Dodaj do ulubionych

Czym zastąpić bromergon?

10.07.06, 22:48
Witajcie. Od 3 miesięcy biorę bromergon. Najpierw pół tabletki a teraz sama sobie zwiększyłam dawkę do całej tabletki. Jestem niecierpliwa. Lecz po tym leku nie czuje się ogólnie zbyt dobrze. Z tąd moje pytanie czy któraś z was brała lek ziołowy castagnus. Jak tak to jaką dawką zastąpić jedną tabletkę bromergonu? Pilnie czekam na jakieś wieści
Obserwuj wątek
    • wiola1977 Re: Czym zastąpić bromergon? 11.07.06, 07:44
      cześć, czy mogłabyś napisać co to znaczy, że nie czujesz się zbyt dobrze po
      bromergonie? ja wzięłam dopiero kilka tabletek (też po pół na dobę) i jestem
      jakaś "przymulona". Zastanawiam się czy to możliwe żebym tak się czuła po tym
      leku.
      • dagps Re: Czym zastąpić bromergon? 11.07.06, 07:49
        wszystkie leki z bromkryptyna dzialaja silnie na uklad nerwowy, po dwoch tygodniach jesli nie przejda silne objawy warto zastaic bromergon innym: bromocornem, ergolaktyna, alo duzo drozszymi, ale nie dajacymi objawow ubocznych: parlodel albo norpolac
    • karkarkar Re: Czym zastąpić bromergon? 11.07.06, 09:50
      Ja biorę dostinex. 1/4 tabletki co tydzień (czyli jedna tabletka na miesiąc).
      Tabletka kosztuje od 40-52 zł - zależy od apteki. Skutki uboczne - brak.
      Bromergon to lek z przed 30 lat stąd takie działanie.
      • aniaresz Re: Czym zastąpić bromergon? 11.07.06, 21:21
        Skutki uboczne po bromergonie to straszne bóle głowy, bardzo spada ciśnienie i ja mam nudności. Najgorzej było przez pierwsze 2 tygodnie. Jak podniosłam dawkę to znów wróciły. Interesuje mnie lek ziołowy. Czy ktoś wie jaką dawką zastąpić. Podobno bromergon można brać na początku ciąży a dostinex nie za bardzo.
        • wiktoria33 Re: Czym zastąpić bromergon? 11.07.06, 21:38
          ja nie mialam zbyt wielkich skutkow ubocznych , tabletke bierzesz tuz przed snem
          a z castagnusem radze nie ryzykowac, niby lek ziolowy ale mnie rozlregulowal
          calkowicie okres
          • aniaresz Re: Czym zastąpić bromergon? 11.07.06, 22:08
            Bromergon biorę na noc ale na drugi dzień się źle czuje. Ile brałaś castagnusa? Dziwne że cię rozregulował bo powinno być odwrotnie. Ja mam cykle regularne to nie wiem czy ryzykować. Większość dziewczyn na forum jest zadowolona z costagnusa. To już nie wiem sama.
            • euna Re: Czym zastąpić bromergon? 12.07.06, 01:10
              ja brałam bromergo i bardzo źle go znosiłam. po miesiącu lekarz zmienił na
              Norprolac - znakomicie go znosiłam i co więcej poskutkował. Niestey to bardzo
              drogi lek.
        • karkarkar Re: Czym zastąpić bromergon? 12.07.06, 08:27
          Z tego co ja wiem od mojego lekarza, to właśnie dostinex w początkowej fazie
          ciązy jest mniej szkodliwy dla organizmu niż bromergon.
          • aniaresz Re: Czym zastąpić bromergon? 12.07.06, 18:22
            Ja lekarza nie pytałam który może bardziej zaszkodzić, ale na forach czytałam na ten temat. Już sama nie wiem. Co lekarz to inna teoria a my przecież nie jesteśmy królikami doświadczalnymi.
            • ash_74 Re: Czym zastąpić bromergon? 12.07.06, 19:16
              Słyszałam o leku ziołowym Agufem, który też podobno poprawia prolaktynę,
              tzn.zbija. Nie brałam więc głowy sobie nie dam uciąć smileale działa podobnie jak
              castagnus
    • nulki1 Re: Czym zastąpić bromergon? 12.07.06, 20:58
      Faktycznie bromergon jest lekiem mniej oczyszczonym dlatego tak zle mozna go
      znosić,odpowiednikiem jest parlodel,ale niestety bardzo drogi.To jest lek
      orginalny,zresztą jak zapytasz q aptece to pani powinna wszystko tobie wyjaśnic,
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka