Dodaj do ulubionych

listopad-ivf/icsi

04.10.06, 15:56
Dziewczyny czy ktoras z was podchodzi w listopadzie do ivf/icsi??Ja juz sie
zdecydowalam.Od soboty antyki,zastrzyk i zaczynam stymulacje.Jak wszystko
bedzie oki,to juz pod koniec listopada bedzie po wszystkimsmile
Obserwuj wątek
    • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:21
      Cześć, moje kolejne podejście też chyba w listopadzie. 15 jade do gina i
      dokładnie się dowiem. Wszystko zależy od tego czy będę musiała podejść do
      laparoskopi czy nie.
      • agnieszka.krak Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:23
        ja ,chyba koniec listopada, moje pierwsze ICSI, i chce miec wiare ze ostanie
        • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:30
          moje tez pierwsze icsi i wierze,ze tym razem nam sie udasmile
        • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:31
          Ja kiedy podchodziłam w kwietniu do programu pierwszy raz, też nie myslałam
          inaczej.Może listopad będzie szczęśliwszy niż kwiecień czy lipiec.
          • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:33
            a jaka jest przyczyna u was??
            • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:35
              a moze napiszcie tez gdzie bedziecie podchodzily do ivf/icsi?ja w invimedzie
              • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:37
                ja w Pradze, a Ty invimed Warszawa?
              • agnieszka.krak Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:39
                klinika ivf dr janeczko w krakowie, a przyczyna jest totalny brak przyczyn,
                wszystko w deche jednym słowem w czerwcu bylam w ciazy ale niestety niecale 6
                tyg wiec krotko, a poza tym 4 lata staran, leczenia, modlenia etc.
                • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:42
                  tak ja w wawie.chodze do cudownej doktor i mam do niej pelne zaufanie.u nas
                  wyniki tez ok,chociaz maz moglby miec troche lepsze zolnierzykismile
                  • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:51
                    U mnie częściowo niedrożne jajowody, poskręcane i na jednym z nich
                    prawdopodobnie wodniak.Do tego policystyczne jajniki.Mąż nasionka b. dobre, ale
                    dowiedzieliśmy się o tym dopiero w Czechach, bo tutaj wyszły nieciekawie.
                    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:52
                      moze to przez pco wam sie nie udawalo.a czym bylas stymulowana??
                      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:02
                        byłam stymulowana gonalem, a wcześniej dostałam decapeptyl, byłam
                        przestymulowana leżałam tydzień w szpitalu ale do punkcji doszło.
                    • artmerchut Re: listopad-ivf/icsi 08.10.06, 10:29
                      ja też bede korzystac z pragi-w hsg i laparoskopii jeden jajowód
                      niedrozny,drugi poskręcany.napisz coś o tej pradze-jaj ja znalazlaś jakie
                      koszty inv
                      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 21:15
                        Artmerchut, Fajnie że nareszcie znalazłsię ktoś, kto jedzie do Pragi.Ośrodek
                        Iscare to klinika na bardzo wysokim poziomie.Czuje się, że naprawde ty jesteś
                        tam najważniejsza.Wiadomo, super pokoje, gabinety zabiegowe, wszyscy są dla
                        ciebie.Koszty,1.080 euro. W tym masz pobranie komórek, transfer i mrożenie. w
                        Polsce zapłaciłam 2000 za wszystkie potrzebne badania i monitorowanie.Do tego
                        lekiok 4000. Leczysz się we Wrocławiu? kiedy się wybiersz do Pragi?
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 16:58
                    Witam Was, ja prawdopodobnie też przystąpie do inv/icsi w listopadzie, mam
                    zrobione już wszystkie badania i są ok. W poniedziałek idzę na pierwszą wizytę
                    w tym kierunku. Ja też leczę się w Invimedzie u dr Karwackiej. To ona po 1,5
                    roku prób stwierdział, ze plemniki mojego meża to zadużo nie powojują, a mój
                    lewy, cały czas owulujacy jajjnik ma zapchany jajowód! Mam 26l. więc doktorka
                    dała nam 50% szans, poza wszystkim reszta wyników ok. Nie wiem, o co chodzi z
                    antykami, bo ja w tym cyklu już nie wezmę, ale nie wiem czy są konieczne.
                    Czy wiecie jak dokładnie wygląda przygotowanie do icsi, bo mi dr powiedział, ze
                    nie potrzebuję duzej stymulacji i nic więcej. Mam nadzieję, ze nie przeniosę
                    się na nowy post grudniowy, bo ten mi sie podoba smile Pozdrawiam Was i życzę nam
                    powodzenia i wytrwałości.
                    Justa
                    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:05
                      Nam doktorka dala 40%,ale to tylko dlatego,ze maz ma slabsze plemniczki.Antyki
                      bierze sie przy dluzszym protokole i ponoc lepiej rozwijaja sie stymulowane
                      pecherzyki.Po 3 tyg.bierzesz zastrzyk na wywowlanie sztucznej menopauzy i po
                      dwuch tygodniach zaczynasz byc stymulowana hormonami.Trwa to ok.10-12
                      dni.Pozniej juz tylko punkcja i po dwuch dnisch transferek.
                      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:18
                        ja szłam długim protokołem, w pierwszy dzień @ dostałam decapeptyl na wyciszenie
                        jajników i 16 dnia zaczęłam gonal przea 10 dni, póżniej pregnyl i pobranie komórek.
                        • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:26
                          asioolka czyli ty szlas krotkim.Ja ide dlugim,czyli na antykach.Jezeli dostalas
                          Decapeptyl bez wczesniejszej antykoncepcji,to jest to na pewno krotki protokol.
                          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:29
                            Mój lekarz mówił że długi, a antyki nie potrzebne bo ja nie mam owulacji,tak mówił.
                            • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:31
                              no ja mam owulke i nawet pekaja.Nie wiem jak to jest ale moja ginka dala antyki
                              i powiedziala,ze poprowadzi mnie dluzszym protokolem.Nie wqazne jak,wazne ,zeby
                              sie udalo nam wszystkimsmile
                              • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:35
                                o to chodzi, moje pęcherzyki jeśli się udało wystymulować clo to i tak nie
                                pękały. Tak dokładni to nie wiadomo co tobie dolega?
                                • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:41
                                  moze to byc czynnik innego pochodzenia:my po prostu za bardzo pragniemy,to sie
                                  nazywa blokada psychiczna.
                                  • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 17:44
                                    Tylko jak tu nie pragnąć? Wszystkim rodzą się dzieci, dziewczyny spacerują z
                                    wózeczkami.Ile masz lat? Ja właśnie skończyłam 32...
                                    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 21:12
                                      Będzie dobrze, ja nie dopuszczałam do siebie myśli o icsi, na początku liczyłam
                                      na to, ze nie trafiamy, później słabe plemniki, zrobiłam HSG i okazało się, że
                                      jajowód zapchany. Moja psychika od roku wariuje, nie wiem co robić , nie umiem
                                      znależć sobie miejsca. Moja koleżanka z pracy leczyłyśmy się u tej samej
                                      doktorki) zaszła w czerwcu w ciąże, druga właśnie mi powiedziała, że w maju
                                      rodzi! A ja marzę i musi się udać. Dziewczyny mam nadziję, że nasza psychika
                                      nam tylko pomoże. Nie wiem, jakie mamy realne szanse, ja niestety jestem otyła
                                      i boję sie, ze to przeszkodzi! Tak czy inaczej w poniedziałek rano idę do
                                      invimedu i zaplanują mi wszystko.
                                      Dzięki dziewczyny, J
                                      • alinka66 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 21:20
                                        witajcie
                                        podjelam decyzje i rowniez ruszam - moze sie uda juz w listopadzie
                                        podejscie nr 4
                                        wiara ze musi sie udac
                                        straszny lek ze nic z tego nie bedzie
                                        rozchwiane psyche itd itp
                                        ale probuje dalej i po raz kolejny mowie sobie ze 4 ostatni a potem ew adopcja
                                        i znow wierze ze 4 raz bedzie szczesliwy i tak w kolko

trzymam kciuki

u mnie jest problem z jakoscia komorek a na to ni ema lekarstwa jeszcze -
                                        podobno...
                                        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 21:45
                                          Ciężkie jest życie kobiety, która chce być matką, a nie może. Ja mam jeszcze
                                          nadziję, że mój pierwszy raz będzie ostatni, no ale... życie płata figle, a do
                                          tego ręka boska...i gotowe. Ja coś więcej napisze po 09.10. Marzę o tym, że w
                                          sierpniu, w 3 rocznicę ślubu przytulę moje maleństwo!
                                          Liczę na pomoc specjalistów i mój organizm, jeszcze liczę.
                                          Justa
                                          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 21:56
                                            Ja też cały czas licze,że w sierpniu na 6 rocznice zrobie nam najpiękniejszą
                                            niespodzianke. Dziewczyny, bądzmy dobrej myśli, przecież udaje sie innym, to
                                            dlaczego ma nam się nie udać.
                                            • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 21:58
                                              Własciwie to juz nie będzie niespodzianka, niespodzianka może być w grudniu,na
                                              mikołaja.
    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 22:07
      Jak mi się uda z krótkim protokołem, to testuję ok. 04-12, jak nie to po
      sylwestrze! Też dobrze. Boję się tego wszystkiego, koszt, stres, wizyty, praca -
      nikt nie może sie dowiedzieć, bo jak ktoś się domyśli, to mnie wyleją, smutne
      to...
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 22:22
        to też dodatkowo obciąża, a co ze zwolnieniem po transferze, załatwisz sobie?
        Alinka66, to twoje 4 podejście do mrozaków, czy ogólnie? A jaki jest
        problem z jakoscia?
        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 22:27
          Na pierwszy tydzień po biorę urlop, niby wakacje, a później mam załatwi mi
          zwolnienie od internisty niby na zatrucie! Chore to, no ale co robić! A Ty jaki
          masz problem?
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 22:36
            No tak, trzeba kombinować, a z jakiego powodu to Twoje ivf?
            • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 04.10.06, 22:45
              sorry, zapomniałam dopisć. Ja mam poskręcane i częściowo nie drożne jajowody,
              oprócz tego pco i wodniakana jajowodu. Tyle lat czekałam na ciąże, a teraz wiem
              dlaczego każdy test wychodził negatywny. Teraz kiedy to wiem mam znowu szanse,
              dzięki ivf.
              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 09:28
                My mamy problem z nasieniem 17 mln, 40 % A+B oraz 30% prawidłowych, nie jest
                źle, ale i nie najlepiej, do tego wyszło, ze ja mam niedrożny lewy jajowów - a
                żeby było śmieszniej, mój prawy jajnik nie chce owulować. Nie chcę iść na
                laparoskopię, bo to może nic nie dać na dłuższy czas. Cieszę się, ze dzięki
                forum zaczęłam badania wcześniej i po 1,5 roku wiem co mi jest i mogę działać.
                Smutno mi tylko, ze tyle to kosztuje i jest duże ryzyko, ze sie nie uda. Nie
                wiem jak to zniosę.
                • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 10:45
                  Duże ryzyko, że się nie uda ale też szansa czasami tylko jedyna.
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 11:07
                    A czy wiesz dokładnie, co może negatywnie wpływać na odrzucenie transferu? U
                    mnie hormony jak złoto, ostatnio endometrium trochę poszalało i miało 19mm
                    podczas owulacji i w niektórych miejscach było niejednorodne (z reguły 13mm i
                    jednorodne), może jest to wynikiem inwazyjnego badania HSG.
                    • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 11:42
                      u mnie, pomimo że miałam dobrze przygotowane endo, 19 mm to nie doszło do
                      zagnieżdżenia zarodków, a mówią że mocne endo to już bardzo dużo.
                      • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 16:29
                        kochane a powiedzcie mi ile procent daja wam na pomyslne ivf/icsi?
                        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 17:07
                          Mi dała 40%-50% bo jestem otyła, ale reszta ok.A ty też leczysz się u dr
                          Karwackiej, niesamowita szybka kobita! Mam nadzieję, ze skuteczna.
                          • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 17:15
                            tak,chodze do karwackiej.super babka.moja kolezanka dzieki niej spodziewa sie
                            blizniakow.A duza masz nadwage?jesli moge spytac?
                            • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 17:55
                              Ja mam 30 kg. nadwagi! Nieżle co, miałam podejrzenie słabego pco, ale mam cudna
                              owulację i regularne cykle. Nie wiem na ile waga mi rzeszkodzi, ale zaryzykuje,
                              jak zajdę w ciążę, to idę na zwolnienie.
        • alinka66 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 19:33
          asioolka
          u mnie 4 podejscie normalne
          nigdy nie udala sie zadna sniezynka
          za kazdym razem tylko 4-5 komorek sie podzielilo a potem juz zostawala tylko 1
          do transferu
          poza tym pco, endo takie sobie
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 20:47
            To podziwiam za siłe do stymulacji. Co jaki czas podchodziłaś do tych
            stymulacji? I wszystko z własnej kieszeni, a na obsadzanie stołków to wiedzą od
            kogo brać.Masz pco, nie byłaś przestymulowana?
          • sky1980 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 20:47
            dziewczyny...ja zaczynam dopiero.we wtorek bylam w invimedzie(m ma za malo
            plemnikow,nawet do inseminacji za malo zatem zostaje jedynie in vitro),tam
            dowiedzialam sie ze juz w listopadzie moge byc po wszystkim!!!dobrze sie
            zlozylo bo akurat mialam 3dc i w 4dc zrobilam FSH,w przyszlym tygodniu posiew i
            chlamydie zrobie i 22pazdzier. mam wizyte.wtedy okaze sie czy dostaniemy dlugi
            czy krotki protokol...no i moze byc tak ze w cyklu listopadowym in vitro!!!
            zaskoczylo mnie to tempo ale to chyba dobrze.
            FsH mam ok,owu mam,endometrium w porzadku,z reszta mam corke z poprzedniego
            zwiazku ktora jest dowodem mojej plodnosciwink ogromnie licze ze uda sie nam
            ten zabieg,ze sie powiedzie...dlaczego czasem nie wychodzi...?pytanie pewnie
            retoryczne...ale wiecie cos wiecej?my z m wczoraj podjelismy decyzje,wszystko
            swiezutkie...
            • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 20:50
              To znaczy że jak będziesz miała więcej zarodków to nie chcecie mrozić?
    • lomre Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 22:13
      Piszę wcale nie po to żeby was denerwować. Pisałysmy podobny wątek w lipcu. Też
      bylo wiele nadziei, obaw, porównywałyśmy wyniki. My staraliśmy się od prawie 5
      lat. Po zabiegach, poronieniu, leczeniu... odało nam sie pierwsze podejście do
      inv. Nie wiem dlaczego się udało, nadal sie dziwię. dziękuję Opatrzności, bo
      wierzę, że Ona pchnęła komóreczki do rozwoju.
      Tego Wam wszystkim życzę. A także spokoju, odwagi i powodzenia
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 22:27
        To miłe że wspierasz te którym się jeszcze nie udało, dzięki że tu wpadłaś.
        Powodzenia i samych już radości.
        • sky1980 Re: listopad-ivf/icsi 05.10.06, 23:11
          jasne ze bedziemy mrozic!!!
          u nas problem lezy teraz w tym ze M jest za granica,ja mam tam dojechac no i
          jak tu pogodzic jedno z drugim?zyci ena emigracji i spokojne cale in
          vitro...moze przesuniemy to na grudzien...zeby zminimalizowac stres...
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 06.10.06, 08:19
            W czasie stymulacji co dwa dni trzeba przychodzić na monitoring, nie wiem jak to
            wygląda kiedy jest przerwa świąteczna ale pewnie nie ma problemu. Najważniejsza
            rola Twojego męża to oddać nasionka w dniu punkcji, podczas stymulacji jeśli nie
            może być to dasz rade sama.
            • sky1980 Re: listopad-ivf/icsi 06.10.06, 08:57
              tak,M ma tu bardzo ograniczoną rolewink on nawet punkcji nie musi miec...to ja
              bede klutawink
              stymulacja ok-nie trwa dlugo z tego co mowil lekarz ale gin musi mnie obejrzec
              w cyklu poprzedającym inv w 21 lub22 dc...i tu nie wiem jak to pogodzic-zeby
              akurat w tych dniach przyleciec do kraju i zostac juz kolejny miesiac az do
              samego zabiegu.moje badania wazne sa w 2 mce czyli w listopadzie musialabym tu
              byc i zostac caly grudzien.a tu wlasnie-przeewa swiateczna,loty samolotem w ta
              i spowrotem-i kosztuje i lekko ryzykowne...sama juz nie wiem co robic...czas w
              sumie goni a wszystko sie plącze...
              • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 06.10.06, 09:07
                Musisz się zdecydować albo zostajesz w kraju i spokojnie podchodzisz do całej
                procedury albo narazie odpuszczasz.
              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 06.10.06, 09:51
                Decyzja moze być trudna, ale warto. A gdzie przygotowujesz się do zabiegu?
                • sky1980 Re: listopad-ivf/icsi 06.10.06, 09:58
                  byłam i nvimedzie wroclawskim i tam zrobilibysmy zabieg.
                  wiem ze warto i na pewno to zrobimy bo nawet nie ma innej opcji.sęk w tym ze
                  zaczynamy zycie na emigracji a inv byloby tu-a to wymaga mojej tu bytnosci na
                  ciut dluzej...
                  dlategoi nie wiem jak ogarnąć i czas i przstrzensad nie wiem co zrobic i
                  kiedy.wczoraj zminilismy zdanie-ze nie w listopadzie,ze potem...jak juz
                  znajdziemy dom w Anglii i jak okrzepniemy troszke-zeby stres byl
                  mniejszy,problemow mniej i zeby bylo gdzie wracac-do domu...moje badania wazne
                  beda 2 misiace zatem w grudniu moznaby...ale musialabym stawic sie u lekarza w
                  22dc listopadowego...czyli znow lot,znow koszt dodatkowy...oj...gmatwa sie to
                  wszystko...ale chyba wstrzymamy sie ten miesiac czy dwa zeby nie robic tak
                  waznego zabiegu w biegu i w sytuacji zyciowo-mieszkaniowej kompletnie nowej-
                  zwlaszcza dla mnie.
                  ale bardzo bym chciala zeby to dzialo sie jaknajszybciej!!!!
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 06.10.06, 10:50
                    Musi Wam być trudno, bo pewnie na początku wiecej problemów niż radości. Ja mam
                    wizytę w ten poniedziałek w Warszawski Invimedzie, wiec dowiem sie czy uda mi
                    się w listopadzie podejść czy przejdę na grudzień.
                    Mam nadzieję, ze jeszcze popiszemy o pociechach.
    • edaliti Re: listopad-ivf/icsi 06.10.06, 16:13
      Mojachwila tak do pocieszenia napisze ci ze ja w poniedzialek mam 1 icsi
      wyniki sa bardzo dobre zobaczymy ,zycze ci powodzenia pozdrawiam magda
      • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 07.10.06, 12:22
        Kobietki,no u mnie sie zaczelo.Od wczoraj jestem juz na antykach,wiec malymi
        kroczkami zblizam sie di ICSI.
    • julka20061 Re: listopad-ivf/icsi 07.10.06, 20:12
      Ja od poniedziałku zaczynam zastrzyki, i na początku listopada będę już po
      wszystkim (icsi) LISTOPAD będzie naszym miesiącem smile
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 07.10.06, 21:02
        Julka, mam nadzieje że w listopadzie się posypie.A co będziesz dostawała i czy
        robiłas genetyczne? Ja przed icsi nie robiłam. Właściwie to mi zapłodnili 10
        icsi a reszte klasycznie.
        • julka20061 Re: listopad-ivf/icsi 08.10.06, 10:45
          Będę brała decapeptyl przez dwa tygodnie, później gonal.
          Badania genetyczne robiłam wszystkie jakie można
    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 11:24
      Hej dziewczyny, jestem właśnie po wizycie u dr Karwackiej.
      Klamka zapadła, podpisałam umowę i ruszam z inv-icsi.
      18.10 (22dc) mam wizytę u dr Dworniaka (dr K jest na urlopie), USG i ewentualna
      decyzja o zastrzyku z decapeptylu 3,75 (jeżeli endo będzie jednorodne). Ok.
      02.11 początek dwutygodniowej stymulacji i ok. 20.11 punkcja. Z tego wynika, ze
      ok. 22.11 będę miała transfer, czyli załapię się na listopad. Mam nadzieję, ze
      nie będę musiała tego odsuwać ze względu na histeroskopię (czy któraś z Was
      miała ten zabieg?). Jestem podeksytowana, a z drugiej strony boję się tego. Na
      dodatek praca i pieniądze. Czy macie moze dojście do tańszych leków, narazie
      muszę kupić decapeptyl, a wiem, ze jak ktoś ma endometriozę lub raka prostaty
      to lek może kupić z refundacją za 10 zł, a nie za 370 zł. Mam nadzieję, ze
      Wasze nastawienie jest również pozytywne i bedziemy się godnie wspierać.
      Całuję Was gorąco! Justa
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 13:02
        No to już coś konkretnego! Wczoraj się zdziwiłam jak napisałaś, że decapeptyl
        będziesz brała 2 tyg. Ja dostałam zastrzyk z decap. w pierwszy dzień @ a po 2
        tyg. zaczęłam zastrzyki w brzuch z gonalu.Jeśli chodzi o histero to ja plamiłam
        po zabiegu jakieś 3 dni. Miałam zacząć stymulacje od następnego okresu ale ten
        po histero był jakiś dziwny, to znaczy było to samo plamienie i musiałam opuścić
        cykl.A kiedy masz mieć to badanie?
        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 13:20
          Hello, jeżeli chodzi o zastrzyki, to julka o tym pisała i chyba rzeczywiście
          się pomyliła.
          Ja mam USG 18-10 i wtedy lekarz zdecyduje czy robi mi zastrzyk z deca czy
          kieruje mnie na histeroskopie (oby nie). Mam nadzieję, ze wszystko ładnie się
          potoczy. A co u ciebie, znasz juz szczegóły swojego "podejścia"?
          J
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 16:55
            No tak, pomyliłam się, macie podobne pseudo. Z tego co wiem to histero jest
            podstawowym badaniem przed ivf. Jeśli chodzi o szczegóły mojego podejścia to
            wszystko się dowiem w sobote, nie mogę się już doczekać.
    • julka20061 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 20:57
      Dziewczyny ja sie nie pomyliłam, biore decapeptyl przez 2 tygodnie, pozniej
      jeszcze tydzien plus gonal. To jest dlugi protokół.
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 21:24
        Artmerchut!Odpisałam Ci pod twoim postem. Julka, widocznie jest tak jak piszesz,
        pierwszy raz słysze o takim portokole, dlatego myślałam, że sie pomyliłaś.
        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 21:33
          Ja wiem dlaczego bierzesz przez tak długi czas, lekarka rano mi mówiła, że
          można wybrać albo jeden zastrzyk albo całą serię. Ten pojedyńczy jest gorszy,
          bo jak się nie zajdzie w ciąze, to dłuzej utzrymuje się w organizmie i wywołuje
          jeden cykl tak jak menopauza. Wtedy nie można działać z kolejną próbą, doktorka
          mi to wytłumaczyła, że jak się nie uda, to w grudniu będę miała @ apóźniej
          dopiero w lutym. Jako drugi hormon podała mi Fostimon a nie gonal ?! Na dodatek
          musze mieć jeszcze troche sterydów na zbicie androstendionu. Liczę tylko, że
          obejdzie się bez histero. A czy macie jakieś dojście do tańszych leków, bo
          decapeptyl kosztuje 370 zł, a dla chorych na raka prostaty i endometriozę 10!?
          pozd J
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 21:50
            To prawda z tym decapeptylem, ja czekałam po nmi na miesiączke 70 dni, bo byłam
            zablokowana przez ten czas oczekiwania na @ to było coś okropnego. Czułam sie
            fatalnie, miałam uderzenia gorąca pare razy na dzień, straszne problemy z cerą,
            a po @ sie uspokoiło.
    • julka20061 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 21:54
      Ja zapłaciłam za 21 szt. decaptylu w zstrzykach plus Ectorton (jakos tak sie
      pisze) 850 zł
      Pozdrawiam smile
      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 09.10.06, 22:26
        To i tak duża kwota. Do tego ten fostimon, czy ktoś wie coś na ten temat? Nie
        mogę nic znależc na jego temat. A poza tym cały czas myślę jakie mamy szanse i
        co zrobić, zeby sobie pomóc.
        A jak Wy dotarłyście do klinik poza gran icami kraju? To chyba nie jest takie
        łatwe?
        • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 10.10.06, 09:46
          Mój lekarz z Wrocławia ma podpisaną umowe z kliniką w Pradze i tam kieruje swoje
          pacjentki na punkcje i transfer, a do Pragi mam 150 km.
    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 11.10.06, 09:33
      Wczoraj oddałam umowę na zabieg do Invimedu! Można powiedzieć, że klamka
      zapadła. Dowiedziałam się też, że zastrzyk z Fostimonu u nich kosztuje 76 zł.
      więc chyba kupię z Czechach za 55zł, zawsze troszkę oszczędności. Poza tym
      jestem strasznie pozytywnie nastawiona. Dzisiaj zrobiłam ostatnie badanie na
      TSH i czekam na wizytę.
      A co tam u Was kobitki?
      J
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 11.10.06, 10:21
        No, to tryby ruszyły.Ja już bym chciała wiedzieć co ze mną dalej, czy laparo czy
        transfer, jeszcze 3 dni i już będę spokojna.Musze ten rok zakończyć czymś
        pozytywnym!! Juja, a gdzie ty granice przekraczasz z Czechami i jak można się
        dowiedzieć jakie leki są tańsze, dufaston, estrofem?
        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 11.10.06, 10:59
          Ja nie jadę do Czech, tylko na forum bociana znalazłam dziewczynę, która na
          podstawie Twojej recepty kupuje i przywozi leki.
          Na mail gazetowy wyślę Ci jej namiar.
          J
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 11.10.06, 15:06
            Dziękuję Ci kochana, spróbuję może uda i mi się coś tańszego dostać.To tak
            właściwie kto już zaczął od nas stymulacje?
            • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 11.10.06, 16:47
              Ja pierwszy zastrzyk (jak endo będzie dobra) to mam 18-10 z decapeptylu.
              Właściwą stymulację rozpoczynam pomiędzy 2-3 tygodniem po deca czyli 2-9.11
              W sumie to nas jest mało na listopad. Może i dobrze, znaczy to, że wielu z Was
              udaje się naturalnie, powodzenia!
              J
              • kamka3 Re: listopad-ivf/icsi 11.10.06, 19:37
                To jeszcze ja na listopad. Pierwsze IVF, 3 nieudane IUI, endometrioza+
                średniawe wyniki męża, ale do przyjęcia nawet do naturalnego zapłodnienia. Od
                kilku miesięcy leczymy się w klinice w Berlinie (łatwiej nam tam dojechać niż
                do Warszawy czy Białegostoku). Jestem kompletnym laikiem jeśli chodzi o
                terminologię (protokoły, itp.), od tygodnia wdycham Synarel na wywołanie efektu
                menopauzy, od 18 października stymulacja Puregonem, (już go brałam przy IUI),
                potem do punkcji zastrzyk z Choragonu. To zupełnie inne leki, niż Wy bierzecie,
                z wyjątkiem Puregonu. Punkcja wypadnie koło 1 listopada...
                • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 14.10.06, 11:10
                  Kochane i jak przygotowania??ja juz 23 bire Decapeptyl,a najprawdopodobniej 6
                  listopada zaczynam stymulacje.Juz nie moge sie doczekac.Jestem pozytywnie
                  nastawina i wierze,ze musi nam sie udac.
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 14.10.06, 19:22
                    Przygotowanie, raczej oczekiwania! Ja też ruszam z decapeptylem tylko, że 18-10
                    (jak endometrium będzie ładne). Mojachwilko, ty też leczysz się w Invimedzie
                    prawda. Jaki lek masz jako drugi, mi dali fostimon. Mam też do ciebie pytanie o
                    koszt jaki określili Ci lekarze. Już nie mogę się doczekać, trochę się boję.
                    J
                    • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 14.10.06, 21:14
                      Cześć dziwczyny! Byłam dzisiaj u mojego gina, od następnej @ to znaczy od 3 dc
                      zaczynam brać estrofem 3 razy dziennie na podrasowanie endo, a później po paru
                      dniach jak endo będzie ładne dojdzie dufaston i 16 dnia cyklu jadę po
                      mrozaczki.W połowie listopada będe juz po transferze.Czytałyście dziewczyny
                      posty na bocianie o odżywianiu i kosmetykach używanych przed transferem?
                      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 14.10.06, 23:03
                        No to Ty też już masz plan, super. pozostaje tylko realizacja. Jak masz linka
                        do bociana to wrzuć do tego wątku. Szczerze mówiac, to nie wiem jak należy się
                        odżywiać przed. Nie palę, ale pije alkohol, czy to znaczy, że mam odstawić
                        wszystko wink Zobaczymy. Mój wielki dzień - transfer - wypadnie ok. 19.11.
                        Liczę dni...
                        • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 12:32
                          juja tak ja lecze sie w InviMedzie.Podobnie jak TY dostalam
                          Fostimon.Koszt mam oszacowany od 5,5 do 8 tys.Ale i tak wszystko wyjdzie w
                          trakcie.Zobaczymy jak sie bede stymulowac.Wierze,ze wszystko bedzie oki.A Tobie
                          co powiedzieli o kosztach i szansach?
                          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 12:47
                            Tak, szanse mamy 40-50%, a co do kosztu to mam wyższy: 6,5 - 9,0 tys. A ty masz
                            ICSI czy samo INV. Jeżeli chodzi o schorzenia, to ja mam super wyniki,
                            przytkany lewy jajowód (prawy jajnik nie owuluje) i mąż ma słabe nasienie.
                            Czy tobie zaproponowali sprzedaż komórek, jak ładne wyhodujesz?
                            Ogólnie nie mogę się doczekać środowej wizyty, ale idę do Dworniaka, bo dr
                            Karwacka ma urlop.
                            Gdzie kupujesz Decapeptyl, bo ja chyba koło nich w aptece,ale fostimon
                            sprowadzę z Czech. U nich 76, a z Czech 55. Zawsze 300 do przodu.
                            pozd J
                            • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 13:17
                              My od razu podchodzimy do ICSI.Ja mam super wyniki,maz troszke slabsze,ale i
                              tak mieszcza sie w normach.Co do Decapeptylu,toprobuje sobie zalatwic u mnie w
                              pracy tansza recepte,a jak sie nie uda to kupie obok nich w aptece.Co do
                              komorek,to jezeli wyhoduje sporo to pewnie oddam.Jezeli mozna pomoc komus kto
                              ich wcale nie posiada,to dlaczego nie?A wiesz moze jak sie stymuluja dziewczyny
                              po Fostimonie?Ja na wizyte za tydzien i tez kjuz nie moge sie doczekac.
                              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 13:53
                                Niestety nie wiem nic na temat fostimonu, wiem tylko, że jest to lek z moczu
                                kobiety, jest nowy na polskim rynku i jest dobry. Poza tym my też od razu ICSI
                                i również oddamy komórki. Ja boje sie o jednorodność endo, bo jak coś nie tak
                                to wszystko się przesuwa, bo najpierw histero. Napisze coś wiecej w środę.
                                • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 13:56
                                  Ja o endo to sie nie martwie,zawsze mialam ok.Zreszta ja jestem juz przebadana
                                  na wszystkie fronty.Nawet mialam laparo diagnostyczna i tez wszystko ok.
                                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 13:59
                                    Ja na przedostatnim usg mialam coś nie tak. 19mm i niejednorodne, a zawsze
                                    miałam 13mm i ładne.
                                    Nie chce laparo, bo to kolejny koszt, a z kasą krucho. Histero też za darmo nie
                                    zrobię, wiec koszt wzrośnie.
                                    A tak poza tym to mało nas na listopad.
                                    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 14:09
                                      Ja laparo mialam na NFZ.W poniedzialek ide do Dworniaka,ale to juz tylko po
                                      to,zeby wykluczyc jakas torbiel(ktorych nigdy zreszta nia milam) i od razu
                                      Decapeptyl.Szczerze ci powiem,to bardzo bym chciala miec juz to wszystko za
                                      soba.
                                      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 15:05
                                        Ja też. Jak dobrze pójdzie, to w sierpniu obie będziemy lulać maleństwa.
                                        Wyliczyłam, ze transfer będę miała ok. 21-10. Podobnie jak i ty.
                                        Zależy tylko jak zareagujemy na leki. Pomyśl jakie to by było piękne, gdyby
                                        szanse były 100%.

Rozmarzyłam się.
                                        • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 16:36
                                          juja ja transfer bede miala,ale dopiero ok.21 listopada.A wlasnie sie
                                          dowiedzialam,ze znajoma odebrala dzis wynik bety po ICSI i jest niestety
                                          negatywnysad
                                          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 19:36
                                            Strasznie to smutne, w sumie nie wiem od czego to zależy.

A tak poza tym to ja się pomyliłam, bo ja też mam miec transfer ok. 21-11 a nie
                                            21-10.
                                            Moze zapiszemy się na ten sam dzień wink A jak to nie tajemnica to jak masz na
                                            imię iile macie lat?
                                            Justa
    • mothra1 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 19:35
      witam, ja tez się dołączam,lecze sie w invimedzie, wziełam juz 13 zastrzyków z
      Decapeptylu i czekam na @,potem stymulacja. Martwię sie tylko bo ja i moj
      jestesmy bardzo przeziębieni i osłabieni - dopadł nas jakis wiruch...
      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 19:45
        Witaj na listopadowym wątku. Mojachwila i ja podchodzimy również do zabiegu w
        Invimedzie, tylko my mamy jeden zastrzyk z decapeptylu 3,75.
        Napisz nam coś więcej o sobie, dlaczego podchodzicie do inv-icsi, ile macie
        lat, czy ciebie będą stymulować i kiedy planują ci transfer.
        Tak czy inaczej trzymamy kciuki.
        pozd justa
        • mothra1 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 20:01
          Ja mam 36lat, endometriozę, jeden jajnik w postaci torbieli, niedziałający,
          fatalne hormony i bardzo słabe parametry plemników mojego M,problem złożony.
          Zdecydowalsmy sie od razu na inv, balam sie ze po jakims czasie moze byc za
          pozno...dla nas, i tak jest bardzo pozno....ale na razie jestem dobrej
          mysli....jeszcze o stymulacji nie rozmawiałam co i jak konkretnie, zawsze
          jestem na wizytach tak zdenerowoana i w biegu, ze zapominam się wypytac o
          podstawowe sprawy...dzis jestem na zwolnieniu (znaczy się jeden dzie urlopu po
          weekendzie) i dlatego mam chwilkę zeby cos napisac, a tak ciągle
          zapracowana....teraz muszę zwolnić tempo!!!! Czytam ze planujecie zwolnienia,
          urlopy, a ja się martwię ja to załatwić zeby wziąć jeden dzien na punkcję.....
          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 20:10
            Musisz zwolnić dla dobra siebie i waszego planowanego maleństwa. Jeżeli chodzi
            o mój urlop, to planowałam go od dawna, a 1 tydzień wezmę zwolnienia niby
            choroba. Ja mam chorą sytuacj e w robocie, bo jak się dowiedzą to wylatuję.
            Jak mogę to zadam Ci kilka pytań, bo jestem ciekawa, a ty masz już trochę za
            sobą: jaki lekarz cię prowadzi, jaki podali Ci koszt zabiegu z lekami i jak
            czujesz się po deca.
            justa
            • mothra1 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 20:20
              Prowadzi mnie dr Dworniak, po decapeptylu czuję się dobrze, nie było jakis
              dodatkowych objawów, czuję jajniki, ale ja zawsze przez połowę cyklu coś
              czułam, cos mnie kuło....więc nie zauważyłam różnicy, a koszt tylko wstępnie
              określono ok 10tys.-12tys, ale to tylko szacunkowo. U nich biorę tez leki więc
              na pewno wyjdzie drożej niż u Was. Nie wiedziałam ze można kupic je taniej
              gdzies indziej.
              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 20:27
                A na kiedy masz planowany transfer?
                Moze potrzymamy się za rękęsmile
                • mothra1 Re: listopad-ivf/icsi 16.10.06, 20:35
                  oki!, a transfer jeszcze nie wiem dokładnie bo czekam na @ a u mnie to moze
                  potrwac...teraz jestem w 35 dc i jeszcze nie ma, ale ma byc, tak mowi doktor,
                  wiec czekamy, potem dopiero kolejny krok i będzie wiadomomo co i jak i jak
                  długo, no i w koncu kiedy transfer...jeszcze musze poczekac, pewnie bedzie to
                  listopada poczatek...pozdrawiam
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 17.10.06, 15:45
                    Hello dziewczynki, mam do was pytanie, czy jak nie było jeszcze owulacji 22dc.
                    to lekarz poda mi decapeptyl. Znam swój organizm, jutro rano mam wizytę, a
                    tempka jeszcze mi nie skoczyła i śluz nie taki.
                    Z góry dziękuję za odpowiedz.j
                    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 17.10.06, 19:32
                      witaj.pewnie,ze ci poda.Ja nie mam owu,bo biore antyki i tez dostane Decapeptyl
                      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 12:01
                        Witajcie dziwuszki,
                        Machina ruszyła, dostałam pierwszy zastrzyk z decapepylu - cena wink banalne
                        357,91 w aptece pod filarami. Boli mnie tyłek, ale jestem szczęśliwa. 03-11 mam
                        wizytę już u dr Karwckiej na pierwszy zastrzyk z fosimonu. Dzisiaj byłam u dr
                        Dworniaka, nie było źle, był miły i dużo mi tłumaczył, ale prawdą jest to, że
                        wygląda na zmęczonego wiecznym tłumaczeniem pacjentkom tego samego. Zbadał mnie
                        i skierował na zastrzyk.
                        Teraz żyję do kolejnej daty! Jak wszystko pójdzie zgodnie z ustaleniami, to 17-
                        18.11 mam transfer.
                        Trzymam za was kciuki. j
                        • dziubania Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 12:08
                          przeniosłam się. Co prawda ja całąprocedurę mam za sobą, ale chętnie będę was
                          podczytywać i trzymać kciuki. Teraz czekam aż moje śnieżynki się rozmrożą!
                          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 12:10
                            A na kiedy planujesz zabieg? Ja leczę się u dr Karwackiej i boję się
                            niepowodzenia. Zawsze byłam pesymistką i walczę z tym.
                            Dzisiaj miałam zastrzyk i czekam...
                            j
                            • dziubania Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 12:14
                              31.10 mam mieć podglądanko. W okolicy owulacji czyli 3-4.11. będe miała
                              transfer,jeżeli bedą się dzielić moje kruszyny. Na cyklu naturalnym u dr.
                              Rokickego.
                              • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 15:51
                                a ja ide na zastzykasa w poniedzialeksmilestymulacje zaczne 6 listopada.Juz
                                odliczam dni
                                • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 16:28
                                  Ja coś tak czuję, że na transferze to my za ręce będziemy się trzymać wink
                                  Idziemy prawie łeb w łeb.
                                  Dzisiaj policzyłam z dr Dworniakiem, ze od 3-11 mam 10 zastrzyków, 13-11
                                  zastrzyk na pęknięcie, 15-11 punkcja, a 17.18-11 transfer. A tak wogóle to
                                  licz, bo to pomaga (chyba).
                                  Justa
                                  • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 16:39
                                    licze licze i juz sie doczekac nie moge.Jak masz na imie??ja Edyta
                                    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 17:00
                                      Nazywam się Justyna, mam 26l. i staram się od 2 lat. Jak dobrze pójdzie to na 3
                                      rocznicę ślubu będzie nas wiecej.
                                      Jedno z czego się cieszę, to że wcześnie zaczeliśmy się badać. Już w
                                      listopadzie 2005 wiedzieliśmy o nasieniu, a w lipcu tego roku o mojej
                                      niedrożności. Wszystko dzięki forum. Dużo się tu dowiedziałam.
                                      J
    • julka20061 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 19:58
      Dziewczyny jak wszystko dobrze pójdzie to ja będę mieć transfer między 1-6
      listopada więc dolączam do Was moje drogie. To będzię udany miesiąc smile
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 20:08
        Dziewczyny, dziewczyny, zbiera nas się na listopad! A listopad tuż, tuż.Widze,
        że dużo Was z Invimedu, czuje się osamotniona hihi.
        • julka20061 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 20:12
          Asioolka, ja podchodze w Novum, a Ty???
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 20:49
            Ja stymuluje się we Wrocławiu, a transfer w Pradze.
    • klusqa Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 20:54
      Być może. Miałam podchodzić we wrześniu, w październiku, więc nie nastawiam się
      jakoś bardzo, bo na 100% albo wyjdą bakterie, albo wzrośnie FSH albo nic się
      nie wystymuluje.
      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 18.10.06, 21:15
        Klusqa, bądz dobrej mysli.Miałaś juz problemy ze stymulowaniem się, czy na dzień
        dzisiejszy, wszystko czarno widzisz?
        • kamka3 Re: listopad-ivf/icsi 19.10.06, 21:30
          Dziewczyny, mam do Was pytanie o ilość podawanych zarodków. Mój niemiecki
          lekarz zostawił nam decyzję czy podać jeden zarodek - trochę mniejsze szanse na
          zagnieżdżenie ale większe na zdrową ciążę, czy dwa - większe szanse na
          zagnieżdżenie ale też na ewentualne komplikacje z ciążą. Co o tym myslicie? Ile
          zarodków podają w polskich klinikach?
          • klusqa Re: listopad-ivf/icsi 19.10.06, 22:19
            Przeważnie 2, chyba że są przeciwwskazania, albo matka nie chce. Ja poprosiłam
            o zaznaczenie, że chcę 1 zarodek (o ile będę jakieś miała).
        • klusqa Re: listopad-ivf/icsi 19.10.06, 22:18
          Szczerze? Już olewam smile Co będzie, to będzie.
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 20.10.06, 09:47
            Wiesz co Klusqa, ja coraz bardziej też.Wiadomo chciałabym z całego serca ale
            postanowiłam się nie nakręcać. No co ja mogę, być może jak zaczne stymulacje
            moje nastawienie się zmieni, zobaczymy.
            • klusqa Re: listopad-ivf/icsi 24.10.06, 19:13
              A ja znowu nie zacznę stymulacji, bo bakterie jak były, tak po leczeniu
              antybiotykiem dalej są, tylko inne. Nie zdążę się przeleczyć i zrobić posiewu
              przed 2 d.c., kiedy powinnam zacząć krótki protokół. I znowu miesiąc z czapki.

Tak sobie właśnie myślę, że potrzebuję przerwy.
              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 24.10.06, 21:26
                Smutno to słyszeć. Nigdy nie miałam problemu z bakteriami, ale wiem, że dla
                Waszego dobra trzeba to zaleczyć.
                Mam nadzieję, ze w grudniu Ci sie uda i na święta zrobisz sobie prezent.
                A tak wogóle, to czy tak trudno je wyleczyć?
                J
                • klusqa Re: listopad-ivf/icsi 25.10.06, 11:31
                  Juja, ja w ogóle rezygnuję z chodzenia do Novum. Przynajmniej na kilka
                  miesięcy. Tak więc grudniowych prezentów nie będzie, ale to nic. Dobrze się
                  czuję z tą decyzją. Swoje bakterie zabieram do innego lekarza, bo wyleczenie
                  ich w Novum wydaje się niemożliwością.
                  Pozdrowionka smile
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 25.10.06, 12:23
                    Rozumiem Twoje rozdarcie, przychodzi taki moment bezsilności i co dalej...
                    Jak co to po sobie mogę polecić, przynajmniej narazie Invimed. Jest ok. może
                    trochę drożej niż w Novum, ale chyba warto spróbować. Dr Karwacka jest bardzo
                    fajną lekarka i moża uda jej się wyleczyć Twój organizm.
                    Tak czy inaczej trzymam za ciebie kciuki w dalszym boju do szczęścia!
                    j
                    • klusqa Re: listopad-ivf/icsi 27.10.06, 18:30
                      Dzięki, ale ja sobie daję kilka miesięcy na odpoczynek i pozbieranie różnych
                      spraw do kupy, a później zobaczę. Ale raczej obstawiam adopcję.
                      Tobie również życzę powodzenia!
    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 22.10.06, 14:45
      jak wasze nastroje??ja jutro ide na decapeptylsmile
    • julka20061 Re: listopad-ivf/icsi 22.10.06, 17:18
      Ja we wtorek ide na pierwszą wizytę stymulacyjną, do dr. Lewandowskiego w Novum.
      Ostatnio zaczełam kipsko się czuć po decpeptylu, prawie codziennie mi słabo, ale
      zostało mi tylko 7 zastrzyków. Godzina zero niebawem dla mnie wybije,
      pozdrawiam Was serdecznie smile
      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 22.10.06, 19:26
        Hello, ja 18.10 miałam zastrzyk z decapeptylu depot, od dzisiaj boli mnie
        podbrzusze i tak sobie myślę, czy to działanie leku czy przeziębiłam sobie
        pęcherz. Jeżeli chodzi o nastrój, to nie wiem, ale cały czas mam wrażenie, że
        się uda. Od 3.11 ruszam z fostimonem i tyle.
        Jest dobrze, bo pogoda jeszcze pozytywnie nastraja, ale mam problem z
        muśleniem, za dużo tego. Jak debilka, myślę o imonach, wózkach itd.
        Mój kochany mąż prosi, żebym się uspokoiła, ale to niemożliwe. Teraz żyję dla
        tych chwil.
        Trzymajcie się kobitki i Ty Mojachwilo, w końcu idziemy łeb w łeb smile
        Justa
        • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 23.10.06, 08:03
          Justynko,trzymam kciukasy i caly czas o tobie mysle.Jestes tuz przede mna,wiec
          prosze informuj mnie na biezaco,bedzie mi latwiej.Przeciez idziemy tym samym
          protokolem i bierzemy te same leki.A masz moze gg??Pozdrawiam.
          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 23.10.06, 10:17
            Część Edytko, oczywiście że mam wyślę Ci w mailu. Jeżeli chodzi o moje
            samopoczucie, to od wczoraj bolą mnie jajniki. Termin @ mam na ok.28-29.10,
            więc trochę wcześnie jak na taki ból. Na dodatek co chwila sikam. Nie wiem czy
            ten ból wynika z tego, ze organizm zaczyna reagować na lek, czy poprosztu
            przeziębiłam pęcherz. Poza tym wczoraj miałam wahania temperatuty, raz zimno,
            raz gorąco!
            A Ty kochaniutka o które masz zastrzyk!
            J
            • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 23.10.06, 14:45
              A ja juz po zastrzyku.Nawt to przezylamsmilenie bylo tak zle,no i doktor w
              zastepstwie pani doktor tez byl milutki.Ogolnie rzecz biorac jest
              oki.Pozdrawiam,pa.
              Justys odezwe sie na gg.
    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 27.10.06, 17:28
      Coś cicho na naszym wątku, co tam u Was. Ja czuję się dobrze i czekam na @. 3-
      11 mam wizytę i ruszam z fostimonem w Invimedzie!
      Dajcie znać co u Was, bo jestem ciekawa.
      całuję j
      • mothra1 Re: listopad-ivf/icsi 28.10.06, 10:32
        Dziewczyny,
        ja przygowywałam się inv i bdąc na decapeptylu okazało się ze jestem w
        naturalnej ciąży.....czekałam i czekałam na @, a ona nie nadeszła, za to test
        wyszedł pozytywnie, a hcg rośnie. Wszyscy byli zdziwieni, ja tez. To po prostu
        istny cud! Teraz marwię sie zeby wszystko bylo ok. Trzymam za Was kciuki!! aby
        jak najszybciej spełnły się Wasze marzenia!!!
        • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 28.10.06, 12:05
          monthra1 OGROMNE GRATULACJE!!!!To faktycznie istny cud.
          A tu naprawde cos cichutko.Ja juz tez odliczam dni i czekan na @.Jak przyjdzie
          wczesniej to szybciej zaczne stymulacje,a jak nie to 6 listopada.Jakby nie
          patrzec,to za trzy tygodnir bedzie juz po transferkusmile
          • kamka3 Re: listopad-ivf/icsi 28.10.06, 19:12
            A ja dziś robię sobie zastrzyk z Choragonu, pęcherzyki dobrze podrosły, w
            poniedziałek punkcja. Miała być 1 listopada a tu jeszcze łapię się na
            październik...Pozdrawiam wszystkie!
        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 29.10.06, 18:26
          GRATULACJE Z CAŁEGO SERCA! Chyba nie mogło być lepiej. Życzę tobie spokojnych 9
          miesięcy i duzo szczęścia. zaglądaj do nas, żeby (mam nadzieję) niebawem
          przeczytać, że i nam się udało!
          pozd J
          • dziubania Re: listopad-ivf/icsi 30.10.06, 07:47
            Ja 03.11. mam wizytę u dr Rokickiego i może w przyszłym tygodniu zabiorę moje
            ostatnie 2 mrozaki. Dam znać jak będzie
          • mothra1 Re: listopad-ivf/icsi 03.11.06, 14:10
            no niestety, cud sie nie sprawdził, na usg nie widac zarodka w pęcherzyku, więc
            pewnie w poniedziałek stracę tę ciążę, juz jestem zapisana na zabieg do
            szpitala, a wszystko wydawalo sie ze bedzie w porządku, zalewam sie lzami.....i
            cierpię okropnie.... za WAS dziewczyny tzymam kciuki, na pewno się uda, ja tez
            nie trace nadziei, nie moja teraz kolej, ale moze troche pozniej.......
            pozdrawiam!
            • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 03.11.06, 16:24
              Trzymaj się mocno, jesteśmy z Tobą. Dziękuję też za kciuki, ale u mnie też nie
              za ciekawie. Po zastrzyku z decapeptylu 3,75 zrobiła mi sie torbiel. Dzisiaj
              miałam zacząć stymulację, ale lekarka nie zgodziła się muszę czekać do
              poniedziałku, a póxniej jak się zmniejszy to może ruszymy. Jak nie to miesiąc
              na antykach i od początku...
              Jest mi troche smutno, no ale jak widać taki nasz los.
              Trzymajcie się wszystkie!
              J
    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 06.11.06, 11:12
      Znowu tu cicho, więc ja coś napiszę. Dzisiaj prawdopodobnie rozpocznę
      stymulację fostimonem. Jestem strasznie podekscytowana. W piątek wszsytko
      wisiał jeszcze na włosku (torbiel), ale wszystko jest ok.
      A co u Was? Jak narazie to chyba mojachwila i ja przystępujemy smile
      Dajcie znać, jestem taka ciekawa.
      pozd J
      • dziubania Re: listopad-ivf/icsi 07.11.06, 14:09
        Wpiątek byłam u R. Niestety w tym cyklu nie zabierzemy mrozaków. Może w
        nastepnym. Owulacja się pośpieszyła o 3 dni.
        • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 07.11.06, 17:24
          witajcie dziewczyny, moja @ się spóźnia, planowałam w połowie listopada jechać
          do pragi, a jak widze wszystko sie przesunie.Nienawidze tej @.
          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 08.11.06, 12:07
            A może ty w ciaży jesteś?! Tak czy inaczej miałaś już jakieś zastrzyki na
            menopauzę czy coś w tym stylu? Jestem ciekawa co u Was, bo strasznie tu cicho,
            tak jak by listopad był miesiacem czekania!
            pozd Justa
            • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 08.11.06, 16:10
              No co Ty Juja ciąża, a co to jest hihi.Ja będę miała transfer mrozaków wiec nie
              mam wyciszania, a u Ciebie kiedy punkcja?Wogóle to nie wiem czy ktos od nas miał
              juz transferek czy wszystkie czekają?Mozna by było zrobic jakies podsumowanie.
              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 08.11.06, 16:14
                No jak tak na punkcje poczekam jeszcze tydzień, a transrer chyna koł 20-11.
                Narazie robie sobie zastrzyki z fostimonu i czekam na jajka!
                My z Mojąchwilą idziemy łab w łeb u tej samej lekarki i mamy transfer +/- po
                sobie 2 dni.
                Co do podsumowania to trzeba wysłać nowy wątek!
                pozd j
                • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 09.11.06, 11:59
                  witajcie kobietki,faktycznie cos nas malo na tym wateczku,i cichutko tak
                  jakos.A ja jutro ide na podgladanko co tam naprodukowalam,dzis biore 8 zastrzyk
                  i mysle,ze wtore bedzie punkcjasmile
    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 10.11.06, 09:38
      Jestem dzisiaj po pierwszy podglądzie, po 4 s=zastrzykach z fostimonu. Jest
      nieźle - endo 4,5mm, a komórki: 7 w lewym i 7 w prawym, narazie malitkie więc
      więcej dowiem się we wtorek. Narazie się uspokoiłam, bałam sie że ni zareaguję
      na lek. Dawka nie zwiekszona, 3 ampułki 225ml., wiec koszt też nie wzrośnie. Na
      dodatek jak ilość podskoczy, to śmiało będę dawczynia.
      Meldujcie co u Was!
      Całuje J
    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 10.11.06, 13:41
      i ja juz po wizycie,mi niestety nie doszly nowe jajeczka .mam te co mialam-
      tylko endo super,bo 11mm.W poniedzialek kontrola i pewnie we srode punkcjasmile
      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 14.11.06, 10:14
        Nie wiem czy ten wątek interesuje jeszcze kogoś oprócz mnie i mojejchwili, ale
        tak czy inaczej dla zinteresowanych melduję o moich postępach.
        Jestem po 8 dniach stymulacji fostimonem, czuje się dobrze. chociaż bardzo boli
        mnie brzuch, a to za sprawą 20 komórek, które maja już średnio rozmiar 14 mm.
        Jeszcze troche musze wytrzymac, a później to mam nadzije z górki.
        A czy ktoś jeszcze przystepuje do protokołu w tym miesiacu?
        Pozd Justa
        • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 14.11.06, 10:22
          Witam
          Śledze ten Wasz wątek, chociaz ja dopiero zaczęłam brac antyki... dzis mój 11
          dzień... więc ja mam nadzieje załapac sie na grudzień z punkcja i transferem
          jeśli wszystko pójdzie OK. Pozdrawiam
          A kiedy punkcja??
          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 14.11.06, 10:46
            Tego dokładnie nie wiem, dr Karwacka Invimed, planuje na poniedziałek, ale
            zobaczymy jak moje komórki do tego czasu wytrzymają.
            A gdzie ty podchodzisz??
            J
            • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 14.11.06, 11:21
              w Łodzi w Gamecie u prof.Radwana
              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 14.11.06, 11:46
                W taki razie, życzę Ci dużo wytrwałości i spokoju, bo bez tego ani rusz.
                Mam nadzieję, że Twoja stymujacja bedzie również spokojna i owocna.
                Jak masz jakieś pytania to śmiało.

pozd J
                • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 14.11.06, 12:20
                  Dziekujęsmile
                  Cierpliwosci mi nie brak, wiem że zawsze może byc gorzej...Jestem po 3 IUI to
                  też zegos uczywink najgorsze jest czekanie po, i te nadzieje. Ale nadzieje
                  trzeba mieć!!!!!!
                  Ja mam długi protokół, więc jeszcze sporo przede mną... Pozdrawiam I zyczę
                  żebysmy sie na wątku grudniowym nie spotkały...
                  • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 14.11.06, 16:22
                    witajcie,a ja juz we czwrtek mam punkcje a w sobote transfereksmilepozdrawiam i
                    zycze wytrwalosci w dazeniu do celu.
                • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 21.11.06, 14:28
                  hej juja2103
                  I jak juz po punkcji i po transferze???
                  Daj znac jak się masz...
                  Ja jutro zaczynam zastrzyki z dipheryliny i troche sie denerwuję. Co raz
                  częsciej nachodza mnie obawy, o stymulację, o szanse itp
                  Pozdrawiam
                • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 21.11.06, 14:28
                  hej juja2103
                  I jak juz po punkcji i po transferze???
                  Daj znac jak się masz...
                  Ja jutro zaczynam zastrzyki z dipheryliny i troche sie denerwuję. Co raz
                  częsciej nachodza mnie obawy, o stymulację, o szanse itp
                  Pozdrawiam
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 21.11.06, 14:44
                    Cześć, dzięki za zainteresowanie. Ja wczoraj miałam punkcje i oczywiście
                    pierwsze komplikacje. Cały czas, podczas stymulacji fostimonem dr liczyła na 20
                    komórek, wczoraj okazało się, ze jest ich 36. Z tych 36 szt., 28 było
                    dojrzałych, wiec dr k. stwierdziła, ze nie moze dopuścić do transferu, bo mam
                    hiperstymulacje. Załamałam się. Rokickie nie zezwolił na transfer, powiedział,
                    ze nie jest możliwe, ze nie wyląduje w szpitalu, że moj organizm jest
                    nafaszerowany hormonami. Ja sie nie poddałam. Zadzwoni`lam do dr. i
                    powiedziałam ze chce podjąć ryzyko, ona powiedziała, że podejmie się tego jak E2
                    (estradiol) bedzie na niskim poziome. Ona siew spodziewała, ze po wyciagnieciu
                    tylu jajek bedzie na poziomie 3500, a ja miałam 1230! Super,jutro mam transfer,
                    na własne życzenie, ale tylko jednego zarodka. Lepsze to niz jic. Szanse
                    mniejsze, ale zawsze są! A tak poza tym na 100% mamy aż 17 zarodków, więc mamy
                    zapas, mam nadzieje ze niepotrzebny.
                    Całuje, dam znać później, trzymam kciuki za Twój poczatek, musisz się jeszcze
                    uzbroić w cierpliwość. Daj znać, jak się czujesz po zastrzykach.
                    Justa
                    • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 21.11.06, 17:42
                      Cześć Justa

To trzymam kciuki za ten jeden zarodeczek żeby z Tobą zostal.
                      Tak mi się zdawalo że w innym wątku martwilas się przestymulowaniem... ale nie
                      podalaś tam wyniku estradiolu... Odezwij sie po transferze co i jak???

A szczerze mówiąc ciekawa jestem jak innym dziewczynom w tym wątku poszlo lub
                      idzie, bo listopad jeszcze się nie skończyl?????
                      Pozdrawiam
                      • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 21.11.06, 18:46
                        Dziewczyny, schiza mnie dopada, dzisiaj już 57 dc, @ nie ma.Od 2 tygodni brzuch
                        mnie bolał jak na @ i suchość.Wczoraj ból jajnika jak na owu i dzisiaj cały
                        dzień śluz owulacyjny.W połowie listopada miałam jechać po mrozaki, nie wiem
                        chyba wszystko się rozregulowało, no i co z tym śluzem czyżby owu? Wczoraj
                        zadzwoniłam do gina, bo nie wienm czy czekac na @ czy brać coś na wywołanie,
                        powiedział,że mam czekać do 60 dc, bo może dwa cykle się zeszły, a jak nie
                        dostane to dopiero 8 grudnia do niego i wtedy coś mi da. Miałam jechać na
                        transfer, a teraz co, mam szykować się na grudzień czy może styczeń, ręce mi
                        opadają, zawsze coś.
                        • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 21.11.06, 19:43
                          Trzymaj się, widzisz tak to jest z hormonami, strasznie rozwalają organizm. Ja
                          już wiem, że nic nie można planować, bo on i tak sam sobie wszystko poukłada.
                          Nie wiem ja ci pomóc, mam nadzieję, że szybko dostaniesz @ i na święta
                          zobaczysz piękna bete. Ja podejmuje ryzyko i jutro mam transfer 1 malucha,
                          mojego malucha!!! Życzę tobie tego, trzymaj się.
                          Justa
                          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 21.11.06, 21:41
                            Juja, Ty zawsze na posterunku! Tak trzymaj! Myśle,że dobrze zrobiłaś podchodząc
                            do transferu, ja żałuje, że mój lekarz sie nie zgodził, a ja, że sie nie
                            upierałam żeby spróbować.Będę trzymała kciuki.Z listopada to chyba jak na razie,
                            zaciążyła tylko Julka, wierze że i Tobie się uda.
                          • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 22.11.06, 12:57
                            Czesc juja
                            Trzymam kciuki za transfer!!!
                            Daj nam znać...
                            Pozdrawiam
                            • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 22.11.06, 13:00
                              witajcie kobietki,ja po niedzielnym transferku juz zaczynam
                              schizowac...zabralam dwoje dzieciaczkow i coraz bardziej sie boje 30.11,czyli
                              mojej wizyty i bety...za wsa wszystkie zaciskam kciuki..
                              • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 22.11.06, 18:38
                                Czesc dziewczynki, tyle do opowiadania, a słów brak. Wszystko się udało,
                                dostałam jeden zarodek 1 grupy i pozostaje mi czekanie. Jezeli moja
                                hiperstymulacja sie ujawni, to musze leciec do lekarza, ale wierze ze mam silny
                                organizm i dam rade.
                                Oczywiście mam mniejsze szanse niz z dwoma zarodkami, ale zawsze mam jakas
                                szanse. Tak czy inaczej to trzeba przezyc, zeby zrozumieć. Ania, dasz rade, to
                                nie jest takie straszne, najważniesze to wiara i dbaj o siebie.
                                Dzieki za zinteresowanie moja skromna osobą, mam nadzieje, ze nikogo nie
                                rozczaruję i razem z Edytką na mikołajki prześlemy ostateczne wyniki pozytywnej
                                bety.
                                Trzymam kciuki za wasze starania.
                                justa
                                • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 22.11.06, 19:17
                                  Dziewczyny trzymam za was kciuki i wcale Was nie zapraszam na wątek grudniowywink
                                  Pozdrawiam
                                  • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 22.11.06, 20:25
                                    Ja też trzymamsmile)
                                    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 23.11.06, 16:19
                                      kazde kciki sie przydadza....im wiecej tym lepiej...
                                      • julia56 Re: listopad-ivf/icsi 23.11.06, 21:11
                                        Mojachwilo, wierzę, że Ci się uda i dzieciaczki zostaną już z Tobą na zawsze.
                                        • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 24.11.06, 10:23
                                          Justys a ja trzmam kciukasy za Ciebie....musi sie nam udac...
                                          • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 24.11.06, 12:18
                                            Edytka, nie wyobrażam sobie sama przechodzic przez to wszystko. Dziękuje za
                                            słowa otuchy, myśle że brak jakichkolwiek objawów implantacji nie przekreśla
                                            moich szans. Ważne, że twoja wiara udziela sie innym, życze wam sukcesu i tyle
                                            wiery co ma Edytka.
                                            Jeszcze tyle czekania!
                                            J
                                            • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 24.11.06, 15:42
                                              Justys pewnie,ze nie przekresla...wez pod uwage,ze ty masz jedno dzieciatka a
                                              ja dwa ,to i odczucia mozemy miec innesmileale wiara to jest co nas
                                              trzyma...BEDZIE DOBRZE
                                              • sun32 Re: listopad-ivf/icsi 25.11.06, 22:32
                                                Cześć dziewczyny smile
                                                Podczytuję Wasz wątek. Od dzisiaj wiem, że za kilka dni rozpoczynam stymulację.
                                                Trzymam za Was kciuki i już nie zapraszam na nasz wątek grudniowy. Musi się
                                                udać teraz smile
                                                Jak sobie dałyście radę z zastrzykami? Same robiłyście?
                                                Jak Wasze samopoczucie?
                                                • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 26.11.06, 19:22
                                                  Czesc wam dziewczynki,
                                                  Mija tydzień od punkcji, czas leci, ale jest to straszna męczarnia psychiczna.
                                                  Pewnie jak większość z Was nie doczekam do 14 dnia i test zrobie ok. czwartku.
                                                  Postanowiłam po tygodniu odpoczywania wrócić do pracy. Trochę mnie pobolewa
                                                  brzuch, ale zniosę to, bo to ból typowy @. Nie mam objawów ciążowych, nie wiem
                                                  czy dobrze robie, ale nie zniose siedzenia w domu.
                                                  Dalej biorę garści leków i zastrzyki w brzuch z clexane. Co ma być to będzie.
                                                  A co u Was?
                                                  • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 30.11.06, 14:08
                                                    moje drogie forumki...dzis robilam beta hcg...wynik 34...jestem najszczesliwsza
                                                    osoba dzis pod sloncem..pozdrawiam i trzymam kciuki za was wszytkie...Justys za
                                                    Ciebie szczegolnie...uwierz,a spelnia sie twoje marzenia...
                                                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 30.11.06, 14:17
                                                    Edytko, ja już Ci gratulowałam na gg, ale teraz oficjalnie na forum. Gratuluje
                                                    z całego serca!!! Jeszcze o jedno Cię poproszę, roześlij fluidki. smile
                                                    J
                                                  • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 30.11.06, 14:30
                                                    kochana fluidki beda ale w sobote,po oznaczeniu kolejnej betysmile
                                                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 30.11.06, 14:45
                                                    Oby przed poniedziałkiem, to dla mnie ważne smile
                                                    J
                                                  • majorka79 Re: listopad-ivf/icsi 30.11.06, 16:34
                                                    gratulacje! bardzo się cieszę, że się udało.
                                                    śledzę wątek, bo przymierzam się do ICSI w następnym cyklu.
                                                    jeśłi można spytać: gdzie robiłaś zabieg?
                                                  • sun32 Re: listopad-ivf/icsi 01.12.06, 09:12
                                                    Gratulacje smile))
                                                  • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 01.12.06, 12:25
                                                    majorka,ja podchodzilam do icsi w inviMedzie w Wawie.Super klinika,ja jestem
                                                    zadowolona,polecam...
                                                  • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 01.12.06, 13:04
                                                    Mojachwilo gratulujęsmile))
                                                    Czytam co tu u was od czasu do czasu, bo ja do ISCI podchodze w grudniu.
                                                    Trzymam kciuki za was wszystkie!!!
                                                    Justa jak się czujesz co u Ciebie??
    • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 01.12.06, 15:24
      Mam nadzieję, że nasze szczęścia pozostaną z nami na zawsze. Dziewczyny,
      dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, wsparcie i inne wypowiedzi! Zrobiłam bete w
      9 dpt (nie wytrzymałam). WYNIK 10!!! W poniedziałek potwierdzam, ale chociaż
      przez weekend poczuje się jak przyszła mama.
      Boże, chyba się udało!!!
      Całuję.
      PS. Edytko obiecałyśmy sobie, ze na porodówce za ręce sie bedziemy trzymać i
      chyba dotrzymałyśmy słowa!!!
      Justa
      • majorka79 mojachwila! 01.12.06, 15:33
        wiem, że invimed jest super, bo też tam się leczęsmile)) napisz jeszcze u którego
        lekarza?
        • juja2103 Re: mojachwila! 01.12.06, 15:35
          Zarówno ja, jak i Mojachwila leczyłyśmy sie u dr Karwackiej, super babka. Ja
          zrobiłam dzisiaj bete (nielegalnie 9 dpt ) i mam 10, wiec chyba też mi się
          udało!
          Warto!
          Juja
          • mothra1 mojachwila! juja2103 04.12.06, 21:39
            Gratulacje dziewczyny!!! Trzymam kciuki za Wasze najblizsze 9 mcy!!!! To jest
            pocieszające ze pomimo wielu trudnosci możliwe jest to wielkie szczescie!!!!!
      • majorka79 Re: listopad-ivf/icsi 01.12.06, 15:34
        juja2103! gratulacje cichutkie - będzie dobrze!
        • sun32 Re: listopad-ivf/icsi 05.12.06, 09:46
          Dziewczyny bety powtórzone? smile)))
          Jak się czujecie?
          • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 05.12.06, 14:23
            Dziewczyny, dajcie znać, bo coś cichutko.
            • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 06.12.06, 09:26
              tak krotko sie cieszylam...u mnie niestety ciaza biochemiczna....
              • sun32 Re: listopad-ivf/icsi 06.12.06, 09:30
                sad((((
                • asioolka1 Re: listopad-ivf/icsi 06.12.06, 09:51
                  • majorka79 Re: listopad-ivf/icsi 06.12.06, 09:58
                    sad(((
                    tak mi przykro,
                    to takie niesprawiedliwe,
                    najpierw tymonka, teraz ty...
                    ściskam
            • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 07.12.06, 10:57
              Dziewczyny, pierwszy raz mogę powiedzieć oficjalnie, że udało się!
              Bety: 9dpt - 10; 12 dpt - 48 dpt; 14 dpt - 102.
              Dr Karwacka jest zadowolona, przyrost ok.
              Ze względu na podanie jednego zarodka (przypuszczenie hiperstymulacji - 36
              jajek)na 100% nie ma ciaży mnogiej.
              Ciszę się, ale jeszcze nie tak do końca. Czekam na usg, na którym zobacze
              bijace serce.
              Zresztą, po tym wszystkim co sie wydarzyło; Tymonka, Mojachwila, to boje sie
              cieszyc i smuci mnie to wszystko co dzieje sie wokól mnie.
              Tak czy inaczej udało mi sie za pierwszym razem!!!
              Całuje Was mocno, a szczególnie Edytkę.
              Justyna
              • kaka154 Re: listopad-ivf/icsi 07.12.06, 11:08
                to gratulacje smile))))))))
                I czekamy na fluidki
                Ściskam i spokojnej ciąży zyczę
                • majorka79 Re: listopad-ivf/icsi 07.12.06, 12:40
                  gratulacje! cudowne wieści! dbaj o siebie i maluszkasmile

napawa mnie optymizmem fakt, że w Invimedzie jednak się często udaje. mnie to
                  czeka juz wkrótce..
                  • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 07.12.06, 12:51
                    Dziękuje bardzo za gratulacje, Invimed to taka rodzinna klinika. Mają też ruch,
                    ale jeszcze kontrolują wszystko. A co jest fajne, to nawet pacjętka jest
                    kojarzona z imienia i nazwiska!
                    Ja tam sie dobrze czułam, a fakt ze sie udało podwójnie mnie zadowolił.
                    Całuję mocno i czekam na dobre wieści od Was.
                    PS. Pozwoliłam sobie na sygnaturkę, zawsze o tym marzyłam, chyba mogę ?
                    J
                    • mojachwila Re: listopad-ivf/icsi 07.12.06, 14:14
                      Justynko,ty wiesz....z calego serca ci gratuluje...dbaj o was...
                      • juja2103 Re: listopad-ivf/icsi 07.12.06, 14:31
                        Edytko, w poscie juja2103 znajdziesz coś z dedykacją!
                        Dziekuję za wszystko.
                        Justa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka