24.11.06, 12:05
Witam,przeniosłam się tu z forum dla starających się. Myślę,że po 1,5 roku
starań i z wiedzą jaką już mam na temat naszej niepłodności chyba czas
najwyższy na te przenosiny. Mam 29 lat (jeszcze przez 2 miesiące), maje
wyniki jak powiedziała lekarka są imponująco w książkowych normach, niestety
wyniki badań mego M są delikatnie mówiąc słabiutkie (0-2mln). W tej chwili
jest w trakcie kuracji. W związku z tym mam pytanie, czy któremuś z waszych
facetów kuracja farmakologiczna w znacznym stopniu poprawiła wyniki? Leczymy
się do lutego potem lekarze dają nam szansę na dziecko jedynie przez InVitro.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: Witam :-) 24.11.06, 12:29
      Witaj!
      Mój mąż miał problemy z małą ilością i ruchliwością
      W czerwcu ilość 8 mln, w ruchu A - 7%
      W listopadzie - ilość - 28 mln, w ruchu A - 22%
      Wiem, że to nie jest jeszcze najlepszy wynik, ale poprawa jest smile
      Co łyka Twój M??
      • misia9935 Re: Witam :-) 24.11.06, 13:42
        eszforcik,czy możesz przypomnieć,co brał Twój M?
        salfazin,maca(to jest na receptę???)co można jeszcze?
        • eszforcik Re: Witam :-) 24.11.06, 14:09
          Salfazin, macę, l-karnitynę, żeń-szeń, kwas foliowy (w tej chwili nie pamiętam
          czy coś jeszcze)
          Potem mój gin przepisał mu jeszcze polfilin i biosteron
          • misia9935 Re: Witam :-) 27.11.06, 12:35
            Eszforcik?czy mogłabyś podac mi przybliżone ceny tych leków-witamin?nie wiem na
            ile sie przygotować..
            • eszforcik Re: Witam :-) 27.11.06, 13:44
              Przyznam się, że trochę to kosztowało wink
              Wszystko zamawiałam ze: www.sklep.starania.pl/default.asp?id_sklepu=43
              • misia9935 Re: Witam :-) 27.11.06, 13:57
                dziękujesmilenawet nie wiedzialam,ze taki sklep isnieje,
                a czy to przychodzi szczelnie zapakowane?zamówiłabym do pracy,a nie
                chciałabym,zeby ktos dostał to w swoje łapy.i czy salfazin to to samo co
                selezin??chyba nie..
                • wiktoria33 promen 27.11.06, 14:00
                  podobno PROMEN jest skuteczny
                  www.herbapis.nazwa.pl/catalog/product_info.php/products_id/269
                  udowodnione przez Ksare i jej Filipka smile)
                  • desperanca Re: promen 30.11.06, 11:40
                    Znalazłam taki artykuł na temat Promenu:
                    Niepłodność - współczesny problem
                    lek. med. Magdalena Brzosko

Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) wpisała niepłodność na listę chorób
                    cywilizacyjnych. Szacuje się, że na świecie dotyka ona 15% par. W Polsce
                    problem z poczęciem dziecka ma co 4-5 para, czyli około 2,4 mln. Polaków.
                    Zgodnie z definicją WHO o niepłodności mówimy, gdy po 12 miesiącach regularnego
                    współżycia, bez stosowania antykoncepcji, nie dochodzi do poczęcia. Niepłodność
                    jest stanem odwracalnym i jest wiele jej przyczyn. Do niedawna uważało się, że
                    winna niepłodności jest zawsze kobieta. Obecnie wiadomo już, że w 45%
                    przypadków powodów należy szukać u kobiety, a w 40% u mężczyzny. W 25%
                    przypadków występują przyczyny wspólne, natomiast 5% - to przyczyny nieznane.
                    Uważało się także, że sprawność seksualna mężczyzny równoznaczna jest z jego
                    płodnością. Tak jednak nie jest! W ostatnich dziesięcioleciach w całej
                    populacji białych mężczyzn dramatycznie zmniejsza się ilość i jakość plemników
                    w nasieniu. To, co kiedyś było normą parametrów nasienia, dzisiaj jest wynikiem
                    rewelacyjnym. Mężczyźni produkują mniej plemników, ich ruchliwość jest
                    mniejsza, mniej jest też prawidłowych plemników. W konsekwencji przyrost
                    naturalny radykalnie spada. Badania przeprowadzone w wielu krajach Europy i w
                    Ameryce wskazują, że na zaburzenia płodności u mężczyzn ma wpływ współczesny
                    tryb życia. Zatrucie środowiska, zła dieta, stres, spędzanie wielu godzin przed
                    komputerem lub w samochodzie, brak ruchu, wszechobecna chemia zmniejszają męską
                    witalność i płodność. Dlatego współcześni mężczyźni powinni pamiętać o zdrowym
                    trybie życia, uprawianiu nieforsownych sportów, właściwej diecie i relaksie.
                    Zaleca się im również stosowanie specjalnie dla nich opracowanych preparatów
                    suplementacyjnych, np. Promen.
                    • izzabbella Re: promen 21.01.14, 13:57
                      Promen wskazał nam lekarz. Jesteśmy w trakcie testowania, mój M czuje się dobrze, wyniki się poprawiły. Jak na razie mogę tylko polecić. Z opinii na innych forach wynika że pomógł nie tylko nam, warto spróbować. My staramy się już od dłuższego czasu i mam nadzieję, że w końcu się uda smile
                      • tycjanna234 Re: promen 23.01.14, 10:03
                        Wyniki lepsze, samopoczucie też. Promen działa, zobaczymy czy doczekamy się wymiernego efektu w postaci dzidziusia big_grin
      • jeszczeniemama Re: Witam :-) 26.11.06, 22:49
        Cześć, teraz bierze Unidox i Butapirazol, a wcześniej Clostilbegyt. Plus zestaw
        witamin i minerałów. Po Clostilbegycie wyniki ani drgnęły, mamy nadzieję, że
        tym razem będzie lepiej. Pozdrawiam.
    • alinka761 Re: Witam :-) 24.11.06, 15:00
      Mój M miał w marcu 9 mln w 1ml,ruch A 8% po 3 miesiącach ilość wzrosła do 62mln
      w 1ml,ruch niestety nadal kiepski bo w ruchu A 9% a w B 14%.Udało się jednak
      naturalnie.Brał Macę,Salfazin,żeń-szeń,folic i przez 2 miesiące Pentohexal.
    • on5p Re: Witam :-) 23.03.15, 09:46
      promen to Lipa 6 miesięcy brania i wyniki gorsze o ponad połowę, witamina e,c i salfazin też nie dały efektu. szkoda kasy zdrowia i pieniędzy. lepiej iść do specjalisty.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka