Dodaj do ulubionych

prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny

IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 13:23
Czy któraś z Was może coś mi powiedzieć na temat zabiegu wykonywanego
przez pof.Pawelczyka w Poznaniu . Mam PCOS i właśnie się dowiedziałm o
konieczności przeprowdzenia u mnie zabiegu przy pomocy noża harmonicznego .Z
tego co wiem jest to metoda laparoskopii .Bedę wdzięczna za wszelkie
informacje i szczegóły
Obserwuj wątek
    • eta5 Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny 25.02.03, 21:10
      właśnie dzis mój lekarz powiedzial ze skontaktuje mnie z prof Pawełczykiem w
      sprawie INV
      czy moze ktos cos nt tego pana cos powiedziec?
      • Gość: Vikii Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.03, 12:43
        Haniu,
        Napisz bardzo Cię proszę (bo sądzę ze jesteś juz po zabiegu u prof.Pawelczyka)
        jak było , twoje wrażenia i wszystko bo jesteśmy bardzo ciekawe.
        Lipo007
        powiedz jak wykryto fakt ze to po zabiegu nożem zrobiły Ci sie zrosty bo ja
        właśnie słyszałm że ten nóż "zasklepia" od razu rany i dlatego jest taki dobry
        bo nie ma po nim zrostów. Podczas jakiego badania wyszło Ci ze po nozu masz
        zrosty? To b. dziwne. Tak jak samolot, ktory nie lata tylko po co to komu?
        • hania32 Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny 18.03.03, 19:42

Witam !!!

Jestem juz rzeczywiście po zabiegu .Do domciu dotarłam dziś i bardzo się z tego
          powodu cieszę .Pobyt w szpitalu nie jest tym o czym człowiek marzy . O wynikach
          zabiegu niewiele jeszcze mogę powiedzieć .Póki co to mam jeszcze szwy na
          brzuchu i pokazały się wokół nich siniaki , poza tm czuję się już dobrze . Nie
          za bardzo mogę dłużej posiedzieć przy komputerze , tak więc sądzę ,że najlepiej
          będzie jeżeli będziecie pytać . Tak w skrócie mogę napisać,że przy okazji
          drożność jajowodów została sprawdzona -jest O.K. , poza tym zrobiono mi również
          histeroskopię -też jest O.K. , no i to co najważniejsze resekcja jajników ,
          były oba mocno powiększone .Vikii z tego co pamiętam masz wizytę na 19
          kwietnia ,także jeżeli chcesz wymienić poglądy i poznać więcej szczegółów
          napisz na priva hania32@gazeta.pl. Hanka
    • Gość: Vikii Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 22:15
      Wejdźcie na bociana tam w archiwum artykułów jest temat o nożu harmonicznym ( w
      tytule chyba o leczeniu PCO). Ja miałam laparoskopię z elektrokoagulacją
      jajników 2 lata temu ale słyszłam ze metoda noża h. jest o wiele lepsza i chyba
      sie wybiorę do Poznania bo już jajniki mi "pozarastały" (znowu tworzą sie cysty
      i pęcherzyki nie pękają)
      Napiszcie prosze jak dowiecie się czegoś więcej o tej metodzie i dr Pawelczyku.
      Będę śledzić z uwagą ten temat.
      • Gość: Hania Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 09:25
        Byłam na Bocianie . Jest tam wzmianka Jagody o jej własnych doświadczeniach
        z nożem harmonicznym .Brzmi optymistycznie . Ja w przyszłym tygodniu mam wizytę
        u prof. Pawelczyka , także chyba najszybciej uzyskam informacje od niego
        samego .Będzie to druga połowa tygodnia , także Vikii jeżeli nadal będziesz
        zainteresowana tematem, to opiszę wszystko czego się dowiem w przyszłym
        tygodniu.
        • Gość: Vikii Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 21:10
          Dzięki Haniu chętnie poczytam o twoich doświadczeniach, widzę że piszesz z
          Radomia (czy może mieszkasz w Poznaniu?) jak masz zamiar załatwić kwestie
          finansowe zabiegu? Będziesz załatwiać promesę z kasy chorych czy zapłacisz
          prywatnie? Przepraszam jeśli moje pytanie Cię uraziło ale takie pieniądze
          wydajemy na te badania, lekarzy i zabiegi że może da się coś na tą
          nieszczęsną "chorą "kasę załatwić.
          Pozdrawiam.
          A propos skąd dowiedziałaś się o nożu h. i skąd wiesz ze to najlepsza metoda?
          Bo ja gdyby nie bocian nic bym o tym nie wiedziała a lekarze z którymi miałam
          kontakt też nic nie mówili.
          • Gość: eta5 Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.02.03, 21:15
            a co to jest promesa z kasy chorych?
          • Gość: Hania Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 07:53
            Nie nie mieszkam w Poznaniu .Do prof.Pawelczyka skierowało mnie Novum gdzie
            sie leczę . Mam do nich zaufanie w tej kwestii i to jest jedyne na czym się
            opieram rozważając potrzebę tego zabiegu . Tym bardziej ,że świadomość o
            przeprowadzeniu laparoskopii towarzyszy mi przez oststnie pół roku leczenia ,
            chociaż była nadzieja ,że może jednak nie będzie takiej potrzeby . Co do
            finansowej strony zabiegu nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać , ale
            podejrzewam ,że finnasowanie odbędzie się z mojej prywatnej kieszeni .Nie wiem
            jakie są szanse przeprowdzenia go przy pomocy kasy chorych i czy wogóle takie
            istnieją . Poza tym okaże się jeszcze między czasie ,że zostanie wprowadzony
            Narodowy Fundusz Ochrony Zdrowia i może być w związku z tym jeszcze więcej
            problemów. Myślę ,że na część tych pytań poznam odpowiedzi w przyszłym
            tygodniu .Pozdarwiam
            • Gość: Vikii Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 20:16
              Promesa z Kasy Chorych to jest zaświadczenie (obietnica) że zapłacą tamtej
              kasie za zabieg, którego sie tutaj ( z braku np. odpowiedniego sprzętu czyli
              noża) nie da przeprowadzić. Też mi sie wydaje że taki zabieg (chyba raczej "nie
              leczniczy") nie przejdzie i trzeba będzie zapłacić.
            • hania32 Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny 05.03.03, 22:49

Witam !!!

Obiecałam napisać parę słów .Otóż jestem wyznaczona na zabieg w przyszłym
              tygodniu . Finanasowanie odbędzie się przez Kasę Chorych . Z tego co mi
              powiedziano na temat zabiegu dowiedziałam się ,że skuteczność jest bardzo duża
              u 94 %kobiet z PCOS powraca owulacja i większość z nich nie potrzebuje po takim
              zabiegu stymulacji by zajść w ciążę . Podobno zachodzą w ciążę"naturalnie" tzn
              z wyzwoloną dzięki zabiegowi owulacją . Sam nóż harmoniczny dział na zasadzie
              takiej ,że energia wprowadza go w drgania , a te z kolei rozdzielają
              tkanki .Nie zakłada się po takim zabiegu szwów , co powoduje ,że nie ma zrostów
              czy też blizn które mogłyby jajniki osłabiać . Brzmi to wszystko
              optymistycznie . Tyle w skrócie . Na wszelkie pytania odpowiem w zakresie moich
              wiadomości .Pozdrawiam gorąco. Hania
              • Gość: Vikii Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.03, 16:26
                Dzięki Haniu32 za list mam nadzieję ze opiszesz nam wszystko po powrocie z
                zabiegu. Ja jestem umówiona do prof. Pawelczyka na pierwszą wizytę dopiero na
                14 kwietnia bo wcześniej nie było miejsc. Ciekawe kiedy w takim razie doczekam
                się zabiegu?
    • lipa007 Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny 09.03.03, 11:36
      Ja jestem spoza Poznania i mam PCO i również byłam na zabiegu w Poznaniu u dr.
      Pawelczyka. Nie będę sie rozpisywać na temat moich doświadczeń - odpowiem Ci na
      pytnia:
      Może być refundowane przez kasę chorych, jak to u siebie załatwisz. Należy
      umówić sie np.z dyr. i powiedzieć że nie masz zamiaru być operowana w
      regionalnym szpitalu metodą, po której możesz być niepołodna (oczywiście
      możesz szpital zaskarżyć) i takie inne pierdoły (wszystkie chwyty dozwolone).
      Oczywiści e płacisz za prywatne wizyty u Pawelczyka (bądź zdecydowana to
      wystarczy 1 - skierowanie gotowe)
      Zapytaj o ryzyko np. zrostów, których prawdopodobienstwo przy nożu harmonicznym
      jest mniejsze ale jest - u mnie wystąpiły - niestety!!!
      Zapytaj co z dalczym leczeniem...
      Acha zrób odrazu histeroskopie (1 narkoza)
      • kasia-j Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny 21.03.03, 13:01
        Też miałam takowy zabieg (co prawda nie u prof. Pawelczyka). Na efekty nie
        czekałam długo smile) czego i Wam życzę.
        • Gość: Vikii Do Kasi J IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.03, 22:39
          Kasiu, gratulacje rozumiem ze jesteś w ciażysmile
          A jak zrobiłaś że przyjął Cię ktoś inny? Bo mnie poinformowano że aby dostać
          się na laparoskopię nożem trzeba zapisać sie do profesora i on dopiero
          ewentualnie kieruje dalej.
    • hania32 Re: prof.Pawelczyk Poznań i nóż harmoniczny 25.03.03, 08:10
      Do Vikii .Nie wiem czy widziałaś mój post , ten pisany już po zabiegu , bo nie
      ma żadnego odzewu ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka