mojachwila 09.11.06, 15:15 kochane mam takie pytanie:ile udalo sie wam "wyprodukowac" pecherzykow do ivf/icsi?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asioolka1 Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 09.11.06, 15:48 też miałam ten wątek zamieścić, miałam 46 komórek, zostało mi na dzień dzisiejszy 20 mrozaków i zamrożonych 18 komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
wiola1977 Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 09.11.06, 15:53 Ja mam niestety jeden jajnik (drugi usuniętu przez wstrętną endometriozę). udało mi się "wyprodukować" tylko 7. Dwa podane od razu (niestety ciąży brak). Dwa zamrożone, a reszta "niezdatna". Szkoda, że tak malutko. Mam małą szansę na 1 transfer mrożaczków, a potem to już tylko kolejny protokół Odpowiedz Link Zgłoś
male_piwo Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 10.11.06, 23:02 wiola1977 napisała: > Ja mam niestety jeden jajnik (drugi usuniętu przez wstrętną endometriozę). > udało mi się "wyprodukować" tylko 7. Widzisz Wiolu, dla Ciebie to było tylko 7, dla nas aż 2, z czego się jedna zapłodniła. U nas wstrętna endometrioza usunęła 3/4 jajnika i z tego co zostało były te 2 komórki, teoretycznie lepszy jajnik skupił się na produkcji torbielek. Wiem, wiem że i 7 to nie dużo (46 to abstrakcja), ale i tak bywa... U nas to jedno maleństwo, zechciało zamieszkać u mamusi (8tc), choć mamusia, a raczej jej wstrętna endometrioza (i nie tylko) dają się nam cały czas we znaki. Odpowiedz Link Zgłoś
juja2103 Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 09.11.06, 15:58 Jaka szalona ilość!!! Gratulacje, jest z czego wybierać. Ja jutro podejrzę co tam słychać. A czym byłaś stymulowana i jaki jest powód twojego inv-icsi, bo może to też od tego zależy. pozd Justa Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 09.11.06, 16:03 asioolka a czym ty bylas stymulowana i gdzie??ja na pierwszym podgladaniu bylam w poniedzialek i bylo ich ok.8.Jutro mam kolejne Odpowiedz Link Zgłoś
tekla12 Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 09.11.06, 16:04 asioolka1 napisała: > też miałam ten wątek zamieścić, miałam 46 komórek, zostało mi na dzień > dzisiejszy 20 mrozaków i zamrożonych 18 komórek. szokujące, do jakiej wysokości udało się mierzyć estradiol? Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Asioolka!! 09.11.06, 19:58 toz to szok! ja mialam 30 i juz pekalam!! jak to mozliwe wyhodowac tyle komorek??? Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: Asioolka!! 09.11.06, 21:00 Dziewczyny ja tez byłam w szoku, na początku na usg liczyli komórki, a później juz sie nie dało i wpisywali: dużo. Miałam hiperstymulacje i nie dopuścili mnie do transferu. Miałam brzuch jak w 6 miesiącu i straszne bóle, tydzień leżałam w szpitalu.Byłam stymulowana gonalem 10 dni, z tego przez 7 gonal 225 jednostek a trzy kolejne dni po 150. Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: Piegoosku! 09.11.06, 21:24 Też miałas nie mało, moje słabo się dzieliły. W piątej dobie miały po 6 komórek, myśle,że to przez tą ilość,a jak u Ciebie było z podziałem? Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Piegoosku! 10.11.06, 22:21 u nas bylo tak, ze pobrali 30, z tego 16 sie zaplodnilo, reszta, czyli 14, byla niedojrzala, ale po kilku godzinach z tych 14 dojrzalo jeszcze 8! i je zamrozilismy juz bez zapladniania... nasze maluchy dzielily sie bardzo ladnie! 5 czy 6 z nich zamrozono juz prawie w stadium blastocysty, reszta oczywiscie mniejsza, az do tych najmniejszych, ktorym nie dawalismy juz wiekszych szans jednak te najsilniejsze nie zostaly z nami, dopiero czwarty transfer sie udal! najpierw mialam podawane po dwa, za czwartym razem trzy zarodki! byly rozmrazane wieczorem, a juz nastepnego dnia podziely sie dalej! bylismy w szoku, ze takie silne poprzednie sie tak ladnie nie dzielily po rozmrozeniu! te chyba od samego poczatku bardzo chcialy zyc a jak u Ciebie? gdzie sie leczysz? na dodatek przypaletala mi sie infekcja, az mi szyjka krwawila (dwa dni wczesniej mialam posiew jalowy ) dostalam antybiotyk i trzy maluszki! zostaly dwa!! Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: Piegoosku! 11.11.06, 18:00 Ja miałam punkcje i transfer w Pradze a stymulacje we Wrocławiu, w lipcu miałam podane mrozaki 6 komórkowe, nie udało sie, teraz czekam na @ i jade po nastepne.Dałaś mi nadzieję, że słabeuszki też się przyjmują, to najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Piegoosku! 12.11.06, 00:07 i slabeuszki daja rade!! uwierz w nie ja juz nie wierzylam, ze sie uda, tym bardziej, ze te "wypasione" nie daly rady ja wierze w TEN moment... musi sie wszystko zgrac, aby sie udalo! bede trzymala za Ciebie kciuki, napisz, jak sytuacja!! powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 11.11.06, 18:14 Ja wyprodukowałam 10 komórek, z czego 9 pięknych, 1 miałam podany we wtorek (ze względu na duże ryzyko hiperstymulacji i mojej decyzji) a resza została "mrozaczkami" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
juja2103 Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 11.11.06, 18:23 Ja jestem już po podglądaniu i mam ok. 14 pęcherzyków. Więcej będę wiedziała we wtorek, ale wydaje mi się, że nie jest źle. Ja podchodzę pierwszy raz do ICSI w Invimedzie Warszwa. justa Odpowiedz Link Zgłoś
monitta Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 11.11.06, 19:17 Witam czytam te Wasze wypowiedzi i nie wierze jestem po 3 probach ICSI i nie miałam wiecej niz 4 , 5 pecherzykow Odpowiedz Link Zgłoś
amcyk Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 11.11.06, 19:33 Ja przy piewrszym ICSI miałam pobranych 19 pięknych komór, zapłodniło się 13, na podglądaniu było 23. Ale kolejna próba przede mną..... Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Monitta 12.11.06, 00:14 moim zdaniem wszystko zalezy od lekow do stymulacji, u mnie akurat Gonal, a dodatkowo od lekarza, ktory umiejetnie Cie prowadzi... moje osobiste zdanie (po dwoch programach: pierwszy - Invicta Gdansk, drugi - Novum Wawa), to to, ze sa kliniki, ktore maja lepsze osiagniecia w samej stymulacji, albo pozniej lepiej podhodowuja i zarodki i komorki; akurat w moim przypadku (i jak czytam fora, to nie tylko w moim), Novum naprawde jest dobre w obu sprawach... i nie mowie tego, bo tam wlasnie mi sie udalo, to sa moje spostrzezenia, moze ktos ma zupelnie inne... zdaje sobie rowniez sprawe z tego, ze im wiecej wyprodukowanych komorek przy stymulacji, tym gorsze one MOGA byc... Odpowiedz Link Zgłoś
molonela Re: ile pecherzykow do ivf/icsi 12.11.06, 10:53 ja mam ok. 14, a ile bedzie dojrzałych w miarę, to się dopiero okaże Odpowiedz Link Zgłoś