Dodaj do ulubionych

Leki na "zabojczy"sluz

06.06.06, 08:48
Witajcie

Czy ?luz "nieprzepuszczajšcy i zabójczy" dla plemników, można jako? leczyć,
żeby jednak przepu?cił plemniki?
Obserwuj wątek
    • majorka79 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 08:50
      Nie można leczyć. tzn. podobno może pomóc kilkumiesięczna abstynencja lub
      jakieś leki sterdydowe, ale raczej nikt tego nie praktykuje. jedyne wyjście to
      inseminacja.
      ps. ja też to mamsad(((((((((((((
      • lilithv Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 09:47
        Jeeeeezzzuuuuuuu
        No to mnie pocieszyła?...Współczuję Ci także.Słyszałam gdzie?, że acard 75 raz
        dziennie na noc pomaga, miałam nadzieję, ze kto? mi to potwierdzi z własnego
        do?wiadcenia...ech, nie ma lekko, oj nie...
        • majorka79 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 09:52
          no wlaśnie nie jest lekkosad(((((((((

nie słyszałam o tym acardzie, a co to za lek? na co?
          może ktoś inny Ci potwierdzi...
        • asiunia555 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 10:26
          nie wiem nic czy wrogi śluz można "zaleczyć" ale o acardzie na mamo-tato
          znalazłam takie coś. więc tylko wklejam do poczytania.

"Kwas Acetylosalicylowy
          Czyli niska dawka aspiryny (do 81 mg na tabletkę) wydaje się przynosić dużą
          zasługę dla poprawy płodności. W Polsce można zakupić preparat o nazwie Acard®
          (75 mg). Jeśli podejrzewasz się o poronienia, jeśli poroniłaś w przeszłości,
          zapytaj lekarza o tę formę leczenia. Niektóre typy poronień związane są ze
          słabo rozwiniętą śluzówką macicy. Inne z obecnością antyciał
          antyfosfolipidowych. Są to białka, które związane są problemami krzepliwości.
          Mogą prowadzić do powtarzających się poronień. W takich wypadkach istnieje
          zmniejszony dopływ krwi do rozwijającego się zarodka z powodu zbytniej
          krzepliwości krwi. Aspiryna redukuje ryzyko zakrzepów. Poprawia jakość śluzówki
          macicy, dopływ krwi do jajników i macicy. Dzięki temu wspomaga pracę układu
          rozrodczego, w tym wzrastanie pęcherzyka z dojrzewającym jajeczkiem wewnątrz.

Uwaga: Nie bierz „aspiryny”, jeśli masz uczulenie na kwas acetylosalicylowy,
          cierpisz na skazę krwotoczną i zaburzenia krzepnięcia krwi, chorobę wrzodową
          żołądka i/lub dwunastnicy, stany zapalne przewodu pokarmowego. Przeciwwskazane
          jest także branie w okresie ciąży i karmienia, u chorych z zaburzeniami
          równowagi kwasowo-zasadowej (np. w cukrzycy, mocznicy, tężyczce). Każda osoba,
          która chciałaby rozpocząć terapię aspiryną powinna wpierw doradzić się lekarza.
          Chociaż w pełni tego nie przebadano, branie aspiryny codziennie w zasadzie nie
          może zaszkodzić. Szczególnie, że może pomoc w poprawie płodności. Ostrożnie
          jeśli masz astmę, niewydolność nerek i poważne schorzenia wątroby, stosujesz
          doustne preparaty przeciwcukrzycowe lub wkładkę wewnątrzmaciczną. Niektórzy
          lekarze nie sprzeciwiają się braniu niskich dawek aspiryny w momencie zajścia w
          ciąże, chociaż inni będą oponować. Zapytaj lekarza tak szybko jak dowiesz się o
          ciąży czy kontynuować leczenie.

Efekty uboczne: Może wydłużyć czas krzepnięcia, rzadko powodować odczyny
          uczuleniowe, pocenie się, szum w uszach, nudności, wymioty, zawroty głowy,
          objawy ze strony przewodu pokarmowego, zwiększone krwawienia miesiączkowe.

Dawkowanie: Do 81 mg preparatu dziennie. Nie stosować na 5-7 dni przed
          planowanym zabiegiem operacyjnym. Nie ma znaczenia firma jaka wyprodukowała
          lek, dopóki nie zawiera więcej niż 81 mg na tabletkę."
    • majorka79 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 09:55
      o rany, poczytałam o tym acardzie:

WSKAZANIA:
      Zmniejszenie tendencji do agregacji płytek krwi i zmniejszenie krzepliwości
      krwi: w chorobie niedokrwiennej serca, (niestabilna choroba wieńcowa, stan po
      zawale mięśnia sercowego), w zapobieganiu powikłaniom zawałowym, profilaktyce
      wtórnego zawału i zmniejszeniu ryzyka nagłego zgonu sercowego; u pacjentów po
      wszczepieniu pomostów aortalno-wieńcowych, angioplastyce wieńcowej. W
      zapobieganiu zatorom naczyniowym i udarowi mózgu u chorych z przewlekłym
      migotaniem przedsionków; po przebytym epizodzie zatorowym mózgu, w zarostowej
      miażdżycy tętnic obwodowych.

jaki to może mieć związek ze śluzem????????
      • lilithv Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 10:01
        No wła?nie nie wiem...
        Tzn,generalnie jest to lek KONKRETNIE ze wskazaniem na miażdzycę, ale...wła?nie
        poprzez to, że wpływa na rozrzedzenie krwi, ma dobry wpływ na endometrium.I
        podobno zauważono, że również na ?luz, który jest bardziej przepuszczalny,
        rozrzedzony i mniej "agresywny".Nie chodzi tu o sam lek, chodzi o kwas
        acetylosalicylowy, czyli składnik polpiryny, aspiryny, asprocolu, upsarinu
        itp. Ale wła?nie acard ma najbardziej "rozrzedzajšce"działanie, pewnie jest tam
        jeszcze "co?", co współdziałajšc z kwasem acetylosalicylowym, działa tak a nie
        inaczej.I ponoć ma również dobre działanie na ?luz.
        • majorka79 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 10:06
          hmmm. może i coś w tym jest, ale skoro wplywa na rozrzedzenie krwi, a tym samym
          zmniejsza krzepliwość krwi, to nie jest ot taki sobie lek i bez wskazania
          lekarza to bym chyba się bala to łykać...
          a tobie lekarz o tym powiedział?
    • to-ja-007 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 10:33
      Acard na pewno nie pomaga na wrogi sluz!
      Jesli juz to inseminacja i/albo sterydy. Nie wiem dlaczego niektore sie tych
      ostatnich tak panicznie boja. Stosuje sie je w malych dawkach i nie daja skutkow
      ubocznych.
      Poza tym jesli ktos sie boi wziac steryd przed zajsciem w ciaze to ciekawe co
      maja powiedziec kobiety z poronieniami nawykowymi, ktore musza brac sterydy w
      ciazy i nie tylko sterydy ..... :-o

• ewa.sz3 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 11:22
        Ja brałam akard- ale nie na śluz tylko na lekkie rozrzedzenie krwi. Fakt, że
        zapisał mi to ginekolog ale niestety nie na śluz. Nie słyszałam o takim
        magicznym leku...
    • korlewna Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 11:17
      1) sterydy... pomagają, albo i nie... nie ma regul, a działaja bardzo krotko.
      2)Szczepionki - wielu lekarzy poddaje w wątpliwośc ich skuteczność jako
      likwidowanie wrogiego sluzu.
      3)wstrzemięzliwość seksualna lub stosunku z prezerwatywą... minimum pol roku.
      Skuteczność śmiesznie niska (2-5 %, zaleznie od żrodel)

Tak naprawdę kazdy uczciwy lekarz zajmujący się nieplodnością skieruje
      delikwentke z wrogim śluzem na iui. I na Boga.... nie taki wilk straszny, a
      inseminacje się udają!!!
      Pozdrawiam i powodzenia
      • lilithv Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 11:30
        Boze, Dziewczyno, nie boje sie IUI, mialam juz dwie!!!Zreszta, czego tu sie
        bac!!Nie o to chodzi, ze boje sie IUI, czy w ogole jakiegokolwiek zabiegu, tu
        chodzi o zwiekszenie szans na naturalne "zaskoczenie". Bo przeciez rowniez o to
        miedzy innymi chodzi, prawda??Jestem lekko "uprzedzona" do IUI, po dwóch efektu
        brak...Wiec chyba moje pytania sš zrozumiale?
        • lilithv Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 11:31
          Acha i jeszcze - Dzieki wielkie Asiunia555!!!
        • korlewna Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 12:07
          nie kapuję.... czy ja twierdze, ze Twoje pytanie są niezrozumiałe??
          Odpowiedzialam tylko na post, pisząc to co wiem, a potem to co myślę.

Co do Twoich uprzedzeń to się nie dziwię, ale pamiętaj o tym, ze przy samym
          wrogim śluzie skuteczność iui jest niemal taka sama jak skuteczność stosunku
          lozkowego u ludzi zupelnie zdrowych, bez zadnych nieprawidłowości, czyli
          statystycznie wynosi ok. 20 %. A tak naprawde to sa statystyki, a ujednym udaje
          się za pierwszym razem, a innym za 8. Ja na Twoim miejscu bym się nie poddawała.
    • sun32 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 13:08
      Moja koleżanka miała zalecone picie syropu Guajazyl. Podobno niektórym pomaga
      bo rozrzedza śluz. Jej jednak nie pomogło, udało się po pierwszej IUI smile
      • tekla12 Re: Leki na "zabojczy"sluz 06.06.06, 13:15
        Zabójczy śluz nic nie znaczy jeśli nie wiadomo dlaczego taki jest. Jeśli z
        powodu przeciwciał przeciwplemnikowych to leczy się inaczej jeśli ASA są męskie
        a inaczej jeśli żeńskie. Jeśli w śluzie są bakterie to też jest zabójczy. Jeśli
        PCt był wykonany w złym momencie to też będzie wrogi śluz. Jeśli I faza cyklu
        jest do kitu to też śluz będzie zabójczy. Leczenie - w zależności od przyczyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka