Dodaj do ulubionych

ICSI / IVF w październiku

14.09.06, 22:00
Znów pierwsza!

Stymulacja wrześniowa się nie powiodła. Dostałam tylko 1/2 tabletki Clo przez
5 dni cyklu. 10 dnia cyklu miałam dobrze zapowiadający się pęcherzyk, który
jednak nie urósł prawie wcale, więc wszelkie dalsze działania zostały
odłożone na "zaś".

Może w październiku będzie lepiej?
Obserwuj wątek
    • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 07:52
      melduje sie

chce podejsc do moich mrozakow...

mam 4 klasy B 4 komorkowe...teraz przezywam stresy bo boje sie czy sie
      rozmroza..i czy wogole beda sie do czegokolwiek bidule nadawac...
      bede podchodzic na cyklu bez owu..ale o endo jakos sie nie martwie..na lekach
      mi je wypedza...

wiec...czekam i sie schizuje i truje wszystkim naokolo...

k.
    • mila333 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 09:58
      No to ja też się melduję.
      smile
      • mimi968 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 10:08
        ja mam nadzieję że też (na 100%) smile
        • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 11:48
          no..rozkreca sie powolutku wateczek..chociaz dzis 15 wrzesien..

smile)

k.
          • yolis_75 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 11:56
            a ja dopiero za tydzień idę do lekarza w tej sprawie (chociaż on wie że
            będziemy to robić)..chciałabym się z Wami załapać na październik)...tylko, że
            pewnie będę musiała zrobić jakieś badania...póki co mam za sobą 5 nieudanych
            IUI.
            Trzymam kciuki za Was...Damy radę!!!!
          • klusqa Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 12:33
            Kitek, trzeba się przygotować smile
            • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 14:04
              nie no spoko..popieram..rozkrecimy sie we wrzesniu to na pazdziernik bedzie jak
              znalazl..

k.
              • wiola1977 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 16:51
                dziewczyny ja 17.09.06 robię pierwszy zastrzyk decapeptylu, tak więc też
                zaczynam procedurę. Narzeczony wyjechał, nie wiem czy sama dam radę. Pozdr
                • juja2103 Re: ICSI / IVF w październiku 11.10.06, 16:49
                  Jak się po tym czujesz, ja ma zastrzyk ok. 18-10 i nie wiem jak organizm po tym
                  reaguje? A ile płaciłaś i gdzie kupowałaś? Ja jestem z wawy.
                  pozd J
    • julka20061 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 18:02
      dołączam się smile
      ja od 17.09.06 biorę anty, a ICSI planujemy na koniec października.

• ko_ma1 Re: ICSI / IVF w październiku 15.09.06, 18:41
      to ja sie tez wstepnie zglaszam, witajcie smile
      po nieudanym ICSI w lipcu czekam na @ od ktorej mam zaczac odliczac cykl
      mrozakowy. Tak wiec licze, ze sie z Wami zalapie na pazdziernik, choc nie wiem
      kiedy mi sie aktualny cykl skonczy... smile
      pozdrawiam
      • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 19.09.06, 12:46
        laseczki pazdziernikowe...
        podciagam watek
        bylam wczoraj u gina..ja mam 4 mrozaki klasy b(po 4 komoreczki)

gin mowi ze pewnie wszystkie w klinice rozmroza od razu...
        ja sie panicznie boje co z nich bedzie..bo caly czas mam wrazenie ze sa
        slabeuszki...mulutkie...

k.
        • mila333 Re: ICSI / IVF w październiku 19.09.06, 14:37
          Kitek, a czemu rozmrażają wszystkie? Chyba nie chcą ci podać tych czterech na
          jeden raz? Bo gdyby się wszystkie przyjęły, to ryzyko niedonoszenia takiej
          ciąży bardzo rośnie. O ryzyku dla matki nie wspominając.
          • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 19.09.06, 14:52
            ja sie boje ze zaden nie przezyje!!!sad((((((

k.
            • mila333 Re: ICSI / IVF w październiku 19.09.06, 15:17
              No tak to ci absolutnie nie wolno myśleć! Masz zakaz, słyszysz?!!! Różne
              zarodeczki przeżywają.
              • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 19.09.06, 15:21
                ale ja tak strasznie sie boje........boje sie....strach mnie paralizuje...

k.
                • mila333 Re: ICSI / IVF w październiku 19.09.06, 15:35
                  Trzymam kciuki za twoje bałwanki. Spróbuj się aż tak nie denerwować. Ściskam
                  cię mocno.
                  • iwa2000 Re: ICSI / IVF w październiku 19.09.06, 20:47
                    Witajcie!Od jutra zaczynam kłucie decapeptylem.To moje drugie podejście
                    • wiola1977 Re: ICSI / IVF w październiku 20.09.06, 07:11
                      hej, iwa 2000
                      ja kłuję się Decapeptylem od niedzieli (17.09.06). To mój pierwszy raz. Czy
                      mogłąbyś napisać jak za pierwszym razem to wyglądało? Ile wzięłaś decapeptylu i
                      co potem: gonal???
                      • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 20.09.06, 13:51
                        podciagam..
                        co z Wami pazdziernikowe mamy???

k.
                        • klusqa Re: ICSI / IVF w październiku 20.09.06, 21:50
                          A, nic szczególnego smile
                          Biorę luteinę (choć nie wiem po co), zrobiłam po raz kolejny wymaz i posiew
                          (poprzednio wyszły jakies pojedyncze baketerie) i czekam na @. A wtedy akcja
                          zmasowana, tzn. FSH 1dc, wizyta w Novum i jedziemy z krótkim protokołem (chyba,
                          że FSH poszybuje, czym bym się nie zdziwiła, bo ten hormon, to mój zaciekły
                          wróg!!).
                      • iwa2000 Re: ICSI / IVF w październiku 20.09.06, 20:24
                        Hej!
                        Wiola,ja biorę tak jak poprzednio po pół amp.decapeptylu,od 21 dc.Poprzednio
                        brałam do samej punkcji,13 amp.łącznie.Póżniej stymulacja menopurem,po 3
                        amp.Bardzo gwałtownie zaczęłam reagować,bardzo rósł mi estradiol,zmniejszono mi
                        menopur.Zaczęły rozwijać się objawy hiperstymulacji,brzuch bolał.Pobrali mi 13
                        komórek,ale z powodu,że nie dojrzały,mieliśmy tylko 1 zarodek.Niestety...
                        Teraz stymulacja będzie inna łagodniejsza.Może tera się uda.Gdzie podchodzisz
                        do ivf?
                        • wiola1977 Re: ICSI / IVF w październiku 21.09.06, 07:47
                          Podchodzę w Novum. Na kontrolę zapisali mnie dopiero na dzień kiedy biorę 17
                          zastrzyk Decapeptylu. Jakoś późno
                          • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 22.09.06, 08:03
                            up
    • mila333 Re: ICSI / IVF w październiku 26.09.06, 10:18
      Cześć.
      Dziewczyny, proszę o informacje te z was, które są ciut bardziej doświadczone :-
      ).
      Teraz jestem na antykach, wkrótce Dipherelina (jednorazowa). Potem @ i zacznę
      kłucie (6 dni). No i pytania: w ile mniej więcej dni po zakończeniu tego kłucia
      mogę się spodziewać pobrania komórek? Czy to się da wytrzymać bez znieczulenia?
      A jeśli się nie da - czym znieczulają (nazwa substancji?)?
      I jeszcze: ile dni po transferze zarodków robi się test, żeby był wiarygodny?
      Pozdrawiam
      • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 28.09.06, 10:46
        up
        • mimi968 Re: ICSI / IVF w październiku 02.10.06, 09:54
          cześć dziewczyny!!! coś cichutko na tym wątku, a przecież zaczął się NASZ
          październiksmile Mam nadzieję że będzie dla nas łaskawy i zaowocuje fasoleczkami w
          naszych brzusiach. Trzymam kciuki za nas wszystkie!!!
          • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 02.10.06, 10:55
            ja ide w tym tygodniu na podgladanie czy endo rosnie dla mrozakow...

k.
            • mimi968 Re: ICSI / IVF w październiku 02.10.06, 11:00
              Ja mam podgladanie pęcherzyków do ivfsmile Powodzenia kitek!
              • iwa2000 Re: ICSI / IVF w październiku 02.10.06, 21:30
                W środę wizyta i już stymulacja.Dzisiaj 13 dzień na decapeptylu.Szok,nerwy już
                dają o sobie znać!Pozdrawiam.
                • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 03.10.06, 21:50
                  hej ja też się chyba załapię na październik, po nieudanym ICSI w lipcu. Czekam
                  na @ i od drugiego dnia menopur.
                  • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 04.10.06, 07:27
                    ja mam jutro podgladanie endo...przed mrozakami
                    zobaczymy co pokaze!!!

k.
                    • wiola1977 Re: ICSI / IVF w październiku 04.10.06, 07:38
                      Dziewczyny, a ja dziś miałam pierwszy zastrzyk gonalu, kolejna wizyta
                      10.10.06. Też jestem już w nerwach. To pierwszy raz
                      • asiat99 Re: ICSI / IVF w październiku 04.10.06, 08:28
                        I ja się melduję kolejny miesiąc z rzędu :"(
                        • wiola1977 Re: ICSI / IVF w październiku 11.10.06, 16:45
                          Hop, hop. Jak tam dziewczyny "październikowe". Czy któras z Was jest już "po"
                          lub tuż, tuż. Ja jestem po kliku (chyba 7) zastrzykach z gonalu, więc zbliżam
                          się wielkimi krokami... Denerwuję się żeby coś nie stanęło na przeszkodzie.
                          • edaliti Re: ICSI / IVF w październiku 11.10.06, 20:03
                            czesc dziewczyny ja mam jutro transwer icsi wychodowalam 6 jajeczek 3 mi
                            wstrzykna tak sie boje mam taka mala nadzieje ze zobacze te dwie krechy i wam
                            wszystkim tez tego samego z calego serca zycze pozdrawiam bedzie okej zobaczycie
                            • wiola1977 Re: ICSI / IVF w październiku 12.10.06, 07:50
                              Edaliti to super. Powodzenia!!!
                            • nulki1 Re: ICSI / IVF w październiku 12.10.06, 14:16
                              edaliti to mamy taką sama sytuację. ja jestem własnie po transferze,podali mi
                              trzy zarodki.
                              trzymam kciuki

pozdrawiam
                              • doza1 Re: ICSI / IVF w październiku 12.10.06, 14:54
                                dziewczyny w jakich klinikach się leczycie bo ja miałam ostatnio transfer w
                                Nowum i nie było mowy o podaniu trzech zarodków tylko podali mi dwa no i
                                niestety ale sie nie udało
                                Pozdrawiam i powodzenia
                                • doza1 Re: ICSI / IVF w październiku 12.10.06, 15:07
                                  teraz będe podchodziła na własnym cyklu do transferu mrożaczka niestety tylko
                                  jednego i zastanawiam sie czy to nie za szybko czy nie powinnam się podleczyć
                                  mam endo i dwa niedrożne jajowody i boje się że znowu się nie uda, w
                                  poniedziałek idę na usg może lekarz mi coś po nim podpowie bo moja doktor jak
                                  się dowiedzała że nie zaszłam w ciąże to od razu podjeła decyzje o transferze
                                  mrożaczka a ja nie wiem czy to dobra dezyzja???
                                • nulki1 Re: ICSI / IVF w październiku 12.10.06, 16:00
                                  doza ja podchodziłam w białymstoku,to było moje drugie podejście.
                                  Za pierwszym razem podali mi 2 zarodki,teraz 3,ale wiem że też o tym decyduje
                                  wiek.Ja ma 36 lat a po 35 roku życia można podać 3 zarodki.

pozdrawiam
                              • ika2409 Re: ICSI / IVF w październiku 13.10.06, 18:26
                                witaj nulki1!ja tez jestem od 12.10 po transferze,podano mi 2 zarodki,podobno
                                ładne, klasy A ale czy się zagnieżdżą? teraz mysle tylko o tym, obserwuje swoje
                                objawy i czekam, ale to mój pierwszy (i raczej jedyny) raz wiec sama nie wiem
                                jak przebiegają dni do testu ciążowego.moze masz jakies doswiadczenia?odpisz na
                                priv.
                                • pandziksa Re: ICSI / IVF w październiku 15.10.06, 12:29
                                  Ja też się melduję. Od wtorku zaczynam kłucie merionalem. To moje drugie ICSI
                                  po pierwszym zaszłam w ciąże ale był pusty pęcherzyk sad .
                                  • edaliti Re: ICSI / IVF w październiku 15.10.06, 13:37
                                    ja tez sie melduje mialam 12.10 podawane 3 zarodki i czekam na wynik pozytywny
                                    lub negatywny mysli sa najgorsze no i to czekanie obecnie biore 3 razy dzienie
                                    po 2 tabletki utrogest obiawy mam takie ze zaras bym miala dostac okres ale
                                    wiem ze to zawczesnie wiec nic sobie stego nie robie widocznie sa to jeszcze
                                    skudki po zabiegu ja tak mysle dodam ze to moje 1 icsi zobaczyma 26.10
                                    wszystkim wam zycze 2 kresek pozdrawiam
                                    • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 15.10.06, 16:47
                                      Hej jestem w trakcie stymulacji. Punkcja najprawdopodobniej w połowie
                                      przyszłego tygodnia. Może październik będzie szczęśliwszym miesącem niż lipiec.
                                      • edaliti Re: ICSI / IVF w październiku 16.10.06, 10:17
                                        no ja jestem juz 5 dzien po zaplodnieniu i to czekanie myslenie jest okropne
                                        czas tak powoli plynie a w y dziewczyny jak dajecie sobie rade pozdrawiam
                                        • kitek29 Re: ICSI / IVF w październiku 16.10.06, 12:21
                                          ja dzis jestem w 6 dniu po transferze mrozakow...

k.
                                          • paula005 w którym dniu cyklu transfer? 16.10.06, 13:19
                                            Cześć,
                                            Mam pytanie, w którym dniu cyklu jest robiony transfer mrozaczków? Mam się
                                            zgłosić w 12 dniu cyklu do doktorka na pierwszą wizytę, wiem tylko tyle, że
                                            będziemy próbować w tym cyklu. Jak wygląda całe przygotowanie do podania
                                            zarodków? Czy też będzie potrzebna stymulacja, jakie leki dostajecie?
                                            ICSI miałam w lutym, niestety nie udało się. Teraz pierwszy transfer
                                            mrozaczków, i znów wielka nadzieja smile))
                                            Pozdrawiam po długiej przerwie
                                            Paula005
                                          • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 17.10.06, 13:27
                                            Hej w czwartek punkcja i pewnie w niedzielę transfer.
                                            • nulki1 Re: ICSI / IVF w październiku 17.10.06, 20:15
                                              magrob to trzymam kciuki za punkcję,i oczywiście za transfer.
                                            • netty2 Re: ICSI / IVF w październiku-pytanie 22.10.06, 14:23
                                              dziewczyny,sorry,ze wam sie wcinam w temat.Mam pytanie i nie za bardzo
                                              wiem,gdzie moge sie z nim wkrecic.
                                              Prosze,powiedzcie...Czy w przygotowaniach do ICSI lub in vitro,jest robiona
                                              laparoskopia ????
                                              Dzieki z gory.
      • ko_ma1 Re: ICSI / IVF w październiku 19.10.06, 19:18
        Witajcie ponownie,
        Melduje sie jako czekajaca na transfer mrozakow. Wychodowalam 18 mm pecherzyk,
        czekamy co z nim dalej, czyli transfer najprawdodpodobniej na dniach.
        Witam rowniez serdecznie dziewczyny, z ktorymi podchodzilysmy do ICSI w lipcu -
        magrob, kitek i pandzikse smile
        • asiat99 Re: ICSI / IVF w październiku 20.10.06, 14:41
          Witam jak co miesiąc. We wtorek transfer moich ostatnich dwóch mrozaków-chyba
          że się nic nie odmrozi:\
          • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 23.10.06, 08:36
            Hej wczoraj miałam transfer 2 zarodków w stadium 8A1.Testuję 3.11.
            • asiat99 Re: ICSI / IVF w październiku 23.10.06, 11:21
              Jutro transfer...
              Testuję 3.11
              • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 24.10.06, 09:27
                Trzymam kciuki za transfer. Widzę że Ty testujesz 10dpt, a mnie doktor kazał
                12 -wypadnie nam w ten sam dzień. Wczoraj strasznie bolał mnie brzuch przez
                kilka godzin jak na @, dzisiaj przeszło czuję się dobrze. Bolą tylko piersi,
                ale to pewnie po lekach. Boże jak ciężko przeżyć te 12 dni. Już bym chciała
                wiedzieć. Jak samopoczucie u innych po transferze?? Piszcie będzie raźniej.
                • ko_ma1 Re: ICSI / IVF w październiku 24.10.06, 19:26
                  asiat, magrob, trzymam kciuki za szczesliwe dni potransferowe
                  ja prawdopodobnie transferuje w pt/sb
                  • asiat99 Re: ICSI / IVF w październiku 25.10.06, 13:34
                    Już wróciliśmy w czwórkę smile
                    Były jednak 3 mrozaki ale podali dwa-niby bardzo ładne blastocysty. Jeden
                    poszedł na straty. I o dziwo dr. W. był miły i uśmiechnięty. Pewnie wiedział,
                    że to moje ostatnie śniezynki. Dziadostwo!!!
                    Tak testuję w 10 dpt żeby sprawdzić czy ewentualnie nie będzie ciaży
                    biochemicznej. W 12 dpt już będzie za późno żeby potwierdzic biochem.
                    Piersi bolą najprawdopodobniej od branego progesteronu. Na bóle bierz 3 razy
                    dziennie nospę a jak bardzo boli to apap.
                    Najśmieszneijesze jest to, że ja już straciłam rachubę i nie wiem który to jest
                    już mój transfer.
                    Dziewczyny jesteście na L4? Ja jutro idę do pracy.
                    • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 25.10.06, 14:31
                      hej. Trzyma kciuki za balstocysty. Bol brzucha ustał. Lekko czasami tak "muli".
                      w porównaniu do mojego pierwszego podejscia to czuje sie rewelacyjnie. I
                      cholera wie czy to dobrze czy zle smile. Ja siedzę w domku na urlopie, gdyż mam
                      nie wykorzystany w tym roku, więc zaplanowałam go sobie na te dni.Testuje 3.11.
                      Boze jeszcze tyle czasu!!!! Mam pytanie czy zeby stwierdzic przynajmniej ciaze
                      biochemiczna to koniecznie trzeba testowac w 10 dpt?? Mnie lekarz kazał zrobić
                      pierwszy wynik 12 dpt. I jeszce jedno czy dr W to dr Wołczynski?? Pozdrawiam
                      • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 25.10.06, 14:39
                        Asiat z tego co zauwazylam jestes z okolic Szczecina. Ja ze Szczecina. Było to
                        moje drugie ICSI u dr K. i jako nadgorliwa zaczęłam sięinteresować innymi i
                        właśnie ktosmi powiedział ze najlepszy jest dr W z Białegostoku. Pewnie gdzieś
                        już pisałaś ale wcześniej nie śledziłam, jakie są Twoje przyczyny
                        niepłodności?? Jęlsi oczywiści można wiedzieć. Ja mam endometriozę i jestem po
                        operacji. Pozdrawiam
                        • asiat99 Re: ICSI / IVF w październiku 25.10.06, 15:06
                          Tak ten dr W to Wołczyński. Nie poleciłabym nikomu tej kliniki nawet jeśli
                          udałoby mi się zajść w ciazę. Odpieprzają taką masówkę że słabo się robi.Ja mam
                          pco. Teraz będzie albo ciąża albo kolejny-3 program w Szczecinie. To właśnie
                          dr. K. powiedział zeby zrobić bete w 10 dpt. Przedostatnio w 10 dpt beta 26,7
                          jak dobrze pamiętam a w 12 dpt 3 czy 4. Spadła, ale powiedział że przynajmniej
                          wiemy że coś ruszyło. My z dr K. znamy się od nie dawna, wczesńiej do programów
                          i transferów ptzygotowywał mnie dr G.
                          • magrob Re: ICSI / IVF w październiku 25.10.06, 15:38
                            Dzięki za informację. W takim razie myślę że jestem w dobrych rękach. Mimo
                            małych uwag co do przebiegu całej procedury jest ok i jakoś mu ufam. Powodzenia
                            obyś nie musiała korzystać z usług dr K chyba ze przy kolejnym bobasku.
                            • asiat99 Zwariowałam?????? 26.10.06, 10:42
                              Dziewczyny albo zwariowałam albo na wzrok mi padło. Ostatnio mówiłam lekarzowi,
                              że przy ostatnim transferze nic się nie nie działo az do 13dpt. Po raz pierwszy
                              żadnych plamień i myślałam ze to dobrze i w końcu będzie ciążą. A on, że
                              właśnie odwrotnie, ze lepiej jak się plami bo wtedy wiadomo że cos się dzieje i
                              to dobrze wróży. Nie wiem czy to przez jego sugestię czy co, bo przecież
                              dzisiaj dopiero 2dpt, a ja po nocy, rano miałam śluz-nitki i jakieś glutki
                              podbarwione na brązowo. A teraz cały czas mam czysto tylko rano,może po nocy
                              coś tam się nazbierało. Ale skąd ?????
                              Czy mogę się łudzić że to implantacja??????
                              Ale tak wcześnie???? Może blastocysty w bardzo rozwiniętym stadium zagnieżdzają
                              sie szybciej niż w 3-4 dpt.
                              A może to okres się zaczyna, ale tak szybko????
                              Zgłupiałam normalnie sad
                              • asiat99 up 26.10.06, 13:57
                                Gdzie się wszystkie październiówki podziałyście??????????????????
                                Nikt nie wie jak z tą implantacją blastocyst?
                                • magrob Re: up 26.10.06, 18:49
                                  sorrki ale nie mam pojęcia. Ja nie mam żadnych dolegliwości - 4dpt. Jedynie w
                                  pierwszym dniu miałam ostre bóle. Poprzednim razem też nic nie czułam i nic z
                                  tego,, więc moze będzie ok. Na boćku piszą różnie niektóre plamią inne nie i
                                  zachodzą.Jeśli bardzo Cię to niepokoi zadzwoń do lekarza.
                                  • magrob Re: up 26.10.06, 19:17
                                    www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=25944&postdays=180&postorder=asc&&start=180
    • kaka154 Której z Was sie udalo? ICSI / IVF w październiku? 23.11.06, 21:23
      Podnosze wątek ponieważ ciekawa jestem, której z was sie udalo w pażdzierniku???
      ja podchodzę do ICSI w grudniu jesli wszytsko będzie ok.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka