Dodaj do ulubionych

chyba nici z IUI

24.07.06, 19:32
miałam dwie IUI w tym cyklu. wczoraj gin podał mi zastrzyk na pęknięcie,a
dzis stwierdził,że nie pękł.Spodziewaliśmy się szczytu na piątek (podał mi
wtedy nasionka),w sobotę umierałam z bóli owulacyjmych.Czy dobrze zrobił
podając mi dwa razy nasienie ?Czy zdarzają się takie sytuacje?Od jutra
3x1duphaston.Babki pomóżcie i wesprzyjcie.
Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: chyba nici z IUI 24.07.06, 19:36
      duphaston dostałas raczej w takiej sytuacji na wchłoniecie sie pecherzyka. No
      niestety takie sytuacje sie zdarzaja, a to ze Ci podał nasienie dwa razy to po
      prostu chciał dobrze. Ja miałam juz trzy iui i zawsze pecherzyki pekały a i tak
      nic z tego( zaszłam w ciaze naturalnie w nastepnym cyklu po ostatniej iui).
      Moze powinnas dostac silniejszy zastrzyk na pekniecie, np 10000 j pregnylu, co
      prawda nie wiem jaki dostałas ale moze znajdzie sie cos mocniejszego.
      • coco17 Re: chyba nici z IUI 24.07.06, 19:50
        Mi w zeszłym cyklu pękły pęcherzyki.I nic.Wiesz ,gin nie powiedział jaki
        zastrzyk dostałam.Zastanawiam się czy potrzebnie mi robił podanie nasienia dwa
        razy w tym cyklu jeśli nie pękło.Ile razy miałaś IUI?Ile razy Można mieć?Do
        skutku,czy do poddania?
        • agnieszka.krak Re: chyba nici z IUI 24.07.06, 19:54
          2 pierwsze razy raz, a przy trzecim podwojnie. I nie przejmuje sie ze pekły i
          sie nie udało mi juz 3,5 roku pekaja jest super a i tak nic z tego. w czerwcu
          udało sie ale niestety tylko na 6 tygodni
          • coco17 Re: chyba nici z IUI 24.07.06, 20:06
            kiedyś wyjdziemy z tego forum jako szcześliwe i bedziemy pocieszac takie jak my
            teraz
            • majorka79 Re: chyba nici z IUI 24.07.06, 21:17
              u mnie było podobnie, ale w końcu pękły.
              A było tak: mam 25-26 dniowe cykle i owu ok. 11 dc. w 11 dc poszłam na usg i
              był pęcherzyk 20mm i drugi mały 10mm. latałam co dzień przez 3 dni na usg i
              badanie LH aż do 13 dc, kiedy pęcherzyk miał 23mm i był pik LH. więc następnego
              dnia zrobiono mi IUI. poszłam następnego dnia zobaczyć czy pękł i NIC. a miał
              już 28mmsad a ten drugi urósł do 19mm. cykl naturalny. no więc podano mi pregnyl
              i żeby ratować sytuację zrobiono znowu IUI. to był 15 dc. dziś byłam na usg
              (18dc) i oba cholerstwa pękły, ale nie wiem kiedy czy 16, czy 17 dc.
              no więc myślę, że i w twoim i w moim przypadku lekarz robiąc drugą IUI chciał
              ratować sytuację, bo szkoda było tego pierwszego podania.
              • coco17 Re: chyba nici z IUI 25.07.06, 23:37
                dzieki majprka.ja czekam na nastepne pecherzyki i powtorze IUI w nastepnym
                cylku.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka