Dodaj do ulubionych

Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mowi

15.11.06, 10:18
wydarzenia.wp.pl/kat,33326,wid,8597846,wiadomosc.html?rfbawp=1163582093.197
Obserwuj wątek
    • kalinka28 Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 10:35
      a mi się marzą takie dwa berbecie....ohhhhhhhhh
      • amoniaaa Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 10:56
        mi sie marzy przynajmniej jedno, jak by było 5 to tym bardziej bym była
        szczęśliwa smile
      • lidia.ms Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 10:58
        Oczywiście ze będzie epidemia blizniaków kiedy lekarze nie chcą się zgodzić na
        IVF na cyklu naturalnym.
    • ivoral Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 11:02
      No to ja dodam, ze jak Polsat przyjechal do Invimedu w piatek krecic ten
      wywiad, to wlasnie lezalam rozebrana na fotelu do iui. P. dr Karwacka wszystko
      rzucila (tzn. mnie) i pobiegla udzielac wywiadu.
      Czekalam rozebrana i najpierw wszedl dr N. , bo szukal jakiegos sprzetu.
      Potem wszedl dr Ciebiera i powiedzial, ze przez ten wywiad wszystko sie opoznia
      i musze przepuscic inna pacjentke. Zeszlam, ubralam sie. Pielegniarka
      powiedziala zebym znowu sie ubrala, o dr zaraz przyjdzie.
      Rozebralam sie i polozylam na fotelu.
      Przyszedl dr D. i powiedzial, ze ma pacjentke na transfer i powinnam jej
      ustapic miejsca.
      Nie wytrzymalam i zaczelam krzyczec na dr D. ze sie nie zgadzam i zeby
      natychmiast wyszedl.
      Potem przyszla dr Karwacka.
      Moja iui zamiast o 13 odbyla sie o 15.30.
      Po iui nie dali polezec ani minuty, bo czekala ta pacjentka na transfer.
      W poczekalnie dr K. przyszla mnie przepraszac. - Powiedziala, ze zaledwie 15
      minut wczesniej dowiedziala sie o tym wywiadzie i musiala biec.
      Tymczasem my z moim M. przygotowywalismy sie do tej iui znacznie dluzej niz 15
      minut.
      Wczoraj wieczorem jeszcze raz dzwonila zeby przeprosic, ze iui odbyla sie z
      takim opoznieniem.
      Dla zainteresowanych dodam, ze moja iui w Invimedzie kosztowala 2150 zł (500 zł
      iui + 300 zł monitoring - 1350 zł leki do stymulacji kupowane w Invimedzie).

Oczywiscie zmieniam klinike.
      • kinga38 czy są wykonywane in vitro na cyklach naturalnych? 15.11.06, 11:07
        Jeśli wszystkie badania są w normie,owulacja prawidłowo przebiega ,wyniki M są
        bardzo dobre????Czy jednak zawsze trzeba brać hormony????Dziękuję z góry za
        odpowiedz.

-------------------
        35cykl starańsad((
        • carla1973 Re: czy są wykonywane in vitro na cyklach natural 18.11.06, 21:37
          Ja miałam taka sytuację: moje wyniki perfekcyjne, owulacja jak w zegarku, ale
          mąż obniżone parametry nasienia co było wskazaniem do inseminacji. Po dwóch
          nieudanych inseminacjach na cyklu naturalnym lekarz zasugerował inseminacje na
          cyklu stymulowanym clo. Argumenty za:
          - większa ilośc pęcherzyków a co za tym idzie większe szanse na ciążę
          Argumenty przeciw:
          - możliwość przestymulowania
          - możliwość pojawienia sie torbieli.
          Sama musisz podjąć decyzję.
          Ja miałam stymulację clo w wyniku której pojawiły się 2 pęcherzyki, jeden pękł
          a z drugiego zrobił sie torbiel, który po 3 miesiącach sie wchłonął.
      • hamaa Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 11:26
        To mnie załamałaś, bo myslałam, ze w końcu trafiłam na lekaza, któremu lezy na
        sercu dobro pacjenta. Słuchajcie a moze powinnyśmy pisać skargi na takich
        lekazy do zarazdu firmy. Ja sie od dłuzszego czasu nosze z mysle opisania
        innego lekarza z tej kliniki (to był koszmar, sama sie zastanawiam dlaczego po
        jednej wizycie go nie zmieniłam)
      • eszforcik Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 11:45
        Ivoral, jak to przeczytałam, to aż mi się włos zjezył na głowie. Jak można tak
        potraktować pacjentkę. Dlaczego to Ty miałaś czekać a nie telewizja, co oni
        lepsi. Wcale się nie dziwię, że chcesz zmienic klinikę. Ja osobiście też mam
        zastrzeżenia do InviMedu sad
      • kalinka28 Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 11:52
        Ivoral - to skandal!!CZłowiek ma nadzieje ze moze liczyc na zrozumienie, opiekę
        i profesjonalne podejście do problemu... przykre. Masz rację że zmieniasz
        klinikę!
      • chrumpsowa Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 16:11
        Ivoral NO COMMENT, nie dziwie sie, ze sie wkurzlas.

A mi sie nie podoba ton w jakim mowi sie o tych ciazach mnogich. Tak jakby to
        byla WINA kobiet, bo decyduja sie POZNO na dziecko. Jesli kobieta ma problem to
        rzeczywiscie wiek moze jeszcze go poglebic, ale sorry przeciez kaza czekac min.
        rok zanim zacznie sie badania. No i czas ucieka... Jak zaczelam starania mialam
        25,5 lat od rozpoczecia staran minal juz grubo ponad rok i ciazy nie ma. Dodam,
        ze 35-letnia znajoma, ktora kilka miesiecy przede mna wyszla za masz zaszla w
        ciaze podczas miesiaca miodowego. Inna znajoma 30-letnia z problemami
        zdrowotnymi zaszla w ciaze w 2 czy 3 cyklu a ja okaz zdrowia koncze niedlugo 27
        lat i ciagle czekam na 2 kreski. Nie podoba mi sie pointa tego reportazu - niech
        kobiety uwazaja i decyduja sie na dziecko szybko, bo inaczej beda meic klopoty i
        moga urodzic 5-raczki... Ale mlody wiek nie gwarantuje szybkiego zajscia w
        ciaze. Zreszta nie zawsze to wiek kobiety jest decydujacy, ale np. jakos
        plemnikow meza. Nie podoba mi sie ten reportaz. Nieobiektywny i krzywdzacy.
        Kiedys byly akcje pomocy rodzinom takich 5-raczkow - no a po obejrzeniu tego
        reportazu nasuwa sie na mysl: po co pomagac skoro baba sama sobie winna, bo
        czekala na potomstwo i na stare lata dziecka jej sie zachcialo. Tak, jakbysmy to
        my byly winne temu, ze nie udaje nam sie zajsc w ciaze. Jestem zniesmaczona i
        oburzona tym reportazem.
        • alcia152 Re: Epidemia blizniakow w Polsacie-dr Karwacka mo 15.11.06, 17:57
          chrumpsowa-nic dodać nic ująć to jest niedorzeczne , nie widziałam tego
          reportarzu w cześniej bardzo się wzburzyłam............od2,5lat marze o
          bliżniakach a tu niet.
          ivoral-nie pomyślałabym że tak można potraktować pacjętke,już nie przyszłabym
          do niej więcej..sorry powinna najpierw skończyć jedno a nie lecieć bo tv,takiej
          osobie bym już nie zaufała.
          • ir_76 Re: dr Karwacka 15.11.06, 18:17
            Trochę sie zalamalam zachowaniem Pani dr Karwackiej.
            Jutro mam u niej wizytę , wczesniej chodzilam do dr Rokickiego, który w ogóle o
            niczym mnie nie informował, zreszta chyba orientujecie sie ze ten dr to
            specyficzne ma podejscie i zachowanie wiec postanowilam zmienic lekarza wlasnie
            na dr Karwacką bo na tym forum wiele ciepłych słow na jej temat przeczytałam,a
            tu taka wpadka!
            To skandal jak oni sie zachowują ! Przecież przygotowujemy sie tak dlugo do
            zabiegu, ponosimy ogromne koszty nie tylko finansowe ale tez psychiczne a oni
            pedza na wywiad zamiast zajac sie pacjentka.
            Sama juz nie wiem co robic ? U kogo i gdize sie leczyc
            • hamaa Re: dr Karwacka 15.11.06, 18:32
              Jestem pacjentka dr K, do tej pory boło u niej bardzo dobrze. Ale na ostatniej
              wizycie pani dr zaczeła mnie poganaic bo inne pacjentki czekaja(a nie minął moj
              czas)na wizyte srednio 30- 40 min to było ok. Ta wizyta była dla mnie wazna bo
              jestem po nieudanej isci, i chciałam wiedziec co dalej. Jedyne co słyszałam
              to "długi czy krótki protokol chce pani?". Miałam wrazenie ze tylko to sie
              liczy. Cieżko było mi wytłumaczyc ze chce poczekac 2-3 m, bo np na razie mnie
              niestać. Ale moze ja juz jestem przewrazliwona na punkcie lekazy.
              • weronusia Re: dr Karwacka- Ivoral, Hamaa 15.11.06, 18:37
                Hamaa- Czy teraz pacjent decyduje co chce? A pacjent wie jaki chce mieć protokół?

Iwonko- współczuję- wcale Ci się nie dziwię- moze to taki bodziec,żeby zaufać
                Novum!!!Znak z góry,że pora na zmianę.
                A możliwe ,ze się udalo- wiec póki co się nie denerwuj- choc chyba dawka stresu
                w piatek była gigantyczna - nie ma nic gorszego jak rutyna...sadsad
                Mimo tego zaciskam mocno kciuki, bo moze dzidziuś już szuka swojego miejsca
                gdzie móglby się zadomowić na 9 miesiecy smile smile
      • finni Re: ivoral 16.11.06, 20:27
        Glupia historia. Pani doktor brzydko sie zachowala. W koncu inseminacja
        az tak dlugo nie trwa, mogla zrobic swoje i pojsc sobie na wywiad.
        Wspolczuje ci tego stresu i czekania.
        • tekla12 Re: ivoral 17.11.06, 22:32
          A myślałam, że już nic mnie nie zdziwi. No i nie skomentuje zajścia bo tylko
          słowa niecenzuralne przychodzą mi do głowy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka