mojachwila 15.01.07, 12:00 Dziewczyny mam pytanie:w ktorym dniu cyklu mialyscie wykonany transfer mrozaczkow??ja obecnie sie przygotowuje do zabrania sniezynek i chcialabym wiedziec jak to wyglada tak orientacyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubania Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 15.01.07, 12:12 Ja miałam 2-3 dni po owulacji potwierdzonej monitoringiem. Były 2 ważne punkty: 1. Pękniety pęcherzyk. 2. Odpowiednie grube endometrium. Podchodziłam na naturalnym Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 15.01.07, 12:16 ja bede podchodzila tylko na estrofemie,to u mnie liczy sie tylko endo Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 15.01.07, 19:46 Mojachwilo, ja też podchodze na bezowulacyjnym, też na estrofemie.Przy pierwszym podejściu do mrozaczków, transfer miałam 16 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 16.01.07, 09:20 asioolka1 a jak dlugie masz cykle??ja ma swoje 26 dniowe,a teraz od drugiego dnia biore estrofem. Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 16.01.07, 13:34 Ja mam cykle z reguły długie i nie regularne.Przez ostatnie dwa cykle brałam luteine na skrócenie.Wróciłam właśnie z usg, dzisiaj 9 dc, endometrium 12 mm, od dzisiaj dochodzi mi luteinka, a już w sobote transfer, czyli szybciej niż ostatnim razem, bo śluzówka lepiej się buduje.No a ty jak po estrofemie? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 16.01.07, 16:19 asioolka suuuupppeeeerrrr wypasione endo a ile zarodkow zabierasz??a moge wiedziec gdzie podchodzisz do transferku?? Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 16.01.07, 18:17 Podadzą mi dwa zarodki, podchodze w Pradze, no a co u Ciebie?Jak twoje endo?Ile masz wogóle mrozaków?Też szlejesz z dietą bocianową? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 18.01.07, 16:31 asioolka ja mam tylko 5 mrozaczkow...jutro ide na pierwszy podglad-to bedzie moj 9dc,a 8 na estrofemie...zobaczymy co mi powie i kiedy moge sie spodziewac transferku...a co do diety to nic w niej nie zmieniam..no moze wiecej owocow i warzyw...a ty jesk sie przygotowujesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: w ktorym dc transfer mrozaczkow?? 19.01.07, 10:14 No jestem ciekawa jak u ciebie dzisiaj z endo, mam nadzieje,że nieźle.Ja troche podjadałam orzechy, migdały, więcej jajek, no wiadomo owoce ale najwięcej jabłek.Od tygodnia nie pije kawy.Nie wiem czy to nie schiza poprostu.Kupiłam też kosmetyki bezzapachowe, bo tak jak piszą dziewczyny w dniu transferu najlepiej unikać zapachów.Na ile to prawda, nie wiem.Napisz koniecznie, jak tam po wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
duda102 asioolka 19.01.07, 11:52 widze ze do transferu podchodzisz w Pradze..mozesz mi powiedziec jak tam trafilas..tez mysle nad leczeniem tam..za jakiekoliwek info dziekuje.. Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: asioolka 19.01.07, 13:07 Lecze sie u prof.Zimmera z Dyrekcyjnej we Wrocławiu, on właśnie mnie tam skierował. Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: asioolka 20.01.07, 12:36 asioolka,moje edno wynosilo 9mm,dzis bylam jeszcze na oznaczeniu estradiolu i wlasnie czekam na wynik.Jesli bedzie ok,to we wtorek zabieram moja trojeczke A ty juz po transferku??i jak samopoczucie?? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: asioolka 24.01.07, 13:49 asioolka i jak po transferku??ile zarodeczkow ci podali?? ja wczoraj zabralam moje dwa szkraby i teraz odpoczywam przez dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: asioolka 24.01.07, 15:18 Witaj, mi też podali dwa zarodeczki.Na razie objawów brak, jakichkolwiek, poza podwyższoną tempką ale ja biore luteine, pewnie dlatego jest wyższa.A ty jakie bierzesz leki? Odpowiedz Link Zgłoś
mojachwila Re: asioolka 24.01.07, 15:50 ja to biore sporo lekow...caly czas biore kw.foliowy,acard,vit.Bcomp.,...a teraz juz biore estrofem,duphaston,luteine,medrol i clexane...sporo teg,ale taki sam zestaw lekow dostalam w listopadzie po pierwszym transferze... Odpowiedz Link Zgłoś