Dodaj do ulubionych

sperminogram wyniki- przerazanie:(

15.12.06, 17:53
ilosc 1,6
brak plemnikow.

Bylam w tamtym roku w ciazy. Nikt nie zrobil mi bety. Tylko na podstawie
usg i to nawet nie dopochwowego stwierdzono ciaze. Podwazalo mi ta ciaze 3
lepkarzy. Mam zdjecie z usg. Ja mam teraz hashimoto ....

Maz mial dziecinstwie problem z jadrami , ktore sie "chowaly".Do tej pory ma
ten problem. I przez dwoma laty mial swinka.

Prosze powiedzcie czy to odwracalne?
Obserwuj wątek
    • zajacowna Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 18:12
      prosze niech ktos cos napisze...
      Asia? tekla? kociaczek? pomocy.... zalamal mi sie swiat pod nogami.
      nawet invitro mi nikt nie zrobi.. bo nikt mnie nie przestymuluje przy hashi.
      adopcja? nie mamy szans. dwie narodowsci, dwa miejsca zamieszkania...
      • szarlota1 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 18:35
        Ja też mam hashi i jutro transferek INV. Nie przejmuj się więc tylko idz do
        dobrego lekarza.
        • zajacowna Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 19:23
          u kogo sie leczysz? w jakim miejscie?

Mi gin powiedzial , ze nikt mnie nie przestymuluje, bo to zaduze ryzyko
    • ae_iwona_83 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 18:33
      piszesz, że byłaś w ciąży, więc oboje jestescie zdolni do bycia rodzicami, może
      pomyłka w laboratorium, albo pobranie materiału było nieprawidlowe, najlepiej
      powtorzyc badanie, no i nigdy sie nie poddawac,
      • zajacowna Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 18:35
        powtorzymy.

o ciazy pisalam , ze kazdy gin mi ja podwazal.. czy ona byla!!
        • ae_iwona_83 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 18:38
          gin...mi powiedzieli ze nie ma ciazy chociaz hcg bylo ponad 120...tak tak...oni
          sa wszystkowiedzacy....czytajac rozne posty doszlam do wniosku, ze te
          laboratoria to nas wykanczaja....w jednym poscie dziewczyna pisze ze badania
          nasionek super, chwile pozniej masakra, nie wiadomo do konca czy wierzyc w te
          badania czy nie....nie załamuj się, tyle już było cudów wink
          • zajacowna Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 19:24
            dziekuje za slowa pociehy,ale jak narazie czuje sie jakby mi ktos w glowe walnal
            • ae_iwona_83 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 19:28
              najpierw jest załamanie, a potem przychodzi jeszcze większa siła i determinacja
              - sama zobaczysz, nie jesteś sama
              • aga_b3 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 19:54
                Czy leczycie sie w specjalistycznej klinice od nieplodnosci? Na pewno jest
                rozwiazanie - przeciez moga pobrac od ciebie komorke nawet 1 komorke jajowa
                (bez hiperstymulacji) a mezowi zrobic punkcje jader - moze tam znajda plemniki?

W Warszawie znam Novum (tam sie lecze) i Invimed (to z postow dziewczyn).

A czemu przekreslasza adopcje? Bedzie wiecej papierkowej roboty, ale musi sie
                udac!
              • tekla12 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 20:02
                Info o chorobach męża bardzo obciążające. Badanie nasienia trzeba koniecznie
                powtórzyć ale w dobrym lab, z określeniem poziomu fruktozy. Wizyta u urologa
                konieczna. No i badanie poziomu hormonów męża. Jeśli aspermia się powtórzy w
                kolejnym badaniu trzeba się nastawiać na icsi z plemnikami wyciąganymi z jądra
                albo najądrza. W sumie - trzeba szukać dobrej kliniki. Czeka was walka, ale to
                wszystko jest do przejścia.
                • zajacowna Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 20:10
                  przekreslam adopcje, bo mamy za krotki staz, jestesmy roznych narodowosci,
                  mamy inna religie, miejsce zamieszkania( oczywiscie papierkowe).

Tekla dzieki!Idziemy do urologa tutaj i w niemczech.

Jezu dobra klinika. A co to jest? ja nie mam zielonego pojecia.... ja myslalam
                  ze to moje hashimoto przeszkadzasad

Tekla a u kogo ty sie leczysz ? jaka klinika?
                  • tekla12 zajacowna 15.12.06, 20:38
                    Naskrobię ci późnym wieczorkiem maila na gazetową skrzynkę.
                    • zajacowna Re: zajacowna 15.12.06, 20:46
                      dzieki... bede czekac.
                  • coccinelle76 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 15.12.06, 21:37
                    Koniecznie powtorzcie badania. Zastanawiam sie nad tym co piszesz o
                    mozliwosciach adopcji. Moj maz tez jest obcokrajowcem z jedyna roznica, ze
                    jestesmy tego samego wyznania. Jakis czas temu probowalam sie zorientowac w
                    sytuacji i mysle, ze adopcja nie jest niemozliwa tyle tylko, ze moze
                    trudniejsza. A staz w wielu OA nie jest tak sztywno okreslony. Ale na razie o
                    tym nie mysl tylko powtorzcie badania. Powodzenia!
    • asiunia555 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 16.12.06, 08:54
      zajacowna. co za smutny post......sad ale wiesz że takie wyniki trzeba powtórzyć.

kochana Ty nie przekreślaj od razu wszystkiego. przecież jest isci - czyli
      poprzez punkcję jąder wydobycie jednego - słyszysz jednego plemnika. skąd
      jesteś? musicie najlepiej iść do klinki leczenia niepłodności, a przed
      wszystkim najpierw w niej powtórzyć badanie nasienia.
      mąż niech zrobi też posiew z nasienia na bakterie. może to bc przy powtórce
      badania ogólnego. kochana przede wszystkim nie załamywać się. wysyłam Ci duzo
      siły. i daj znać.
      • zajacowna Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 16.12.06, 09:00
        mieszkam w krosnie i w stuutgarcie.
        Zaczynamy leczenie na 2 fronty w niemczech i w polsce.
        Asia, zemdlalam wczoraj w labolatoruiumsad Rozumiesz zwrocili mi pieniadze za
        mar i tm, bo NIE MIELI NA CZYM ZROBIC. aNI JEDEGO PLEMNIKA!!! ANI JEDENEGO!
        Maz chodzil caly dzien jaby mu sie cos w glowe stalo....
        Dzis troszke lepiej.
        Chcielibysmy najlepiej adoptowac dziecko i oszczedzic sobie tego horroru. Ale
        to , w naszym przypadku prawie nie mozliwe.
        • asiunia555 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 16.12.06, 10:22
          wyobrażam sobie że oboje jesteście kompeltnie rozwaleni tym wynikiem. ale
          prosze powtórzcie go jeszcze raz. w krośnie chyba nie ma kliniki żadnej, nie
          wiem dokąd mielibyście najbliżej. kraków czy warszawa?
          musicie się oboje teraz mocno wspierać. nie wytykać sobie nic bo inaczej (a
          itak na pewno w jakimś stopniu) to wpłynie na wasz związek. proszę bądź silna.
          i szybko z mężem do urologa.
          czy związki o różnej narodowości nie mają szans na adopcję? dlaczego?
          • zajacowna Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 16.12.06, 10:55
            idziemy do urolloga.
            Wspieram go jak moge. Wylalam na niego wczoraj tyle miodku ( milosc i slodczy
            ile moglam ). Dzis jest juz nieco lepiej.

adopcja: jest cos takiego jak adopcja zagraniczna. w 99% pracentach przyznawane
            sa dzieci duze i chore.My mamy popieprzona sytuacje: dwa jezyki( moj m zna
            moze 5 slow po polsku), dwie religie, dwa miejsca zamieszkania i zbyt ktrotki
            staz malzenski. ech.... oj takiego obrotu sprawy to w najczarniejszych snach
            sie nie spodziewalam.
    • grace100 Re: sperminogram wyniki- przerazanie:( 16.12.06, 12:35
      zajacowna, glowa do gory!!! Po pirwsze jak mowia dziewczyny zbadaj jeszcze raz.
      Co do adopcji to u nas tez sa dwie narodowosci i to nie jest problemem. Po
      slubie masz niemiecki paszport wiec jest jedna. Co do dwuch miejsc zameszkania
      to chyba jestescie w stanie to rozwiazac.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka