Dodaj do ulubionych

SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz informuje

05.11.06, 19:16
dziewczyny przeczytałam na innym forum o niepłodności kilka informacji
dotyczących skutków ubocznych leczenia niepłodnosci. Lekarze przynajmniej ci z
którymi ja miałam do czynienia nie wspominali o nich.
x bezowulacyjne cykle po długotrwałej stymulacji CLo oraz stymulacji
gonadotropinami
x powiększone jajniki po stymulacji do in vitro
x zaburzenia hormonalne
x mikrourazy szyjki macicy po inseminacji
x uszkodzenia śluzówki endometrium podczas IUI
My kobiety pragnace mieć potomstwo wiele poświecimy aby je mieć ale
prowadzacy nas specjalisci nie zawsze mówią o wszystkich skutkach postępowania.

media.wp.pl/kat,38212,wid,8391406,wiadomosc.html?ticaid=129f5
Obserwuj wątek
    • annia.m Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 05.11.06, 19:22
      Ale to chyba nie trudno sobie wyobrazic, że jakakolwiek ingerencja w cialo
      człowieka pociaga za soba skutki- te dobre, ale tez i te zle. Co z tego, ze po
      clo bede miala byc moze cykle bezowulacyjne jesli bez niego nie bede jej miala
      nigdy. Zaburzenia hormonalne mialam i bez lekow.. Cos za cos. Trzeba
      zaryzykowac, bo czesto to jedyna droga..
      • tekla12 Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 05.11.06, 19:49
        Tak jak moja przedmówczyni - po co nie uszkodzona śluzówka skoro bez iui nie
        można zajść w ciążę. Poza tym - w ciąży macica się powiększa więc może ciąży
        nie ryzykować. A poważnie - ozon to gazeta prawicowa więc siłą rzeczy promuje
        naturalność koncepcji.
    • kalinka28 Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 05.11.06, 19:46
      coprawda lekarz mnie o niczym nie informował ale jest to dla mnie zupełnie
      naturalne ze są JAKIEŚ skutki uboczne tego leczenia. Liczy się jednak nadrzędny
      efekt i cel dla ktorego to robimy i jesli zostanie osiągnięty to reszta -
      przynajmniej dla mnie - sie nie liczy!
      • ap77 Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 05.11.06, 20:00
        jesli moge cos dodac od siebie. Chodzi o skutki uboczne iui i in vitro, do
        jaciezysz dochodzi w przyszlosci wieksze ryzko nowotworu jajnikasad

Ps. jestem lewicowasmile
        • tekla12 Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 05.11.06, 20:10
          Bezdzietność zwiększa prawdopodobieństwo nowotworu sutka, nie leczone pco
          zwiększa prawdopodobieństwo nowotworu endometrium i tak w kółko.
          ps jestem neutralna
      • honeybeam a wiesz jakie są skutki uboczne życia 05.11.06, 20:01
        w XXI wieku? Nawet łykanie witaminy C może mieć skutki uboczne.
        • ap77 Re: a wiesz jakie są skutki uboczne życia 05.11.06, 20:02
          Wit. C ma skutki ubocznesmile To udowodniono
          • aniaresz Re: a wiesz jakie są skutki uboczne życia 05.11.06, 20:10
            Cześć weronusiu. Tu się zgodzę z Teklą że ta gazeta sieje propagandę trochę. Napewno coś w tym jest ale tak jak nasi politycy mają skłonność do przesady to podobnie jest tutaj. Oni są przeciwni in vitro i będą zniechęcać jak się tylko da. Odpisz na priva. Jaką podjęłaś decyzję co dalej.
            • weronusia dziewczyny ja tylko pytałam czy lekarze informują 05.11.06, 20:27
              hej Aniu - odpisałam na Twojego e-maila.

Dziewczyny mam za sobą wiele wizyt u rożnych specjalistów - zresztą z Teklą i
              Aniąresz jesteśmy z miejscowosci, w której trudno o dobrego niepłodnosciowca.
              I moze dlatego jedyny wniosek jaki mi się nasuwa to taki ,ze lekarze traktują
              pacjenta przedmiotowo, postepuja wg schematów i szablonowo podchodzą do kazdego
              przypadku. Nie informują o za i przeciw ( ci , z którymi miałam do czynienia) ,
              no moze jedna lekarka ( warszawa) zwrociła uwagę, że clo bierze się tylko 6
              miesiecy i nie wolno dłuzej i jak nalezy badać prawidłowo prolaktynę i inne .....

A link do OZON podany tak dodatkowo ...smile smile smile
              • annia.m Re: dziewczyny ja tylko pytałam czy lekarze infor 05.11.06, 20:47
                a ja bym byla bardzo zainteresowana jak prawidlowo badac prolaktyne. Z gory
                wielki dzieki!
                • kaka154 Re: dziewczyny ja tylko pytałam czy lekarze infor 05.11.06, 21:27
                  Witam
                  apropo prolaktyny. Powinno sie ja badać, jako że nazwana jest hormonem stresu,
                  w okreslonych warunkach. Przynajmniej po pół godzinnym odpoczynku po wbiciu
                  igly, czyli wenflon, w określonych godiznach dnia, po przespanej spokojnej
                  nocy. Wtedy wynik jest miarodajny. U mie w miescie badanie PRL jest normalnym
                  badaniem krwi bez ceregieli, mój gin je wysmial. Wskazania do badania
                  prolaktyny to nieregularne miesiączk, dluga@, oraz mleko z piersi. Pozdrawiam
                  • aniaresz Re: dziewczyny ja tylko pytałam czy lekarze infor 05.11.06, 22:28
                    Wenorusiu napisałam na priv. Powodzenia.
                • weronusia prolaktyna 07.11.06, 10:51
                  Prolaktynę najlepiej badać w 20-23 d.c. na czczo, po przespanej 6-8 godzin nocy
                  najlepiej do 7.30 , bez stresu (choć samo wbicie igły jest już jakimś stresem) ,
                  bez pośpiechu , po odpoczynku , bez współżycia dzień przed.
    • ivoral Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 06.11.06, 10:04
      W przedostatniej Polityce, w tym artykule o nieplodnosci,umieszczona jest
      wypowiedz dr. Lewandowskiego, wspolwlasciciela Novum, o skutkach ubocznych in
      vitro. Szczerze mowiac, po przeczytaniu tego bylam lekko zszokowana.

Kiedy powiedzialam prowadzacej mnie dr, ze dla mnie ogromne znaczenie ma to,
      zeby leki byly dla mnie jak najmniej szkodliwe, a kwestia kosztu jest
      trzeciorzedna, to zupelnie zmienila proponowany wczesniej zestaw lekow. Sama
      wczesniej, zanim zaczelismy z M. o tym mowic, o szkodliwosci nie wspomniala.
      • agniecha17 Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 07.11.06, 00:09
        A mozesz napisac o jakich skutkach mowil dr Lewandowski???? Ja osobiscie zawsze
        tak sobie mysle, ze jezeli kazda kobieta ma okreslona ilosc jajeczek to te
        wszystkie stymulacje przy inseminacjach, in vitro itp przyspiesza nam
        menopauze...no, ale moze zle mysle
    • ivoral Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 07.11.06, 10:37
      Jezeli jeszcze nie wyrzucilam tej gazety, to poszukam jej w domu, kutro
      przyniose do pracy i przepisze tu ten fragment.
      • agniecha17 Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 07.11.06, 22:08
        Z gory dziekuje, co prawda jestem juz po ICSI, ale zawsze warto wiedziec, co i
        jak...
        • aurita Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 08.11.06, 11:30
          wam chyba o _efekty_ uboczne chodzi bo skutkiem leczenia nieplodnosci
          jest....ciaza smile
          • mytest Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 08.11.06, 18:55
            Jest ten artykuł w archiwum Polityki www.polityka.pl->archiwum. (koszt 2,44zł)
            Szukanie po Lewandowski. Niestety trzeba się rejestrować, logować i wysłać SMS
            itp...
            Tytuł Niepłodność, niemożność, nieczułość
    • wanda631 SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 09.11.06, 11:21
      Polecam bezinwazyjną kurację w Międzynarodowym Instytucie Zdrowia w Gliwicach.
      Moja znajoma zakończyła 12-dniową kurację z pozytywnym skutkiem. Polezcam
      odwiedzić stronę internetową www.zdrowiesos.pl. Zobaczycie jak niesamowita jest
      to metoda. Bez skutków ubocznych a działa na wiele schorzeń jednocześnie.
    • ivoral Re: SKUTKI leczenia niepłodności- czy lekarz info 09.11.06, 14:19
      Dziewczyny,
      znalazlam i przeczytalam dokladnie jeszcze raz ten artykul.
      Dr Lewandowski mowi tam tylko ogolnie o "kosztownej zdrowotnie terapii
      hormonalnej". Nie podaje zadnych szczegułow.
      Pomyliłam to widocznie z jakims innym opracowaniem.
      Przepraszam za zamieszanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka