc dostalam miesiaczke co bylo bardzo dziwne. Teraz w tym cyklu dostalam
                    Menopur i w 11 dc mialam 19,4mm pecerzyk. Dziasiaj czyli w 12 dc mam wziac
                    pregnyl i mam nadzieje ze sie uda. Napisze jak bedzie po. Trzymajcei kciuki
                    • tymonka30 Re: BBAJA! 22.06.06, 14:24
                      Aaa to ja podobniesmile Z tym, że dziś już idę sprawdzić czy pęcherzyk pękł,
                      pregnyl był w pon., działaliśmy 3 dnismile
                      • bbaja Re: BBAJA! 23.06.06, 15:33
                        strasznie ci gratuluje i strasznie zazdroszczę. Powiedz mi ile pregnylu
                        dostałaś? Ja wzielam wczoraj 5000. Jutro ide na usg sprawdzic czy pekł. Jeżeli
                        nie pekni a bedzie to 14 dc to czy brac jeszcze jeden pregnyl?? Jak myslisz??
                        Nie moge sie skontaktowac z moją Pania doktor bo akurat jest na urlopie. OJJJ
                        ALE MASZ FAJNIE!!!
    • intuicja77 Re: LH i FSH 03.06.06, 20:31
      wiesz , nie chcę cię martwić , ale też mam PCOS i lekarka która mnie leczyła
      po zobaczeniu wyników LH i FSH stwierdziła , że dopóki nie obniżymy LH nie ma
      sensu podawanie CLO / proporcje miałam jak 2:1 więc lepsze niż u Ciebie/, byłam
      bardzo rozczarowana , bo bardzo czekałam na tą stymulację.
      Przez 3 miesiące zażywałam Diane i równocześnie na początku kazdego cyklu
      robiłam badania.
      Dopiero gdy poziom LH i FSH się prawie zrównał zaczełam dostawać CLO ,
      oczywiście monitoring , potem Pregnyl.
      O tym ,że kobieta wiedziała co mówi i robi niech świadczy fakt , że jestem w 38
      tc i 19 czerwca czekamy na naszego Piotrusiasmile
      Jestem z Krakowa , jeżeli interesują Cię namiary na tą lekarkę.

Poszukaj mądrego lekarza. Powodzenia!!
      • asiunia555 Re: LH i FSH 03.06.06, 20:52
        a jakie było Twoje LH i FSH przed obniZeniem?
        • iii10 Re: LH i FSH 05.06.06, 18:08
          a jaki powinien być prawidłowy stosunek LH:FSH?
          • tymonka30 Re: LH i FSH 05.06.06, 19:07
            ok. 1.
      • caryca11 Re: LH i FSH 05.06.06, 18:36
        u kogo w Krakowie sie leczylas? Mozesz podac namiary na tego lekarza?
        Pozdrawiam Ola
      • zu_a Re: LH i FSH 26.06.06, 12:37
        Intuicja, u kogo sie leczysz?
    • zu_a Re: LH i FSH 22.06.06, 09:02
      czesc
      moje ostatnie wyniki z 3dc:
      fsh 5,78
      lh 12,2
      gin zalecila mi lykanie diane-35, pozniej ponowne badanie poziomu fsh i lh i
      zobaczymy
      tez sie dowiedziala, ze nie ma sensu stymulacja owu pzy takim wyniku lh
    • zu_a Re: LH i FSH 26.06.06, 12:39
      Bbaja
      ja ci moge jeszcze zaproponowac dwa miejsca w ktorym mozna sie poradzic
      ginekologow:
      www.nasz-bocian.pl i www.starania.pl

wg mnie koniecznie powinnas zasiegnac opinie jeszcze jakiegos gin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka