Dodaj do ulubionych

zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy...

12.09.06, 13:30
jak ja czekałam na to żeby je zobaczyc to zawsze mnie nurtowało ile będę
czekac? czy się doczekam? czy innym się udaje? więc może zobaczmy ilu z nas w
tym miesiącu udało sie ujrzec dwie krechy, które wróżą cos optymistycznego.
co Wy na to? Ja wpisuje się jako pierwsza.
justy113 - 26 lat, pco, cykle bez owu, brak reakcji na CLO, wreszcie po 3
tabletkach owu w 20 dniu pierwsza stwierdzona na USG owu (lekarz dawał marne
szanse), w tym cyklu także zioła ojca Sroki i gorąca modlitwa, 07.09.2006 -
pierwszy test i II krechy, 08.09.2006 - drugi test też pozytywny, 10.09.2006 -
to samo, 12.09.- wizyta u gina i widoczny pęcherzyk ciążowy, za tydzień
kolejna wizyta żeby sprawdzic czy się rozwija. Jeżeli ktoś też ma PCO i też
lekarze nie dają mu szans, a to co napisałam podniosło go na duchu to wiem że
warto było napisac te kilka słów.
Obserwuj wątek
    • fran29 Re: zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy. 12.09.06, 14:29
      Dzieki wielkie, takie posty to miód na serce, pomagają wierzyć, że kiedyś na
      pewno się uda. Ja niestety już 13 cykl bezskutecznie sad
      • raviador Re: zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy. 12.09.06, 16:46
        justy113 najpierw gratulacje!!!!!!! Napisz ile się starałaś ewentualnie do
        jakich i gzie lekarzy chodziłaś???? My staramy sie już 40 cykli i dalej nic.
        Dzięki
    • neshia Re: zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy. 12.09.06, 19:36
      Mogę się dopisać do listy, dziś byłam u gina i potwierdził wczesną ciążę. Aby
      tylko się wszystko rozwinęło, a więc jeszcze bez euforii.A test był wczoraj i
      zobaczyłam dwie kreski.
      • justysm Re: zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy. 12.09.06, 19:54
        witam i gratulacje
        ja tez moge się pochwalić choc nie wiem czy nie zawcześnie
        Jutro mam wizytę u gina i zobaczymy
        Ze mną jest chyba wszystko ok ale jest problem z mezem Staramy się od roku i
        przy 4[U] sie powiodło ale wcześniej 30.06 miałam laparoskopie i chyba tu cos
        podziałało
        Do 4[U] podeszliśmy 4 sierpnia i pod koniec sierpnia wyjechaliśmu na upragniony
        urlop na którym zrobiłam test i wyszły dwie wyraźne krechy. Po powrocie udałam
        sie do gina i stwierdził bardzo wczesną ciązę. Umówiłam sie z nim na jutro i
        mam nadzieję że jest wszystko ok i potwierdzi to ponownie.
        Także głowa go góry dziewczyny i napewno sie uda.
        pozdrawiam
        • mj78 Re: zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy. 13.09.06, 11:54
          Mniej wiecej po dwóch latach starań, w tym ok 4 m-cy leczenia [zrobiliścmy
          ICSI] ujrzalam dwie krechy na teście - to było 5.05.2006 smile
          • justy113 Re: zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy. 13.09.06, 14:26
            dziewczyny odpowiadam Wam, więc jesteśmy małżeństwem od dwóch lat, od półtora
            roku nie biorę antyków i ciągle jakieś przeboje z lekarzami, miałam pecha i nie
            mogłam trafic na dobrego. a takie normalne leczenie typu branie CLO, monitoring
            itd. to od 4 cykli. Ale jeszcze cały czas się boję czy ciążą się rozwinie.
            Lekarz nie kazał mi się jeszcze cieszy, chociaż ja szaleję ze szczęścia.
            • paula242 Re: zróbmy listę tych, które ujrzały dwie krechy. 13.09.06, 15:16
              Za mną 2 lata starań,HSG,histeroskopia,laparoskopia i w koncu
              diagnoza:niedrożne jajowody,endometrioza,PCO,mąż słabe nasionka.W październiku
              mielismy pierwsze ICSI -nieudane,mrozaczki-nieudane.Kolejne ICSI w maju w
              Warszawie znowu nieudane,mrozaczki tez.Totalne załamanie.Lekarze kazali badac
              immunologie bo coa musi byc nie tak.We wrześniu miałam jechac na trzecie
              ICSI.Czekałam na 1dc i sie nie doczekałam.Okazało sie ze zaszłam
              naturalnie.Lekarze sa w szoku.Dzisiaj byłam u lekarza ,fasolka ma 7 tygodni i
              serducho bije jak szalone.Jednak cuda sie zdarzają
              • jula1232 Re: Paulinko_zróbmy listę tych, które ujrzały 13.09.06, 15:19
                Paulinko! Super twoja historia napawa optymizmem, tym bardziej że ja mam
                endometrizę i już straciłam nadzije że może bedzie ok!!!!!!!
    • jula1232 Re: Justy____zróbmy listę tych, które ujrzały 13.09.06, 15:23
      Justy serdecznie gratuluję!!!!!!! Jestes osobą która jako pierwsza odpisała mi
      gdy po raz pierwszy weszłam na forum i opowiedziałam o swoich obawach. Wtedy co
      pisałam jeszcze nie znalam diagnozy!!!! Teraz już wiem to Endometrioza. Nie wiem
      czy doczekam sie upragnionego dziecka, ale muszę myślec pozytywnie!!!!!!
      Trzymaj sie cieplutko!!!!!
      • justy113 Re: jula1232 13.09.06, 16:47
        hej! poczytaj sobie moje posty w archiwum i zobaczysz że też miewałam trudne
        dni, załamania ale także miałam ogromną nadzieję i wiarę, że się uda. u mnie to
        jeszcze za wcześnie żeby aż tak się cieszyc, ale miejmy nadzieję że ciąża
        rozwinie się prawidłowo. i pamiętaj to co kiedyś pisałam na forum: "musi nam
        się udac"...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka