Dodaj do ulubionych

Prom Split - Ancona

IP: 83.16.17.* 24.03.06, 08:58
Czy ktoś płynął promem ze Splitu do Ancony lub innego miasta we Włoszech? Ile
kosztuje prom dla samochodu osobowego + 4 osoby? Tylko proszę nie podajcie
linków na Jadrolinie i chorwackich cenników w kunach czy euro. Chciałbym
wiedzieć ile naprawde to kosztuje i czy ma znaczenie termin / początek lipca/
Obserwuj wątek
    • chorwatka1 Re: Prom Split - Ancona 24.03.06, 11:10
      Ale przecież na stronach masz oficjalne cenniki - z podziałem na terminy! Wystarczy tylko policzyć...
      • Gość: adam Re: Prom Split - Ancona IP: 83.16.17.* 24.03.06, 15:48
        A nie mówiłem, proszę o normalne ceny na gruncie a nie z tabel i stron neta
        • Gość: Paddy Re: Prom Split - Ancona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:43
          Plynalem w maju 05 z Ancony do Zadaru, ale bez auta. Z kabina wyszlo okolo 80
          euro.
          Paddy
        • Gość: ft Re: Prom Split - Ancona IP: *.chello.pl 28.03.06, 08:50
          A nie mówiłem, proszę o normalne ceny na gruncie a nie z tabel i stron neta

Szukasz drugiego dna, jakbyś kupował szwajcarskie zegarki u ruskich przy
          stadionie X-lecia.
          Promy załatwisz w Polsce firma Petpolonia (www.promy .pl)
          Ja byłem od nich w Grecji i ceny za pośrednictwem jeszcze Orbisu miałem
          takie same jak bezpośrednio u armatora (ANEK). Płaciłem w zł po kursie Euro PKO
          SA. i jechałem z Polski z biletami w ręku.
          Właśnie porównałem ceny na stronie Jadrolinii i Petp0olinii - to samo.
          I po co kombinować?
          f
          • Gość: Mc Re: Prom Split - Ancona IP: *.ket.agh.edu.pl 28.03.06, 18:19
            A nie ma jakichs ukrytych dodatkowych opłat np. portowych?
            Pod koniec kwietnia tez będę płynął do Bari, ale z Durres,
            bo z Chorwacji i Czarnogóry poza sezonem promy pływaja rzadko i akurat mi nie
            pasują.
            Z Durres codziennie jest kilka połączeń w różnych cenach (zalezy od statku
            bandery, czy 3-letni pod włoska banderą czy 30-letni pod boliwijską :)

Przy okazji szukania informacji o promach znalazłem ciekawą stronke hobbysty:
            www.ferry-site.dk/changelang.php?lang=en
            są tam opisane promy wraz z ich historią, warto sprawdzic na czym bedzie sie
            płynęło :)
      • Gość: Him Re: Prom Split - Ancona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 16:47
        Ale może gość liczyć nie umie...
        • Gość: Adax Re: Prom Split - Ancona IP: *.22.250.245.ipv4.supernova.orange.pl 27.06.22, 21:46
          A czy niezbędny jest paszport, żeby przeprawić sue z Ankony do Splitu ? Czy wystarczy dowod osobisty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka