14.08.06, 22:15
Jestem po konkretnym urlopie. Odstawiłam wszystko, co brałam, nawet to, czego
nie powinnam.
Konkretnie się pochorowałam, więc nie było sensu brać hormonów.
A teraz ???
Ostatni okres na hormonach był 10 lipca. A teraz ??? Brzuch boli jak w czasie
okresu, piersi wielkie, ale już nie bolą, troszkę plamienia.
Cóż. Teraz już bez hormonów nawet okresu nie dostaję!!! Niesamowity
początek "nowej walki"
Pytanie tylko,kiedy pójść do lekarza???
Prosić o prochy na wywołanie, czy potraktować to plamienie jako
okres?????????????
Szok!
Dagmara - pozdrawiamsmilei smacznego
Mila - gratuluje i trzymam kciukismile
Ogólnie jakoś mało pozytywnych niespodzianeksad
Obserwuj wątek
    • asiunia555 Re: Wracam! 14.08.06, 23:17
      cześć Kociak. ja miałam teraz tak samo. miesiączka 29 czerwca potem 3 sierpnia
      plamienie cały tydzień po 2 krople dziennie w nocy nic. poszłam do gina kazał
      zrobić betę bo bał się tego plamienia. wyszło że nie. więc kazał mi uznać te
      plameczki za miesiączkę. także ogólnie wsyztskim się coś tak musi pokiełbasićsad

fajnie że jesteś brakowało Ciebiesmile
      pozdrawiam i pamiętaj że nigdy nic nie wiadomo może akurat jesteś w ciąży!!!smile
    • tymonka30 Re: Wracam! 15.08.06, 06:44
      Kociak może po prostu idź odrazu, opiszesz ginowi wszystko i coś postanowi. Te
      @ potrafią być rzeczywiście czasem dziwne, u mnie też, niby po hormonach a
      zawsze inne i w innym terminie.
      • dagps Re: Wracam! 15.08.06, 08:09
        dzien dobry prosze pani!
        a co pania tak zasialo? toz tu za pania tesknili, a jak asia wyjechala to tylko tymonka podtrzymywala moje forumowe uzaleznienie, a pani to co???

ty do doktora moja droga, sprawdzac czy nie ciaza (wiem ze to durne, ale tak tzreba) i wywolywac ewentualnie, no i do roboty.
        • mila_do_nieba Witaj Kociak i powodzenia w nowej batalii :-) 15.08.06, 09:52

• kociaczek22 Re: Wracam! 15.08.06, 10:10
      Test zrobiony
      Oczywiście, że ujemny
      Dzwonie do Novum, zaczynam na całego, ale jakoś mało entuzjastycznie
      Miłego dnia dziewczyny
      • dagps Re: Wracam! 15.08.06, 13:13
        milego entuzjazmu kociakwink
        • kociaczek22 Re: Wracam! 15.08.06, 13:46
          Jest dobrze, @ przyszła
          Grunt to nie panikowaćsmile
          Dagmara ja też zaczynam przygodę z metforminą
          Jest to jakby początek bo po miesięcznej przerwie organizm pewnie się odzwyczaił
          Całkiem niedawno byliśmy przekonani z mężem, że ten rok jest naszsmile
          Jakoś szybko mija, tylko 4 próby pozostały
          Coś okropnego
          Do tego 8.08 skończyłam 31 lat
          To dopiero jest szoksmile
          • asiunia555 Re: Wracam! 15.08.06, 14:25
            Kociak to dobrze że pryszła @ przynajmniej wiesz jak jest. teraz do roboty.
            ja wiem że jestem w nowym cyklu...nie umiem jednak stwierdzic który dzień.
            jeśli pierwszy dzień jedynej plamki uznać za pierwszy to mam jakiś 12-13 d.c.
            więc trzeba zacząć działaćsmile
            też mam takie jak Ty uczucie że ten rok się szybko skończy...czas pędzi jak
            oszalały...sad
            pozdrawiam
            ps. jutro do pracy po 2,5 tyg. przerwie - nie wiem jak to przetrwac!!!!
            • tymonka30 Re: Wracam! 15.08.06, 16:10
              Kto wie, może się jeszcze uda w tym roku - byłoby bosko!!!
              • kociaczek22 Re: Wracam! 15.08.06, 16:35
                No tak, alebiorąc pod uwagę, że raz jest torbiel, a raz owulacja to jeszcze
                tylko 2 próby w tym roku
                Trzeba by było mieć cholerne szczęście, a mnie jakoś oststnio prześladuje
                cholerny pech
                Najpierw uczulenie na antybiotyk, miałam coś w rodzaju zapaści. Do tej pory
                strasznie się męcze.
                Później osa wpadła mi do kawy i ugryzła mnie w wargę!!!
                Ciekawe,co jeszcze mnie spotkasad
                Jestem strasznie zestresowana
                Najbezpieczniej będzie w ogóle nie wychodzić z domusmile
            • kociaczek22 Re: Wracam! 15.08.06, 16:32
              Asiunia daj spokójsmile
              Ja wracam do pracy po przerwie dwumiesięcznejsmile
              Pracuje w szkole
              To dopiero jest szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • ola.x1 Witaj Kociaczek 15.08.06, 16:44
                Witaj, zastanawiałam sie co się z tobą stałosmile
                jak widać starania też bez efektusad J amiałam 3 IUI
                i jak narazie wystarczy wyrzucania pieniędzy
                w przysłowiowe błoto, bo mam takie wrażenie w Novum.
                Wkurzają mnie, że nie pracują w Novum w niedzielę, a
                ja miałam dwie ostatnie inseminacje w sobotę i nie mogłam sprawdzić czy
                pękły pęcherzyki. Taką kasę "koszą", a nie mogą ustalić dyżurów
                w niedzielę. Sukces ich przerósł!

Teraz piję ziółka Soroki i to wszystko. Postanowiłam
                "wrzucić na luz".
                • kociaczek22 Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 16:52
                  No nie powiem, żebym szła do Novum z uśmiechem na twarzy.
                  Z tym, że ja na starcie usłyszałam, że przede mną długa droga
                  Trzymam się tego i staram się nie nakręcać specjalnie. Z drugiej strony jestem
                  zmęczona.

Odpoczęłam od hormonów. Znowu żyłam "normalnie". Chyba najbardziej boje się
                  powrotu do tej garści prochów, do depresji, tycia.

Przykro troche.
                  • ola.x1 Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 18:00
                    A czemu ci powiedzieli, że przed tobą długa droga???? Z tego co pamiętam hsg
                    masz w normie i jesteś dość młoda. Mi z kolei powiedzieli mniej więcej, że
                    jestem dość stara i trzeba się pospieszyćsmile)
                    • kociaczek22 Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 18:06
                      Przede mną długa droga ze względu na to, że przyczyną mojej niepłodności jest
                      pco. Przynajmniej tak twierdzi Czerkwiński. Pewnie ma doświadczenie i wie co
                      mówi.
                      Wiem, że kobiet o wiek się nie pyta, więc zapytam,który jesteś rocznik?smile
                      A w ogóle u kogo się leczysz?
                      • tymonka30 Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 19:04
                        Kociak u mnie to samo. Żeby cykle były prawidłowo długie to byłyby 4 szanse a
                        tak! Ciągle mi coś wyskakuje. Też miałam raz torbiel, strasznie mi się wtedy
                        wszystko pomieszało... dostałam jakiś dziwny okres po kilkudziesięciu dniach a
                        teraz 9 dzień po duph. i nadal czekam na @ a cykl doszedł już do 41 dni. A z
                        PCO jest różnie - nie zawsze to musi być dłuuuga droga.
                        • dagps Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 19:31
                          to ja nie bede mowila ani liczyla nawet ile mam szans w tym roku na samej metforminie przez najblizesze 2 miesiace. ale luzik.
                          • kociaczek22 Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 20:14
                            Pewnie, że luziksmile
                            Właściwie zaczynam od samiusieńkiego początku.
                            Odstawiłam na ponad miesiąc bromek i metforminę.
                            Zaczną się te same mdłości, senność, depresja, tycie.

Damy radę!!!
                            Co nam innego pozostaje???????????????????
                            • mila_do_nieba Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 21:24
                              Kociak a nie myślałaś żeby Novum zmienić na Invimed? Podobno mają tam bardziej
                              indywidualne podejście do pacjentek, w Novum chyba bardziej stawiają na in vitro
                              niż IUI czy naturalsy. Tak mi przyszło do głowy czytając watki innych dziewczyn.
                              Moze taka zmiana też by ci dobrze zrobiła? Piszesz, że jakoś bez entuzjazmu
                              podchodzisz do do wizyty w Novum. Ja do mojej kliniki i mojego gina zawsze szłam
                              z dużym entuzjazmem a wychodziłam z dużą nadzieją. To ważne serio. Psychiczne
                              nastawienie i dobra komunikacja z lekarzem to podstawa.
                              • kociaczek22 Re: Witaj Kociaczek 15.08.06, 21:46
                                Nie lubie swojego lekarza, ale wiem, że jest dobrym specjalistą.
                                Raczej nie przygotowuje mnie do in vitro. Wspomniał o nim, ale gdy wykazałam
                                zainteresowanie, stwietdził, że nie powinnam się zbytnio nakręcać, bo jeszcze
                                za wcześnie.
                                Ze zmianą lekarza kojarzy mi się przedłużanie strań. Znowu analiza badań, może
                                dodatkowe, być może inna stymulacja.
                                Przed Novum chodziłam do znanej specjalistki od niepłodności i jak dla mnie
                                wizyty u niej okazały sie stratą czasu. Aczkowlwiek wiem, że innym dziewczynom
                                bardzo pomogła.
                                Jeśli w tym rokunie dam rady ... przemyśle zmianę lekarza.
                                Ale powiem Ci tak szczerze. Jeśli byłoby mnie stać wybrałabym profesora
                                Dębskiego. Pomógł wielu moim koleżankom, którym nie dawano już szansy.
                                Ale ja na wizuty u Niego musiałabym troszkę odkładać. NIESTETY!!!
                                • ola.x1 Re: Witaj Kociaczek 16.08.06, 00:05
                                  Czerkwiński to facet dryfujący do emerytury...

A skąd taka opinia, że dębski to cudotwórca?
                                  Słyszałąm o nim wiele negatywnych opini.
                                  Widziałam kiedyś jego wypowiedzi w tv i przyznam, że
                                  były wręcz chamskie (dotyczyły porodu i znieczulenia)
                                  Myślę, że to raczej biznesmen niż lekarz.
                            • tymonka30 Re: Witaj Kociaczek 16.08.06, 09:53
                              Ja też zaczynam od nowa. Miałam przerwę 3 miesięczną albo i dłużej. Nowe siły -
                              nowe nadzieje.
                              • kociaczek22 Re: Witaj Kociaczek 16.08.06, 09:56
                                Jesli do końca roku nie pomogą mi w Novum to pewnie, że zmienie
                                Jestem bardzo ciekawa, jak tam leczą, czy stosują podobną terapię hormonalną
                                • mila_do_nieba Re: Witaj Kociaczek 16.08.06, 10:44
                                  Nie wiem Kociak, ja tam bym już zmieniła smile Z doświadczenia wiem, że takie
                                  szybkie, spontaniczne decyzje i zmiany wnoszą dużo pozytywnego do życia. I tak
                                  całkiem możliwe, że zanim przystąpisz do stymulacji w Novum zalecą ci
                                  powtórzenie nie których badań, choćby dlatego że nie jesteś już jakis czas na
                                  żadnych lekach. Nie wiem, intuicja mi podpowiada, że taka zmiana to byłoby to smile
                                  Wiem, że patrzysz na fachowość lekarza bo to najważnijesze, ale uwierz ja
                                  poczułam to na własnej skórze jak świetnie wpływa na człowieka sam lekarz i jego
                                  zainteresowanie, zaangazowanie i troska o pacjentkę. Po kilku mscach w Novum
                                  jeżeli ci sie nie uda, będziesz sfrustrowana i zmęczona, bo z tego co widze tak
                                  tam wygląda leczenie. Wydaje mi sie, że Novum to fabryka i pacjentki są
                                  traktowane taśmowo, można zrobić tam in vitro bo są najlepsi w Polsce ale to
                                  jest do zniesienia, bo trwa to max 1,5 msca. Na dłuższą mete takie taśmowe
                                  traktowanie nie służy leczeniu. Przemyśl to Kociak. Nie wiem co to za prof.
                                  Dębski ale naczytałam się sporo dobrego o Invimedzie (za wyjtkiem dr Rokickigo)
                                  i mają tam bardzo indywidualne podejscie do pacjentki. Przemyśl to jeszcze, ja
                                  ci na prawdę dobrze życze i wiem jak przeżywałam wszystkie niepowodzenia przy
                                  ostatniej stymulacji.
                                  • kociaczek22 Re: Witaj Kociaczek 16.08.06, 10:53
                                    Właściwie podczas wizyt w Novum doczekałam się tylko 1 owulacji
                                    Dam im jeszcze szansę
                                    Wiem, że zmiana lekarza to kolejne stracone miesiące
                                    W piatek ide do Novum i wiem, że dostanę clo i zacznę kolejny cykl starań
                                    W innej klinice pewnie ten miesiąc i możew kolejny będa stracone
                                    Szkoda mi czasu
                                  • sanki11 Re: Witaj Kociaczek 24.08.06, 14:40
                                    Najlepszy jest Prof Wołczyński z Białegostoku , "mamy razem wiele dzieci" i to
                                    u pacjentek ,które nie sa zbyt bogate.
    • kociaczek22 Re: Wracam! 16.08.06, 11:01
      A co mnie wkurza najbardziej?
      W Novum wiecznie nie ma miejsca!!!!!!!!!
      Wszyscy lekarze są "pozajmowani"!
      JAK TU SIĘ LECZYĆ?!?!
      • dagps Re: Wracam! 16.08.06, 15:16
        eh kociak, ja dopiero jak sie przekonalam do lekarza to sie uspokoilam z tymi staraniami i nagle w lozku i w ogole w domu jakos milej sie zrobilo i w ogole super jest(pierwszy raz w zyciu tak ufam jak teraz).czuje sie "wolna" od nieplodnosci, mimo ze ona siedzi tu obok mnie na foteluwink zaczelam z cialem wspolpracowac zamiast walczyc, a to wszystko dzieki temu ze zaufalam lekarzowi wreszcie (choc duzo tu mialo do rzeczy ze m ze mna byl i o rozne rzeczy pytal o ktore ja zwykle nie pytalam).

ja teraz odpoczywam.ufff....jak to dobrzesmile
        • mila_do_nieba Re: Wracam! 16.08.06, 17:09
          Daga super, strasznie sie cieszę, że takie masz podejscie i gin tak na ciebie
          podziałał. Ja z własnego doświadczenia wiem jakie to ważne. Gdyby nie mój gin i
          mąż to chyba dostałabym jakiejś nerwicy. Jedz sobie metforminkę na zdrowie i
          odpoczywaj smile
          Będzie dobrze. Masz już bliżej niż dalej. Kwestia czasu. Krótkiego czasu.smile))
          • dagps Re: Wracam! 16.08.06, 17:14
            smile calujesmile i twoja kruszynke obdarowuje zdrowkiemsmile
    • anik771 Re: Wracam! 24.08.06, 16:13
      Cześć Kociaczku!
      Cieszę sie ze wracasz - ja zreszta podobnie jak Ty! tez odpoczywalam i mialam
      podobne dylematy jak Ty. Wahałam sie czy zmieniac klinikę. Umówiłam sie nawet z
      szefem Novum dr Lewandowskim na wizyte i ...dam im jeszcze szanse. Lewandowski
      zaprogramował dalsze leczenie: naopisał w mojej karcie zalecenia dla lekarza
      prowadzacego - przede wszystkim dieta niskoweglowodanowa bo mam pare kilo za
      duzo, zmiana clo na gonadotropiny, 2 iui z encortonem. Jak nie wyjda to mam sie
      do niego zgłosić aby ustalic dalsze leczenie (IVM w moim przypadku bo mam mase
      pecherzykow wokół jajnikow i invitro jest dla mnie niebezpieczne). Mam jednak
      nadzieje ze sie uda smile i Tobie tezsmile
      Pozdrawiam
      Anik
      • magasi9 Re: Wracam! 24.08.06, 19:37
        z tym zaufaniem do lekarza cos jest, trzeba wierzyc lekarzowi bo to on cie
        leczy i on ustala jakis program dzialania, a jesli sie nie ufa to zawsze mozna
        pobiec do innego lekarz lub sprawdzic w internecie
        i wtedy to sie ma taki metlik w glowie, ze z psychika moze byc bardzo zle po
        pewnym czasie

mnie spadl kamien z serce po kilku rozmowach z lekarzem, ktoremu moze dopiero
        teraz zaczelam ufac tak na dobre
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka